GoJuttaGo.com

Outoa kommentointia

Nyt on aivan pakko avautua eräästä asiasta.

Meillä on FitFarmilla iso facebook-yhteisö, jossa on mukana yli 30 000 ihmisitä. Päivityksemme näkyvät heille ja myös heidän kavereilleen.

Kun laitamme näkyville jonkun muutostarinan ihmisestä, joka on onnistunut saamaan itsensä upeaan kuntoon alkaa aina hirveä narina! Tämä ei siis ole uusi ilmiö, mutta aina se silti ihmetyttää. Otetaan esimerkiksi tämä Essi Vesankarin kuva.

59243_531301906908616_2121379458_n

Essi on meillä valmennuksessa ja kilpaili ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten bikini fitness-kisassa sijoittuen upeasti kuudennenksi +168 cm sarjassa. Mieletön paketti!

Laitoimme Essistä kuvat Facebook sivuillemme, jotta hänen tarinansa motivoisi myös muita ihmisiä. Mutta kuinkas sitten taas kävikään? Alkoi hirveä parjaaminen siitä, miten kamalta Essi nyt näyttää. Kenen mielestä hänellä oli anorexia ja luut törröttää jne. Entinen oli paljon parempi ja tätä rataa.

Eikä tässä vielä kaikki. Sitten jossain vaiheessa mukaan liittyi muutama mies. He alkoivat hehkuttaa siitä, miten heidän oma vaimonsa on paljon kauniimpi. Siis oikeesti…

Mitä tälläisen miehen päässä liikkuu, joka näin kirjoittaa?  Mistä tulee se tarve alkaa vertaamaan omaan puolisoa bikini fitness-kilpailijaan? Kyseessähän on aivan totaalisen eri asia! Haluaako mies miellyttää kommenteillaan omaa vaimoaan? Vai onko nähty kuva sellainen, että se herättää kirjoittajassa jotain muita ajatuksia… Tuleeko kenties surffattua sellaisilla sivuilla, jossa naiset eivät nyt ehkä olekkaan ihan oman vaimon näköisiä… ;) Ja alkaako omatunto kolkuttamaan?

On aivan mahtavaa, että ihmiset rakastavat toisiaan sellaisina kuin he ovat! Hyvässä parisuhteessa tämä on yksi kantava voima. Mutta se, että tarvitsee julkisesti alkaa kertomaan asiasta tällä tavalla on outoa.

Olen havainnut, että usein haukutaan treenattuja miehiä ja naisia. “Yök, en koskaan pystyisi olemaan tuollaisen ihmisen kanssa”. Saman asian kohtaavat myös hyvin seksikkäät playboy tytöt. “Minä en tuollaisia kumitissejä puristelisi mistään hinnasta”.

Mutta miksi ihmeessä sitten kuitenkin netissä näillä kumitissisivuilla surffaillaan? Ja mitä siinä sitten on itsekunkin mielessä, kun makuuhuoneesta sammutetaan valot ;) No, hyppäsin hieman toisille raiteille =)

Mutta siis se, että treenattuja ihmisiä arvostellaan. Jos olisi mahdollisuus saada treenattu vartalo nappia painamalla, niin uskon, että aika moni painelisi tuota nappia. Minä ainakin ottaisin heti tuon Essin kropan!

Mutta kun tälläistä nappia vaan ei ole. Työ täytyy tehdä itse. Tunti tunnilta ja treeni treeniltä viedä tuota unelmaa eteenpäin.

Minusta on aivan huikeaa, että ihminen voi toteuttaa oman unelmansa! Jos se liittyy siihen, että haluaa tietynlaisen vartalon ja tulee sitä kautta onnellisemmaksi, niin antaa palaa!

Jokaisen ei tähän tarvitse pyrkiä – ei todellakaan. Ne, jotka ovat tyytyväisiä nykyiseen olotilaan, niin älkää missään nimessä muuttako mitään. Kaikkien ei tarvitse olla samasta muotista tehtyjä.

Kymmenien kilojen pudottajille peukkuja satelee reilusti. Heidän ulkonäköön ei aleta arvostelemaan. Mutta oman erilaisen tavoitteensa toteuttaneet ihmiset joutuvat kohtaamaan arvostelua. Varoitan aina etukäteen ennen kuvien julkaisua kuvansa antaneita, että urpojakin on joukossa. Näin muutoskuvansa antanut ei pahasti pahoita mieltään. Ja kun mennään lajiin, jossa on enemmän lihaksia kommentit sen kun pahenevat.

Omille sivuilleni mieheni Arin kuvaan kommentoi juuri äsken nainen, “yök, hirveän ruma”. Oli ihan pakko laittaa tälle ihmiselle viestiä inboxiin. Tulisiko minun mieleeni laittaa viestiä jonkun ihmisen puolisostä “Yök, hirveä läski”?

Joskus kommentit kannattaa jättää kirjoittamatta. Mutta tänne niitä toki saa kirjoittaa :)

Aurinkoista viikkoa kaikille!

-Jutta-

53 comments

53 Comments so far

 1. pikkuanu April 21st, 2013 10:01 am

  Täysin samaa mieltä kanssasi! Mutta ehkä kyse onkin siitä perisuomalaisesta kateudesta :( ihmiset ovat todella mitä ihmeellisimmistä asioita kateellisia toisilleen ja monesti se purkautuu sitten juuri sillä tavalla, että haukutaan sellaista mitä kokee ettei voi saada.

  Minusta nämä muutoskuvat ovat äärettömän motivoivia :) vaikka joka kerta menee metsään jossain vaiheessa, nämä nimenomaiset kuvat auttavat kaivamaan ne ruokavaliot ja treeniohjelmat esiin ja aloittamaan taas uudestaan! Kiitos näistä motivoivista kuvista :) kuka tahansa voi päästä haluamaansa kuntoon, kunhan vain tekee asialle jotain!

 2. spellcaster April 21st, 2013 10:07 am

  Jos täälläkin olisi tykkään-nappi niin olisin jo painanut sitä!

 3. Marjaana April 21st, 2013 10:13 am

  Juu voi huhhuh, itsekkin lueskelin eilen noita kommentteja mitä kyseiseen kuvaan oli tullut, niin mietin et millä vuosi sadalla oikein nyt eletään? Eivät kaikki ole samannäköisiä tai harrasta samoja asioita, eikä todellakaan niin pidä olla. En ymmärrä miksi pitää tulla haukkumaan tai arvostelemaan pahalla toista. Itse olen saanut osakseni kokea koulukiusaamisia, kun sitä ylipainoa on ollut ehkä pari kiloa liikaa kouluvuosina (ylä-astella). Ja sen takia kun en ollut itse yhtä hoikka kun muut, sillä omistan isokokoiset luut niin minua haukuttiin läskiksi ja sen takia minulla on kokoajan kammo omasta kropasta, vaikka kaikki muut kehuvatkin et en ole mikään lihava vaan todella normaalikokoinen. Olen nyt 20 vuotias ja toivon, että saisinkin kropastani semmoisen et itse sen hyväksyn. Mutta pääpointti jutussani oli myös se, että tuo kiusaaminen ja haukkuminen on kamalaa !!

 4. Anu April 21st, 2013 10:26 am

  Joo, olen samaa mieltä. Ja yleensäkin netissä haukutaan niin paljon kaikkea oli asia ja sivusto melkein mikä tahana, olen tämän huomannut. Mikä ihmisiä oikein vaivaa? Mutta pakko sanoa myös näille moittijoille, että voisitteko vastata: jos teidän mielestänne esim. tuo Essin tai muiden nykyhetken kuva ei miellytä ja kauhea haukkuminen siitä, niin MINKÄ IHMEEN TAKIA te yleensä olette fitnessivuilla?? Olisi kiva saada siihen joltakin vastaus.

 5. Jiiipeee April 21st, 2013 10:41 am

  Kylläpä ne kommentit kumpuaa suoraan ihmisten surkeista itsetunnoista ja tyypillisestä halusta mollata paremman näköistä ihmistä…
  Itsellä reiluun ylipainoa, jota tahkoan pois itsekseni ja musta tollaset kuvat luo motivaatioo ja hattua nostan teille jotka aherratte vartalonne eteen.
  Ja ne miehet, jotka mollaa… Sokeita tai totaalisesti tossun alla ;)
  Meillä mies kehuu kanssa mua ja nauraen otan kommentit vastaan. Mutta meillä mies uskaltaa mun aikana katsella kauniskroppasia naisia ja kehua ääneen, ilman pelkoa kaulimesta :D

 6. Jna April 21st, 2013 10:44 am

  Oon pienen elämäni ihmetelly että miksi hoikkien tai treenattujen ihmisten vartaloita on oikeus arvostella julkisesti. Nuorena olin tosi laiha ja yritin tosissaan saaha lihaa luitten ympärille huonolla menestyksellä. Joka paikasta sai kuulla että hyi kauhea mikä luuviulu yms itsetuntoa kohottavaa.
  Nyt sitten ku on alkanu reenaamaan ja tyytyväinen siihen että ei oo enää rimppakinttu niin taas sitä arvostelua tulee, milloin on hartiat niinkö miehellä yms epänaisellista. Itellä ei kuitenkaan tulis mieleenkään (ainakaan ääneen) kommentoida että hyi kamalaa mikä läski ja eipä kyllä tuo röllömaha oo pätkääkään miehekäs.
  Eli niitä jotka tekee vartalonsa eteen töitä on oikeus arvostella ja ne jotka vaan syö ja möllöttää ovat jonku suojelun parissa ettei vaan mitenkään loukattais heidän tunteita ku sattuvat olemaan läskejä…. Jokainen olkoon sen kokoinen kuin haluaa ja elää tyytyväisenä mutta ei luulis silloin olevan tarvetta tulla yökkimään toisten vartaloille.

  Go Jutta!! :)

 7. RockDoll April 21st, 2013 10:46 am

  Kateelliset läyhää. Ne jotka on oikeesti tyytyväisiä itteensä/vaimoonsa/mieheensä tuskin kokee tarvetta huudella muistakaan. Kyllä se on aina se oma tyytymättömyys/paha olo joka sieltä pulpahtelee pintaan.
  Ite oon tehny hidasta matkaani ensin ylipainosta normaalipainoon ja nyt sit kohti ihannekroppaa. Ja herrajumala, jos siinä vaiheessa kun oon ihannekropassani, joku tulee jotain huutelemaan niin saatampa huudella takas. Niin iso työ tässä vaan on.

  Happamia, sano kettu pihlajan marjoista.

 8. Sini April 21st, 2013 10:49 am

  Jostain syystä se ei ole ihan yks tai kaks kertaa kun olen kommentoinut facebookiin jonkun toisen kommentin alle että jos ei oo mitään kaunista sanottavaa niin voi olla hiljaa. Usein rehellisyys sekoitetaan siihen, että sanotaan mitä sylki suuhun tuo.

  Tokikaan kaikki ei halua olla hoikkia ja lihaksikkaita, mutta en ymmärrä että miten voi siltikään olla arvostamatta tätä duunia mitä tämä esimerkin nainenkin on tehnyt? Ja siis eihän kaikki halua olla blondejakaan mutta ei silti jokaisen tuntemattoman blondin kuvan alle käydä kirjottelemassa että ‘kyllä mun brunette vaimoni on kauniimpi’. Typerää.

  Itse kun laihdutin (kymmeniä kiloja, eli todellakin huomattavissa määrin) ja sain jotain lihaksiakin kerättyä siinä sivussa, niin oudosti suuri osa kommenteista olikin negatiivisia. Tarkemmin kun lähdin purkamaan tätä palautevyyhtiä niin selke kaava oli se, että negatiivinen palaute tuli pääosin naisilta, jotka yrittävät EDELLEEN laihduttaa ja ovat yrittäneet viimeiset 10-20 vuotta. Tätä voi kai kutsua katkeruudeksi – juurikin samoin kuin näitä teidän fb-kommentteja.

  Ihmisten pitäis mennä itseensä. Mutta kun se on vaikeaa. Onhan se toki helpompaa haukkua tuntemattomia ihmisiä netissä.

 9. oupii April 21st, 2013 11:22 am

  Arvostan!!! Ihmiset ketkä arvostelevat, eivät ole saaneet itseään niskasta kiinni ja purkavat omaa pahaa oloaan. Respect teille ketkä jaksatte treenata ja syödä oikein. Itsellä sama tavoite, mutta matkaa on vielä. Siitä piti vielä sanoa, että toi teidän ohjelma on mun mielestä ns. Tervettä realityä. Ohjaa ihmsiä terveempään elämään. Ei jaksa noita BB ja Jersey shore dadaa. Missä jengi dokaa ja sekoilee. Go urheilun ystävät.

 10. Juha Kulmala April 21st, 2013 11:34 am

  Suomalaiset ovat kateellista kansaa. Jos oma pömppömasu tai se vaimon pömppis ei miellytä niin helppohan sitä on herjata niitä, jotka ovat raataneet itselleen hyvän kropan ja vielä esittelevät sitä kilpailuissa, hyvänen aika! :D Minusta toisten ihmisten mollaaminen johtuu vain ja ainoastaan siitä, ettei ihmisellä ole itsellään hyvä olla. Minulle on joskus täysin tuntemattomat ihmiset tulleet netissä sanomaan että olen ällöttävä. Toivottavasti tällaiset ihmiset saavat elämänsä kuntoon ja pystyvät katselemaan tätä elämää hieman positiivisemmasta vinkkelistä.

  Ja minusta Essi näyttää upealta niin ennen- kuin kisakuvissakin. Tärkeintähän on että ihminen tuntee itsensä onnelliseksi sisältäpäin :)

 11. Henri April 21st, 2013 12:38 pm

  Essi on tehnyt huippusuorituksen! On ihan oikein korostaa vaaditun työn määrää kovan kunnon saavuttamiseksi, mutta tunnen myös empatiaa kritisoijia kohtaan ja ymmärrän mitä he tarkoittavat. Kauneutta kun ei voi määrittää yhdellä tavalla. Siksihän kauneusihanteetkin muuttuvat ajan kuluessa.

  Fitness-kisa ei ole mikään perinteinen kauneuskilpailu vaan kisa, jossa mitataan _urheilijoiden_ lihaksikkuutta ja symmetriaa. Kehosta muokataan huippuatleettinen ja vähärasvainen kuukausia kestävän treenin ja diettaamisen aikana. Esimerkiksi kuvassa oleva Essi on todennäköisesti vain muutaman viikon elämästäään kyseisessä tikissä. Jokainen joka on fitnekseen perehtynyt, ymmärtää että tämä kehon tila ei ole miellyttävä tai luonnollinen. Bodarit pyörtyilevät ennen näytöstä nestehukkaan jääkuutiot sulaen suussa. Mieletön nälkä, kaliumin puuttesta johtuvat krampit, huimaus ja päänsärky vaivaavat kisaa edeltävinä päivinä, sillä keho on niin ylirasittunut ja heikko vähäisten kaloreiden ja rasvakudoksen puutteen vuoksi. Heidän kehonsa on tilassa, jota he sietävät vain hetken, posetuskierroksen loppuun asti.

  Haluan kysyä kirjoittajalta, miksi olisi oikein ihailla vartaloa, jonka tila ei ole pysyvä ja jota ei tulisi edes tavoitella koska se on terveyden kannalta kestämätön jopa lyhyellä aikavälillä. Miksi ei voisi ihailla luonnollisempaa tilaa, jossa nykyihminen mukavammin elää? Eip Essi rantakuvassa surulliselta näytä! Kauneus ja estetiikka ovat viime kädessä katsojan silmässä. Essin fitnesskuva ei edusta sitä mitä hän on, vaan sitä mihin hän pystyy.

 12. Jutta April 21st, 2013 1:48 pm

  Kertakaikkisen hienoja kirjoituksia! Kiitos kaikille.

  Arvatkaapa muuten mitä olen tänään tehnyt? Haravoinut pihaa :) Olen ylpeä itsestäni, kun nämä hommat ei ole ihan mun parasta osaamistani.

  -j-

 13. Anna April 21st, 2013 3:59 pm

  Toi sama ilmiö on tuttu muustakin elämästä. Jos oikeesti uskaltaa tavoitella unelmiaan ja jopa saavuttaa niitä niin aina löytyy niitä jotka yrittää mitätöidä ja väheksyä saavutuksia. Esimerkkinä koulutuksessa. Jos olet korkeakoulutettu niin jengi voi ladella sulle et onpa tylsän kuullosta, ikinä en jaksais tollasta mut sit jos on amiksen käyny ni sitä pitää spekuttaa vaan et hieno juttu tai muuten loukkaannutaan. Ja vielä sama juttu luovilla aloilla. Jos oot menestyny muusikko niin jotkut peräkylän taustakuoron starat aina huutelee kuinka naapuin maijukin laulaa paremmin.. Eli positiivisesti vois sanoa et kun perästähuutelijoita alkaa löytyy on se merkki menestymisestä omassa elämässään ;) Ollaan kuitenkin vahvempia kun ne niin ei turhaan heittäydytä samalle tasolle.

 14. huhhuhh April 21st, 2013 4:35 pm

  ennen haukuttiin narsisteiksi. nyt sanotaan kateellisiksi kaikkea ja kaikkia jotka tuovat mielipiteensä esiin. Mielipiteet on sallittuja ja ne jotka itsensä tyrkytte julkisuuteen tuo on se kestettvä.

  Enemmän säälittää ne jotka joutuu kirjottaa tällasta, koska oma itsetunto ei riittänykkää kritiikkiin. ja lopussahan se näkyi, että miksi oli innostunut kirjottamaan, koska hänen miestään oli haukuttu. Kritiikki se on vain kestettävä tai otettava rakentavana. Idioottiki tietää, ettei kaikilla ole samallainen maku, mut sitte joku tulee tänne pätemään ja kirjottaan niinku kukaan muu ei ois asiaa ajatellu.

 15. Anna April 21st, 2013 4:57 pm

  Edelliseen voisin kommentoida et on eriasia kritisoida (rakentavasti) ja tietäen mistä puhuu kun huudella jotain solvauksia tietämättä yhtään mistä puhuu.. Rakentavaa ja asiantuntevaa kritiikkiä varmasti kaikki eteenpäin pyrkivät ihmiset ottavat ilolla vastaan! :) Tuskin pikajuoksiakaan jaksaisi huomioida kritiikkiä jossa sanottais esim “kyllä maratooni on paljon hienompi laji” tai et “mun vaimo on siistimpi ku se käy vaan kävelyllä eikä juokse”. mietin nyt vähän itekki.. :)

 16. Töttöröö April 21st, 2013 6:07 pm

  Itsehän pidän Essin saavutusta aivan käsittämättömänä suorituksena, johon myös itse pyrin tulevaisuudessa (tai ainakin lähelle sitä) ja minulla alkoi myös ihan vähän kuumottaa kopassa, kun luin ihmisten anoreksia,”luut törröttää” ja oma vaimo kauniimpi-kommentteja. Voin sanoa, että anorektikko ei näytä noin terveeltä ja elinvoimaiselta ja luita tuossa ei näy sen enempää kuin normaalilla hoikalla ihmiselläkään. Sitäpaitsi luut kuuluu ihmiseen, se on osa meitä. Toisilla niitä näkyy enemmän ja toisilla vähemmän, miksi niitä kauhistellaan. Ja ihminen, jonka täytyy julkisesti todistaa, että miten oma akka on kauniimpi kuin tämä nuori nainen niin täytyy vastata, että ei oo kyllä kaikki inkkarit kanootissa sillä tyypillä. Jos on kauniimpi niin sitten on, mutta täytyykö väenvängällä sitä huuvella julkisesti ja pahoittaa toisen mieltä. Ymmärrän jossain määrin, että jotkut pitävät essin aiempaa ulkomuotoa kauniimpana, mutta eihän se ole se pointti tässä vaan se, että tämä nainen on tehnyt jotain sellaista mihin vaaditaan itsekuria,työtä,tutkimista,uuden opettelua sekä mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä! Ja hänen onnistumisensa on haluttu sitten näyttää muillekkin samaan yrittäville kannustuksena.
  Itse olen hieman lihava “pehmeä” nainen ja olen Jutan + muiden onnistujien takia ottanut uuden suunnan elämässäni, että saisin vihdoin upean kropan ja ennenkaikkea voisin elää ilman sitä pelkoa, että olisin keski-ikäisenä ohitusleikkauksessa ja tuntisin itseni terveemmäksi sekä jaksaisin nauttia yksinhuoltajana enemmän arjesta lapseni kanssa. Peukkuja ovat ansainneet niin ne kilojen pudottajat kuin Essinkin kaltaiset treenaajat. Yhtä arvokas ja kova työ kaikilla. Hyvää alkavaa kesää Jutalle ja Essille ja jatkakaa arvokasta työtänne terveyden edistämiseksi <3 Ja elekee antako ilkeitten ihmisten pilata päiviänne :)

 17. Hanna April 22nd, 2013 8:03 am

  Täysin samaa mieltä kanssasi! Hyvä, kun kirjoitit aiheesta =o)

 18. Ninni April 22nd, 2013 10:34 am

  Kateus se on se harmillisen monen suomalaisen kantava voima.

 19. Maarit April 22nd, 2013 10:48 am

  Kaikilla on tottakai oikeus mielipiteeseensä. Mutta miksi se mielipide pitää aina tuoda esiin? Tämäntyyppisten negatiivisten kommenttien kirjoittelu ei mielestäni ole rehellisyyttä (pidän rehellisyyttä hyveenä), vaan huonoja tapoja ja epäkohteliaisuutta. Jos ei ole mitään mukavaa sanottavaa, eikö olisi parempi pitää suu kiinni? Iloista kesää sinulle Jutta, teet hienoa työtä ja ihailen sinua suunnattomasti! Mielestäni olet hieno esikuva. :)

 20. veera April 22nd, 2013 2:19 pm

  Kirjoitat ihan asiaa Jutta! Onko se kenenkään asia tulla arvostelemaan, vertailemaan tai muuten vaan viljelemään negatiivisia ajatuksia esim. tuollaisiin kuviin, joissa on kyse ihmisen onnistumistarinasta? Mun mielestäni ei todellakaan! Tokihan kaikilla ei voi olla positiivista sanottavaa, mutta mun mielestäni negatiiviset mölyt voisi pitää mahassaan ja olla kommentoimatta sitten mitään :)

 21. ansku April 22nd, 2013 2:21 pm

  Kateellisten panettelua.. Kyseinen nainen on kaunis molemmissa kuvissa, onnellisemman näköinen jälkimmäisessä. Ja mikäli itse on onnellinen = paras tulos saavutettu. Itsestäni tiedän, että en ikinä varmasti onnistuisi pääsemään tuohon kuntoon, sillä tuo kroppa ei helpolla tule, mutta hattua nostan kaikille jotka pystyvät.Kroppa on oma valinta suurimmaksi osaksi ja onneen on oikeus jokaisella! Mitä ikinä se kenellekin on.

 22. TiiaS April 22nd, 2013 3:06 pm

  Hassua että aikuiset ihmiset samaan aikaan meuhkaa koulukiusaamisesta (varsinkin jos omat lapset ovat kohteena) ja samaan aikaan kuitenkin haukkuvat toisten ihmisten ulkonäköä! Uskomatonta!

  Mitähän nämä samat parjaajat sanoisivat jos heidän kuviin kommentoitaisiin ‘hirveä mätisäkki’, ‘läskimaha’ tms. Varmaan vaan ajattelisivat että ’siinä kanssaihmiset ilmaisevat mielipiteensä, ompa kiva juttu!’

  BTW, kuvan nainen on kyllä upeakroppainen.. Nuo reidet, olisipa mullakin!

 23. Hanna-Elisa April 22nd, 2013 4:11 pm

  Minä ajattelen sitä napin painamista vähän sillä tavoin että painan sitä nappia joka kerta kun menen ulos hölkälle tai teen kotona etunojapunnerruksia. Mitä taas tulee tuohon kuvaan Essi Vesankarista, niin hyvännäköinen kroppa. Kropasta näkee kuitenkin että kyseessä on kisakunto, eikä se oman muistikuvani mukaan, Jutan sanomana, kestä kuin 24 tuntia. Turha siis haukkua anorektikoksi, kun näkee selvällä silmällä lihaksia. Jo lihaksen muodosta näkee että on treenattu, kun taas anorektikolla rasvan jälkeen lähtee lihakset, joten heillä niitä lihaksia siis ei ole.

 24. zee April 22nd, 2013 4:14 pm

  hehhehh:lle, ai että kritiikkiä tulee kestää? No tottakai, mutta oletko ihan sitä mieltä, että sitä voi esittää ihan miten vain? Mitäs luulisit että kävisi kun vaikka itse kävelisin tuolla antamassa palautetta ihmisille mitä mieleen ensimmäisenä tulee, ne negatiiviset siis. Kyllä kritiikissäkin joku raja on! Pitää joskus osata myös pitää suunsa kiinni. Koska siitähän se älämölö aina nousee, kun sanoo lihavalle olet läski tai sitten vaikka fitnessleidille että olet kamala. Voiko joku oikeasti olla sitä mieltä, että näin saa kanssaeläjilleen puhua/möläytellä. Jos, niin uskomatonta enkä sitten ihmettele, että monilla ihmisillä on niin paha olla.

  Ei todellakaan tarvitse pitää kaikista ja jokaisella meillä on OMAT kauneusihanteet, mutta en minä ainakaan toitota niitä ihmisille. Siis negatiivisia juttuja.

  Ja yksi pointti oli se, että jos ihminen ei SELVÄSTIKÄÄN pidä fitneksestä, niin oi miksi hän näkee vaivaa kirjoittaakseen tällaiseen ryhmään esim. facebookissa. Sen ajan voisi käyttää hyödyllisemminkin kuin paskan palautteen antamiseen. Voisi sen sijaan vaikka antaa kehuja sinne, mihin niitä haluaa antaa!!!

 25. Derp April 22nd, 2013 7:19 pm

  Eikös se sanontakin mene ‘Kateellisten panettelua’.

 26. Sasa April 23rd, 2013 7:32 am

  Niin kuin moni on täällä jo kommentoinut, laihdutus/kuntoprojektia aloittaessa saa paljon tsempitystä, mutta jos ko. projektissa onnistuu niin saman tien tulee kuraa niskaan. Ja voin kertoa, että asia pahenee mitä vanhemmaksi tulee! Kaksikymppisenä tai alle on ihan sallitua olla vähän hoikka (suurin osa vanhemmista naisista hymistelee, että “oota, kun tulee 30v täyteen..”), mutta jos pysyy hyväkroppaisena kolmenkympin yli, niin heti löytyy arvostelijoita.

  Itseäni inhottaa mm. Facebookissa leviävät ‘motivaatiokuvat’, joiden viesti on se, että naisen täytyy olla pyöreä, koska hoikat ovat kuvottavia/epäseksikkäitä/rumia/sairaita. Tosiasia on se, että jokaiselle meistä löytyy ihailijoita ja vihailijoita. Kaikkia ei voi miellyttää. Mutta ne vihailijat voisivat pitää mölyt mahassaan ja miettiä, miksi kuluttaa energiaa toisten haukkumiseen.

 27. Maiju April 23rd, 2013 1:25 pm

  Olen aina miettinyt, että miten tämä netti on monille sellainen “totuudentorvi” -paikka. Mä en itse voisi koskaan arvostella kenenkään ulkonäköä negatiiviseen sävyyn. Tässäkin tapauksessa työ mitä on tehty, on ollut suuri. Upea on lopputulos, joten nou hätä, kateellisten panettelua vaan.

 28. Ilkka April 23rd, 2013 6:39 pm

  Hieno kirjoitus, jossa on paljon hyviä pointteja. Myös kommentit ovat rohkaisevia ja niistä on suurimmaksi osaksi mukava huomata, että fiksuja ihmisiä on edelleen paljon.

  Silti on hyvä muistaa muutama asia. Jokainen tietää, että ihmiset ovat kateellisia. Jokainen tietää, että ihmisillä on mielipiteet, usein liian kärkkäät tai hyökkäävät kaiken lisäksi. Nykyään sosiaalisen median ja kaiken digitaalisen viestinnän aikana on mahdollista antaa palautetta, ihan minkälaista tahansa. Kaikki eivät hahmota sitä rajaa, mitä kannattaa julkisesti kirjoittaa, ja mitä ei. Pitää siis muistaa ihmisten- ja medianlukutaito. Jos tuodaan esille julkisesti mielipiteitä herättävä asia, kuten tällainen elämäntapojen ja kropan täydellinen muutos, kommentteja tulee varmasti kaikenlaisia, kehuvia ja kritisoivia ja kummankin osalta asiallisia ja asiattomia. En puolustele asiattomien kommenttien lähettäjiä, vaan tarkoitan, että ne kommentit voi suosista sivuuttaa ja ottaa opikseen rakentavista ja asiallisista kehuista ja kritiikeistä ja viitata suoraan kintaalla “mun vaimo näyttää paremmalta” -tyyppisille kommenteille.

  Saatan olla jonkun mielestä kyyninen, mutta ajattelen niin, että nykypäivänä on parempi opetella lukemaan ja arvioimaan kritiikkiä, kuin yrittää saada ihmisiä lopettamaan asiaton kommentointi. Totta kai on tärkeää, että tällaisista asioista puhutaan, koska ihmisten arvosteleminen asiattomalla tavalla on väärin, mutta liika keskittyminen siihen ja siitä itseensä ottaminen on turhaa, koska usein ihmisillä, jotka kommentoivat asiattomasti, on todella usein jotain hätänä oman itsensä, luonteensa tai elämäntilanteensa kanssa.

  Pointtini on siis se, että älkää keskittykö liikaa epäolennaiseen, vaan nauttikaa ja ottakaa tuulta alle tuloksistanne. Itse en ole fitness-urheilun ylin ystävä, mutta urheilijana tiedän tasan tarkkaan mitä vaatii päästä tavoitteisiinsa. Olen erittäin onnellinen Essin ja muiden puolesta, jotka ovat löytäneet fitnessistä intohimonsa, koska sellaista elämä vaatii. Nostan myös hattua sille työmäärälle, jonka Essi on tehnyt päästäkseen noin järisyttävän hyvään kuntoon. Toivottavasti onnistuminen poiki lisää halua menestyä ja innosti muita joko urheiluun, laihduttamiseen, tavoitteellisuuteen, pitkäjänteisyyteen tai muuhun hyvään asiaan. Ja toivottavasti ne turhat huutelut on tosiaan ainakin esimerkiksi nostetun Essin kohdalla painettu villaisella :)

 29. FaerieS April 24th, 2013 11:18 am

  Todella hyvä ja asiallinen kirjoitus!

  Kateellisia riittää aina. On taitolaji osata pitää mielipiteensä omana tietonaan eikä alkaa dissaamaan keskustelupalstoilla tai facebookissa. Käyttäytyminen on vaan valitetettavan monelta aikuiselta unohtunut sosiaalisen median myötä. Monelle netti on pahan olon purkupaikka ja kohteeksi sitten valitaan mitä milloinkin itseä ärsyttää.

  Essi on upea, se on fakta!

 30. Mari April 24th, 2013 8:08 pm

  Mielestäni on kuitenkin naurettavaa, että heti vedetään esille tuo kateellisuus kortti. Ei kaikki vaan halua näyttää tuolta, eivätkä kaikki miehet palvo juuri tuon tyyppistä naisvartaloa. Ja kaikillahan on oikeus tulla sanomaan oma mielipiteensä, jos tuollaisen kuvan julkisesti Facebookkiin lisää. Ja silloin on turha odottaa kaikkien kommenttien olevan palvovia. Myös tässä tekstissä on muutama aika kyseenalainen kommentti, jos sana on vapaa täälläkin, niin miksei myös Facebookissa? Ihailen ihmisten sinnikkyyttä, jotka ovat jaksaneet kroppansa tuohon kuntoon treenata, mutta toivoisin että oppisitte ymmärtämään, että monen suomalaisen mielestä kuitenkin luonnollisempi naisvartalo on kauniimpi. Toivoisin siis ymmärrystä puolin ja toisin :)

 31. Tomppa April 25th, 2013 11:55 am

  Ei nämä narisijat taida tietää lajista mitään, luulevat vissiin että sitä sitten ympäri vuoden kuljetaan tuollasessa kireydessä kun se saavutetaan. Kannattaisi ehkä ottaa asioista selvää ennenkuin alkaa huutelemaan. Muutenkin tuo ihmisten yleinen asenne on niin kummallista, että jos vähän eroat massasta niin kylläpä se sitten on kauheaa.

 32. Minea April 25th, 2013 1:03 pm

  Siis onhan fitness-kroppiakin erilaisia, ehkäpä siksi ihmiset siellä sivuilla pyörivät. Jonkun fitness-kroppa miellyttää, toisen taas välttämättä ei, näin ainakin minulla. Ja tosiaan tuo kateuskortti on yhtä pölöä, kuin itse kateuskin. Aivan sama mitä asiaa kritisoi, niin joku sieltä aina vetää sen, että olet vain kateellinen. :D

  En minäkään kannata mihinkään henkilökohtaisuuksiin menoa ja kitinää toisten vartaloista, mutta niin se vain on, että jos kuvan laittaa nettiin, niin pitää varautua siihen, että kritisoijiakin on. Eivätkä heistä kaikki välttämättä ole kateellisia.

 33. Reivi April 25th, 2013 2:50 pm

  Tervetuloa netin kummalliseen maailmaan, röllipeikkojen ja omanelämänsä tietäjien pariin. Elämässä pärjää hyvin, kun jättää kaikki huutelijat, varsinkin täällä netissä, huomiotta.

  Toisaalta taas, jos huomiota kerjää kuvilla, tulee olla valmis ottamaan kaikki kritiikki vastaan, oli kritiikissä sitten järkeä tai ei. Mielipiteethän ovat kuin persereikä, kaikilla on omansa.

  Henk.koht arvostan kaikkia kovaa treenaavia, oli lajina sitten bodaus tai vaikka sauvakävely, pääasia että treenaa itselleen, eikä muille.

 34. Katie April 25th, 2013 6:56 pm

  Enpä ole ennen näihin postauksiin kommentoinut, mutta nyt oli pakko.
  Minusta on erittäin lapsellista, jos tuollaisia kommentteja tulee facebook kuviin, aika pöyristyttävää!
  Mutta toisaalta ymmärrän asian. Kaikilla on se oma kauneus ihanne mistä tykkää, mutta silti on törkeetä, että mennään tuolla tavalla arvostelemaan. Jotkut mielipiteet voi pitää myös siellä pään sisällä, kaikkea ei tarvitse ääneen sanoa.

 35. Jussi April 25th, 2013 8:43 pm

  Syynä tuohon narinaan on se Suomalainen kansantauti: kateus. Ja toinen syy on tyhmyys. Jos joku ihminen on halunnut saada itsensä kunnosta A kuntoon B ja vielä onnistunut siinä, niin mitäs helvettiä se muille kuuluu? Elä ja anna toisten elää! Vaikka olis kuvat seiskan kannessa, niin miks pitää alkaa haukkumaan? “mulla on oikeus sanoa mielipiteeni” -tyyppiset ihmiset vois suksia vittuun tästä maasta.

 36. Heidi April 25th, 2013 9:32 pm

  Itse pidän noita yök -huutelijoita lähinnä älyltään yksinkertaisina, koska nuo huutelut kertovat kaikista eniten huutelijasta & hänen täydestä sosiaalisesta rytmitajuttomuudestaan ja hän siinä tekee itsestään täyden pellen. Jokainen meistä kohtaa päivittäin ihmisiä kenestä ei pidä, kenen vaatevalinnat ovat omasta mielestä huonoja, kenen luonteessa on jotain huonoa tai ulkonäössä yleisestikin, mutta kuka sanoo tuon ääneen? Ei ainakaan fiksu ihminen vaan pitää mielipiteensä sisällään mikäli jokin dislike -reaktio aivoissa nyt sattuisikin syntymään jostain asiasta.

  Enkä ymmärrä miten joku kehtaa edes kirjoittaa omasta näppäimistöstään niin lapsellista ja ala-arvoista tekstiä toisista ihmisistä kuin mitä sieltä tulee, itse en edes kehtaisi kirjoittaa vaikka kai ne ihmiset itse kuvittelevat olevansa jotain älykkäitä totuudentorvia sanomisinen. Sääliksi käy heitä oikeastikin.

 37. santeri April 25th, 2013 11:36 pm

  “Mielestäni on kuitenkin naurettavaa, että heti vedetään esille tuo kateellisuus kortti. Ei kaikki vaan halua näyttää tuolta, eivätkä kaikki miehet palvo juuri tuon tyyppistä naisvartaloa.”

  Marille sellainen kommentti että tuo kateus lienee yleinen suomalainen tapa reagoida moneen asiaan ja kyllä sitä on piilovaikuttimena aistittavissa monissa kommenteissa. Varmasti olet oikeassa että kaikki eivät halua näyttää samanlaiselta, mutta sehän nyt on sanottamattakin selvää. Itseäni kiinnostaa enemmänkin se ihmisen tarve päästä kertomaan oma mielipiteensä, mitä lisäarvoa se tuo mihinkään että joku matti random meikäläinen sanoo että mielestäni onkin ruma ihminen kuvassa? Ei mitään. Lisäksi säännöllisesti hämmästyy sitä ihmisten arviointikyvyn puutetta, mennä nyt omalla nimellä ja naamalla arvostelemaan jonkun tuntemattoman ulkonäköä, ei tulisi itselle mieleenkään. Toki sivistystaso ja tahdikkuus ei liene kaikilla aivan sama.

  Yleisemmin kehitysvammaiselle tai liikalihavalle tuskin kukaan(toivottavasti) sanoo että oletpa ruma, mutta ns. konventionaalisen käsityksen mukaan kauniille ihmiselle se on monen mielestä ok sanoa, vaikka ulkonäön arvostelu ylipäätään on turhaa ja asiatonta, oli kohde millainen tahansa.

 38. laitsi April 26th, 2013 6:26 am

  En yleensä kommentoi netissä mitään, mutta nyt on pakko sanoa, että: hienoa työtä Jutta ja Essi! Essi näyttää TODELLA hyvältä noissa viimeisimmissä kuvissa.

 39. jmp April 26th, 2013 9:55 am

  Syy miksi tuota “kuosia” haukutaan on siinä, että ihmiset eivät ymmärrä sitä, että kyseessä on henkilön viimeiseen asti revitty kisakunto. Haukkuja heittävät henkilöt eivät ymmärrä sitä, että tuo kunto ei ole näillä kisaajilla ympäri vuoden päällä.

  Tämähän on tosi fitness/bodaus – “piirien” itse luoma illuusio ja omin käsin kaivettu kuoppa. Kaikissa kuvissa, mainoksissa yms. näytetään vain sitä lähes täysin viimeisteltyä kuntoa ja luodaan mielikuvaa siitä, että tässä kunnossahan sitä ollaan 247. Näinhän sitä myös haluttaan “tavisten” ajattelevankin ja eipä ne BCAA:t paljoa myy jos rasvoissa kuvissa esiintyy.

  Siksi kun näitä kuvia julkaistaan tulisi painottaa, että tämä on kisakunto. Silloin ei tulleelle kritiikillekkään jää mitään virkaa, koska arvostelut on jo tehty tuomareiden puolesta. Varmasti ei kaikkia miellytä kisakunnossa oleva kroppa.

  p.s Fanitan Juttaa ihan kyNpillä :) Oot ihku!

  t: Mies 29v

 40. koutsi April 26th, 2013 10:59 am

  Missä menee naisilla raja että pitää ottaa hormonit käyttöön? Älkää viitsikö jeesustella että proteiinia säännöllisesti ja hyvä ruokavalio. Joo kyllä nekin tarvitaan, mutta se on vaan tosi asia että kun naisella alkaa lihas kasvaa kunnolla niin siinä on sitten jo voisilmä oltava puurossa. Ja tiedät kyllä mitä tämä voisilmä tarkoittaa. Ei sen puoleen, Krishin möreä seksibasso on ihana ääni ja tykkään kyseisestä naisesta. Mutta ois se kiva tietää vähän tarkemmin että miten kukin on valmentautunut. Pojat rakentaa autojakin ja kertovat mielellään että mitä mäntiä ja nokka-akseleita sinne on laitettu. Kai sitä vois nää “silmänruuatkin” vähän valoittaa salaisuuden verhoa. Vaikka KP ourama kertoisi body lehdessä että meneekö siihen kisakuuriin valmisteluineen kymmeniä tuhansia euroja rahaa!!

 41. treenailija April 26th, 2013 12:53 pm

  Heippa!
  Nyt osuit naulan kantaan! Uskoisin, että lähinnä kateus on kaiken takana. Tuntuu, että fitness-elämäntapaa viettäviä ihmisiä pidetään usein treenaamattomien keskuudessa jonain yli-ihmisinä, että sellaisen “ruman”(kuten kuulee sanottavan) kropan aikaansaaminen ja kehittäminen vaatii äärimmäistä narsismia ja syömishäiriön ja ettei elämässä pyöri mitään muuta kuin treenit ja ettei kukaan “normaali” voi siihen pystyä. Lopulta kuka vaan saa aikaan ihan mitä vaan kun löytyy mieluinen tavoite ja sen tuoma motivaatio ja työn teko päämäärän eteen ilon kautta.

  Toinen outo asia jonka olen huomannut on, että silloin kun hankkii valmentajan ja alkaa tehdä treenit ja syömiset hänen opastuksellaan niin lähipiirissä yllättäen kaikki tuntuvat tietävän paremmin mikä minulle olisi parhaaksi. Siis vaikka on tämä valmentaja olemassa ja sataprosenttinen luotto häneen ja omaan tekemiseen niin ikävää sitten alkaa kuunnella muiden epäilyä että onkohan tollanen kalorijakauma nyt sulle ihan paras mahdollinen ja kuinka se sut tollasella ohjelmalla laittoi tekemään tyyliin mihin sinäkin rahasi käytät ja maksaapa paljon ja sen sellaista. Tietenkin tärkeintä vaan keskittyä itse tulosten luomiseen ja unohtaa turhat latistavat kommentit mutta on se vaan outoa sellainen käytös.

  Täällä itse kukin vuodattaa :)
  Iloista kevättä ja kesän odotusta!

 42. Jep April 26th, 2013 1:51 pm

  Yhdyn moneen aiempaan kommentoijaan. Laihoja ja lihaksikkaita saa avoimesti haukkua vaikka päin naamaa, mutta kaikki jenkkakahvalihavuudet pitää jättää rauhaan.

 43. Heikki J April 26th, 2013 5:13 pm

  Essi tai Jutta kelpais mun viereen heti ja olispa mulla Arin kroppa :)

  Ei tässä muuta.

  P.S. Facebookista erosin itse jo 3 vuotta sitten kun tuntui että 95% kääntää aivot pois päältä tai nauttivat litran alkoholia ennenkuin kirjoittavat FB:hen.

 44. Tiina April 27th, 2013 7:17 am

  Joidenkin mielestä lihaksikas nainen ei ole kaunis. Silloinhan kyse ei ole kateudesta, joten jätetään välillä se sana mainitsematta. MUTTA: Käytöstavat pitää olla jokaisella!

  Rakentavaa kritiikkiä ei ole kommentit: hyi, ruma, kyllä kaikki muut on kauniimpia, paska laji ym.

  Rakentavaa kritiikkiä olisi esimerkiksi kehitysehdotukset (pitäisi saada seuraavaan kisaa työstettyä sitä tai tätä lihasryhmää), kisaväriin kannattaisi kiinnittää huomiota tms. RAKENTAVAA!!!

  Kehuminen on sitten erikseen: Hienoa työtä, näytät tosi hyvältä jne.

  Kaikki saisivat opetella ekaluokasta asti sekä medialukutaitoa että sosiaalisia taitoja virtuaalimaailmassa. Täällä on helppo huudella omalla nimelläänkin kun eihän kukaan tunne…

  Sitä olen myös ihmetellyt miksi fitnesslajin harrastajia kammoksuva lukee Fitfarmin fb-päivityksiä? Enhän minäkään käy huutelemassa postimerkinkeräilijöille, että typerää touhua mulla onkin mopo ja se on siistii.

  Ihmiskunnasta tuntuu suurin osa olevan vähän kujalla tämän somessa käyttäytymisen suhteen.

 45. Jameson April 27th, 2013 9:28 am

  Asia tekstiä, niinkuin sinulta on totuttu kuulemaan!

  Nyt menee vähän topicista ohi, mutta menkööt!
  Olet varmasti tiimisi kanssa auttanut monet ihmiset esimerkilläsi ja houstaamillasi tv-ohjelmilla paremman elämän ja paremman kunnon alkuun. Itse henkilökohtaisesti uskaltaisin lähipiiristä nimetä useita ihmisiä, ketkä ovat innostuneet kuntoilusta ja kuntosaleilusta “sinun” ansiostasi!
  Keep up the good work! Kaikkea hyvää! Ei välitetä valittajista, niitä löytyy aina!

 46. Monsterman April 27th, 2013 10:47 am

  Tätä tämä nykypäivä on. Kateelliset läskit huutelee sohvilta ja pönkittää itsetuntoaan haukkumalla ihanteellisen vartalon omaavia ihmisiä. Nämä haukkujat ovat ehkä itse harrastaneet tätä maankuulua karppausta jos jotain yleensäkin ovat harrastaneet ja paino on pudonnut 170 kilosta 160 kiloon 2 viikossa. Sitten huudellaan että ei tarvi salille kun paino tippuu näinkin ehkä joo mutta pudota painoa se 70kg ja kato peiliin niin katsotaan miltä näyttää. Tuloksena luut paistaa ilman lihanpalaakaan ja nahka roikkuu niinku muorilla ennen vanhaan! Itse arvostan suuresti kaikkia jotka treenailevat tavalla tai toisella ja pitävät kehonsa kurissa:) onneksi suomalaiset ovat heränneet huomaamaan että kuinka mahtavasta lajista on kyse ja kannatus senkun kasvaa!:) tsemppiä kaikille ja uskokaa itseenne! Jutta oot iha best:);)

 47. Anu April 27th, 2013 10:51 am

  Ihmiset ovat kyllä kummallisia. Tulipa mieleeni, että olisiko kateuden lisäksi kysymys siitä, että muutosta vastustetaan ihan “periaatteesta” koska naisen ei kuulu näyttää voimakkaalta ja treenatulta, vaan pehmeältä ja “terveen pyöreältä” (joka usein tarkoittaa pientä ylipainoa). Onhan treenattu, lihaksikas nainen astumassa miesten varpaille lihaksineen, etenkin kun ottaa huomioon mille moderni nykymies näyttää: Laihalta ja lähestulkoon androgyyniltä. Treenattu nainen on uhka miehen itsetunnolle, koska uhkaa miehen maskuliinisuutta. Treenattu nainen on uhka naisten itsetunnolle, sillä moni haluaisi päästä samoihin tuloksiin, mutta ei kantti riitä. Molemmissa tilanteissa seuraa tämä kateus ja mustamaalaus.

  Kukin kohdelkoon kehoaan kuten haluaa, minä aion jatkaa Essin motivoimana unelmieni bodykehon havittelua.

  Hyvä Essi, hyvä Jutta!

 48. Essin Fani April 27th, 2013 11:04 am

  Harmi, että kaikki eivät ole sinut omien itsetuntojensa kanssa ja eivät pysty myöntämään, että haluaisivat itse pystyä samaan. Kateus pitää ansaita ja Essi on sen ansainnut. :) Essi oli aivan häikäisevän nättinä lavalla. Puolisoni kanssa ollaan Essin blogia ja kisamatkaa lavalle seurattu ja juuri tuo valtava muutos ja rehellisyys kaikkien sortumisten, matkalla kohdattujen haasteiden ja muiden suhteen on tehnyt Essistä todella mielenkiintoisen kilpailijan! Vaikkei sitä kirkkainta sijaa tullut, niin Essi saa olla huippu ylpeä itsestään ja kyllä siellä katsomossa meni kylmät väreet kropan läpi kun Essi ensimmäistä kertaa vertailuissa takaposessa vilkaisi hymyillen olan yli katsomoon! ;)

 49. LostBoy April 27th, 2013 1:37 pm

  Mielestäni kyseiset kommentoijat pitäisi jättää omaan arvoonsa ja moderoida kommentit pois. Mielipide on toki vapaa mutta kyseessä on trollaajien tai vaan hieman asemalle jääneiden huutelua. Kyseisillä kommenteilla ei ole muuta tarkoitusta kuin herättää pahaa mieltä muissa ja/tai kompensoida jotain mikä itseltä puuttuu.

  Näille henkilöille tuskin kannattaa perustella sitä miksi heidän käytös on typerää, netti nyt vaan antaa jokaiselle anonyymille paikan purkaa sitä minkä toiset hoitavat terapeuteilla.

  Itsellänikin on toki mielipiteitä, silloinkin kun en asiasta mitään ymmärrä muttei tule mieleenkään lähteä ääneen osoittelemaan vaikka läskejä sormella.

  Ymmärrän toki, että Jutta haluaa sanoa ääneen sen mikä suurinta osaa ärsyttää mutta sillä, että puuttuu noihin kommentointeihin antaa niille juuri sitä huomiota mitä terroristit kaipaavatkin.

  Jutalle ja Essillekin terveisiä: Hienoa duunia ja vielä heinompia tuloksia.

 50. Teme April 28th, 2013 11:06 am

  Upee muodonmuutos! Ei niistä kateellisista siiderivalaista kannata välittää.

 51. Dcr April 28th, 2013 11:12 pm

  Aivan ensiksi: Essi näyttää upealta, hyvää työtä! Ja kyllä, osa kommenteista on varmasti pelkkää kateutta. MUTTA!

  Haluaisin, että Jutta ihan oikeasti miettisi asiaa myös toisesta näkökulmasta: kehonrakennuksesta ja bodyfitnessistä tietävälle varmaan on ihan selkeää, että ihminen bodylavalle ei ole sen näköinen jokapäivä, ihan rusketuksesta vähärasvaiseen kroppaan asti. Tämä ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys jokaiselle peruspulliaiselle.

  Toinen asia on se, että ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä, mutta yksi tekijä on ehkä se fakta, että muoti-ala on saanut monet ihmiset kantapäilleen ja vihaamaan laihuuden ihannointia (ei tavallisen, vaan todellisen alapainon ihannointia). Erityisesti näissä ihmisissä tuo kuva herättää tunteita, VARSINKIN, jos ei tiedä, mistä fitneksessä on kysymys.

  On kaksi eri asiaa, ympärivuoden anorektisen laihat mallit ja muutaman päivän alhaisilla rasvoilla olevat bodybuilding/fitness-kilpailijat.

 52. asdfasdfasdf April 29th, 2013 2:27 pm

  Siis tytöthän näyttää ihan erillaiselta lavan ulkopuolella imho.

 53. tom May 3rd, 2013 9:27 am

  “Omille sivuilleni mieheni Arin kuvaan kommentoi juuri äsken nainen, “yök, hirveän ruma”. Oli ihan pakko laittaa tälle ihmiselle viestiä inboxiin. Tulisiko minun mieleeni laittaa viestiä jonkun ihmisen puolisostä “Yök, hirveä läski”?”.

  Joo, kyllä. Näitähän saa jatkuvasti kuulla. Mutta yleensä ne hyvien tapojen vastaiset palautteet tulee ihmisiltä, jotka ei asiaa ymmärrä tai halua ymmärtää.

  Muistan, kun poikani oli teininä aloittanut bodyharrastuksen ja meni näyttämään mummollensa Timo Vilposen kuvaa, johon mummo heti totesi, että “Hyi, mikä mies!”. Mummon kommentista on tullut jo sisäpiirin vitsi, jota aina välillä muistellaan:) Mainittakoon vielä, että tämä mummo on äitini ja itse olen harrastanut kehonrakennusta nuoresta pitäen, mutta silti äitini ei ole koskaan oppinut pitämään uimaria tiukemmista kehoista. Kaikki eivät vaan koskaan ymmärrä isoja lihaksia. Ja se pitää vaan hyväksyä.

Leave a reply