GoJuttaGo.com

RUOKAVALIONNE – OLKAA HYVÄT

Tässä Bullin laatima ruokavalio seuraavalle neljälle viikolle. Miksi juuri näin? Siksi, että toimii varmasti ja siksi asioita on turha kyseenalaistaa : ) Bullilla on niin vankka kokemus alalta, että hän tietää miten toimitaan ja teille riittää se, että noudatatte ohjeita. Ohjelma on kompromissidieetti  ja suunniteltu siten, että se toimii erilaisilla ihmisillä. Hyvin ylipainoinen laihtuu paljon ja lähellä ihanne painoaan oleva kiinteytyy.

TÄMÄ OSIO SIIRRETTY FITFARM.FI SIVUILLE

juttasalaatti

Kuva: Mike Sirén

- Jutta

221 comments

221 Comments so far

 1. Milla May 2nd, 2010 6:37 pm

  Kiitos!
  Tästä on hyvä alkaa/jatkaa… Takana 40 pudotettua kiloa ja edessä toiset 40 pudotettavaa kiloa =) Olen lukenut blogiasi alusta asti ja tämä oli oikea unelmien täyttymys!! Kiitos!

 2. Hansu May 2nd, 2010 6:43 pm

  Hei!

  Kiitos sinulle tästä motivoivasta blogistasi. Katselin diettiohjeitasi – tuntuvat siltä, että niitä pitäisi pystyä jokaisen halukkaan noudattamaan! Siis jopa minun. Silmääni pisti kuitenkin yksi seikka. Ovatko painot kuiva- vai märkäpainoja? Uskoisin, että märkäpainoja eli esim riisiä keitettynä jne.. Ero on kuitenkin huikea, jos toisin päin.
  Mukavaa kevättä sinulle ja kaikille diettaajille tsemppiä taipaleelle!

  T: Hansu

 3. jenni May 2nd, 2010 6:56 pm

  Päivällisellä riisi/pasta 40g, tarkoittaako keitetyn määrää vai ennen keittämistä?

 4. maria May 2nd, 2010 7:04 pm

  moi, kiitti ohjeista:), ja heti eka kysymys: Ei kait haittaa jos jaan tuon välipalan kahteen osaan ja syön toisen osan aamupalan ja lounaan välillä ja toisen tuossa iltapäivällä ennen/jälkeen treenin?. Tämä siksi että syön aamupalan jo 5.00 kun menen töihin 6.00. Tulee muuten melko pitkä väli aamun ja lounaan välillä.Salille menen yleensä 13.00-14-00 välillä suoraan töistä.

 5. Ninni May 2nd, 2010 7:05 pm

  Kiitos ohjeista, huomenna heti kauppaan ostoksille:)
  Olisiko jotain vinkkiä ruokailun ajoittamisesta 3vuoro työläiselle. Lähinnä ajatellen yövuoroja. Kannattaako yöllä välttää syömistä, syödä välipaloja, vai esim siirtää lounas/päivällisruoka yöhön? yövuoro on siis klo 21-7.15.

 6. Bunny May 2nd, 2010 7:05 pm

  Hei!

  Ajattelin lähteä kokeilemaan ohjeitasi. Olen laihduttanut jo pidemmän aikaa (takana -25kiloa!) mutta nyt on tullut stoppi vastaan. Ehkä tästä olisi apua! :)

  Voiko Omega 3 kapseleita korvata esim. E-Epa kapseleilla? Olen käyttänyt niitä, joten olisi helppo jatkaa samalla tuotteella.

 7. Ninni May 2nd, 2010 7:08 pm

  Sellaista vielä, että mitä mieltä olet toimiiko spelttihiutale yhtä hyvin, kuin kaura?

 8. voimanainen May 2nd, 2010 7:09 pm

  Kiitos vaivannäöstänne, uusi toukokuu alkakoon kauppareissun jälkeen.

  =)

 9. Mary May 2nd, 2010 7:16 pm

  Mukana ollaan! Hienoa, että olette viitsineet nähdä tämän vaivan. Nyt onnistuminen on omissa käsissä.

 10. Taru May 2nd, 2010 7:19 pm

  Kiitos näistä ohjeista! Huomenna kauppaan :-D Voiko noita maitorahkoja korvata Hera80-jauheella?

 11. Jonna May 2nd, 2010 7:21 pm

  Täällä yksi innokas ilmoittautuu mukaan projektiin! Aivan mahtava juttu kun jaksatte nähdä näin paljon vaivaa! Huomenna ruokakauppaan :)

 12. Jutta May 2nd, 2010 7:28 pm

  Jenni, hyvä huomio, oli jäänyt kirjoittamatta, eli tarkoitetaan raakapainoja. Nyt se on myös tekstissä.

  Voitte korvata ruoka-aineita, jos joku ei sovi teille, kunhan tarkastatte, että vastaa ohjeeseen merkittyä ruoka-ainetta tai lisäravinnetta ravintoarvoiltaan.

  Voitte vaihtaa aterioiden paikkaa välipalan, lounaan ja päivällisen suhteen. Älkää jakako aterioita.

  -j-

 13. Sanna (kokoa XL) May 2nd, 2010 7:28 pm

  Ruokalista vaikuttaa näin ensi näkemältä helpolta noudattaa. Heräsi pari kysymystä: kanan/lihan/kalan voi varmaankin korvata soijasuikaleilla? Toiseksi, ovatko hedelmät todellakin kiellettyjen listalla?

 14. timmiks? May 2nd, 2010 7:35 pm

  MOIKKA! Mieletöntä, että jaksatte kiireittenne keskellä auttaa meitä “vähän” löysempiä yksilöitä =D Ruokavalio kuulostaa tehokkaalta, kannattaa varmaan itse vaihdella kasviksia ja mehukeittoja ettei rupea tökkimään, toisaalta kuukauden nyt pitäs pystyä syömään vaikka kuumia kiviä jos tuloksia alkaa syntymään =D Ja tietty tarvittaessa jatkaa senkin jälkeen samaan malliin! Eiköös puoli kiloa viikossa ole hyvä tahti tiputtaa, ainakin jos painoa ei ole pudotettavana kun pari ja on enemmänkin kiinteytymistä vailla? Jahka kuumeeni laskee ja nenänpielet on taas normaalit , pääsee tämäkin salille, siihen asti laitan ruokailut ohjeiden mukaisen järjestykseen. Kuuluillaan kuinka sujuu! =D

 15. Heidi May 2nd, 2010 7:37 pm

  Ohjeet kuulostavat todella hyviltä ja aikalailla samanlailla olen syönytkin jo, mutta tässä tuli muutamia hyviä tarkennuksia. Soijarouhetta olen käyttänyt vielä lisäproteiinin lähteenä, vaikka lihaa syönkin. Mulla tulee enemmän olemaan haasteita siinä liikuntapuolen täyttämisessä kuin tässä ruokavaliossa. Innolla odotan niitäkin ohjeita!

 16. Nainen vm.85 May 2nd, 2010 7:40 pm

  Ihan hyvältä kuulostaa, paitsi että kaipailisin 1-2 hedelmää vaikkapa mehukeiton sijaan. Sokeroimattomassa mehukeitossa kun on makeutusaineita ja muutenkin hedelmät maistuisi paremmalta. Oliiviöljyn sijaan käy toivottavasti myös tutkimusten mukaan terveellisempi rypsiöljy? Ilmeisesti myös riisi/pasta tarkoittaa täysjyväversiota, vaikka sitä ei erikseen mainitakaan? Sopiiko vihanneksiksi myös esim herne-maissi-paprika-sekoitus, vaikka onkin vähän kaloripitoisempaa mitä esim porkkana? Hirveästi kysymyksiä :)

 17. Piia May 2nd, 2010 7:41 pm

  Iso kiitos! On kyllä niin selkeät ohjeet eikä soveltamisen mahdollisuutta jää! Uskon että toimii varmasti jos vaan pilkun tarkasti noudattaa:) Mahtava juttu!

 18. katja May 2nd, 2010 7:44 pm

  Kiitos ohjeista ja eivät ne mitenkään mahdottomilta näytä toteuttaa. Ruokavaakaa huomenna ostamaan ja vähän suunnittelemaan viikon menuuta…

 19. Heidi May 2nd, 2010 7:46 pm

  Kiitos ohjeista!

  Mitä olet mieltä:

  a)yöproteiinin nauttimisesta n. 1 t ennen nukkumaan menoa? Itse treenaan kovaa ja treenipäivien iltoina otan Fastin yöprotskun rasvattomaan maitoon sekoitettuna. Voiko tämän juoda näiden tekstissä mainittujen ruokien lisäksi vai nipistetäänkö
  iltapalasta tuo rahkan määrä vähemmäksi tms?

  b)Treenipäivien aikana tulee otettua myös palautusjuoma treenin jälkeen, joten tuleeko liikaa protskua kun ynnätään listan ruoat, palkkari ja yöprotsku?

  Kiitos sinulle etukäteen jo vastauksesta!

 20. Minde May 2nd, 2010 8:09 pm

  Itse en ole tässä projektissa mukana, koska menossa ihan oma omalta valmentajalta saatu ruokavalio, mutta peruspilarit täysin samat tässä kuin omassani. Hauska seurata miten täällä porukka jaksaa noudattaa tätä ruokavliota, koska ihan helppoa se ei ole. Hiukan provonakin tämän heitän, sillä toivon sen jotakuta motivoivan, että näytänpä tuollekin tyypille ;)
  Ymmärrän kysymysten tulvan, mutta periaatteessa ohjeissa ei ole mitään epäselvää. Ei mitään poikkeuksia niihin, niin silloin menee niinkuin pitää. Oikean asenteen huomaa myös siitä, ettei heti olla vaihtamassa yhtä ja toista ruoka-ainetta omiin suosikkeihin. Ei oikein voi olla kulinaristi jos diettaa. Tsemppiä kaikille kuitenkin todella paljon. Oman terveytensä eteen kannattaa nähdä vaivaa ja jos ylipainoa on, laihduttaminen on paras hoitokeino ;)

 21. Taru May 2nd, 2010 8:10 pm

  Miten tuota rahkaa maustaa terveellisellä tavalla? 1dl mehukeittoa, riittääkö maustamiseen? Välipalalla oli vain pakastemarjoja seurana.

 22. mta May 2nd, 2010 8:11 pm

  Jiihaa, enää muutama tunti pylleröintiä, ja sit kajahtaa. Upouusi ruokavaakakin kiiltelee jo pöydällä. Aika mieletön fiilis jo nyt=)!

  Tsemppiä toverit!

 23. Niinis May 2nd, 2010 8:16 pm

  Kiitos kaunis ruokavalio-ohjeista! Huomenna ostoksille, ja innolla odotan tositoimiin pääsyä. Tässä vielä yksi kysymys koskien noita omega 3-rasvahappoja: ohjeessa oli 2 kapselia aamulla ja 2 illalla. Mietin vaan sellaista, että esim. eräässä (melko yleisessä merkissä) on EPAa kapselissa 500mg ja toisessa peräti tuplaten (EPA+DHA) eli 1000mg, niin oliko jotain ohjeellista grammamäärää per vuorokausi, koska on vissiin aika suuri ero syönkö omega kolmosia päivässä 2g vai 4g? Ilmeisesti suurempi määrä parempi..? Kiitos jos jaksat vastata, tähänkin… :)

 24. Hanne May 2nd, 2010 8:29 pm

  Kiitos ohjeista! Voit kuvitella että viimeinen vrk on mennyt arvuutellessa mitä tuleman pitää ;-)

  Suurin muutos itselläni entiseen on hedelmien pois jättäminen, samoin ruisleivän. Mutta sen tiesinkin että näistä joudun tinkimään seuraavat neljä viikkoa. Suunnitelma vaikuttaa hyvältä! Ja huomenna salilta kauppaan… täytyykin heti printata tämä postauksesi muistilistaksi ja opeteltavaksi.

  Lähtisköhän BMI 24 naiselta -3kg 4 viikon aikana? Toivotaan!

 25. Lissu May 2nd, 2010 8:33 pm

  Kiitos, LOISTO-ohjeistus…ei pitäisi olla liian vaikea toteuttaa – tai menee tekosyiden&selittelyn puolelle!
  Aiemminkin (mm. nainen vm-85) esitettiin kommentti/kysymys hedelmien nauttimisesta ELI voiko mielestäsi marjoja tai vihanneksia korvata hedelmillä?? Banaaneissa PALJON hiilareita, mutta mites esim. omput, sitrushedelmät jne.? Entä miten näkisit mantelit/parapähkinät hyvälaatuisen rasvan lähteenä (esim. lusikallinen manteleita öljyv sijaan)?

  Kiitos vielä kerran, vastailehan joskus, jos ehdit…ja tsemppiä kovasti SINULLE – siellä suunnalla kun edessä taitaa olla se ihan OIKEASTI tiukka jakso ;)

 26. Krista May 2nd, 2010 8:36 pm

  Hienoa! =) Ei muuta kun huomenna ruoka ja vaaka ostoksille. Voiko hedelmiä syödä ollenkaan dieetin aikana vai onko kiellettyjen listalla ? syödäänkö maitorahka sellaisenaan vai voiko sekaan laittaa esim. marjoja ? ajattelin itse alkaa pitämään ruokapäiväkirjaa, jospa se vähän auttaisi. Entäpä kuntoiluvälineet ? ajattelin aloittaa kotona treenaamisen kuntosalitreenin sijasta, mitkä välineet olisi hyvä käydä ostamassa ? itse omistan tällä hetkellä vain jumppamaton. Kaipaisin myös vinkkejä yövuoroihin, miten niistä selviää pysyen kuitenkin tiukasti tässä ruokavaliossa. Kiitos!

 27. Camillajanette May 2nd, 2010 8:36 pm

  Onko toi Fast Diet ni punasessa vai valkoisessa pussissa, google haussa löysin molemmat samalla nimellä, mutta jonkin verran on eroavaisuuksia arvoissa…

 28. Sonja May 2nd, 2010 8:40 pm

  Moi Jutta ja kaikki muutkin.
  Kiitos ohjeista. Aion olla täysillä mukana seuraavat neljä vikkoa, ja siitä eteenpäin myös. Itse kuuluun kastiin kiinteytyjät ja kiristäjät=). Odotan sali ohjeita myös innolla, aerobista teen jo nyt paljon koska juoksen ja pyöräilen. Lauantaina HCR:lle=). Lihasta tarvitsen lisää ja näillä ruoka ohjeilla myös juoksija pärjää. Olet hieno esimerkki Jutta epäitsekeskeisestä ihmisestä! voisimme monet ottaa mallia. Tsemppiä sulle omaan projektiin. Sentit on taltioitu ja katsotaan viikottain miten ne lähtee!!!

 29. Aino May 2nd, 2010 8:42 pm

  NINNI: Mulla on sam juttu, vuorotyö,eikä todellakaan edes säännöllinen sellanen. Mietin miten voisin selvitä yöt sillä öisin on tosi kova nälkä kun on hereillä. Aina en pysty nukkumaan edeltävää päivää, jolloin siiten päivälläkin on pakko syödä kun on hereillä. Miten tän nyt ratkasis?? Esim huomenna: joudun olemaan valveilla jo aamusta alkanen ja meen töihin klo 18 ja pääsen ti aamuna klo 8. Olisko kellään ideoita tän suhteen?

 30. SlimHeidi May 2nd, 2010 8:48 pm

  Joko joku on löytänyt mistä näitä patukoita ja diet mix juomaa voi tilata netistä? Meidän tuppukylältä niitä ei takuulla saa…

 31. Terhi May 2nd, 2010 8:58 pm

  Kiitos näistä tarkoista ohjeista!

  Kysyisin vielä, että onko lakto-ovo-vegetaarista-ruokavaliota noudattavan ihmisen mahdollista korvata liha/kana/kala jollain ja onko ylipäätänsä mahiksia hommata itseään “juttamaiseen kuntoon” ilman lihansyöntiä?

  Toinen kysymys (tai kolmas:D): Tiedän ettei raskaana tai imettäessä saa laihduttaa mutta lähinnä lihaskunnon ylläpitämimistä ajatellen, onko mainitsemanne proteiinivalmisteet turvallisia käyttää raskaana ollessa tai imettäessä?

  GoJuttaGo!!

 32. T May 2nd, 2010 8:58 pm

  Onko TOSI paha juttu, jos on 1% raejuustoa? Kun sitä löytyy tällä hetkellä noin kilo kaapista… Eikä viittis pois heittää! Jos muuten noudattaisi täysin kyseistä ruokavaliota.
  Tiedän, että vastatte “ON!”, mutta oli pakko kysyä silti :)

 33. Apsi May 2nd, 2010 9:08 pm

  Kiitos ruokavaliosta ja ohjeista! Olen mukana myös, tosin ekat pari viikkoa xtravaganza-kuurilla (koska ehdin ne jo tilata) mutta sitten jatkan tällä. Minulle totuttelua vaatii tuo mittaaminen, mutta opettelen. :) VOISITTEKO ihmiset hyvät lopettaa nuo vaihtoehtojen kysymiset!! Jutta kirjoittaa tuolla selvästi että “Et laita suuhusi mitään, mitä ohjeessa ei sanota.” Nyt siis vain sitä itsekuria ja selkärankaa!!! Tsemppiä meille kaikille! :) )

 34. Jane May 2nd, 2010 9:17 pm

  Heipä hei jälleen! Pitkästä aikaa pitää kommentoidakin jotain kun mennyt pelkälle lukulinjalle.

  Olipas mukava kun olet laittanut perussettiä ruokavaliosta tänne. Mukava huomata, et itsellä on menneet valinnat ruokien suhteen ihan putkeen, vaikka toki kropan muutokset sen näyttääkin.
  Olit muuten oikeassa: 5 viikossa tapahtuu hyvin suuri ero. Tuntuu melkeinpä, että lähestulkoon paljon suurempi kuin koko edeltävällä dieetillä. Vaikkakin uskoisin, että muutosta on tapahtunut nyt kokoajan, nyt sen alkaa vain itsekin huomaamaan paljon selkeämmin, sokea omalle kehitykselleen kun on.

  Nyt alkaa näkymään säikeet olkapäistä ja reisikin on saanut uutta muotoa. Samoten alavatsat alkaa olemaan jo vähän siellä päin, joten kiitos vielä kerran erittäin positiivisesta kannustuksesta ja lykkyä tykö kisoihin (joskin tulen varmaan tsemppaamaan sinua myöhemminkin tämän kautta kun kisat lähestyvät).

  Ai niin, on miulla vielä yksi kysymys: miten paljon aiemmin aloit rajoittaa nesteen saantia ennen kisoja, jotta sait tarpeeksi tiukan olemuksen lavalle? Ihan uteliaisuudesta kysyn.
  :)

 35. Jutta May 2nd, 2010 9:23 pm

  Kaikki Fastin tuotteet löytyy ainakin ao. nettikaupasta. Sieltä näette myös ravintoarvot, jos vaihdatte muihin tuotteisiin!

  http://www.musclemarket.fi/forum/

  Jutta

 36. Ninde May 2nd, 2010 9:27 pm

  Kiitos ohjeista! Mulla on niin kova motivaatio ja suorastaan laput silmille laitettuna, että noudatan vaan tätä ja piste. Siksi huomaan vähän ärsyyntyväni loputtomista kysymyksistä, voiko vaihtaa sitä ja voiko vaihtaa tätä… Jos ollaan tällä dieetillä, niin tällä mennään sitten seuraavat 4 viikkoa, ellei dieettipäälliköiltä tule muutoskäskyjä :D

 37. Tiina May 2nd, 2010 10:49 pm

  Hei kaikille,

  Täällä myös dieetille mukaan lähtijä. Kiva että meitä on monta ja tsemppaillaan toisiamme näin blogin kautta. Tämä on hieno mahdollisuus! Laitan huomenna omia mittoja heti aamusta. Minusta ainakin on motivoivaa lukea toisten kehittymisestä ihan kg/cm tasolla. Kaikkihan me ollaan eri kokoisia ja toisilla sitä työmaata on enemmän, toisilla vähemmän. Kaikki tsemppaus on motivoivaa :D

  Noista riisi/pasta/peruna painoista, kyllä ne taitavat ihan kuivapainoja olla. Muuten menisi hankalaksi punnitseminen, kun pitäisi eka varmistaa “noin” määrä ruokaa ja vasta sen jälkeen punnita. Ja toi 40g on noin 0,5 dl kuivana, mikä on noin puolet siitä mitä olen tottunut kerralla syömään. Joten kuulostaa hyvälle. Keitin juuri 80g täysjyväriisiä huomiseksi ja kyllä siellä kattilan pohjalla näytti mukavasti sapuskaa olevan :D Jee! Ja uskon että tuotteille voi löytää subtituutteja, kunhan pitää kalorit/protskut/hiilarit/rasvat samoissa määrissä.

  Olisi tosi kiva saada erityisesti kommentteja miten olette korvanneet joitain aineita, esim. maitotuotteet, jos niitä ei voi/ei halua käyttää. Olisi myös kiva kuulla, mikä muita jaksaa motivoida.

  Mahtavaa dieetinalkua jokaiselle!

 38. [...] blogi, GoJuttaGo.com, on lanseerannut IFBB Pro Bodybuilder Jari “Bull” Mentulan ruokavalion elämänsä kuntoon halajaville. Vanhana sarvipäänä ajattelin ottaa [...]

 39. Jutta May 3rd, 2010 5:03 am

  Arvon dieettaajat, ensinäkin upeaa että olette aktiivisia. Mutta…. tämä lista on täynnä kysymyksiä voiko vaihtaa, voiko soveltaa… Eikös me tästä juuri puhuttu! Listalla ei ole hedelmiä, koska niitä ei syödä. Tähän on aivan selkeät perustelut. Jos joku on huolissaan vitamiineista, niin lisätkää monivitamiini valmiste mukaan.

  Tuotteiden vaihtaminen on mahdollista, jos ravintoarvot täsmäävät.

  Rahkaan voi laittaa makeutusjauhetta/ -nestettä mauksi.

  Vuorotyöläiset jakavat ateriansa niin, että työvuoron aikana syödään. Ei siis olla yötä syömättä, vaan jaetaan ateriat siten, että iltapala syödään siihen aikaan, kun päästään töistä ja käydään nukkumaan.

  Kovaa treenaaville tuhdimpi palautusjuoma. Heidi on oikeassa, että iltaprotsku on toimiva.

  Nyt keskitytte siihen, mitä ohjeissa sanotaan. Jos joku hakee täältä kulinaristisia nautintoja, niin olette väärässä paikassa. Tämä ruoka kyllä saadaan maustamalla hyväksi, mutta on turha alkaa haikalla makujen perään.

  Ajatelkaa mieluummin, että suuhunne laittama ruoka on polttoainetta elimistöllenne ja se syödään siksi, että niin täytyy tehdä.

  Tsemppiiii!

  Jutta

 40. Kirsi May 3rd, 2010 6:45 am

  Jee, aivan upeeta :) Tää on tuttua hommaa, neljä viikkoa jo melkein samanlaisella ruokavaliolla olleena! Nyt otan tuon käyttöön neljäksi viikoksi ja uskon, että lisää tuloksia tulee ja voin laittaa hyvillä mielin uuden kesämekon ylleni!
  Treeniohjelmat kun tulee niin kaikki on täydellistä!
  Selkärankaa frendit, tästä se lähtee! Laittakaa wappumunkit pakkaseen ja sulatellaan niitä sitten kesäkuussa =)

 41. Penni May 3rd, 2010 7:05 am

  Tääläkin on kauppalappu jo kirjoitettu ja innosta puhkuen lähden pian ostamaa vaakaa ja mittanauhaa! Yksi kysymys kuitenkin; Onko tämä sellainen “ketoosi-dieetti” ? Laskeskelin vain, että millaisia tuloksia tällä on 4vk:n aikana odotettavissa, liikapainoa kun on n. 15kg ylimääräistä, että löytyy kyllä mistä ottaa!

 42. Sonja May 3rd, 2010 7:38 am

  Juuri näin Jutta! Nimimerkillä tunnin aamulenkki takana jo =)

 43. Kati May 3rd, 2010 7:40 am

  No niin, tästä se lähti! Kotoa löytyi oikeat aineet niin pääsin heti alkuun, töiden jälkeen sit kauppaan ja täydentämään varastot. Aamupunnitus suoritettu ja illalla vois ottaa muutamat kuvat eestä ja takaa, niin voi sitten myöhemmin ihmetellä muutoksia. Tsemppiä kaikille!

 44. Anne78 May 3rd, 2010 8:30 am

  Mukana ollaan.. mammakiloja jäänyt ja nyt paino 83kg (pituus 172). Ainakin se 13 kiloa pitäisi saada pois. Kiitos Jutalle tästä.. Nyt kauppaan ja huomenna aloitan kuurin, onneksi salikortti on jo hankittuna! Zemppiä meille kaikille!

 45. TP May 3rd, 2010 8:32 am

  Täh? Ei siis ollutkaan ruokavalio tyyliä kaalisoppa tai yks höyrytetty herne lautaselle, nautitaan kera itkun? :) Ei vainen, tämäntapaista odotinkin! Onko joku jo mitannut, paljonko öljy on lusikkamitassa? Onko se teelusikallinen vai ruokalusikallinen?
  Mun tarvitsee lähteä tänään vähän kauemmas kauppaan, tien toiselta puolen ei saa ihan kaikkia valmisteita, kuten vehnäleseitä. Fiilis on edelleenkin hyvä, ja Jutta tunki yöllä uniini :) . Kertoo varmasti siitä, kuinka paljon tämä dieetti pyörii ajatuksissa.
  Tsemppiä kaikille!!

 46. LouLou May 3rd, 2010 8:49 am

  Jotain tällaista olen kaivannut, joten hieno juttu – kiitos Jutalle ja Bullille. Itse laihdutin 22kg, joista 8kg hiipi takaisin. Josko nuo saisin tällä ruokavaliolla ja treenillä pois! Loppukesällä häät joten… : )

 47. Oops i did it again May 3rd, 2010 9:16 am

  Ihanaa Jutta! Tällaista olen etsinyt… lähden innolla mukaan ja ostoslista jo tulostettuna kohta kaupoille :)

  Pidän kovasti tyylistäsi, että sanot mitä tehdään, miksi ja milloin! Ei mitään turhaa lässytystä, ainakin tällaiselle “selkärangattomalle” röllykän omistajalle tiukka otteesi on juurikin tarpeen! :)

  Tsemppiä kaikille mukaan lähtijöille!

 48. mie May 3rd, 2010 9:23 am

  Vuorotyöläisille:

  Ottakaan kynä ja paperia käteen, kirjoittakaan siihen työvuorot ja valveilla olo ajat seuraavalle viikolle. Sitten lähdette miettimään 24h, n.viis ateriaa tai enemmän, jos vuorokaudessa ollaan enemmän valveilla ja seuraavassa nukutaan normaalia enemmän, jolloin tietenkin syödään yksi ateria vähemmän, koska nukutaan enemmän.. Joskushan tekin nukutte tai teidän pitää nukkua, eikä silloin syödä. Periaatteena kuitenkin niin, että syötte viikossa juurikin 35 ateriaa. Järjestyshän sai olla luova, ateriat täsmälleen noita ja ateriaväli sanottu.

  Itse siirryn pian Suomen kamaralle ja starttailen diettiin jälkijunassa ja juurikin suoraan vuorotyössä. Mutta näin ajattelin selvitä siitä itse, suunnitelmallisuudella!

  Tsemppiä kaikille!

 49. Jutta May 3rd, 2010 9:26 am

  Tarkennus vihanneksiin, eli ovat vapaavalinnaisia ja tarkoittaa raakapainoa. Eli salaatinlehtiä, kurkkua ja tomaattia saa jätti kasan. Voi myös olla lämpimiä vihanneksia. Pakaste-altaasta löytyy hyviä vaihtoehtoja.

  Yksi kielto: EI MAISSIA! Hiilariarvot on liian korkeat.

  Ja näin se homma etenee!

  Jutta

 50. Epätoivoinen... May 3rd, 2010 9:37 am

  Heip!
  Tätä mä lähden ehdottomasti koittamaan! (Tulin jo kauppareissulta.) Olen pudottanut painoa inan alle 30 kg jo ja vielä ois about kymppi jäljellä. Paino pahalainen on nyt junnannut samoissa lukemissa tarkasta VHH ruokavaliosta ja runsaasta liikunnasta huolimatta jo pari kuukautta, joten hermot on riekaleina!!! Toivon siis tästä “pelastusta” niin kropalle kuin hermoillenikin! Tsemppiä kaikille mukaan lähtijöille ;)

 51. linnea May 3rd, 2010 9:45 am

  Ruokavalion noudattaminen alkoi tästä aamusta, kun oli sopivia aineksia kaapissa odottamassa. Mieletön into oli heti aamulla päällä! :) Ihana kun on näin tarkat ohjeet, joissa ei tarvitse itse soveltaa mitään. Aiemmissa noudattamissani dieteissä on homma mennyt pieleen, kun piti itse valita ja soveltaa monesta vaihtoehdosta, joten repsahtaminen oli helppoa. Usein näkee myös pitkiä kieltolistoja, mitä ei saa mennä syömään, ja se tuo heti melko negatiivisen asenteen koko diettiä kohtaan. Tällä mennään ja varmasti tulee tuloksia! :)

 52. pia May 3rd, 2010 10:02 am

  Moi.

  Olisi kivaa lukea mitä kaikki tyhjennykset sun muut tarkoittavat oikeasti, siis viimeiset päivät ennen kisaa. Esimerkiksi kisan jälkeen jos voisit kirjoittaa miten paljon suolaa ja ylipäätänsä mitä laitoit suuhusi… Tsemppiä!

 53. Anniliini May 3rd, 2010 10:19 am

  Kiitos Jutta, tämä on NIIIIN siistiä!

  Olen tosi motivoitunut ja tämä olotila on ollut kadoksissa liian kauan (hyvästä yrityksestä huolimatta). Kiitos, että olet tuollainen tehopakkaus ja annat mallia muille miten todellakin on mahdollista yhdistää tiukka itsekuri, tarkka ruokavalio, työt, treenit ja vapaa-aika. Motivoit todella ihmisiä ympärilläsi ja on hienoa nähdä miten kaikki fiilistelevät ja haluavat jakaa kokemuksia sekä tsempata toisiaan.

  Itse lähden tähän koitokseen keihäät teroitettuna ihanan ystäväni sekä teidän kaikkien muiden kanssa. Tänään painelen hymyssä suin kaupaan, pitkästä aikaa ruokalistan kanssa.

  Tästä on hyvä antaa kiloille kyytiä ja suunnistaa kohti unelmia.

  :)

 54. Eveliina May 3rd, 2010 10:26 am

  Jee!! mahtavuutta!. Eilen vedin kitusiin viimeiset suklaapatukat ja jäätelöt ja nyt on niin hyvä fiilis aloittaa puhdas syöminen. Tästä on hyvä lähteä tiristämään 4- 5 kg pois (täytyy varmasti yli kk jatkaa diettiä mut katotaan miten homma etenee=) . Ohjeet on selkeät, ruuat ankeita, mutta niin se kuuluu mennäkin. Ei kaikkea kuulu saada helpolla. Osaa sitten nauttia enemmän tulokset. Tsemppiä kaikille ja Iso Kiitos Jutta!

 55. Pippuri May 3rd, 2010 10:38 am

  Aloitin ruokavalion jo tänään ja takana aamupala ja lounas. Innolla odotan tuloksia!!! Koskahan ne alkais jo näkyä ;) nim.merk.malttamaton
  Tsemppiä meille kaikille!!

 56. mallu May 3rd, 2010 10:58 am

  Aamupaino punnittu: 66.4kg(pituutta rouvalla 163). Kaupasta käyty ostamassa keittiövaaka, lisää eväsrasioita ja täydennystä kaappeihin. Mielenkiinnolla odotan mitä tiukalla treenillä/dieettauksella saa aikaan kuukaudessa(tarvittaessa jatkan vielä kesäkuunkin). Etukäteen olen ajatellut ettei painolla ole niinkään väliä vaan mittanauha ja peilikuva kertovat enemmän mutta jollainhan tulevaa muutosta täytyy seurata joten olkoon se kerran viikossa tapahtuva punnitus. Salitreeniä on takana jo jonkin aikaa mutta ravitsemuspuoli on ollut hieman metsässä. Tyyliin oikeita aineita mutta määrät ja ruokailuajat pielessä. Haastetta tulee lisäämään vuorotyö ja kesäloma mutta en aio antaa moisten pikkuseikkojen häiritä. ;)
  Tsemppiä me! Ja täältä aion tulla hakemaan heikoilla hetkillä lisää motivaatiota ja vertaistukea! :)

 57. fatgirl May 3rd, 2010 11:44 am

  Heip!

  Olen vasta viime viikolla löytänyt Jutan sivut ja nyt mielenkiinnolla seurannut tätä alkavaa dietti kirjoittelua. Olen saanut sen kuvan että mukana on paljon jo ihan hyvässä kunnossa olevia…mietinkin tässä omia mahdollisuuksia.

  Olen 170 cm ja painoa on kertynyt huimat 96,5kg…läskileirillehän tässä pitäisi lähteä.. Enemmän mietinkin mistä saisin revittyä tuon itsekurin…omat mitathan paljastaa, että sitä itsekuria ei aiemmin juurikaan ole ollut.

  Haikailen kyllä normipainoa ja minusta on hienoa, että Jutta rehellisesti sanoo suomalaisille ylipainosta..ei auta hissuttelut enää kun kansan terveys pettää!

  Mutta vinkkejä itsekurin löytämiseen?? :)

 58. Mindimandi May 3rd, 2010 11:52 am

  Löysimpäs minäkin tänne. Olen jo pudottanut 10kg viimeisen synnytyksen jälkeen. Tavoitteeseen on enää 3kg jäljellä, mutta kiinteytystä sitäkin enemmän.

  Kiitos Jutalle!=)

 59. Joy May 3rd, 2010 12:26 pm

  Raskauskiloja pitäis alkaa sulattelemaan -tosin synnytyksestä on jo 14 kk :(
  Illalla kauppaan ruokakaappia täydentämään ja sitten kova itsekuri päälle. Suklaanhimo iskee varmasti jo huomenna iltapäivällä.

  Kiitos Jutta ja Bull kun jaksatte ja viitsitte näin ilmaiseksikin auttaa meitä. Kaikilla ei ole mahdollisuutta kuntosalilla käymiseen, joten treeniohjeita odotellessa :)

 60. Anis May 3rd, 2010 1:24 pm

  Tositoimissa ollaan!
  Ei oo nälkä – päinvastoin, olo on sopivan kylläinen :)

  Suosittelen ehdottomasti kaikille heittämään aivot narikkaan ja tekemään asiat just eikä melkein, pääsette PALJON helpommalla, kun alkamalla nyt muuttelemaan aineita ja sitten ihmettelemään, kun ei homma toimi.
  Kerrankin jostain pääsee helpolla ja miettimättä, käyttäkää se hyväksi!

  Kiitos paljon ruokaohjeista, treenivinkkejä odotellessa!

 61. Titte. May 3rd, 2010 1:30 pm

  Hienoa Jutta! Kiitos!
  Tämä tulee olemaan helppoa, nimittäin olen syönyt jo puoli vuotta melkein prikulleen noin! :D En vain ole syönyt päivällistä juuri koskaan, kun käyn siihen aikaan puntilla ja juon palkkarin, niin sen jälkeen ei todellakaan ole enää nälkä! Miettiinkin että onko mun nyt syötävä väkisin treenin jälkeen, vai riittääkö pelkkä palkkari? Käyn kuitenkin puntilla 4-5kertaa viikossa, niin päivällinen + palkkari on melko tuhti annos.. Vai söisinkö pienemmän päivällisen vai mitä teen?

  Minde sanoi:
  “Oikean asenteen huomaa myös siitä, ettei heti olla vaihtamassa yhtä ja toista ruoka-ainetta omiin suosikkeihin. Ei oikein voi olla kulinaristi jos diettaa.” Olen kyllä täysin samaa mieltä, paitsi että mun mielestä tuo kaikki on herkkuruokaa! Rahkaa, vihanneksia, kanaa ja puuroa. Namskis! Allergioiden takia jotain pitää joskus vaihtaa. Esim minun vatsa ei kestä mehukeittoa, joten se jää sitten pois. Tilalle laitan pari rkl marjoja.

 62. Pomppula May 3rd, 2010 2:15 pm

  Innolla tulin vaklailemaan että miltä se ruokavalio näyttää, ja ihan tutun näköistä tekstiä. Mä en myöskään virallisesti lähde mukaan MUTTA diettailen itse samalla rungolla, määrät vaan on räätälöity nimenomaan mulle ja myös hiilareita vähennetty vielä tästäkin. Takana noin 6kk juurikin tällä samaisella rungolla, ja voin kertoa että toimii. Tosiaan, ymmärtäkää ihmiset hyvät, että tämä on se runko millä mennään, jos listassa ei lue että syö omena, niin silloin et syö omenaa. Ja yksi pointti; jos ei ole kaikille itsestään selvää; kaikki mauste- ja salaatinkastikkeet pois pois pois pois pois!! :) Tsemmpistä kaikille, mä oon kyllä hengessä mukana!! :)

 63. Pilperi May 3rd, 2010 2:23 pm

  Vaikuttaa hyvältä, pakkohan tätä on lähtä kokeilemaan, kun tarkoitus olisi palata viimeiselle opintovuodelle syksyllä uutena ihmisenä!

  Yksi kysymys: kun käy koulua ja ruokailee siellä. Miten tämän kanssa voi menetellä, kun koulun ruokalistaan ei paljon ole valtaa? Tuleeko nämä skipata ja omat ruoat mukaan? Lounasta on pahempi kuskata mukana, ei ole paikkaa missä valmistaa/lämmittää. Apuja tähän?

  Kiitos jo valmiiksi :) )

 64. Annamari May 3rd, 2010 2:58 pm

  Juuri tälläistä olen kaivannut! Treenaaminen on tuttua, mutta ruokapuoli on ollut aina huonossa jamassa. Lähden siis innolla kokeilemaan jos saisin näillä ohjeilla vuosien treenillä tuotetut lihakset näkyviin rasvakerroksen alta! :)

 65. Tuulia May 3rd, 2010 3:06 pm

  Hei Jutta.

  Kävin ostelemassa kaikki tarpeelliset ainekset huomista varten,etsin Prismasta vehnäleseitä mutta sellaisia en löytänyt:( sen sijaan löysin ainoastaan kaurahiutaleita & vehnäleseitä sekoituksen,käyvätkö nämä iltapalaan vai mistäköhän löytyisi pelkkiä vehnäleseitä?

  Kiitos upeista ohjeista,motivaatio on huipussaan :D

 66. Emppu May 3rd, 2010 3:11 pm

  Jees, mä olen mukana kuin p…pukama!!
  Hyvin samankaltaisella dietillä olen tänä keväänä ollutkin (-4kg)ja PT ollut käytössä (SUOSITTELEN SELKÄRANGATTOMILLE).
  PT ohjauksen loputtua on selkärankani valahtanut muutamaan otteeseen housuihin :(
  Nyt on polttoaineet haettu kärryjen kera taapertaen ja salillakin pyörähdetty.
  Aamulla sitten taas startataan ja toivottavasti viimeisen kerran…Lopputulosta esitellään papin edessä heinäkuussa :)
  Tsemppiä kaikille!!!!!

 67. katri May 3rd, 2010 3:35 pm

  Täälläkin aloitettu jo tänään. Lapsen sairastumisen vuoksi tuli kotipäivä ja kyllä on vaikeaa olla koko ajan syömättä jotain. :) Kiitos selkeistä ruokaohjeista, joita on helppo noudattaa. Itsekuriahan tämä vain kysyy…

 68. Ninni^^ May 3rd, 2010 3:35 pm

  Täällä myös jo täydessä vauhdissa:) aamupala, lounas, välipala ja päivällinen takana! Ruokavälit oon saanut pidettyä melko hyvänä. Nyt kohta lähden salille jumppaan (odotan jo kovasti treeniohjeita) Tavoitteena mulla siis kiinteytyä eli saada rasvaa pois..ja paljon! Jatkan kyllä treeniä ja ruokavaliota vielä tämän kuukauden jälkeenkin!! Niin kauan että olen tyytyväinen ulkonäkööni!! Nyt painoa 65 kg (ainakin oli viikko sitten, huomenna meinaan vielä punnita itteni ja mitata) pituutta noin 169cm

 69. Rattata May 3rd, 2010 3:43 pm

  KiitoS! Mieletöntä, tästä lähdetään!!!

  Loistavaa kannustusta sieltä suunnasta Jutta!! :) ) Ennen kaikkea Tuloksia ja lisätsemppiä matkan varrelle odotellessa ;)

 70. sippe May 3rd, 2010 3:46 pm

  entä kahvi?
  ja kun vettä pitää juoda niin kai se saa olla kylmää? muistan erään painajaismaisen laihdutus ryhmän jossa kylmä/viilee vesi oli pannassa..
  ja voi sanoo et se lämpimän veden lipitys kyl söi intoo tosi paljon.. :(

 71. lumikki May 3rd, 2010 3:48 pm

  Hei, mahtava idea!! Olen itse uusi täällä, mutta ehdottomasti heti mukana. Ryoatkin kävin jo ostamaan. Huomenna se alkaa :) Jeeee!!

 72. flower May 3rd, 2010 3:57 pm

  käykö nämä ohjeet jos ei ole tarkoitus pudottaa painoa vaan saada isommat lihakset ja timmit sellaiset?

 73. Mervi May 3rd, 2010 4:21 pm

  Voiko Fast Dietmix:in korvaajana käyttää Leaderin after recovery drink:iä?

 74. utep May 3rd, 2010 4:37 pm

  Kiitos, itse oon ainakin niin mukana! Kilot saa kyllä kyytiä, vähän on jo valmiiksi lähtenytkin. ;)

  Miten tuo aamupala pitäisi syödä? kaikki erikseenkö? kertokaa tyhmälle..

  Jutalle paljon tsemppiä koitokseen! :)

 75. Rosé May 3rd, 2010 4:55 pm

  Ruoat ostettua pariksi päiväksi eteenpäin ja huomenna koitos sitten alkaa! Odotan innolla tulevaa 4 viikkoa ja toivon, että itsekuria löytyy sen verran, että selviän kuurista lipsumatta.

  Tsemiä kaikille – 4 viikkoa on lyhyt aika! :)

 76. Ninni May 3rd, 2010 5:02 pm

  Kaupassa käyty, ensimmäiset dieettiruuat syöty ja mitat otettu.
  Ei vielä ainakaan miltään dieetiltä tunnu ku päivällisellä söin ohjeiden mukaan, niin oli niin iso annos ruokaa että teki tiukkaa että jaksoi kaiken syödä. :)

  Ensifiilikset on että näinhän sitä pitäis aina syyä, ruoka näytti ja maistui herkulliselta. (Täysjyväriisiä, kalaa, tomaattia, kurkkua)

  Tsemppiä kaikille! 4 viikkoa menee nopeasti, kyllä me tästä selvitään.:)

  T: Pakkasen raiskaama pulkan naru jenkkakahvoilla ;)

 77. -P- May 3rd, 2010 5:03 pm

  Ite ollut myös dietillä jo kusen aikaa. Paremmin menee ku syö päivittäin suht samat ruoat. Jostain luin just et dietillä ei kannata lähteä kokeilemaan uusia makuelämyksiä edes, vaan tutuilla turvallisislla mennä. Moni kysyy multa et miten jaksan vetää samaa esim munia päivästä toiseen. Vastaan aina samalla tavalla. Tuttua ja turvallista, eikä dieettiäkään kestä loputtomiin. Sitten ku ollaan taas massalla niin on aika taas “tutustua” usiin makuihin ja ateriakokonaisuuksiin. Mulle on aivan sama mitä syön, kunhan masu tulee täyteen ja saan polttoainetta kropalle =)

  Hyvä pohja toi on, tavalliselle tallaajalle ;) itse tosin joudun syömään enemmän koska kulutankin enemmän, 1000kcal ja ylikin menee liikkuessa päivässä.

 78. Jonna29 May 3rd, 2010 5:21 pm

  No niin, ruoat ostettu valmiiksi huomista varten ja punnitus suoritettu (59kg/162cm). Tavoitteena hyvä olo ja kiinteämpi kroppa! Tänään vielä syön oman mielen mukaan, mutta huomisesta aion orjallisesta noudattaa annettuja ohjeita :D

 79. Wannabeskinny May 3rd, 2010 5:40 pm

  Tämä voi olla jo sarjassamme tyhmä kysymys, mutta voinko syödä aamulla ja rahkaa ja välipalalla raejuustoa? Jotenkin tuntuis että kaurahiutaleet toimii paremmin rahkan kanssa.

 80. Laura May 3rd, 2010 5:42 pm

  Hei,

  Kuinka paljon tuosta ruokavaliosta kertyy suurinpiirtein kaloreita päivässä?

  Jääkaappi on nyt täynnä ohjeistuksen mukaista ravintoa ja Fastin dietmixit ja protskupatukat hommattu. Omegoita unohtamatta. Nyt vaan tosi toimiin. Iso kiitos teille molemmille! :)

 81. suvi May 3rd, 2010 6:33 pm

  Mukana minäkin! Intoa puhkuen, jääkaappi täynnä herkkuja (annetun listan mukaan toki:))
  Iso urakka edessä, tästä saan sen kauan kaivatun alkusysäyksen. Motivaatiota on vaikka muille jakaa.

  Olen 170 senttinen nainen, vaaka näyttää 87 kg, joten tarpeeseen tulee.

  Ihanaa vaan heittäytyä noudattamaan annettuja ohjeita, kiltisti mitään muuttamatta!

 82. Pam May 3rd, 2010 6:39 pm

  Mullakin täällä hyvät fiilikset! Ruoat hommattu ja vähän jo tänään alottelinkin dieettiä. Huomenna sitten aamusta asti! Ostin vaan ton dietmixin sijasta fastin reco2, koska dietmix ei ole gluteenitonta. Kait se on yhtä hyvä?? Ja oon nyt jo jonkin aikaa syönyt figurelin cla:ta, että sen syömisestä tuskin haittaa on?? :)

  Ja Wannabeskinnylle: eiköhän niistä kaurahiutaleista keitetä puuroa..ettei kuiviltaan tartte syödä..? ;)

 83. Sport75 May 3rd, 2010 6:42 pm

  Wannabeskinny:

  Keitä kaurahiutaleista mikrossa puuro ja syö raejuusto sen kanssa/erikseen mehukeiton kanssa:)

 84. Piia May 3rd, 2010 6:51 pm

  Tuulia: Luulen kyllä että Prismasta löytyy vehnäleseitä. Itselläki oli ongelmia löytää kun etsin puuro-osastolta, mutta olivatkin jauho-osastolla :D

  Jees täälläkin tarvikkeet hommattu sekä Dietmixi ja omegat. Aivan loistavaa kun täältä saa näin paljon vertaistukea! Itsellä tosin vain tarkoitus kiinteyttää ja saada rasvaprosenttia alemmas, koska mitat ovat 63kg/176cm.

  Tsemppiä dieettisiskot! :)

 85. Laurette May 3rd, 2010 7:09 pm

  Eväät tehty huomiselle – tästä se lähtee! Juuri tätä minäkin kaipasin kun ei ruokapäiväkirjan pidolla yms lepertelyillä ole tullut tuloksia :)

  FATGIRL, et ole ainoa. Itsellä kunto päässyt romahtamaan ja mitatkin muodokkaat 168 cm ja 77 kg, mutta tästä lähdetään uusiin uljaampiin mittoihin. Itsekuri joutuu koetukselle, mutta blogista varmasti löytyy tsemppifiilistä heikkoihin hetkiin.

  Tsemppiä meille kaikille!

 86. Molinda May 3rd, 2010 7:19 pm

  JES!
  Ainakin Linnea, Anis, Katri ja Ninni^^ ovat päässeet tänään alkuun, samoin kuin allekirjoittanut, virtaa ja intoa puhkuen!!!

  Aoin kyllä orjallisesti ohjeita noudattaa, niin kauan kun nuppi kestää ja toivon edes murto-osan Jutan sitkeydestä omaavani ;) Painoa tälle 168 senttiselle on kertynyt 75kg!

  Fatgirl, lukemalla Jutan itsekurista ja seuraamalla meidän fanien menestystä painonpudotusurakassa saat varmasti intoa ja pontta lähteä mukaamme ja varmasti tsempataan sulle selkärankaa!

  Voimahalit jokaisen neljään viikkoon!!!!!

 87. Jeanne'D May 3rd, 2010 7:44 pm

  Kaupassa käyty ja keittiövaakakin hankittu. Ja ihmeiden aika ei ole ohi: mies luki Jutan blogia myös, ja innostui diettiin hänkin!
  Nyt siten katsotaan ja vähän kisataankin toistemme kanssa, riittääkö kantti.
  Fiilikset hyvät.

 88. takku May 3rd, 2010 7:54 pm

  ..mukana ollaan..juur kauppareissulta kotiutuneena.
  katsastin jo saliohjelman, melkos tuttu mulle entuudestaan, ennen kolmesti viikkoon nyt vaihdan neljään kertaan. ruokavalio meni nyt tiukaks, ennen löysäilly sen kanssa. painoa on pudotettavana varmasti enemmän kuin muilla, vaikean raskauden päätteeksi jääneet parikyt kiloa ja ennestään hiven päälle. alku on jo hyvä, nyt täysillä vaan ruokavalionkin kanssa eteenpäin. muksu täytti juur 4kk joten voi alkaa nipottaa omista eväistä :)

  kiitos Jutta ja Bulli, mielettömän hyvä juttu ‘meille taviksille’ :)

  -takku-

 89. Evaa May 3rd, 2010 8:05 pm

  sopiiko tää teini-ikäiselle? oon aika lässykkä :D mutta maha tuli tosta iltapalasta aika täyteen, joten pitäisköhän noita määriä jotankin pienentää?

 90. noona May 3rd, 2010 8:11 pm

  “Kävin ostelemassa kaikki tarpeelliset ainekset huomista varten,etsin Prismasta vehnäleseitä mutta sellaisia en löytänyt:( sen sijaan löysin ainoastaan kaurahiutaleita & vehnäleseitä sekoituksen,käyvätkö nämä iltapalaan vai mistäköhän löytyisi pelkkiä vehnäleseitä?”

  Yleensä vehnäleseet löytyy kuapasta eri paikasta kuin puurohiutaleet. Yleensä niitä kannattaa etsiä jostain leipomistarvikkeiden luota..

 91. Elinainen May 3rd, 2010 8:19 pm

  Haittaako jos ei käytä treenin jälkeen mitään palautusjuomaa? Ei oikeen kuulosta mun jutulta. Ruoat on ostettu ja mitään ei ole tarkoitus muuttaa, innolla odotan jo huomista niin pääsee maistelemaan. :)

  Tietääkö joku paljonko on 5g sitä oliiviöljyä, teelusikka vai.. ?

 92. Apsi May 3rd, 2010 8:44 pm

  Itse keitän kaurahiutaleista puuron, jonka nautin mehukeiton kanssa ja raejuusto jälkkäriks.

  Jutan tekstissä lukee että kahvia saa juoda. Ja kylmän veden juomista ei ole kielletty. :)

  Nyt pitää unohtaa kaikki ruokalat ja ottaa eväät mukaan. Voihan ne syödä kylmänäkin. Tehdä ns. kana/kala/jauhelihasalaatin.

  Itse olen niin tottunut diettaaja ettei ole ongelmaa toteuttaa näitä juttuja. Se vaan vaatii sitä että toimii eri tavalla kuin yleensä ja joutuu hieman “kärsimään” mutta mitä sitä nainen ei tekis kauneutensa eteen! :D

 93. pirita May 3rd, 2010 8:48 pm

  Täälläkin ollaan mukana! Suurkiitos Jutalle ohjeista! Kävin tänään kaupassa ostamassa ruoat, et huomenna se sit alkaa. Tavoitteena ois kesäksi laihtua jnk.verran, että kehtaa mennä uimaralla eikä tarvitse yrittää peitellä makkaroita! Kesäksi kuntoon! Kertokaahan sit kokemuksia kaikesta, kiva kuulla, et miten muilla dieetti edistyy…

 94. P Ossu May 3rd, 2010 9:03 pm

  Ensimmäinen päivä takana näillä aterioilla, eikä oo ees nälkä! Salitreenikin sujui =)Into piukassa!
  Mulla oli puntarissa aamulla 88kg ja varsi on lyhyt 166,5cm…ja se puolikaskin sentti on tärkee =) Pudotettavaa on siis melkoinen määrä. Salitreeniä itsellä takana 12 vuotta, joista 5v säännöllisemmin. Juoksukoulun alotin maaliskuussa. Näillä eväillä eteenpäin. Tsemppiä kaikille ja pekoni käryämään!

 95. ...? May 3rd, 2010 9:05 pm

  Miten pitää syödä koulussa sitten? Pitääkö ottaa vaan omat eväät mukaan? Vai miten se onnistuu? Ja minun jokainen koulupäivä on yleensä 7-8 tuntia joten pitäiskö syödä niitä proteiinipatukoita ja “drinkkejä” sitten aina välipalan tilalle?

 96. Niinuska May 3rd, 2010 9:06 pm

  Jess, kaikki tarvittava hommattu! Aamulla se sitten alkaa :) Pituutta meikäläisellä on 166cm ja painoa 69kg, katotaan paljonko karisee. Painolla ei kyllä sinänsä niin merkitystä, tärkeämpää on mitä peili kertoo ja miten ne liian kireät farkut mahtuu jalkaan, sitä odotellessa… “Ennen”-kuvatkin on otettu, mutta niitä en taida viitsiä julkisesti jakaa…
  Tsemppiä kaikille projektin aloittaville!!!

 97. Ninde May 3rd, 2010 9:21 pm

  Otin tänään jo pienen varaslähdön diettiin ja harjoittelin tätä diettaamista. Aamupala ei mennyt ihan kohdilleen, kun ei ollut raejuustoa vielä hankittu kaappiin, mutta korvasin sen kahdella munanvalkuaisella, joita kaapista löytyi.

  Sitten lounaalla tomaattia, kurkkua, tonnikalaa, oliiviöljyä ja kananmunan valkuainen. Ruokaa oli niin paljon, että piti taistella että kaiken sai ämpättyä.

  Välipalaksi rahkaa ja pakastemansikoita, nam hyvää :) mansikat kun sulattaa, niistä tulee nestetta kivasti pehmentämään ja maustamaan rahkaa.

  Päivällinen oli riisiä, tonnikalaa, tomaattia, kurkkua ja oliiviöljyä. Oli niin puisevan kuivakkaa, että en millään saanut kaikkea taisteltua. Olis kyllä ajan kanssa mennyt, mutta oli kiire harkkoihin, joten puolen tunnin taistelun jälkeen oli pakko luovuttaa. Riisi ja tonnikala ei tule olemaan mun ruokalistalla yhdistettynä enää, jos en keksi jotain hyvää tapaa tehdä kasviksista sopivan nestemäistä soosia niiden kaveriksi. Huomiselle tulee näiden tilalle paistijauhelihaa ja tummaa spagettia ja niiden kanssa murskattuja tomaatteja 200 g, maustetaan oreganolla ja mustapippurilla.

  Nyt edessä on rahkaa, mehukeittoa ja vehnäleseitä. 10 grammaa vehnäleseitä on yllättävän paljon! Mutta ei ollenkaan huono setti tämäkään. Juon kaverina vielä vihreää teetä. Oli ihanaa tulla treeneistä kotiin, kun tiesi jo selkeästi, että kotona syön sitten rahkaa ja mehukeittoa leseillä. Jäi pois se normaali “mitähän sitä söis”-jahkaminen ja huonoihin valintoihin sortuminen.

  Otin tänään jo mitat ja kävin puntarilla viimeistä kertaa tämän dieetin aikana. Seuraavan kerran palailen mittojen pariin 4 viikon päästä.

 98. Jutta N May 3rd, 2010 9:28 pm

  Kiitos huikean motivoivasta blogista. Löysin eilen täältä itseni, ja motivointikärpäinen puraisi heti. Nyt porukalla tsempataan toisiamme ja näytetään itsellemme mistä meidät on veistetty!

  Tuntuu helpolta kun ohjeet ovat mitään anteeksiantamattomia. Itsellä kun ei muuten kuri pysy jollei ole kirjattu ylös.

  Vaaka näyttää 81 ja pituutta vaivaiset 157. Joten urakkaa on, mutta innolla odotellaan tuloksi ja parempaa oloa itselle.

  Tsemppiä!

 99. emminkäinen May 3rd, 2010 9:49 pm

  Tää ilmottautuu kanssa mukaan, ruuat on valmiina huomiselle, ja nyt on motivaatiota!
  Painoa olen pudottanut vajaan 30 kiloa muutama vuosi sitten, niistä on takaisin tullut ehkä 5, pituutta 163 ja painoa hiukan päälle 90.. Nyt ois tarkoitus saada tää muutaman vuoden jumi pois ja eikun uuteen nousuun, tai siis laskuun :)
  Iso kiitos Jutalle ja Bullille!

 100. kuiskaus May 3rd, 2010 10:35 pm

  Tuolla Kiloklubin puolella ollaan kilpaa jo soveltamassa ohjeita vaikka nimenomaan kielsit sen. No, eipä ole ihmekään kun katsoo mikä määrä ylipainoisia siellä on…

 101. Linnea May 3rd, 2010 11:47 pm

  Hei Jutta ja Bulli!

  Toivoisin kovasti, että voisitte vastata viestiini, sillä olisin todella halukas osallistumaan tähän 4 viikon tehodiettiin. Ruokavaliossa on todella paljon maitopohjaisia tuotteita ja minulla kun on maitoallergia niin miten voisin korvata raejuuston ja maitorahkan? Harmittaa ihan kamalasti, jos maitoallergia on esteenä tälle dietille! Mielelläni söisin maitorahkaa ja raejuustoa, mutta mahan toiminta menee niistä ihan sekaisin.
  Kiitos jo etukäteen jos vastaatte!

 102. Tiia May 3rd, 2010 11:56 pm

  Mua kiinnostaisi myös kuulla että paljonko tossa on kaloreita yhteensä? Ja entä jos kuluttaa melkein päivittäin yli 1000 kaloria liikunnalla, pysyykö määrät samoina silti?

  Kiitos tästä ohjeesta, tulee tarpeeseen ainakin jos ei nyt niin joskus tulevaisuudessa.

 103. Taina May 4th, 2010 12:09 am

  Suuret kiitokset sinulle! Tästä motivoituneena aloitan huomenna painonpudotuksen ohjeillasi. Paino tällä hetkellä normaalipainon ylärajalla ja kroppa päässyt lässähtämään. Turha selitellä (pienet lapset, sairastelut, työ… jne..) mutta nyt niskasta kiinni ja kuosiin!

 104. fatgirl May 4th, 2010 12:29 am

  Kiitos tsemppauksesta Laurette ja Molinda! Nyt on talousvaaka hankittu ja tomaatista leseisiin on ruuatkin löytäneet tämän rouvan kaappiin. Kotitreenin vedin kerran kokeeks ja tuntu hyvältä. Herran kans nautin viimeisen aterian ja tuhottiin kaapista ne aineet jotka heikkona hetkenä koituisi kiusaukseksi. Eli mukana ollaan!!! Kiitos Jutalle mahdollisuudesta!

  Kyllä sitä 4 viikkoa syö vaikka pahvia jos saan kunnon rykäyksen painon putoamiseen! En tee tätä niinkään ulkonäön takia vaikka se kiva bonus onkin vaan kyllä terveys ja parempi olo on jotain arvokkaampaa! Nyt vaan kädet ja polvet ristis rukoilen voimaa ja itsekuria!

 105. Kaisu May 4th, 2010 5:10 am

  Aloitettu jo eilen :) 39v mittarissa ja lukemat 162cm 60kg, senteistä kerrotaan sitten aikanaan kunhan ne lukemat pienenee ;) tarkoitus on tiristellä rasvaa enemmän kuin tähän asti on aikaan saanut normi ongelma-alueilta eli reisi-takamus-lantio seudusta…

  Yötyöläinen, laktoosi allergikko, hektistä elämää, pitempiä päivän reissuja, aikaa vievä elämäntapaharrastus myös kuntoilun lisäksi jne… mutta kun järjestelee ja organisoi niin onnistuuhan se, ja jos Jutaltakin on onnistunut niin miksipä ei minultakin :) Kurinalaisuus kunniaan ja kesäksi biksukuntoon, kun sen vaan päättää niin eiköhän siinä onnistu…

 106. Anniiina May 4th, 2010 5:25 am

  kuin sattukin että näin yövuorossa satuin just blogiasi lukemaan ja HAHA,tänään alkaa siis tämänkin tytön touhu-toukokuu! nyt jo keksin päässäni miljoona estettä, mitkä pitää vain ylittää.. joten eiköhänjännätä porukalla kuin tässä kaikille käy! :)
  Niin ja onnea miljoonasti vielä kerran SM-voitosta! :) )

 107. SlimHeidi May 4th, 2010 5:57 am

  Ensimmäinen aamupala takana, huh! Tässähän on melkein ähky! En oo tottunut syömään näin paljon aamutuimaan, oikkesti :D Saapa nähdä miltä tuntuu illalla :D

 108. Minde May 4th, 2010 6:07 am

  Voi näitä kysymysten määriä… Ruoat on Jutan laatimassa listassa, muutama vaihtoehto siellä on ja niillä mennään. Ruokaloissa ei syödä vaan otetaan omat eväät ja niin monta evästä kouluun tai töihin että ruokarytmin saa pidettyä yllä. Älkää hyvät ihmiset soveltako, tai jos seen teette älkää odottako tuloksia, jollette osaa laskea kalori, hiilari, proteeini ja rasva-arvoiltaan samanlaista tuotetta jonkin tilalle. Ei Jutta ehdi jokaiselle moneen kysymykseen vastata, kyllähän se nyt pitäis ymmärtää.
  Tsemppiä kaikille,jotka jaksavat tätä noudattaa!!

 109. Minna May 4th, 2010 6:08 am

  Iso kiitos tästä ohjeesta!

  Itse en tule vielä toukokuussa mukaan, vaan pidän dietin heinäkuussa, jonka lopussa on kälyn häät.
  Voin sitten kiinteyttää itseni sinne ja ansaitusti herkutella (kohtuuden rajoissa) siellä häissä.

  Mahtavaa, että näet näin paljon vaivaa meidän eteen!
  <3

 110. Pomppula May 4th, 2010 7:09 am

  Mua kanssa rupes nyt vähän ihmetyttämään se että joka toinen kysymys on että voinko soveltaa näin tai noin ja että mä söin ja tein näin ja noin ton sijaan.. Kannattaako sitä sitten edes lähteä mukaan jos kuitenkaan ei meinaa noudattaa tätä runkoa? Se on tietty eri asia jos on esim. allerginen jollekkin tai esim. ei syö punaista lihaa (tällöinhän jää siis kuitenkin kana ja tonnikala jäljelle edelleen) mutta kyllä mä ainakin sanoisin, että jos haluaa että tästä on jotain hyötyä niin että tekisi just niin niinkuin sanotaan eikä lähtisi soveltelemaan. Ja jos tämmöistä ruokavaliota haluaa noudattaa niin kyllä se vaan on niin, että ne eväät on oltava aina mukana, ei vaan voi syödä työpaikan tai koulun ruokalassa. Ja jos ei oo mahdollisuutta lämmittää ruokia, niin syökää kylmänä. Esim. kanaa voi ihan hyvin syödä kylmänä esim. salaatissa ja kyllä ne kasviksetkin siinä kylmänä sivussa menee. Itse kuljen päivittäin toisella paikkakunnalla töissä, ja usein olen vielä iltoja koulussa ja päivät venyy pitkiksi (lähtö klo 7 aamulla ja kotiinpaluu klo 21 tai myöhemmin) ja aina olen syödyksi saatua, vaatii vaan vähän viitseliäisyyttä mutta kun on eväät mukana niin mikäs siinä sitten. Ruoka-ainevaaka tuskin maksaa yli 20€ eli aika pieni investointi tuo, ei myöskään oo järkeä lähteä arvailemaan itse ruoka-aineiden painoja. Jos meinaa tehdä, niin eikö sit kannata sitoutua ja tehdä kunnolla eikä vähän sinnepäin? Kyse on vain neljästä viikosta…

 111. Tikru May 4th, 2010 8:11 am

  Minde ja Pomppula ovat aivan oikeassa.
  Tuntuu huikealta ja pelottavaltakin muuttaa ehkä radikaalistikin omaa toimintaansa, mutta se kannattaa. Niin kuin joku aiemmin sanoi, omat aivot narikkaan ja idioottivarma ohjeistuksen vastaanottaminen aktivoiduksi. Katsokaa Juttaa: hän ohjeistaa ja lupaa hyviä lopputuloksia. On itsestä kiinni jos haluaa ottaa selvää, mikä siellä kuukauden päässä odottaa.

  Kovaaa tsemppiääää kaikillleeeee!!! Itse tsemppaan mukana myös, 164 cm/ 75 kg, tuntuu hyvältä lähteä tällaiseen seikkailuun kaikkien teidän kanssa!

 112. JD May 4th, 2010 8:22 am

  Messissä messissä :) Tänään aamupaino 72,3 kg ja pituutta se 169 cm. Vyötäröllä on ympärysmittaa 81 cm ja lantio leveimmästä kohtaa 99,5 cm. Auts.

  Kesäkuussa mitat on paljon paremmat ;)

 113. Kaisu May 4th, 2010 9:01 am

  Aika monista kommenteissa kysellään tuota laktoosi/maitoallergisen vaihtoehtoa… itse koko ikäni joutunut asian kanssa elämään joten en koe tätä mitenkään ongelmaksi, lapsuusiän maitoallergia ja aikuisiän laktoosi-intoleranssi on opettaneet kyllä löytämään konstit… jos oman kaupan hyllystä jotain ei löydy, kauppiaalta pyyntöä että tilaa seuraavaan kuormaan niin taatusti saa ihan lähikaupan hyllyyn tarvitsemaansa. Esim Valion tuotevalikoimista löytyy sekä maitorahkaa että raejuustoa niin hyla kuin täysin laktoosittomiakin vaihtoehtoja. Jos ei kestä hyla tuotetta eikä laktoositonta satu saamaan, löytyy apteekita lactaid tai muuta vastaavia kapseleita. Ja vinkki… valiolla, arlaingmanilla jne valmistajilla löytyy tuotetietoa ja koko saatavilla oleva valikoima todella kätevästi netistä.

  Eihän laktoositon tai vähälaktoosinen ole enää nykyisin mikään ongelma, 70-luvun maitoallerginen lapsi joutui oikeasti jäämään paitsi vaikka ja mistä, mutta nykyisinhän löytyy eri ruokavalioille vaikka mitä eri vaihtoehtoja.

  Itselle tämä dieetti toi aiempaan vain jotain muutoksia määriin ja jotain jäi pois, helpolta tuntui muutokset ja olen huisin kylläinen vuorokauden dieetin jälkeen. Yötyöläisenä söinkin juuri iltapalan ennen unille menoa :)

 114. Joy May 4th, 2010 9:06 am

  Ensimmäinen aamupala takana ja kylläpä oli syötävää. Tämän lisäksi “pakollinen” aamuteeni.. Ei tarvi miettiä naposteltavia, kun maha on vieläkin täynnä. Treeniohjeisiin syvennyn kunhan saan tuon nuoremman lapsen päikkäreille :)

  Onko muuten kellään intoa/taitoa alkaa perustamaan mitään foorumia tms. (vaikka ryhmää kaksplussalla ;) ) meille ylipainoisille dieettaajille, jossa voisimme tutustua toisiimme paremmin? Täällä tutustuminen ei oikein onnistu..

  Aamupaino oli muuten 90,2 kg. Pituutta 172,5 cm ;) Läskiä siis piisaa koko neljälle viikolle.

 115. fina May 4th, 2010 9:49 am

  Aamupala oli jotain niin hirveää, ettei ikinä :D Taidan huomenna syödä raejuuston, puuron ja mehukeiton erikseen kaikki, enkä sekoitettuna :D Mutta tästä se lähtee ja jääkaappi täynnä oikeita aineksia!

  Omat mittani on tällä hetkellä 170/66 ja tavoitteena saada nelisen kiloa pois tai vaihtoehtoisesti viitisen senttiä vyötäröltä ja lantiolta ja reisistä. :)

 116. Pomppula May 4th, 2010 9:55 am

  Hei loistava idea tuo foorumi. Osaisko joku bittinikkari tehdä? Mä oon ainakin tosi innokas keskustelemaan aiheesta enemmänkin ja tarvittaessa tsemppaamaan jengiä tässä oman projektini ohella :)

 117. kattiska May 4th, 2010 9:57 am

  Kaisu: Maitoallergikko ei siedä MAIDON PROTEIINIA. Siinä ei laktoosittomat tuotteet auta, vaan täytyy olla MAIDOTTOMIA. Eli maitoallergikko voi käyttää vain soija-kaura-riisimaito pohjaisia tuotteita ja niistä ei ikävä kyllä löydä kovin helposti ainakaan omaan makuuni istuvia korvikkeita maitorahkalle/raejuustolle. Tässä parhaillaan etsinkin netistä hyviä proteiinikorvikkeita, että jos löydän hyviä vinkkejä niin voin lisäillä vaikkapas tänne kommentteihin jos joku muukin niistä saisi apua :) Olen harkinnut myös ostavani soijaproteiini valmistetta, mutta täytyy ottaa selvää onko se sitten kalorimääräältään turhan suuri korvike… hmm.

  Ja jos on yliherkkyyttä nimenomaan maidon proteiinille niin en suosittele vetämään silloin maitotuotteita ja kompensoimaan mahdolliset oireet apteekin tuotteilla, koska ainakin itselläni maito kivun lisäksi pistää hirveän turvotuksen päälle ja vaakalukema ei pienene kyllä millään ilveellä, eikä vyötärö jos on elimistöä ärsytetty väärällä aineella. :)

 118. Linnea May 4th, 2010 10:02 am

  Kaisu, kommentoit tuota maitoallergia asiaa, niin jos ihmisellä on maitoallergia, niin silloinhan laktoosittomat tuotteet eivät sovellu vaan tuotteiden tulisi olla täysin maidottomia. Satutko tietämään valmistaako joku jo ihan maidotonta maitorahkaa tai raejuustoa?

 119. Kaisu May 4th, 2010 10:45 am

  tosiaan, monet vain puhuu laktoosi-intoleranssista väärällä nimellä maitoallergia eikä sitä tule aina ajatelleeksi että joku tosiaan tarkoittaa oikeaa maitoallergiaa! itsellä ollut maitoallergia lapsuusiässä joten en osaa sanoa vinkkejä, vaikka lähes koko ikä on aika lailla maitoa vältellen mennyt… valmistajien nettisivuilta löytynee vinkkejä?

 120. Jupa May 4th, 2010 11:24 am

  Jokos joku on palannut sokerin ja rasvantielle? -Rankka kuuri tavan taaperolle :)

 121. Tintti May 4th, 2010 12:35 pm

  Heissuli vei =) minä “eksyin” näille sivuille vasta tänään, mutta ihan pakko on mukaan kokeilemaan lähteä. ravinto-ohjeet olivat vain NIIN hyvän oloiset :D temppiä kaikille ja iso Kiitos Jutalle ja kumppaneille!!!!

 122. Piispa May 4th, 2010 12:57 pm

  * Paljonko on 5g oliiviöljyä? (teelusikallinen, vai kaksi vai?! :D )

  * Paljonko on 10g vehnäleseitä?

  Nimimerkillä: aineet kaapissa – vaaka puuttuu :P

 123. Heli May 4th, 2010 1:36 pm

  Yksi mielenkiintoinen kysymys heräsi… jos tämän ruokavalion mukaan syö niin mikä tulee olemaan päivittäinen kalorimäärä? Toiseksi: aamiaisen ja lounaan välillä ei ole välipalaa, syy tähän?
  Itselleni on tehty 1500kcal ravinto-ohjelma ja minulla aamiaisen ja lounaan välissä on välipala, mielenkiinnosta vain kysyn.. tuloksia on tullut, mutta kuulin tästä blogista ja voisin kokeilla =P

 124. blondi May 4th, 2010 2:30 pm

  Olen mukana!Aloitin tänään. Pituutta 161cm ja painoa 70kg,on siinä mistä ottaa!Todellakin toivoin että kilot tippuu ja olen aivan innossani tästä!

 125. Tepsu May 4th, 2010 2:33 pm

  Tää on kyllä tosi motivoiva juttu! Ite oon koko kevään ajan yrittäny tehä elämäntaparemonttia, ja saanutkin monia hyviä juttuja arkielämään mukaan. Kilojakin oli lähtenyt ennen vappua pari, mutta tais tulla takasin siinä juhlahumussa :) Ruokavaliossa on monia aineksia, jotka jo valmiiksi kuuluvat päivittäisiin aterioihini. Olen myös juossut epäsäännöllisen säännöllisesti tammikuusta lähtien, mutta lihasharjoittelua en ole tehnyt. Tänään aloitin sitten kotitreenillä, ja jo pari kiekkaa tuntu aikamoiselta, erityisesti punnerrukset!
  Kiitos tästä blogista ja tästä projektista!

 126. Kata May 4th, 2010 2:39 pm

  Muutamia punnituksia:
  5 g öljyä on teelusikallisen verran
  45 g kaurahiutaleita n. 1,4 dl(hiukan alle 1,5 dl
  40 g riisiä on 0,5 dl
  10 g kauraleseitä (ei ole vehnäisiä) 0,5 dl
  40 g ruispastaa/ täysjyvämakaronia n. 0,8 dl (alle 1 dl)
  40 g fusillipastaa on 1 dl (huomaa siis pastan muoto, tietysti vaikuttaa tilavuuteen :)

  Nämä siis omalla digitaalisella keittiövaa’alla, kaupassa on helppo punnita tomaattia, kurkku jne.

 127. fitfitfit May 4th, 2010 2:55 pm

  Mukana ollaan! Tavotteena timmimpi kroppa ja se sikspäkki! ;) Päivä lähteny hyvin käyntiin. Kotitreeni 3x, aamupala meinas aiheuttaa ähkyn ja vähän puhallutti, mutta siitä selvittiin! Viikonlopun kuumeilun takia passitettiin töistä kotiin, joten toi treenailu jää loppuviikolle, mutta sitäkin innokkaampana sitten liikutaan! Olis kiva kuulla mitä kehittelette noista ruoka-aineista? Voi tuntuu aika kuivalta jos neljä viikkoo syö vaan tonnikalaa ja maitorahkaa purkista! Mä tein päivällä “texmex”-salaatin(kuulostaa paremmalta noin) eli jauheliha, salaatti, tomaatti&kurkku ja oliiviöljy sekasin, NAM. välipala oli täydellinen kun blenderissä sekotti pakastemansikoita, maitorahkaa ja vähän makeutusainetta. Nyt odotellaankin sitten jauhelihakeiton valmistumista :D

  Tsemppiä kaikille, läski palaa!

 128. Elle May 4th, 2010 3:25 pm

  Kiitos Jutta näistä ohjeista. Olen 21-vuotias, 171 cm pitkä ja 75 kg painava nainen. Ostin eilen ohjeittesi mukaisesti Omega 3 -kapseleita. Otin 2 kpl ja 3h päästä rupesi vuotamaan verta nenästä. Uskaltaakohan noita ottaa enää? :/

 129. Minde May 4th, 2010 3:50 pm

  Ne, joista aamupala on liian iso, niin menkää sille aamuaerobiselle niin jo alkaa maistumaan ruoka.
  kauraleseet on eri kuin vehnäleseet ja arvot aivan toisenlaiset – niitä ei saa vaihtaa!!

 130. Jonna May 4th, 2010 4:17 pm

  Moikka kanssalaihduttajat!
  Mitä mieltä olette saako dieetillä syödä lohta? Se ei varsinaisesti käy ilmi ohjeista. Kiitos jos joku vastaisi.

 131. Krista May 4th, 2010 4:21 pm

  Noniin, tänään on aloitettu. :) aamupala, lounas ja välipala syötynä. Annokset on ollut maittavia ja sopivasti täyttäviä. :) Lounasta laittaessa, meinasin tehdä sen virheen, että paistan koko jauhelihapaketin kerralla ja punnitsen sitten valmiiksi. ONNEKSI tajusin lukea, että jauheliha punnitaan raakana, olisi muuten tullut syötävää kaksinkertainen määrä lautaselle. Isompi hommahan siinä on paistella 100 g erikseen jauhelihaa, mutta sen arvoista. Välipalaksi otin proteiinipatukan ( makuna nougat – suklaa ) ja toista kertaa en kokeile, en pystynyt syömään kuin pari haukkua. Oletteko kokeilleet ja mitä makua uskltais vielä kokeilla ? onneks noita korvikepatukoita ei tarvitse syödä, nyt minun on vaan ehdittävä valmistaa rahka, marja välipala ja nautittava siitä. :) Yksi kysymys. onko kalorittomat juomat sallittu ? esim papsi max ? KIITOS!

 132. Sina1800 May 4th, 2010 5:26 pm

  Krista:

  Ihan hyvinhän voit paistaa sen 400g jauhelihaa kerralla, jaat vaan kypsän lihan sitten neljään osaan. :D

 133. suvi May 4th, 2010 6:17 pm

  Eka päivä alkaa olla pulkassa täälläkin syömisten suhteen. Aamulla sekoitin raejuuston ja mehukeiton puuroon, yllättävän hyvää oli.

  Lounaaksi paistelin kasviksia sen 200g (sieniä, sipulia, paprikaa) , munan valkuainen ja kanafilettä. Oliiviöljyä ripottelin päälle. Mausteita reippaasti tietty. Oli tosi hyvää oikeesti eikä jäänyt kyllä yhtään nälkä.
  Välipala oli proteiinipatukka, mulla makuna caramel. Ei ollut erityisen hyvää, mutta meni alas ja lienee kätevä esim. reissussa mukana.

  Sitten päivällinen, agh! Kolme tuntia välipalan jälkeen ei ollut vielä kovin kummoinen nälkä, ja kauhuissani katsoin ruokalautastani: 200g tuoreita kasviksia on meinaan melekoonen läjä. Täysjyväpastaa ihan kiva kasa ja sitä samaista lounaalta tuttua kanafilettä. Hyväähän se oli, salaattiinkin rouhaisin vähän pippuria ja kun seassa oli vielä punasipulia ja basilikaa, maku oli namia.
  Ihme kyllä sain lautasen tyhjäksi. Ja nyt parin tunnin päästä pitäis vetästä 250g rahkaa mehukeitolla. Huh. (+leseet)
  Näin ekana päivänä tuntuu aika paljolta tuo syömisen määrä. Liikuntaa en ole vielä aloittanut, joten eiköhän se energian tarve kuitenkin vastaisuudessa kasva…
  -suvi-

 134. Chica May 4th, 2010 6:45 pm

  Dietti aloitettu, jännä juttu mutta aina ruokailun jälkeen puolen tunnin päästä on jo nälkä :D Mutta sen kyllä kestää laihemman kropan vuoksi ;) Hei laittakaa lisää ruokaohjeita mitä teette näistä! Itellä ei mitään hajua ja ekan päivän oonkin syöny kaikki raaka-aineet erikseen (vähän tökkii :D ) Eli kivoja ruoka-ohjeita ois kiva kuulla mitä itse kukin näistä raaka-aineista värkkää!
  Kiitos ja PALJON tsemppiä kaikille :) )

 135. Jumanji May 4th, 2010 6:58 pm

  Paljonko ateriat sisältävät kaloreita yhteensä?

 136. Tikru May 4th, 2010 7:06 pm

  Jonna, ruokalistan alla on ranskalaisilla viivoilla huomioita, siellä yhdessä kohtaa lukee että jauheliha on paistijauhelihaa ja kala on tonnikalaa vedessä. Eli lohi ei toimi.

 137. Morsio May 4th, 2010 7:17 pm

  Jonnalle:

  Mielestäni Jutta ohjeisti että tuo kala tarkoittaa tonnikalaa… eli (nam niin hyvä) lohi säästetään myöhemmäksi ;)

  Korjatkaa joku jos olen väärässä!

 138. Tintta-Liisa May 4th, 2010 7:41 pm

  Mun on pakko kirjottaa tänne ensimmäisen päivän moka! Joo, tänään oon kirjaimellisesti noudattanu ruokavalioo ja tehny kaikki treenitkin (ja tiän jo nyt että huomenna on vaikeeta päästä sängystä ylös kipeiden ns.lihasten takia mutta ilo huomata ne lihakset) ja kaameella nälällä väsäsin päivällistä lenkin jälkeen. No kaikki näytti ihan jees, mutta ihmettelin ku latasin ruuat lautaselle että onpas tätä, en ikinä ikinä syö moisia määriä tai ainakaan näin terveellisesti… Ähkin ja puhkin syödessäni että ei jaksa millään kaikkia… mutta tungin ne kitaani urhoollisesti, kun kerran oli käsketty. Viimoinen suupala meni ja aattelin jo siinä vaihees, että en kykene iltapalaa syömään. Kunnes lamppu syttyi päähäni! Ja muistin että kas, mitat ovat menneet sekaisin nyt pahasti. Olin sitte keittäny 100g pastaa sen 40 g sijasta. Ja kyllä – syönyt kaiken. HAHA! Kun oliskin muistanu sen ennen nielemistä, olis voinu jättää yli puolet huomiseen. Jotta ehkä kandee tarkistaa kuitenkin… no ny on masu täys höh! Melkeen ottaa pattiin mutta nauratti kieltämättä – kerranki yritti olla kuuliainen ja sitten se meni näin :)

 139. maria May 4th, 2010 7:46 pm

  eka päivä takana, ja hyvin mennyt! monelle tuntui olleen runsaasti syömistä, mutta itse saan kyllä helposti kaiken menemään;). kun on tottunut syömään PALJON enemmän (sillähän tämä massa on kertynyt:(), niin toki nykyinen määrä jättää hieman “vajaan” tunteen. mutta suurta nälkää ei toki ole ollut.paljonko niissä teidän proteiinipatukoissanne on ollut kaloreita? meidän kaupasta ei löytynyt jutan suosittelemia, ja se yksi minkä ostin sisälsi yli 400 kcal/100g.

 140. Krista May 4th, 2010 8:27 pm

  Mulla on noita suositeltuja ( Profx Lo-Carb proteiinipatukoita, makuna suklaa – nougat ) tässä näyttäs olevan 220 kcal kpl.

 141. Rattata May 4th, 2010 8:28 pm

  Muakin kiinnostaisi toi PepsiMax homma? Tai sokeriton mehu, esim funlight? Tiedän, että ei lue ohjeissa mutta samantyyppisellä ruokavaliolla ennenkin olleena nämä olivat sallittuja. Miten on asia nyt? :)

  Omapäivä sujunut ihan ok, aamupala meni ryssiksi kun en ehtinyt mitään syömään mutta muuten ytitetty on!! ;) Vaikeuksia myös tuotti aterioiden rytmittäminen..

  KYSYMYS: Paistijauhelihan paino-hävikki? Eli jos joku on punninnut 100g jauhelihaa raakana, niin kuinka paljon se painaa kypsänä? Onko joku jo mitannut? Helpottaisi vastaisuudessa kovasti, ettei joka kerta tarvitsisi ruskistaa 100g raakapaino satseissa, vaan mitata vastaava määrä paistettua.. Hope you got my point! ;) TSEMPPIÄ! Helppoo tää ei tuu olee :)

 142. tytteli May 4th, 2010 8:35 pm

  Ymmärsinkö oikein, että aerobiseksi lasketaan REIPAS kävelylenkki?

 143. Krista May 4th, 2010 8:39 pm

  Pepsi Max olisi kova juttu just nyt. :) auttaa hyvin myös makeannälkään! Eli miten on, onko sallittu ?

  Rattata ; punnitsin jauhelihan raakana sekä kypsentämisen jälkeen. En muista kuinka paljon tarkalleen heitti, mutta jauhelihaa olisi lapannut melkein kaksinkertaisen määrän lautaselle, jos olisi punninnut vasta paistettuna. :) et raakana suosittelen punnitsemaan!

 144. Jussi May 4th, 2010 8:41 pm

  Sipasin tossa HK:n blöötä ja kaljaa…Sovelsin tuota ohjelmaa enemmän itselleni sopivaksi

 145. lennu May 4th, 2010 8:43 pm

  Tosi ihanaa että Jutta jaksaa meitä sohvaperunoita innostaa:) Mulle ainakin tällainen tiukka ohjelma tarpeen kun muuten vaihtelisin ruokia miten sattuu, itsekuri kun ei ole paras mahdollinen. Nyt ekan päivän ruuat syöty ei nälkä ja on jaksanut treenatakin.Miten muut teette ruokien kanssa, keitättekö eri kattilassa perheelle vai kuinka saa itselleen sopivan kokoisen annoksen, en todellakaan halua syödä liikaa. Tsemppiä kaikille!!

 146. P Ossu May 4th, 2010 8:46 pm

  Olipa hyvä yhdistelmä tuo kaurapuuro ja mehukeitto (raejuustokin menee siinä sivussa), tosiaan kun on tottunu syömään aamuisin pelkkää kaurapuuroa ilman mitään lisukkeita.Samoin Ninden bolognese (jauheliha,spaghetti ja murskatut tomaatit) kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta päivälliselle. Yllättävän hyvin tämä sokeri/suklaahiiri on saanu pidettyä himonsa kurissa =)

 147. T&J May 4th, 2010 8:53 pm

  Moi!

  Päätin haastaa myös avopuolisoni mukaan taistoon ja sehän kummasti ainakin lupasi olla mukana koko 4 viikko :) Tänään ensimmäiset annokset syöty ja tosi täyttäävää on ollut.

  omat mitat : 165/65

  Mieheni: 186/102

  Eiköhän tässä vähän kiloja oo karistettavaksi!:)

  Tsemiä kaikille osallistujille!!!!!

 148. tom May 4th, 2010 8:59 pm

  uskaltaakos joku laittaa after&before kuvia tänne? :)

 149. Anni May 4th, 2010 9:03 pm

  Motivoitunut ja uskoo tähän! Toivottavasti tämä innostus jatkuu pitkään!!

  Kiitos Jutta!!

 150. hans May 4th, 2010 9:03 pm

  hei,

  mites otatte noita omegoita? purkeissa lukee yleensä suosituksena max 2kpl päivä ja näissä ohjeissa kehotetaan ottamaan 4 päivään..

 151. Vierailija May 4th, 2010 9:19 pm

  Voiko siis käyttää sipulia ja valkosipulia – lasketaanko mausteiksi? Joku oli ainakin punasipulia ja tavallista käyttänyt.

  Entä oletteko ostaneet mehukeittoina esimerkiksi Valion vähäkalorisia keittoja?

 152. -P- May 4th, 2010 9:22 pm

  Tuossa rungossa on kalorihaarukka noin 1400-1600ckal, riippuen minkä valitset kala/liha/kana tai mitä kasviksia syöt. Laskin just kalorilaskurin avulla.

 153. Rattata May 4th, 2010 9:25 pm

  Jees, kaivoin netistä tietoa ja kokeilin myös. Täsmää aika hyvin sun antama arvio, Krista!

  Eli 500g raakaa lihaa on n. 330g kypsää.
  Eli 66g valmista vastaa 100g raakaa. Oonkohan oikeilla jäljillä? :)

 154. -PM- May 4th, 2010 9:29 pm

  Kävin tuossa äsken kaupasta hakemassa tuon dietmixin, kun päätin kokeilla tätä ruokavaliota ja samalla huomasin, että tämän saman päivän aikana oli kaupasta hävinnyt n.20 dietmix pussia (kävin aamulla ja hyllyt oli täynnä) sain onneksi viimeisen pussin käsiini :) jutta fanit liikkeellä!

 155. LittlePony May 4th, 2010 9:32 pm

  Muakin mietityttää vähän noi omega 3-tabletit, kun niitä on niin eri vahvusia, oman Möller purkin kyljessä lukee että 2tabl/vrk eikä annostusta saa ylittää? Nämä sisältää 920mg omega3-rasvahappoja/2 tablettia. Söin sitten vaan yhden aamulla ja yhden illalla? Vai olisiko tämän dieetin kannalta kuitenkin perusteltua syödä se 4 tablettia vuorokauteen? Nyt on pakko kysyä kun en tiedä :D

 156. Jutta May 4th, 2010 10:28 pm

  Iloiset uutiset: Voitte juoda pepsi maxia :)

  Ja Omega 3:sta syödään, jotta hyvien rasvojen saanti turvataan. Ruokavaliossanne on muuten erittäin vähän rasvaa. Eli niin kuin ohjeessa sanotaan… 2 aamulla ja 2 illalla.

  -jutta-

 157. Attack May 4th, 2010 10:55 pm

  Aivan mahtavaa tämä! Liikuntaa (bodyattack,step,pump,spinning) olen harrastanut monia vuosia, mutta ruokailutottumukset ovat olleet surkeat ja tuntunut että paino vaan nousee (oikein sokerihiiri olen ollut). Juuri tällaista orjallista ohjeiden seuraamista luulen että olen tarvinnutkin ja motivaatio tähän juttuun on huipussaan! Vaativissa olosuhteissa aloitin, koska eilen alkoi kahden yön yövuorot, mutta hienosti ainakin ensimmäinen yö meni. Yövuoron aikana olen syönyt tuon päivällisen ja iltapalan ja vielä aamulla kotona aamupalan. Eilinen meni noin ainakin ihan hyvin, saa nähdä miten huomenna kun pitäisi kääntää uni-valve rytmi normaaliksi. Tsemppiä kaikille :)

 158. Nikita May 5th, 2010 12:20 am

  Pari kysymystä…
  Palautusjuomasta… sitähän ei siis lasketa ateriaksi? eli kunhan noiden aamupala-lounas-välipala-päivällinen-iltapala välit on se 2-4h niin homma ok vaikka siis olisi aamupalan ja juoman välillä 1,5h ja sit taas juoman ja lounaan välillä taas 1,5h, eli aamupalan ja lounaan väli on 3h???

  Onko paha juttu jos iltapalan ja aamupalan väliin tulee 16h, kun siitä kuitenkin nukutaan ehkä vain 8h…?
  Nälkää kyllä kestää mutta vaikuttaako tuo väli jotenkin aineenvaihduntaan jos ollaan hereillä syömättä…

  Jos jollain on hyviä vinkkejä vielä vuorotyöläisille, joiden on noudatettava taukoaikoja töissä ja samalla saada kaikki ruokailut tuohon 2-4h aikarajaan, niin kertokaa miten sen teette………..

 159. Krista May 5th, 2010 7:36 am

  Raejuustosta, onko täysin rasvatonta olemassa ? Mulla on valion 0,3 % raejuustoa hyla versiona! riittääkö se ? aloin epäilemään, punnitessa raejuustoa aamiaiselle! Ja jos olette kokeilleet jotain hyväksi toteamaanne korvaavaa protskupatukkaa tolle Pro-Fx-Lo-Carp bar patukalle, niin kerokaa ihmeessä! Olen kaikkiruokainen, mutta tota patukkaa en vaan saanut menemään kun pari haukkua ja loppu meni roskiin. :( ei pystynyt. onneksi toi dietmix oli hyvää! nyt mansikan makusena, ens kerralla ostan kaupasta myös suklaan. =)

 160. Monika May 5th, 2010 8:53 am

  Mahtavaa!Minäkin lähden mukaan,aamupaino 104,pit.168cm.Kuntosalikortti on jo hankittu kuukausi sitten ja äsken kävin kaupassa hankkimassa kaiken tarpeellisen.Kilpparivaivaisena on mielenkiintoista nähdä miten kroppa reagoi tuohon ruokavalioon,liikunnalla saa tehostettua aineenvaihduntaa ja protskut pitää olon kylläisenä.
  Yksi asia mua kuitenkin askarruttaa,kokkina tiedän,että esim. makrilli on vähärasvainen kala niin onko tosiaan pakko tyytyä vaan tonnikalaan?Sitten vielä toi vihannespuoli,saako syödä kaikkia vihanneksia esim.pakasteet,wokkivihannekset,kiinamix,välimeren vihannekset ym.On siinämielessä epäselvää kun ne sisältää esim.porkkanaa jossa on sokeria,papuja ja herneitä.Yleensäkin vihreät kasvikset broccoli,vihreät pavut ja sokeriherneetSaatta kuulostaa tyhmältä,mutta haluan noudattaa ohjeita just prikullen eikä melkein.Sitten ajattelin korvata toisen aamun omegoista cla-puristeella joita tilasin Fitnesstukusta.
  Tsemppiä kaikille ja suuret kiitokset näistä mahtavista ohjeista.

 161. Maana May 5th, 2010 9:37 am

  Kiitos näistä ihanista ohjeista! Sai innostumaan enemmän liikuntaan ja kiinnittämään huomiota syömiseensä. Nyt on eka päivä takana, toinen edessä. Blondi, tsemppiä! samoin 161 cm ja kiloja 70, toivottavasti edes jotain katoaa :) Aamupalan huomasin menevän parhaiten, kun nautin puuron, mehukeiton ja raejuuston erikseen. Päivälliseksi kokeilin/suunnittelin riisiä ja kanaa, samoin jauheliha ja makaroni sopii hyvin yhteen. Paljon mausteita ja sallittu määrä öljyä, jos haluaa lisää nestettä niin paloittelee tomaattia sekaan, niin ei tunnu kuivalta.
  Keliakian vuoksi joudun vehnän korvaamaan, mutta kaikille tuotteille löytyy myös gluteenittomat korvaavat vaihtoehdot.
  Keitän isomman määrän riisiä/makaronia kerralla, tietty ensin punnitsen ja jaan sen sitten kypsänä osiin. Helppoa, ei tarvitse joka aterialle mittailla ja keitellä.
  Eka kotijumppa takana, tuntui ihan hyvältä. Huomenna punttikselle.
  Elle May jos omega-tableteista tulee nenäverenvuotoa, ei liene suositeltavaa syödä niitä. Sama juttu itselläni, en pysty ollenkaan syömään omega tms. vastaavia tabletteja nenäverenvuodon vuoksi. Kuulemma veri ohenee liikaa, hyytymistekijöihin sellainen vaikutus (sanoi tohtori :) ).
  Mutta tsemppiä kaikille!

 162. hans May 5th, 2010 11:14 am

  Hei,

  voinko korvata reco2n Whey100lla ja fat burner juomat L-carnetine juomalla? Kiitos vastauksesta näin etukäteen :)

 163. Milja May 5th, 2010 4:53 pm

  Mukana ollaan, eilen aloittelin puolittain ja tästä päivästä lähtien kokonaan mukana. Olen juuri aloittanut (taas) laihduttamisen ja pudotettavaa on melkein 30 kiloa, yli 20 ainakin jotta olen lähelläkään normipainoa. Ainoastaan vehnäleseet jätän pois enkä ole keksinyt korvaavaa tilalle, mitä keliaakikko voisi sen tilalla ottaa? Aamupala oli tuplasti sen mitä olen tottunut syömään kun ei aamulla oikein maistu, mutta melkein kokonaan sen puputin menemään tänä aamuna. Eilen oli kävelyä, ja tänään kotiharjoittelua. Käsilihakset on mulla niin surkeat että teen alkuun etunojapunnerrukset jumppapallon päällä. Sen päällä on muuten tehokas tehdä vatsalihasliikkeitäkin! Samoin tuota hooverin tapaista olen sillä tehnyt aikaisemminkin.
  Ja iloinen asia että light-colaa voi juoda! Tosin olen pyrkinyt vähän irrottautumaan addiktiostani sitä kohtaan mutta nyt tiedän ettei mene dieetti persiilleen jos sorrun ;)

 164. linnea May 5th, 2010 6:06 pm

  Omega3 -tablettien kanssa tuskaileville ja kala- tai pähkinäallergisille vinkkinä; en voi itse syödä kalaöljystä valmistettuja Omega3-tabletteja ja kaikkea pähkinään viittavaa pitää karttaa. Aloin olla hieman huolissani mistä ihmeestä kokoan hyvät rasvat, joten menin terveyskaupaan jossa on asiansa osaava yrittäjä. Hän myi minulle Bioteekin Herukansydän-Tyrni Omega-tabletteja. Niissä on Omega3:n lisäksi omega6,7 ja 9 + magnesiumia ja sinkkiä. Myyjä kertoi että tyrni auttaa kosteuttamaan ja parantamaan mm. limakalvoja, joten kenties näistä olisi apua myös nenäverenvuodoista kärsiville? :)

 165. Mirkku May 5th, 2010 6:26 pm

  Olen tulkinnut niin, kuten kai aika moni muukin, että kala voi olla tonnikalaa, mutta myös muutakin. Ainakin vetelin tänään savukalasalaatin lounaaksi :)

 166. Sari May 5th, 2010 8:03 pm

  “Jälkkäri”ohje, olkaa hyvä :)

  Mansikkasorbetti
  100g pakastemansikoita
  250g maitorahkaa
  makeutusjauhetta
  tuoretta sitruunamelissaa tai minttua
  *Soseuta kohmeiset mansikat, rahka ja makeutusjauhe monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sitruunamelissan- tai mintunlehtiä. Soseuta tasaiseksi ja syö heti, NAM!

 167. Anne Aho May 6th, 2010 8:27 am

  Tyrni-omega kapseleista meikäläinen sai kovat vatsanpoltot viime talvena, kävin lääkärissä ja tutkittiin, mutta vikaa ei löytynyt, joten päädyin johtopäätökseen, että tyrni aiheutti ne. Ajattelin vain varoitella, jos on herkkä vatsa niin tyrni ei välttämättä sovi.

 168. Monika May 6th, 2010 8:31 am

  Camelina-öljy sopii myös kala-allergikoille omega3 pitoisuus on 39%.

 169. meitsi May 6th, 2010 11:36 am

  Tuosta kala-asiasta, niin ainakin on maalaisjärjen mukaista syödä vaikka lohta tonnikalan tilalla joskus. Siitäpähän saa sitten ainakin niitä hyviä rasvoja, ei tarvii popsia kalaöljykapseleitakaan.

 170. Nikki May 6th, 2010 1:46 pm

  Voiko tätä dieettiä noudattaa, vaikkei salilla kävisikään aktiivisesti vai pitääkö vähentää jostain?

 171. koiruus May 6th, 2010 1:48 pm

  Mietin että onko tämä pasta ravintoarvoiltaan passeli päivällisen lisukkeeksi?? torinon tumma proteiinipasta.

  http://www.torino.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=1902&VID=default&SID=400931874368873&A=open%3akeittokirja_2008%3atuotekortti%3a87047&S=1&C=45587

 172. maikku May 6th, 2010 7:21 pm

  Mä käytin tänään pakasteseitä kalana. Ne oli tosi käteviä kun 400g pakkauksessa on 4 x 100g palaa. Oli hyvää suolan ja sitruunapippurin kera (+ paprika, sipuli, valkosipuli, kesäkurpitsa, peruna, pikkasen oliviiöljyä ja vettä ja uuniin)

 173. Heli May 7th, 2010 8:23 am

  Hei kaikille.
  Lähdin mukaan projektiin ja kolmas päivä on startannut. Nälkä hivenen vaivaa, vaikka olen nelisen viikkoa suurinpiirtein samalla rungolla ollut ennen tätä. Nyt homma toimii kurinalaisemmin, kun tukijoukko mukana!

  Töiden vuoksi ateriaväli aamupala – lounas venyy kyllä väkisin yli neljän tunnin mittaiseksi, en oikein tiedä miten tämän korjaisin?
  Syön aamiaisen klo 6.30-7, lounaalle pääsen töiltäni klo 11 jälkeen.
  Toinen mieltäni askarruttava on juuri nämä palautus juomat. Jos syön välipalan klo 14, käyn salilla töiden jälkeen klo 16 ->. Voinko siis ottaa palautusjuoman treenin jälkeen vai pitääkö minun nipistää välipalasta esim. puolet pois tai vähentää päivällisestä jotain…?

 174. epe May 7th, 2010 2:11 pm

  Minkä merkkisiä kalaöljykapseleita te Jutta ja Bull suosittelisitte?
  Tai jos joku muu osaa vastata tähän asiantuntevasti, niin kelpuutetaan myös :)

 175. Ode May 7th, 2010 4:06 pm

  Hei!Te jotka osaatte ja taidatte tän ruuan tekohomman nii olkaa ystävällisiä ja kertokaa mulle ohjeitanne lisää! Mä oon tosi huono ruuan tekijä enkä saa nuista paljo mitää aikaseks!

 176. Mipsa May 7th, 2010 7:04 pm

  Voi voi :/ niin hirveä määrä ruokaa :O mutta kysymykseni on voinko tuon kalan/kanan.. korvata soijarouheella? (kala ainoa mitä lihoista syön, vaihtelua saa soijasta) Kai punnitsen sen sitten turvonneena enkä kuivana :)

 177. Cordelia May 7th, 2010 9:06 pm

  Kiitos Jutta tästä, ihan mahtavaa!! Olet ihana ihminen, kun haluat jakaa tätä meille muillekin.

  Mukana ollaan siis ehdottomasti tässä projektissa, tää on niin siistiä, vaikka vähän jälkijunassa liitynkin mukaan. Kaupassa on käyty, illallisesta ja iltapalasta aloitin, huomisesta mennään sitten pilkuntarkasti ruuan kanssa ja salille lomps. En usko mihinkään hömppädietteihin, mutta tämä on ensimmäinen dietti ikinä, missä näen, että protskuista pidetään huolta. Olen satalasissa mukana.

  Iso kiitos myös kuvatuista treeniohjelmista. Tosi selkeä paketti. Minulla on omakin, mutta vaihdan tähän, ihan vaihteen vuoksi.

  Ihanaa viikonloppua Jutta sinulle, superkiitos, että jaat tätä meille ja tsemppiä meille kaikille. Kesä tulee ihan pian.

 178. herkuttelija May 8th, 2010 9:08 pm

  Heippa hei! minä täällä taas : ) Olisi mukavaa jos voisitte lisätä tohon ruokavlioon myös rahkan korvikkeeksi, ton 250 g kananmunan valkuaista.. ?? Olisi selkeempi, eikä tarvitsisi aina etsiä, että miten se nyt taas olikaan! Nyt kokeilemaan valkuaismunakasta mikrossa, naminami!

 179. Marko May 10th, 2010 8:01 am

  Moikka moi kaikkille!!! Toinen päivä jo menossa ja aika hyvälle tuntuu. Mutta heräsi kysymys kasviksien määrästä. Voiko niitä syödä aterialla enemmän kuin 200g?

 180. Viltsu May 10th, 2010 10:23 am

  Morjesta! Mahtaakohan mennä homma persiilleen, jos ved’n kauran/vehnän sijaan ruista? Tulen nyt vasta mukaan hommaan ja diettaan viikon pidempään. Tosin pirusti tulee salin lisäksi reenattua aerobisia lajeja, joten ilmeisesti lisään protskua?

 181. Mimmi May 10th, 2010 7:50 pm

  Heips!
  Hyvältä vaikuttaa…itse en ole vielä aloittanut (huomasin tämän about tunti sitten, mutta aion lähteä mukaan…=)
  Yksi kysymys olisi, johon en huomannut valmista vastausta…
  eli…Onko ruokamäärä riittävä raskasta ruumiillista työtä tekevälle? Olen nainen ja teen työkseni raskasta kotisiivousta…eli päivittäin painavien mattojen raahausta, tamppausta, moppausta jne. ja jos sitten samoilla eineillä pitäisi jaksaa ne liikunnat vielä?

  Ja tulisiko minun ottaa jotain tiettyä huomioon dieetissä, koska kärsin ajoittaisesta, erittäin runsaasta sydämen lisälyöntisyydestä…? Magnesiumia ja kalakapseleita tulee nyt jo popsittua päivittäin…

  Kiitokset jos viitsitte vastata…=)

 182. Maisa May 10th, 2010 8:13 pm

  Hei!

  Elle May: omega 3 todella vaikuttavat tuohon nenäverenvuotoon (veren viskositeetti kasvaa). Itselläni vaivannut jo vuosia ja lääkäri kielsi rasvahappojen napsimisen, joten kalalinjalla mennään nykyään. Omega 3 saantihan täyttyy jos syö rasvaista kalaa 2-3 kert/ vk kuten tässäkin dietissä tuota lohta saa syödä. Ja verenvuotoa helpottamaan voit ostaa apteekista pienen nenäsuihkeen Nozoil, 100 % seesamiöljyä. Toimii!

 183. mmm May 11th, 2010 9:45 am

  Olisin kysynyt, että otatteko palautusjuoman aina myös aerobisen treenin jälkeen vai ainoastaan salitreenin jälkeen?

 184. Anna May 11th, 2010 11:08 am

  SUURKIITOS NÄISTÄ OHJEISTA, JUTTA JA BULL!!!! OLETTE YKKÖSIÄ:)

  Olen lakto-ovovegetaristi, eli en syö kalaakaan. Yritin etsiä netistä tietoa mikä määrä tofua/soijarouhetta korvaisi 100g lihan/tonnikalan, mutten löytänyt. Voisitteko siis kertoa mulle mikä määrä korvaisi lihan!!? Voiko lihan korvata myös esim. pavuilla tai linsseillä?

  KIITOS JO ETUKÄTEEN!:)

 185. Diego May 11th, 2010 5:30 pm

  Olen punninnut soijarouheen ja suikaleet niin, että punnitsen ne kosteina, kuten liha on. Soijavalmisteet tosin voivat olla kevyempiä, mutta en anna sen haitata.

 186. Isi May 11th, 2010 7:06 pm

  Moi!

  Koukkuun on jääty näihin sun juttuihin ;) ..
  Kiitos näin loistavista tarinoista,antaa potkua hyvin omaan reenailuun!
  Mutta tuli mieleen että olisiko mahdotonta “heittää” näytille jonkin näköistä “bulkki” ruokavaliota? Olisi kiva saada tuota vaikeasti saatavaa lihaa kroppaan.
  =)

  Iso käsi Jutalle & Bullille!!

 187. Minna May 12th, 2010 9:59 am

  Mitä voisin syödä raejuuston tilalle?? Kun ei meinaa mennä alas..:(

 188. sini May 12th, 2010 6:53 pm

  Hei!

  Mitä raejuuston ja rahkan tilalle voisi ajatella? Itse olen ulkomailla ja haluaisin tehdä ko. dieetin, mutta kaupoista ei saa raejuustoa eikä rahkaa.

 189. minna May 14th, 2010 6:22 pm

  Onko kaikki listalla olevat ruoat pakko syödä, siis kokonaan? Mulle tuo puuroannos + raejuusto on ihan järkyttävän iso ateria syötäväksi aamulla… En mitenkään saa sitä alas.

  Mutta ihanaa kun Jutta jaksoit sivistää meitä taviksia!!! Kiitos!!!

 190. fädy May 20th, 2010 8:03 am

  Hei te, jotka noudatatte tätä dieettiä, kertokaas tuloksia? Onko kiloja tippunu enemmän vai vähemmän kuin oletitte? Ja onko enemmän tapahtunu kiinteytystä kuin selkeitä kilojen tippumista? Kertokaa pliis. Itse odotan innolla, että pääsen aloittamaan tämän. Keittiövaaka pitää vielä hankkia.

 191. jossu May 20th, 2010 12:19 pm

  Mulla olis seuraavanlainen ongelma… Jos ei pysty juomaan pelkkää vettä 3 litraa päivässä, niin voiko osan korvata Fun light-mehulla vai saako Fun light-mehujakaan juoda ollenkaan? Huomasin, että Pepsi Max on sallittu, kohtuudella tietysti.

 192. Marilyn73 May 21st, 2010 10:04 am

  Moikkelis diettaajat!

  Mä aloittelin tän diettiprojektin vasta tän viikon alussa. Noudatettu on ja tosi näppärästi etenee. Mulle vain on herännyt yks kysymys…. kun noita omega3 pitäs ottaa 2kpl aamulla ja 2 kpl illalla.
  Mites kun mun purkin kyljessä lukee, että max 2 tablettia päivässä ja annosta ei saa ylittää. Miten te toimitte…. vai onks noissa tableteissa eroa???

  Nim. toivottavasti entinen jojolaihduttaja :)

 193. tuittu May 23rd, 2010 11:00 am

  neuvo kuka ei voi juoda vettä…niinkun minä.osta sodastreemi ja teet hapollista vettä.niin paljon helpompaa juoda.

 194. JoJo May 23rd, 2010 9:44 pm

  Homma alkaa huomenna – aloitin tänä iltana merkkaamalla mitat ylös. Sentteinä ja kiloina, joita on 69. Kun mittaa on 162 senttiä niin tuossa on aika monta kiloa liikaa. Miten entinen salihirmu onkin päästänyt itsensä repsahtamaan näin? Mutta nyt tsempataan! :-)

 195. JoJo May 31st, 2010 6:14 pm

  -1,2 kg ekalla viikolla ja -10 cm ympärysmitoista yhteensä. Herran pieksut!

 196. Casa June 1st, 2010 11:14 pm

  Hirveästi tekisi mieli aloittaa kyseinen dieetti, mutta mietityttää se että olen kasvissyöjä, voinko sitten korvata liha/kala/kana-ateriat soijalla? (tämä mietityttää koska tuossa sanotaan että ei saa soveltaa, mutta kai sitä olisi kuitenkin jostain hyvä saada ne ravintoarvot mitä kyseisissä tuotteissa on) :D

 197. Johanna June 2nd, 2010 1:38 pm

  Moikka! Kiitos näistä loistavista ohjeista, ehdottomasti kokeilen 4 viikkoa – ja laitan miehen kanssa dieetille :P Kunhan vaan ukolle pakkaa ruoat purkkeihin, että saa viedä mukanaan töihin, niin uskon että kyllä sekin pystyy noudattamaan helposti tätä! Itse olen kyllä jo saanut karistettua 30kg – mutta vähintään 15kg tahtoisin vielä poistaa (alku tavoite siis ;D tuon jälkeen vois kevyesti vielä luovuttaa toiset 15kg niin olis varmaan ihannepainoinen :D )

  Sitten liuta kysymyksiä :
  Millä vehnäleseet voisi korvata kun on keliakia?
  Ja onko niitä ruokavaliossa vain kuitujen takia, eli siis etsinkö vaan vastaavan gluteenittoman tuotteen josta saa saman verran kuituja? Vai tuijotanko enemmänkin kalorimääriä? Kävisikö esimerkiksi kaurakuitu tai kauraleseetkorvaajaksi?

 198. Vilmiina June 3rd, 2010 11:34 am

  Kiitos Jutta ja Bull <3

  Tällä dieetillä lähdettiin tänään liikkeelle.

  Nyt olisi ihana lueskella kuinka te muut laiduttajat olette onnistuneet. Vai löytyyköhän edistymisenne Jutan muiden kirjoitusten kommenteista.

  Hyvää kesää!

 199. Casa June 6th, 2010 6:01 pm

  lähdin kyseiselle dieetille eilen mukaan. Korvaan liha/kala/kana kohdan soijalla, koska en niitä syö. Toivottavasti se on sallittua :D

 200. JoJo June 6th, 2010 9:49 pm

  Toinen viikko täynnä. Tällä viikolla lähti 1,6 kg joten yhteispudotusta nyt 2,8 kg kahdessa viikossa. Ja nyt se jo näkyykin: Kasvot ovat kaventuneet selvästi, samoin vatsan kohta on pienentynyt huikean paljon. Jatketaan!

 201. Casa June 12th, 2010 4:07 pm

  ensimmäinen viikko takana ja painoa lähtenyt 2,4 kg. Jei :D

 202. Nanna June 18th, 2010 5:08 pm

  Lähdin eilen mukaan!
  Vuoden alusta painoa tiputettu reilu 9kg. Mitat tällä hetkellä 160cm ja n.64kg.

 203. Haudi Hou July 5th, 2010 11:08 pm

  Ekan viikon jälkeen – 3kg!
  Tonnikala / savulohi / soijarouhe -linjoilla menty…
  Soijarouheen arvot on pikkasen erilaiset kuin esim naudanlihassa: protskuu siinä on aika paljon enemmän ja rasvaa sitten taas ei ollenkaan. hiilareita muistaakseni 30% eli aika paljon. päädyin laittamaan soijaa 30g (kuivana mitattuna), onkohan mistään kotosin toi määrä…

 204. Insinööri July 6th, 2010 4:40 pm

  Joo, on helpot ohjeet. Kysymys mitä tuolle lihalle/kanalle saa tehdä? Ilmeisesti rasvan kanssa pannulla tekeminen ei käy? Mitä noille voi tehdä.

  Aloitin nyt tuolla kalalla eli tonnikalaa vedessä.

 205. Sanna July 20th, 2010 10:00 pm

  Hei Jutta ja muut!

  löysin vasta nyt näille sivuille ja haluaisin kovasti aloittaa dieetin ensi kuussa. Minulla on kuitenkin ongelma: olen näkövammainen enkä siksi näe käyttää normaalia keittiövaakaa. Puhuva vaaka maksaisi 90e, eikä minulla opiskelijana ole siihen varaa. Voisiko joku mukava ihminen siis laittaa noita määriä deseinä? Osan löysinkin jo kommenteistanne, mutta nämä puuttuvat vielä:
  -• 40 g riisi / 40 g pasta / 170 g peruna (pastan kohdalta paljonko ihan perus tumma makaroni on deseinä)
  - 10 g vehnäleseitä
  - vihanneksista: hienonnettu sipuli ja valkosipuli, lehti- ja jäävuorisalaatti, porkkana- ja kaaliraaste

  Tomaatit, kurkut, paprikat jne. punnitaan onneksi jo kaupassa.

  Kiitos, jos joku jaksaa nähdä vaivaa!

 206. Juuso July 23rd, 2010 9:42 am

  Sanna mittasin painoja
  40g riisiä on 0,5dl,
  40g tumma pasta 1dl,
  2 keskikokoista perunaa on n. 170g,
  10g vehnäleseitä on n.0,75 dl

  vihanneksista en tiedä

 207. rompe July 25th, 2010 8:14 pm

  ostin työpaikaltani purtavia sitruunaöljyä sisältäviä omeja3-tabletteja. Voiko näitä syödä noiden normaalien omegakolmosten tilalta? Jutta APUA!!

 208. tytsy July 27th, 2010 7:36 am

  moikka kaikki! mä aloin kanssa tän diettaamisen eilen ja ihan hyvin on menny=) olisin kysyny että mistä te saitte niitä kotijumppa ohjeita?? olis kiva saada niitäkin ku ei aina riitä aika mennä salille!

  kiva jos joku viittis vastata=)

  TSEMPPII KAIKILLE!!

 209. krisu July 28th, 2010 11:15 am

  moi! mäkin aloitin eilen:) http://www.gojuttago.com/?p=386 Tossa on linkki treeniohjelmaan.

 210. krisu July 29th, 2010 2:26 pm

  nyt tarttis vähän neuvoja. Jostain syystä mun maha ei kestä noita proteiinipatukoita. Menee ihan kuralle. Mikäköhän voisi olla sopiva korvaamaan tuon merkin?

 211. Immu July 31st, 2010 7:51 am

  Mulla 4. päivä menossa!
  Laihdutettavaa ei enää juurikaan ole, mutta kiinteyttä haluan kroppaan. Kevään olen miettinyt koska alotan ruokavaliolla.. Hyvin on mennyt ja sokeriherkuista olen pitänyt näppini erossa. Eväät vaan töihin mukaan ja pakko miettiä jo seuraavan päivän ruuat ja aikataulutus.
  3. päivä oli pahin…Kiinnostaa ihan hirveesti miten noita senttejä lähtee..

  9kg on lähtenyt 1,5 vuodessa( ensin painonvartioiden pisteillä ja loput karppauksella) ja liikuntaa harrastan 3- 6 kertaa viikossa.Oon tosi tyytyväinen että pitkällä ajalla oon saanut jojo laihdutuksen kuriin. Parinpäivän repsahduksiakin on tullut- mutta se sallittakoon! Nyt kun lapset on isompia päätin että kroppa kuntoon ja aikaa itselle!Ikuisuusprojekti:)

  Tsemppiä kaikille! Ja iso kiitos Jutalle- upea nainen!

 212. Iiki August 1st, 2010 11:39 am

  Johanna:

  Et voi korvata vehnäleseitä kauraleseillä, koska ensiksi niitä ei ole gluteenittomina, toiseksi niissä on kilokaloreita, hiilareita ja rasvaa hirvittävä määrä vehnään verrattuna. Käytän itse tattarileseitä, mutta niissäkin on kilokaloreita 315/100g, kun taas vehnäisissä on 140 : (. Samoin muut ravinteet ainakin tuplasti enemmän.

  Ehdottamasi Kaurakuitunen taas vastaa aika hyvin vehnäleseitä lukuunottamatta proteiinin määrää, sitä siinä on puolet. Mutta kun on kyse 10 g, niin ero ei ole merkittävä. Siirrynpä Kaurakuituseen kokonaan.

 213. Johku August 2nd, 2010 9:17 am

  Onko näitä ruokavalioita ja treeniohjeita nyt mistään saatavilla ennen 23.8.? Aloitin dieetin tänään enkä ehtinyt vielä tulostamaan ohjeita :(

  En millään malttaisi odottaa kuun loppuun kun motivaatio on nyt kesäloman jälkeen huipussaan!

 214. tilli August 9th, 2010 1:21 pm

  ihan samaa kuin Johku täällä pähkäilen! Olen ollut mukana näillä “vanhoilla” ohjeilla jonkin aikaa, ja painokin on pudonnut. En vaan oppinut niitä ulkoa, enkä tosiaan tajunnut tulostaakaan -oma vika kylläkin.

  Olisikos mitenkään mahdollista saada niitä vielä tänne näkyville, vaikka vaan sinne haasteen alkuun saakka?

 215. tytsy August 15th, 2010 8:29 am

  hei olisin sellasta kyselly porukalta että tiedättekö mistä sais ostettuu sellasen laitteen mikä mittaa kehon rasvaprosentin? ei sellasta ku prismassa myydään missä on jaloissa yht.4 anturaa vaa sellanen mis on yht.6 anturaa!

  oon muuten ollu tolla juten dieetillä ja urheillu tosi paljon eikä ole tehny tiukkaa! energiaa on riittäny vaikka kui rehkis menee harkoissa=) innolla odottaen gofatgo haasteen alkamista=)

 216. Laura September 12th, 2010 10:27 pm

  Ziisuuuus! Teijät ku sais omaks PT:ks nii oisin onnellisempi kuin ikinäääää, sitä päivää odotellessa?

 217. Tiina February 2nd, 2011 8:22 pm

  Miten te laitatte tuota kanaa? Mitä se pitää olla? Esim. maustamattomia suikaleita vai ja sitä sitten maustetaan oman maun mukaan, vai?

 218. Vuorolainen October 22nd, 2011 9:53 pm

  Kyselisin vuorotyön perään. Suurin ongelma olis ns vuoronvaihto eli kun vapaapäivän jälkeen siirrtyän yövuoroon niin miten jakaisin aterian järkevästi. Iltapalan jälkeen alkaa yövuoro eikä nukkuminen. Siittä eteenpäinhän sitten aterian voi jakaa loogisesti valveilla olon ja nukkumisen mukaan.

 219. Vilma February 6th, 2012 6:03 pm

  Voiko pelkästään rahkaa ja raejuustoa + mehukeittoa syödä että laihtuu ettei syö ollenkaan noita liha puolia? Auttakaa mua tolloo

 220. hurahtanu June 21st, 2012 8:31 am

  mihin se ruokalista on kadonnu missä alkuun on puhe ollu??? oonko niin uuno etten vaan sitä näe =D

 221. Julle May 6th, 2013 8:51 pm

  Moi, olen 15v tyttö ja painan 42,8 ja pituus on 156cm.
  Olisin kysynyt että olenko normaalin painoinen? Ja miten voisin hankkia lisää lihaksia? Harrastan lenkkeilyä ja painon nostoa kotona, mutta tuntuu että lihakset eivät kasva. Olen syönyt ihan normaalia kotiruokaa ja yrittänyt syödä mahdollisimman terveellisesti, mutta tuntuu että mitään muutosta ei tapahdu kehossani, en pidä paljoa vapaapäiviä treenaamisesta, koska pidän siitä ja siitä tulee kiva olo, mutta voiko lihasten kasvu pysähtyä siihen jos treenaa liian usein vai pitäisikö minun pitää joku lepopäivä? Voiko kuukautiset jäädä pois liian urheilun takia? Olisi kiva jos voisit neuvoa miten kehittyisi. :)

Leave a reply