GoJuttaGo.com

Pre-judging

GEE_20102012_200

GEE_20102012_100

Pre-judging eiliseltä ohi ja fiilikset on todella hyvät! Arin numero 9 oli sellainen, että samaan aikaan ryhmävertailussa oli rivi Toney Freeman, Johnnie Jackson, Ari Kokkonen, Yuri Leonov, Robert Biotrkowicz ja Shawn Rhoden. Vieruskaverit olivat siis Olympia tason huippunimiä, joten huikea tilaisuus päästä seisomaan heidän rinnalleen.

STAGE_2_20102012

STAGE_1_20102012

Voisi toki ajatella, että tälläiseen vertailuun joutuminen olisi huonoasia, mutta minä ainakin näen sen hyvänä. Näitä kavereita kun yleensä ihmettelee ja katselee vain netistä.

Kuten kaikki on tällä viikolla osoittanutkin, niin Godzillan kunto oli hieno. Lihasmassan määrä maailman huippukavereilla on vaan on niin kova, että piffin määrässä tulee turpaan. Mutta Arin kokonaisuus näyttää erittän hyvältä ja hän itse (kuten myös Bull) on erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Siksi sijoituksella ei ole väliä.

Tänään karkelot jatkuvat vapaaohjelmilla. Tummilla pojilla on varmasti moovit halussa, mutta myös Arin vapari on hyvä. Jackson ja Rhoden kamppailevat voitosta. Finaaliin on tunkua kovasti, joten vaikea sanoa ketä sinne menee.

POSEDOWN_1

212 sarjassa kotiyleisö huuti ja kannusti hulluna Flex Lewisia. Hänen lavalletulonsa oli show ja jopa musiikit vaihdettiin kun Olympia voittaja asteli lavalle.

Haluan kertoa myös hieman mitä takahuoneessa tapahtuu. Ero amatööripuolen ja ammattilaisten välillä on nimittäin merkittävä. Vartti ennen lavallemenoa meno näyttää tältä. Ei siis vartti ennen kisan alkua, vaan vartti ennen kuin on oma vuoro kiivetä lavalle:

BACKSTAGE_20102012_1

Kilpailijat siis istuvat aivan rauhassa. Takahuoneessa on väripalvelu, jota osa käyttää, mutta sinnekin mennään viimeisellä hetkellä. Koppeja on reilusti, joten jonottaa ei tarvitse. Jackson oli katsomossa ja tuli takahuoneeseen vasta siinä vaiheessa, kun 212 sarjan vertailut olivat jo pitkällä. Rhoden nukkui tuolissaan niin, että pää notkahteli vähän väliä. 10-15 minuuttia ennen lavalle menoa herrat riisuvat ja vaihtavat posehousunsa jalkaan.

Tätä voi kai verrata siihen, että jos minä aloitan Superdieetti TV-sarjan kuvaukset, niin en jännitä yhtään. Aikanaa sydän kyllä pampatti kun kamera lyötiin käyntiin.  Näillä pro äijillä on niin kova kokemus kilpailemisesta, että turha hötkyily jää pois.

Erikoista on myös se, että aika harvalla prolla on huoltajaa mukana. Kisajärjestäjän puolelta on pari naista kumihanskat kädessä valmiina laittamaan öljyä, sillä tummat kaverit eivät kainaloita lukuunottamatta väriä pintaansa tarvitse. Tässä lätkitään Pro Tania omatoimisesti, eli sujuu se näinkin.

BACKSTAGE_2_20102012

Pumppailut ovat tällä vähissä. Muutama punnerrus ja rinnan puristelu riittää lavallenousuun. Pumppinauhoja ja käsipainoja näkyy harvakseen. Joskin tässä lämpätään vipareita tuolin avulla.

BACKSTAGE_3_20102012

Tyytyväinen ja ylpeä puoliso jättää G:n nyt vähäksi aikaa huilaamaan ja keräämään voimia illan koitokseen. Se tarkoittaa sitä, että shoppailut odottavat.

JUTTA_ARI_20102012

-Jutta-

5 comments

5 Comments so far

 1. :) October 21st, 2012 12:17 pm

  Olette aivan ihana ja niin yhteensopiva pari! Ilo seurata! Ja nyt oli Arin kunto hieno! Ei tarvitse harmitella, vaikka ei sijoitusta tulisikaan, sillä tuo joukko on RAUTAINEN. Parasta on kuitenkin laitettu pöytään Suomestakin!

 2. Emmi Lauslehto October 21st, 2012 2:07 pm

  Hienoa päästä seuraamaan ammattilaisten touhuja näin läheltä! Kunto on huippu Arilla, ja upea työ takana =) ihailen!

 3. Bigblue October 21st, 2012 7:56 pm

  Ihan mahtavaa, kun jaksat ja ehdit kirjoitella Arin matkasta. Tsemppiä!

 4. =) October 22nd, 2012 6:15 pm

  Kyllä mies (ja nainenkin tottakai) saa munkin mielestä olla lihaksikas ja treenatun näkönen, mutta täytyy kyllä sanoa suoraan, etten ymmärrä mitä nättiä/hienoa noin isoissa/överilihaksikkaissa on.. Tämä on tietysti vain mun mielipide ja muut saa olla eri mieltä luonnollisesti jos haluaa/on :)

  Mun mielestä suurin osa naisista on hienon näkösiä kisakunnossa, esim. Kati, mut sitte ns. normaalirasvoilla ei niinkään. Ja tiedän; mahdotonta olla koko ajan kisakunnossa. Pätee ehkä enemmän sarjoihin, jossa lihasmassan määrä on suurempi, kun on paljon lihasmassaa ja siihen päälle tulee rasvaa, ei paljon, mutta vähän.
  Poikkeuksia on, mm. Anna Virmajoki! Näyttää mielestäni hyvältä sekä kisa- että “normaalikunnossa”, mut esim. Minna Pajulahdella on niin paljon lihasmassaa, että ei oo niin naisellinen ja kun tulee “rasvakerros” päälle, muuttuu radikaalisti..
  Toivottavasti ymmärrät mitä haen takaa? En välttämättä osannut niin hyvin selittää kun vois toivoa. Ja lisäyksenä vielä, että ilman muuta arvostan silti kovaa duunia, jota kaikki kisailijat tekee, oli sitten suurempi tai pienempi lihasmassa ja miellytti silmää tai ei!

  Sitten ihan mielenkiinnosta kysyn, että riippuuko sarjasta kuinka paljon kisaaja tekee aerobista? Ja onko ylipäätänsä fitnesskisaajilla aerobinen kunto hyvä vai onko se ns. sivuseikka ja hälläväliä ja satsataan vaan lihaskuntoon eikä tehdä aerobista ollenkaan vai tehdäänkö paljonkin?
  Kova aerobinen toki haittaa lihaskuntoharjoittelua, esim. kova jalkatreeni + juoksu = ei hyvä/toimiva yhdistelmä, mutta onhan sillä positiivisiakin vaikutuksia, vai?
  Kiitos jos jaksat/ehdit vastata uteliaalle! :)

 5. Emilia April 29th, 2013 8:42 pm

  Heippa!

  Olen hieman miettinyt, että onko tuo tumma ihonväri aina pakollinen fitness-, kehonrakennus- jne. kisoissa? Ja voiko siitä olla eri tummuuksia? Olisi meinaan hauska nähdä näitä kisakauden kuvia myös vaalealla iholla. :)

  Näistä muuten kyllä hyvä tutkailla ihmisen anatomiaa! :D Kävin Heurekassa katsomassa sen Body Worlds -näyttelyn ja tuli mieleen, että olisi ollut mielenkiintoista nähdä siellä kehonrakentajan muskelit, mutta toisaalta, ne taitaa näin kisakuvistakin jo nähdä aika hyvin. :D

Leave a reply