GoJuttaGo.com

MILTÄ EKA PÄIVÄ TUNTUI?

Arvon projektilaiset, nyt se sitten on startannut – 4 viikon yhteinen matkamme. Kun sain idean tähän projektiin, en osannut aavistaa, miten valtava joukko meitä olisi tässä mukana. Vain pieni osa teistä kommentoi tänne julkisesti, joten kannustan myös muita tekemään niin. Muiden kommentteja on mukava lukea ja sieltä löytyy vastauksia moniin kysymyksiin. Ja mukaan ehtii vielä  hyvinkin, sillä koskaan ei ole liian myöäistä aloittaa itsensä hoitamista. Tulette huomaamaan ulkoisen muutoksen lisäksi myös muita positiivisia asioita. Olette virkeitä, iloisia ja energisiä. Ja kyllä – sekaan tulee mahtumaan myös niitä hankalia päiviä ja mielitekojen voittamista, mutta ne ovat onneksi ohi meneviä.

Maanantain aamutreenien jälkeen ajelin lentokentälle ja Sunnevan kanssa lensimme Pariisiin. Matka vaatii aina hieman erillisjärjestelyjä ruokavalion suhteen. Onneksi tonnikala pelastaa tilanteen, sillä eihän sen kätevämpää mukana kannettavaa evästä ole. Lentokoneeseen ei saa ottaa nesteitä mukaan ja tällä kertaa tuna-purkkini takavarikoitiin, mutta onneksi protskujauhe pelasti tilanteen. Opastimme teitäkin pitämään proteiinijauhetta aina hätävarana mukana, jos ruokailut venyvät. Otan lennoille aina oman tyhjän vesipullon, jonka pyydän lentoemoja  tai stuertteja täyttämään, jottei tarvitse koko aikaa heitä juoksuttaa.

Aamuaerobisella saan olla täällä tarkkana, sillä jos muistatte miten eksyin kuukausi sitten Kuopiossa aamulenkilläni. Silloin soitto Eniroon pelasti tilanteen ja minut opastettiin takaisin majapaikkaan, mutta Pariisissa se ei olisikaan niin yksinkertaista. Lisäksi aistejani sekoittaa uskomattoman herkullinen croisanttien tuoksu, joka tulee oviaan avaavista katukahviloista, joita täällä on muutaman kymmenen metrin välein. Heikompi sortuisi, mutta minä en, ettekä tietenkään te kanssa dieettaajat : )

Teillä on käytettävissä treenivideot, joiden avulla pääsette saliohjelmaanne sisälle. Ja kysykää tarvittaessa apua salin henkilökunnalta tai personal trainereilta. On tärkeää, että teette liikket oikein. Samoin muistakaa alkulämmitely ja venyttelyt. Kotibodaajille myös tsemppiä. Mitä mieltä muuten olette, pitäisikö meidän järjestää joku tapaaminen vaikka Tampereelle ja Helsinkiin? Jos saisin Bullin suostuteltua mukaan, niin voisimme tavata teitä ja vastailla kysymyksiinne. Omille valmennettavillemme tiedoksi, että ohjelmanne ovat Bullin työpöydällä. Hän paneutuu jokaisen taustoihin tarkasti ja ohjelmat suunnitellaan yksilöllisesti teille. Saatte myös suoran kontaktointikanavan sekä Bullille että minulle. Älkää siis olko mustiksia projektilaisille, sillä haluamme myös auttaa heitä kykymme mukaan. Mutta te olette toki aina etusijalla ja tämän kuun aikana tutustumme ja pääsen piiskaamaan teihin vauhtia henkilökohtaisesti. Ja Bullin ensimmäistä tapaamista kannattaa jännittää : )

Kaikille teille ihanille muistutus. Sillä hetkellä kun mieli alkaa tekemään tepposiaan ja tulee himoja muistakaa Kate Mossin sanat : “Mikään ruoka ei maistu niin hyvältä kuin laihuus tuntuu”. Tähän on hyvä tältä päivää lopetaa : ) Paitsi yksi juttu. Saatte juoda Pepsi Maxia – kohtuudella. Halit.

- Jutta

295 comments

295 Comments so far

 1. Tomppa May 4th, 2010 11:33 pm

  Moi

  Tuosta juomisesta mun pitikin kysyä, mulle kun noi suklaat sun muut ei ole koskaan ollut ongelma, vaan “muutamat” ilta oluet jotka olen nyt korvannut Pepsi Maxilla. Kuinka paljon Pepsi Maxia on kohtuudella ja jos juon esimerkiksi litran Pepsiä niin juonko silti vähintään kolme litraa vettä?

  Kiitos jo etukäteen!

 2. Anniiina May 5th, 2010 12:26 am

  Kiitos tsempistä! Täällä päätin urakkaan ryhtyä kun saan yöt valvottua alta pois, ei tuu mitään nyt kun rytmit ihan sekasin! : )
  Ja kamalasti ei nyt se pepsi max lohduta, kun inhoan koko tavaraa sydämeni pohjasta. :D

 3. Minski72 May 5th, 2010 1:07 am

  Hei
  Onko muilla ongelmia syödä tarvittava määrä, kaksi pvää takana ja tuntuu että halkean. En ikinä olisi uskonut että pitää niin paljon syödä.
  Entäs vuorotyöläiset kuinka harjoittelette ns. nukkupäivänä? Itsellä 2-3 yövuoroa/vko jotka haittaavat harjoittelua, onko muilla näin?

 4. motivointi? May 5th, 2010 5:31 am

  voisi olla ihan jees motivaation lähde jos pidettäis joku tällänen yhteis tapaaminen, jokainen haluaa näyttää hyvältä, eikä ainakaan halua olla pettänyt meitä muita, niin luulen senkin potkivan heikkoina hetkinä eteenpäin..:)

 5. Pippuri May 5th, 2010 6:15 am

  Heippa kaikille!
  Mulla alkaa kolmas päivä, puuro, raejuusto, mehukeitto menossa just ja kohta aamupumppiin =) Kevyempi olo, sen huomaa heti kun ei syö enää mitä tahansa. Odotan innolla tuloksia, mielihaluja ei vielä ole, ihan etoo kaikki makea yms. Jotenkin kääntänyt aivot oikeaan asentoon ;) Eilen spinning-tunti (70min) ja tänään pumppitunti, huomen spinning-circuit jne… Liikkuminen on niin kivaa mutta ruokavalio on aina ollut hakusessa ja nyt saatiin siihen muutos. Kiitos Jutta!! Mukavaa keskiviikko päivää kaikille =)

 6. minttu May 5th, 2010 6:17 am

  Hieman selvennystä kiitos!

  Teen viikossa 3 kertaa aamuaerobisen tyhjällä vatsalla (kävely), pitääkö niinä päivinä kun käyn kävelemässä, suorittaa myös joku lihaskuntotreeni? Vai riittääkö kävely?

 7. Martsa May 5th, 2010 6:22 am

  Mukana ollaan kans ! Ihan mahtavaa, oon niin innoissani! :)

 8. Hanna May 5th, 2010 6:23 am

  Aivan ihana tämä ohjelma. Itse olen raskaana ja joudun vähän monipuolisemmin syömään, mutta mies on mukana ohjelmassa ja minä hoidan kokkailut ohjeiden mukaan :)

  Synnytyksen jälkeen aloitan itsekin raskauskilojen pudotuksen :)

  Kiitos Jutta ja Bull!

 9. Sanna B. May 5th, 2010 6:32 am

  Tiu tau tulkku, hyvin luistaa muovisuksi!

  Ensimmäinen päivä takana ja toisen päivän aamupala nokan edessä. Itse olen kokoa 163/58 ja kiinteytymisen varaa on tietysti aina, vaikka ukko on hieman huolissaan ja kyselee, että onko tämä nyt ihan tarpeellista. No, ei nämä kärpäslätkät tästä voi paljoa enää pienentyä, että syteen tai saveen :D

  Dieetti alkoi ns. helposti vapaapäivällä ja sen verran on roisi kalorien pudotus, että ajottain oli nälkä. Mielenkiinnolla odotan tämän päivän fiiliksiä, kun edessä koko päivän jalkojen päällä olo ja monia askelia. Tähän vielä päälle tunnin puntti ja 30 minuutin aerobinen niin voipi tämä mamma olla kuin vapun tyhjentynyt ilmapallo.

  Kiitos myös kyselemäni tauon suhteen annetuista vinkeistä! Kuten sanoin, taukojen suhteen ollaan tiukkana töissä ja lauantaisin työpäivään kuuluu vain yksi 10 minuutin tauko eli ajoittain täytyy vaan sopeutua. Mutta otan tämän siis haasteena ja smurvon ruuan alas hyvällä sykkeellä :) Perrrrkule, kyllä se sinne menee, onneksi on risatkin poistettu tieltä.

 10. Lomo May 5th, 2010 6:33 am

  Omaa lihaskasvatusohjelmaa odotellessa aloitin seuraamaan tätä diettausta. Pitäähän se jotain kokeilla joutessansa. Ruoka-aineita löytyi leseitä myöten omasta kaapista, joten mitään suurempaa ostoslistan muutosta ei tarvi tehdä. Eli nyt on siis menossa vasta toinen päivä. Maha on täynnä ja olen hyvin jaksanut. Ehkä tänkin kehon aineenvaihdunta jossain vaiheessa yltyy ja nälkä tulee.
  Ei ole tullut kaurapuuroa syötyä sitten vuosikymmenten, vaan kylläpä se vain hyvältä maistui, lisäsin suolaa.
  Raejuustomehukeitto veti ihan hyvin vertoja mun aikaisemmalle rahkamehukeitolle.
  Mukava tämä teidän yhteisprojekti ja tapaaminen varmasti olisi hieno kokemus.
  Kannattaa varmaan perustaa Facebookiin oma sivu taikka ryhmä projektille, äkkiä tulis faneja ;-D.

 11. Maritta May 5th, 2010 6:39 am

  Ei ole helppoa ei, maha ei kestänyt rahkaa. Täytyy tehdä niin että rahkan valmistan ruokana, kanapiirakan ohjeen jo katsoin ja siitä aion muunnella sopivaksi sallituin aineksin.
  Ekat voimaharjoittelut kuitenkin tehty, on se karseeta kun alottaa nollasta. Meinasin kirjoittaa että melkein nollasta, mutta turhaa on valehdella edes itselleen.

 12. Tiina M. May 5th, 2010 6:42 am

  NIIN MUKANA! :)

  Kuukauden päästä näytän hyvältä, itseasiassa paremmalta kuin koskaan! ;)

 13. Penni May 5th, 2010 6:47 am

  Tammikuun alusta olen tiputtanut 10kg ja nyt olisi tarkoitus tiputtaa vielä reilut 15kg. Pituutta on 173cm ja paino tänäaamuna 82kg, tavoite olisi siinä 67-63kg välissä riippuu ihan miltä sitten näyttää/tuntuu.

  Dieetti sujuu mukavasti, syödä saa kumminkin tosi paljon ja vieläpä kaikkea hyvää; rahkaa NAM!! Ainoa haittapuoli on valtava pääkipu!! Helpottaakohan se ikinä, vai jatkuuko koko 4viikkoa?!

  Pepsi max oli hyvä henkinen apu!! Tuola on pullo jemmassa jos oikein herkunhimo yllättää =)

 14. Petra May 5th, 2010 6:54 am

  Minttu :)
  “Samana päivänä voi tehdä aerobisen harjoituksen ja lihaskuntoharjoituksen, joskin on parempi jakaa niitä eri päiville. Vähintään yksi päivä viikossa pidetään kokonaan lepoa.”
  Ole hyvä :) Jutan vastaus kysymykseesi.

  Toinen päivä menossa, aamupuuroa syön tässä ja olo on loistava! Ei edes väsytä :) Eilen vedin kotitreenin, tosi hyvä tehokas ja helppo tehdä! Jos ei salille ehdi. Kiitos siitä!!! Tsemii siskot ja veljet :D Kesä lähestyy!

 15. Krista May 5th, 2010 7:05 am

  Toinen päivä ja tsemppaus on kova. :) 60 min aamulenkki takana ja kohta aamupuurolle! piti kuitenkin tulla ensin täällä piipahtamaan, täältä saa niin hyvät fiilikset uuteen päivään! Eilen kokkailin valmiiksi pikkupurkkeihin tämän päivän lounaan ja päivällisen ( jauhelihasalaattia, nam niin hyvää )joten päivän ruoat valmiina. :)
  Ei muuta kun uuteen päivään ja mielitekojen voittamiseen! Ja Pepsi Max toimiikin hyvin makean korvikkeena, nam!
  Nauti Jutta Pariisista ja tsemppiä sullekkin oikein paljon. =)

 16. Tinna May 5th, 2010 7:10 am

  Kiitos tuosta Pepsi Max tiedosta, se pelasti tämän aamun :) ja kiitos ohjeistuksesta muutenkin. Eilen aloitin enkä tuntenut nälkää kun vasta tänään aamulla, mutta silloinhan saikin jo syödä aamiaisen ;)

 17. Hannah May 5th, 2010 7:12 am

  Mukana olen :) ainoa mikä aiheuttaa ongelmia mulle on juominen, en ole tottunut juomaan niin paljon vettä päivässä mutta kai siihen tottuu myös ajan kanssa. Kiitos Jutta ja Bull :D

 18. Laurette May 5th, 2010 7:20 am

  Nälkä kieltämättä kaihersi ekana päivänä. Ei sentään vatsa murissut, mikä on inhottavaa työpalavereissa.

  Nälästä huolimatta erittäin hyvä olo vatsassa. Tällainen kuuri palauttaa herkkumässyttelyn maailmasta mukavasti huomaamaan, minkälaista ravintoa oikeasti tarvitsee ja vähemmilläkin herkuilla varmaan pärjää tulevaisuudessa.

  Kiitos Jutalle ja Bullille innoituksesta!

 19. Anu May 5th, 2010 7:24 am

  Hei,

  täälläkin ollaan mukana projektissa. Tämä on just sellainen lisäpotku itselle mitä tähän kevääseen olenkin kaipaillut. Tässä on kyllä tälläiselle “tunnesyöpölle” mukavasti haastetta. Tuo Jutan aikaisempi kommentti, että ruokaa kannattaa suhtautua niin, että se on kehon polttoaine (ei siis mikään nautintoaine =)), oli kyllä mieltäavartava.
  Tsemppiä kaikille!

 20. Chef May 5th, 2010 7:30 am

  Ensimmäinen päivä meni ihan hyvällä meiningillä, vaikkakin aamiainen, välipala ja iltapala maistui lähinnä pahvilta :D Tänään kauppaan hakemaan makeutusainetta jotta saadaan varsinkin siihen välipalaan vähän makua sekä ostoslistalla on myös palkkaria, jotta pääsee kotitreenien pariin.

  Vedenjuonti on ollut todella hankalaa, koska en ole vettä ennen tottunut juomaan ja tänään onkin tarkoitus nostattaa se veden määrä sinne kolmeen litraan, kun eilen se jäi runsaaseen kahteen litraan.

  Annoskoot ovat valtavan suuret ja niiden syöminen tekee tiukkaa jopa tällaiselle ihan reippaasti ylipainoiselle akalle, mutta en valita…syöminen kun on kuitenkin varsin kivaa =P

  Eilen kävin tunnin lenkillä ja lenkin aikana pääsi kerran jos toisenkin muutama ärräpää, koska kävely ei kuulu lempipuuhiini ainakaan silloin kun sataa rakeita ja vettä niin, että olin kuin uitettu koira.

  Mutta ihan sama jos ruoka maistuu puulta ja taivaalta tulee tuutin täydeltä märkää niskaan…periksi ei todellakaan anneta koska eikös se niin mene, että “No pain, no gain” :D

 21. TP May 5th, 2010 7:33 am

  Eka päivä oli helppo, ainakin minulle.Nälkää ei ainakaan ollut, mulla ruokailuväli 3tuntia.Ehkä sen verran, että noin puoli tuntia ruokailua huomaan, että “jaa, nälkä alkaa olla”.Ei sen kummempaa. Se 0.3l vettä tyhjään vatsaan tuntuu yllättävän hyvältä! Aiemmin olen aloittanut veden juonnin vasta aamukahvin jälkeen.Pitää kuitenkin muistaa, että nyt se vasta alkaa ja nyt ei ole varaa luovuttaa! Jutta Ja Bull tarjoaa kunnollista dieettiä kultalautaselta, vain hölmö jättää haasteeseen vastaamatta! :)
  Aiotteko palkita itsenne tuloksista 4viikon jälkeen? Itsellä on jo kampaaja ja kosmetologi varattu kesäkuulle..ja sunnys liikkeessä on ihania vaatteita..ehkäpä täytyy mennä sinne! Sitä ennen kuitenkin tehdään töitä ja ammennetaan jaksamista tästä blogista, ja omasta muuttuvasta kropasta.

 22. maikku May 5th, 2010 7:37 am

  Upea uutinen tuo että pepsi maxia saa kohtuudella juoda, maistuu ateriat paljon paremmilta kun saa lasin pepsiä niiden kanssa. :)
  Eilinen päivä sujui hyvin, illalla hieman tökki ne vehnäleseet rahkan joukossa. Pitäisikö niitä liottaa mehukeitossa vai?? etteivät tuntuisi niin sahanpurulta. Eilen olin 60 min reippaalla kävelylenkillä ja illalla bodypumpissa. Edelleen kysyelen mihin tuo bodypump sijoittuu, kun se ei ole aerobista mutta ei saliakaan? Juonko sen jälkeen palauttavan? Olen tehnyt itselleni kotiohjelman sekoittaen sali- ja kotiohjelmaa (tämä varmaan sallittua), koska sain vuosi sitten synttärilahjaksi käsipainot joita en ole kertaakaan käyttänyt. Pyyhin niistä juuri pölyt…
  Tuleva äitienpäivä vähän jännittää… miten siitä selviää sortumatta….

 23. Kati May 5th, 2010 7:39 am

  Moro, mukavasti sujuu, on mahtava tunne kun pystyy hallitsemaan itseään syömisten suhteen :)

  Mulla on yksi pahe, josta en luovu…punnitsen itseni joka aamu. Tänään 3pvänä jo näytti pienempää lukua!

  Toi tapaaminen ois aivan huippukivaa, ja jos minulta kysytään kannatan Tamperetta (taipuukohan tampere noin?)se ois aika sopivasti keskellä, jos meitä on paljon ympäri Suomen.

  Tsemppiä taas kaikille, tää menis nyt jatkaan töitä vesipullon kautta :)

 24. Sport75 May 5th, 2010 7:40 am

  Minä aloitin dietin eilen. Pudotusta tänä vuonna reilut 10kg ja toinen mokoma pitäisi vielä lähteä. Ruokavalio on helppo noudattaa ja kyllä sillä myös päivän jaksoi. Tänä aamuna heräsin karmivaan nälkään, mutta aamupala pelasti tilanteen. Onneksi se on niin runsas! Ripautin koko komeuden päälle vielä vähän kanelia -kylläpä oli hyvää! Tänään salille. Treeniohjelma ei kamalasti poikkea alkuvuodesta, ruokavalion kanssa on ollut vähän säätämistä:).

  Sinä joka kyselit aamukävelyistä ja lihaskuntotreeneistä; asiaan on selvät ohjeet osiossa, jossa treeniohjelma käydään läpi:).

 25. water_tigerx May 5th, 2010 7:45 am

  Eka päivä meni mukavasti, ohjeita olen muutoin noudattanut, paitsi että makeutusaineet jätän suosiolla pois eli mukaanlukien mehukeitot. Sen olen korvannut 30g:lla marjoja + erilaisilla mausteilla: kaneli, inkivääri, maca.
  Aamupuuron annoksen olen kertonut 1.5:llä, vaikken mies olekaan, mutta muut määrät pysyvät naisten annosko’ossa.

  Eka 60min aamulenkki(osa kävelyä, osa hölkkää) tyhjällä vatsalla takana, energiaa riitti ihan äkyttömästi ja oli ihanan kevyt olo aamulla, kun ei yömyöhään ollut mussuttanut ruokaa kuten aiemmin.
  So excited :)

 26. Gerbera May 5th, 2010 7:47 am

  Hyvältä tuntuu, kolmas päivä menossa =)

  Muutamat juhlat tulossa ja hieman jännittää ajatus kuinka niistä selvitään! Tsemppiä kaikille!

  Tämä on dietti on kyllä huippu juttu, kiitos paljon!

 27. citronella May 5th, 2010 7:50 am

  Eka päivä meni mahtavasti! Myös mulla on hankaluuksia syödä läheskään kaikkea ja en sitten kyllä “väkisin” syönytkään.Oli niin kylläinen olo muutenkin, joten en varmaan kauheeta haittaakaan aiheuta, jos jotain jää syömättä, kun ei vaan uppoa?
  Täytyy kyllä sanoa,että melkoisia määriä voi terveellistä ruokaa syödä ja nälästä ei ole kyllä tarvinnut kärsiä :D Tämä ruokavalio oli kyllä juuri sitä mitä tarvitsin. Kun joku toinen kertoo mitä syödään, niin siinä on helpompi pysyä. Olen itsekin tehnyt ruokavaliosuunnitelmia kalorilaskurin yms. avulla, mutta niistä on niiiiin helppoa lipsua ja lähteä soveltamaan, kun itse on suunnitellut koko homman “eihän se silloin niin haittaa…”
  Ihanaa, kun Jutta ja Bull jaksavat ja haluavat auttaa meitä “tavallisia suomalaisiakin” ihan hyvää hyvyyttään! Kiitos siitä :)

  Oletteko ottanut before- kuvia? ;)

 28. Janica May 5th, 2010 7:50 am

  Hei!
  Sain tietää tästä ohjemasta viimesunnuntaina illalla, joten minulle tämä päivä on starttipäivä. Eilen kävin hakemassa tarvikkeita kaupasta. Kysyisin noista ruoista sen verran että esim nyt aamulla en tehnyt aineksista puuroa vaan tein pirtelön lisäten desin vettä sekaan. Siis mehukeitto+hiutaleet+raejuusto sauvasekoittimella soosiksi ja desi vettä notkistamaan. Voiko näin tehdä?

  Kiitos Jutta ja Bull!

 29. Pia May 5th, 2010 8:13 am

  Moi.
  Oi vitsi että olisi kivaa jos molemmat tulisitte Helsinkiin. Tehän voisitte tulla samaan syssyyn kun avaat kauppasi. Onko päivämäärä jo tiedossa-pakko päästä sinne ja nyt ehtisin vielä hankkia lapsenvahdin…

 30. Johanna May 5th, 2010 8:22 am

  Juu tää on ihan huippu homma. Sitä vaan mietin, että mitä noi painot on kypsänä, täytynee testata, olis helpompaa paistaa satsi jauhelihaa kerralla ja samaten keittää pastaa ja riisiä 2-3 päiväksi ja siitä sitten tehdä eväät töihin mukaan.

 31. Anu May 5th, 2010 8:26 am

  Mä olen niin aamu-uninen ja laiska, ettei mua vois vähempää kiinnostaa aamulenkille lähtö;) Mutta mutta.. tässä taitaa ollakin se juju, että yhden kerran jälkeen jäisin niin koukkuun etten osaisi herätä ilman lenkkiä.

  Täytyy kuitenkin odottaa, että saan tämän karmaisevan flunssan häädettyä pois ennen ekaa kunnon lenkkiä. Pikkuisen jo “koemaistoin” kotitreeniä eilen aamulla, hyvältä tuntui. Liikkeet ovat helppoja, yksinkertaisia mutta TEHOkkaita!

  Tänään dieetin kolmas päivä, sen kunniaksi kävin vaakalla. Pari kiloa nestettä lähtenyt, aivan mahtava alku. Tästä on hyvä ja “helppo” jatkaa.

  Ruokapuoli on lähes samanlaista settiä, mitä oon muutaman viikon jo harjoitellut, mutta nyt on vielä tiukempaa/pelkistetympää eikä lipsumisia sallita. Jotenkin sen heti ottaa enemmän tosissaan, kun on joku taho jota varten tsempata ja on tilivelvollinen tekemisistään. Lisäksi hyvä, kun määrät ja ruoat on valmiiksi ajateltu. Ei tarvi kuin tehdä eväät ja syödä.

  Ei ne alkutilanteesta ottamani kuvat olleet mitään mairittelevia, mutta säikytänpä itseni niillä kunhan tekee herkkuja mieli.

  Äitienpäiväksi en tee itelleni kakkua. Enkä sorru anopinkaan tekemiin herkkuihin. Ei tee edes mieli. Mies huolehti eilen illalla mitä hankkisi lasten kanssa mulle lahjaksi kun ei saa viedä nyt syömäänkään ravintolaan eikä mitään herkkuja voi ostaa.

  Tsemppiä kaikille meille. Facebook-ryhmä vois olla kiva:)

 32. Santsa May 5th, 2010 8:27 am

  Kiitos Jutta siitä viimeisestä lauseesta, että saa juoda pepsi maxia !! Mä niin mietin sitä, koska en juo koskaan kahvia enkä teetä :) hienoa! Minä teen myös vuorotyötä ja etenkin paljon yövuoroja. Se kyllä pistää aina vähän uusiksi siltä päivältä ateriarytmiä väkisinkin. Mutta ajattelin vaan viivästää jo sen päivän aterioita kun menen ensimmäiseen yövuoroon, että syön sen iltapalan sitten töissä n. klo 24 ja aamupalan sitten klo 06 töissä. lounaaseen tulee kyllä pitempi tauko kuin 4h, koska pakko nukkua,mutta en usko että se nyt kauheasti haittaa koska kyllähän muillakin tulee pitempi tauko yöllä?

 33. Krista May 5th, 2010 8:29 am

  Vielä kysyisin siitä Dietmix jauheesta ; voinko tehdä kotona siis valmiiksi juoman ( 3 dl maitoa + jauhetta ) ja ottaa sen välipalaksi töihin mukaan, säilyykö siis jääkaapissa valmiiksi sekotettuna ? vai otanko suosiolla vaan jauhetta mukaan ja sekoitan vasta myöhemmin veteen ?

 34. Sanna P May 5th, 2010 8:33 am

  Mukana ollaan täälläkin :) Hyvillä fiiliksillä lähdetään taistoon! Kiitos ihanasta mahdollisuudesta Jutta ja Bull!!!

 35. Jansu May 5th, 2010 8:35 am

  Eka dieettipäivä takana ja olo on ok. Tosin hieman ahdistunut ehkä ruoan vähäisyydestä johtuen, mutta sitä on kuitenkin riittävästi näin väliaikaisesti ja ehkä vaikeinta tässä alussa on se, ettei voi heti kotiin tultua napata leipäpalaa/omenaa/jotain suuhunsa eli se, että rutiinia rikotaan, mutta tiedostan tämän ansan selkeästi. Tässä huomaa sen miten paljon sitä puputtelee ihan ajattelematta varsinkin illalla. Päivät on varmasti helpompia. Sinällään kaikki “sallitut” ruoat eivät tuota ongelmia, koska ovat kuuluneet muutenkin ruokavaliooni ja pidän terveellisen ruoan mausta, mutta ehkä tosiaan mukaan on tullut sotkettua kastikkeita yms. ja siitä totuttautuminen voi viedä muutamia päivä. Muutama kuukausi sitten aloittamani karkkilakko auttaa tietenkin siinä, ettei kaipaa makeaa NIIN paljon:) Mutta nöyrin mielin mennään eteenpäin ja kehon tuntemuksia kuunnellen. Näin aluksi se yrittää huijata minua, etten muka pärjäisi näin vähäisellä ruoalla, mutta itseasiassa normaalilla ruokavaliolla kun ei kummemmin ajattele mitä suuhunsa pistää (siltikin syöden kohtuu terveellisesti)esim. ruokailujen välit on liian pitkiä. Se on yllättävän vaikea pitää siinä enintään 4 tunnissa. Tällaisia mietteitä…

 36. Sonja May 5th, 2010 8:35 am

  Moi,

  Toka päivä menossa ja ei mitään ongelmia. Olen ennen tätä jo liikkunut paljon, mm aloitan viikko aamut n. 7km juoksulenkillä tyhjällä vatsalla ja sen päälle n. 30 mins salia. Viikonloppuna juokselentelen pidempään. Olen myös syönyt suht oikein, tosin nyt ollaan tiukemmalla kuurilla ja sen alkaa juoksija tuntea nahoissaan tosi pian. Näin vähillä hiilareilla on vaikea juosta pidempiä matkoja joten joudun ottamaan siinä kompromissia että pääsen timmimpään kuntoon ja kasvattelen nyt lihaskuntoa. Ja toki viinin tissuttelu ei auta asiaa vaikka kuinka muuten söisi oikein=)

  Lauantaina on HCR ja puolimaratooni. Saattaa olla että joudun tankkaamaan siihen hiukan tämän ohjeistuksen ohi että saan sen juostua mutta sehän ei tarkoita pullaa tai munkkia vaan esimerkiksi pasta lounas kun kisa on iltapäivällä. Muuten pysyn tässä täysillä mukana.

  Se on jännä tunne miten hyvä fiilis tulee painoilla treenatessa. Sitä niinkun ryhtikin näyttää samantien paremmalle. Samalla tulee mieleen että on tosiaan typerää hikoilla salilla ja lenkillä jos syö väärin ja tuloksia ei näy. Tai ne on ihrakerroksen alla piilossa. Hukkaan heitettyä aikaa=)

  Olen ottanut sentit ylös samoin pari kuvaa missä valitettavasti vähän muffinssia tulee farkun kauluksen yli. Toivotaan että neljän viikon päästä jo näkyy selvä ero!

  Tsemppiä kaikille!

  Sonja

 37. Sina1800 May 5th, 2010 8:41 am

  Janica:

  Ohjeessahan ei sanota että kaurahiutaleet puurona. Anna mennä vaan kaikki mahdolliset variaatiot kunhan ainekset ja määrät pysyy samana.

 38. Ellu May 5th, 2010 8:41 am

  Tervehdys!
  Äiti Itä-Suomesta ilmoittautuu mukaan 4 viikon haasteeseen: pyristelen eroon parista liikakilosta ja haluisin kovasti kiinteytyä alakropastani.
  Kolmas päivä on nyt aluillaan, ja hyvältä tuntuu. Masu on ollut täynnä ja aiempien “kuurien” (eli nälän) mukanaan tuoma kiukuttelu on pysynyt poissa. Koko perhe kiittää! Vaakakin näytti jo vähemmän, mikä tuntuu uskomattomalta.
  Ammattilaisille kiitos: ihanaa huomata, että pitää syödä enemmän (laadukkaammin ja n.3 h välein…) niin laihtuu :)

 39. Nakke May 5th, 2010 8:42 am

  Heippa!
  Mullakin eka päivä takana ja hyvin menee, eilen sali treeni ja tänään aamulenkki tyhjällä vatsalla. Eilen oli nälkä jossain vaiheessa iltapäivällä, mutta muuten jaksoi hyvin. Iltapalasta, yritin ekaks tuota mehukeitto+lese sekoitusta, mutta se ei mennyt alas, sitten sekoitin vaan kaikki aineet kulhossa yhteen, ja yllättävän hyvää tuli, leseitä ei enää huomannut joukossa, ihan kuin jälkiruokarahka.
  Tämä on aivan loistojuttu ja uskon että pysyn rivissä, ainoastaan nuo viikonloput jännittää, kun on sovittuna kaikenlaista menoa niihin. Tuo Pepsi Max (varmaan Cola Zero käy yhtä hyvin) on loistava lupa, sitä voi sitten illanistujaisissa juoda, eikä olla vaan vesilinjalla. ;)

  Tsemppiä kaikille ja Jutalle iso kiitos. Täytyy tulla sun kauppaan käymään kun avaat sen täällä Hesassa!

 40. Mauskis May 5th, 2010 8:48 am

  Mukana ollaan, en vain ole sitä “ääneen” ilmoittanut. Ensin meinasin olla mukana, mutta sitten päätin etten pysty skippamaan leipiä mitenkään. Rakastan leipää! Mutta sitten näin yöllä unta Jutasta ja tästä dietistä ja päätin, että jotkut sentään luopuu munuaisestaan tms, niin kyllä tämäkin akka luopuu leivästä!

  Laihtumisen suoranaista tarvetta ei ole, mutta kiinteytyminen on jo pikkupakko! Treenaamista vaikeuttaa ajankäyttö-ongelmat, kuntosalille pääsen iltapäivällä, mutta aamuisin en mitenkään aerobiselle, varsinkaan 60 min. Koitan sumplia parhainpäin.

  Ravinnosta olisi yksi kysymys: saakohan maitorahkoja vaihtaa satunnaisesti Cottifruttiin? Sama ravintosisältö (hiilareissa, protskuissa), mutta on siellä se hedelmä (päärynä/ananas) kuitee…

  Muuten menee hyvin, mutta päätä särkee täälläkin.

  Isot tsempit kaikille ja supermega-kiitos Jutalle ja Bullille! You rock!

 41. Nissu May 5th, 2010 8:51 am

  Mukana ollaan täälläkin, tosin vielä pienin poikkeuksin. Ruokailen vielä koululla, kun olen jo maksanut aterioista, mutta enää kuusi ateriaa jäljellä ja sitten täysillä mukana projektissa.
  Itselläni ei ole tavoitteena niinkään laihtua vaan kiinteytyä ja saada hieman lihasta. Huomenna menen kehonkoostumusmittauksiin ihan mielenkiinnosta ja tarkoituksena olisi kyllä jatkaa tälläistä diettiä tämän jälkeenkin.
  Aamupala on tosi tuhti, mutta nälkä kyllä jo kurnii vatsassa parin tunnin päästä. Minullakin on hankalaa muistaa juoda vettä riittävästi päivän aikana. Vesipullo on kyllä mukana. Heh.. ja nuo aamuaerobiset tuntuu vaikeilta, kun en ole mikään aamuvirkku. :)

  Paljon tsemppiä kaikille ja aurinkoista kevättä!

  P.S. Tapaaminen olisi kiva.. Tampereella ;)

 42. Mile May 5th, 2010 8:52 am

  Omaa ohjelmaa odotellessa aloitin tämän prokkiksen. Tänään meinaan painella salille ekaa kertaa. Siis mulla on koko ajan ruoka mielessä, mutta tuo Pepsi Max juttu piristi mielen toki nyt kyllä jo ajattelin että jospa en juokkaan, kun olen jo sunnuntaista ollut “lakossa”. Tieto että voin hörpätä taitaa riittää tällä kertaa. Vessassa saan rampata 20min välein, johtuu ehkä siitä että ennen en juonut vettä juuri lainkaan. Lemppari ruokani on aamupuuro, sitä mietin jo yöpissalla käydessäni, ja aamulla maha murisi, sitä se ei ole tehnyt 10 vuoteen :) , eli vatsalihaksen on varmaan jo senkin johdosta kipeät :) Hei siistii läskit palaa, mä hoidan tän NIIN kunnialla. Nauttikaa frendit nälästä se on ihanaa!

 43. minttu May 5th, 2010 8:57 am

  Nyt iski kevätflunssa ja kunnolla!

  Mieleeni tulikin, mitä mieltä olette flunssaisena treenaamisesta? Kannattaako vai onko parempi antaa kropan toipua bakteerijylläyksestä?
  Itselläni tällä hetkellä lihakset melko arat, nenä tukossa, kurkku kipeänä ja koko kropassa “nuhjuinen” ja “tunkkainen” fiilis. Tein kuitenkin kotosalla aamutreenit hieman löysennettynä versiona kylläkin, saa nyt sitten nähdä miten keho reagoi!

  Olisiko parasta antaa flunssan mennä ohitse ja jatkaa treenailuja vasta sitten kun flunssasta on parannuttu? Vai pitäisikö lihaskuntotreenit jättää vähemmälle, ja keskittyä flunssailun ajan vaikka aerobiseen treeniin jottei ihan sohvaperunaksi pääse lysähtämään?

  HELP!

 44. miisu May 5th, 2010 8:58 am

  Mukana ollaan jo kolmatta päivää! Hyvin on mennyt ruokien kanssa. Noilla ruoka-annoksilla ei kyllä nälkä pääse yllättämään, kunhan muistaa ateriavälin. Eilen meni vähän pitkäksi lounaan ja välipalan väli (5tuntia) ja kyllä kurni vatsassa. Illalla tein aerobisen harjoituksen crossarillani ja lihankunto-osuus päälle.

  Tänään onkin illaksi haastetta kun on tarjolla buffetpöytä, toivottavasti löytyy sopivaa ruokaa. Määrät osaan kyllä jo melko hyvin arvioida. Pitää vaan pystyä jättämään ne muut ruuat sinne pöytään, mitä ei saa syödä.

  Tapaaminen voisi olla ihan hauska, Tampere sopii paikaksi minulle. Kyllä tästä hyvä tulee!

 45. Laura May 5th, 2010 9:08 am

  Kovasti jo etsiskelen Facebook-ryhmää aiheeseen liittyen, ei vielä taida olla semmoista? ;)

 46. Jenna May 5th, 2010 9:47 am

  Byääh. Olen salaa hiljaisuudessa lueskellut tätä blogia jo pienen ikuisuuden ja oikein herkutellut ajatuksella, että tällä viikolla tehostan ruokavaliotani ohjeittenne mukaan ja treenaan entistä tehokkaammin. Vaan kuinkas kävikään, kamala räkätauti ja kuumetta :( No ainaki ruokavalion aloitus sujuu kohtuu helpolla, kun mikään ei maistu muutenkaan :) treenit ootan, että paranen, ei oikein inspaa sydänlihastulehdus jne. Sen verran vain, kun minulla on keliakia niin en niitä vehnäleseitä voi syödä niin onko kauraleseet esmes iha ok tilalta ? Täytyy kyllä sanoa, että Jutta motivoi tällä blogillaan iha mielettömästi. Nainen on rautaa! Aikaisemmin ajatellut koko juttua, mutta aloin seku vaa seuraamaan blogia ja kappas kappas koukkuun jäin!

 47. Mary May 5th, 2010 9:51 am

  Jipii, saan juoda pepsiä :)

  Dieetti on alkanut hyvin, aamupaino tippui jo, joten painokäyrä on jo tässä vaiheessa heti alaspäin. Tosin, otin varaslähdön jo maanantaina, kun olin niin innoissani:) Lihana minulla on ollut poronlihaa, mutta ajanee asian.

  Tapaaminen olisi kiva :) , paikkana mieluiten Helsinki.

 48. Sanna May 5th, 2010 9:52 am

  Olen myös mukana tässä projektissa!

  Minttu:
  Vahingosta viistuneena; älä rehki flunssaisena!
  Itse en levännyt, seurauksena kauhkokuume ja reiluun kolmeen viikkoon en pystynyt tekemään mitään!

 49. Tanja May 5th, 2010 10:00 am

  Hei!Täälläkin on reeni aloitettu ja ruokavalio :) määrät tuntuvat vähän isolta ja minä sorruin tähän “väkisellä” syömiseen että ehkä ei tarvitsisi ihan kaikkea syödä :P

  Ja olen perustanut Facebookiin ryhmän johon voimme kaikki liittyä ja kannustaa toisiamme!Ryhmän nimi on:
  “Jutta Gustafsbergin ja Jari “Bull” Mentulan treeniohjelma ja ruokavalio”

  Liittymään!! :D

 50. Lotta May 5th, 2010 10:09 am

  Terve!

  Eka päivä ja toisen alku mennyt ihan hyvin. Noudatan omaa kunto-ohjelmaani ja eilen kävin treenaamassa parin kuukauden tauon jälkeen. Ja ajattelin noita aerobisia korvata soutamisella järvellä :) Ruoan suhteen ei mitään ongelmaa, helppo tehdä eväät valmiiksi ja lämmittää töissä ja ruokaa on riittävästi :) Tavoitteenani raju painonpudotus. Nyt 155/93.

 51. Josael May 5th, 2010 10:15 am

  Kiitos Jutta ja Bull tästä projektista, ilmaisista neuvoista ja kannustuksesta! Todella hieno idea ja aivan mahtavaa, että maailmassa riittää vielä hyvää tahtovia ihmisiä!

  Olen kokeillut 10 vuoden ajan erilaisia treeniohjelmia ja ruokavalioita vaihtelevin menestyksin ja tämä projekti on seuraava kokeiluni. Toivottavasti saan vihdoin tasapainon elimistööni! Ainakin saan syödä nyt paljon enemmän kuin olen itselleni aiemmin sallinut =)

 52. takku May 5th, 2010 10:24 am

  Joku kyseli päänsärystä..? Omaan kokemukseen pohjaten on sillon juonu liian vähän vettä. Puolikas tuoppi naamariin niin johan taas helpottaa.
  Se kolme litraa..se on tärkee!

 53. Tintti May 5th, 2010 10:25 am

  Onkos täällä muita joilla LAKTOOSITON tai VÄHÄLAKTOOSINEN ruokavalio? Opiskelijana hieman harmitti huomata että vähälaktoosinen/laktoositon rahka on paljon kalliimpaa kuin tavallinen. Ja täytyy nyt katsella miten vatsa kestää tuota palautusjuomaa. Eilen join treenin jälkeen ja ei vielä ainakaan mitään oireita :) Toinen päivä menossa ja hyvillä mielin jatkan etiä päin. Nälkää ei ole tarvinnu näkeä :)

 54. Chica May 5th, 2010 10:42 am

  Eka päivä takana ja ihan jees olo! Aamupalan jälkeen oli ehkä hiukka ähky olo, mutta sit parani, olo on niin ENERGINEN! Harmi etten vielä pääse liikkumaan, flunssa vähän estelee tätä taivalta :/ mutta ensi viikolla sitten teho startti! ;)
  Minä tyhmä en tajunnut että salaatti (kuin hölmö ihminen voi olla) on vihannesta.. AHH alko ekan päivän jälkeen jo pakaste kukkakaali-parsa-porkkana sekotus tympimään ja kun se painaa niin paljon niin sitä saa niin VÄHÄN! :( miuhh. Mutta tsemiä kaikille before kuvat ja mittaukset otettu, tarkotus ois kiinteyttää käsiä ja vatsan seutu!
  Ihanaa jatkoa kaikille :)

 55. Ninde May 5th, 2010 10:43 am

  Eilen oli mulle toka dieettipäivä. Aamupuuron päälle raejuusto ja siihen vielä päälle mehukeitto. Vaikka koko lautanen tulee ääriään myöten täyteen, niin mulla ei ole mitään ongelmia tämän satsin syömisessä.

  Lounaaksi popsin 200g pikkuporkkanoita tonnikalan kera. Tämän syöminen oli taas tuskaa ja taistelua. Ei meinannut millään upota. Joten laittakaahan herkullisimmat Lounassettinne jakoon, kaipaan hyviä ideoita! Tässä tuli yks pikkumoka, unohdin sen valkuaisen tai raejuuston… hups.

  Välipalaksi taas mansikoita ja rahkaa. Hyvää, mun lemppari kaikista päivän aterioista :) Sen jälkeen tunnin aerobinen stepin muodossa.

  Päivällinen oli nyt se eilen suunnittelemani tummaa spagettia ja jauhelihaa, jonka seurana pannulla käväisi 3 pieneksi silputtua tomaattia. Tämä oli jo inhimillisen kokoinen annos ja ei tarvinut taistella syömisen suhteen. Lautanen jäi vajaammaksi kuin aamupuurolla. Syön tätä samaa nyt pari päivää, kun ruskistin jauhelihaa valmiiksi jo eilen. Ja illan päätteeksi taas rahkaa, hyvin maistuu.

  Nälkä ainoastaan lounaan ja välipalan välissä aavistuksen verran.

  Suolan määrä vähän mietityttää, kun en ole tottunut sitä esim. puuroon lisäilemään. Eilenkin sitä tuli vain spagetin keitinveteen ja jauhelihaan ripaus. Ja ripaus yrttisuolaa porkkanoiden päälle. Jääköhän liian vähiin?

 56. suvi May 5th, 2010 10:49 am

  Huh tätä syömisen määrää :) Toista päivää mennään ja ei todellakaan ole ollut nälkä. Eilen illalla teki tosi tiukkaa sen rahkan kanssa. Ahdoin sen kuitenkin kitusiini, kun ajattelin että täytyy. En uskalla lähteä soveltelemaan :)

  Vedenjuonnista: Itselläni hanavesi tökkii, juon mieluummin hiilihapotettua vettä. Kotona on limsakone kovassa käytössä.

  Harmikseni en löytänyt Facebookista Tanjan perustamaa ryhmää:( Copy pastesin ryhmän nimen fb:n hakuun, mutta yhtään hakutulosta ei löytynyt. Voisiko joku laittaa tänne suoran linkin sinne?

 57. Katriina May 5th, 2010 10:49 am

  Tintti: Pirkan maitorahka on vähälaktoosista. Dietmix sen sijaan ei ole, joten kannattaa varovasti testata…

  Nimim. myös laktoosivammainen

 58. Jonna29 May 5th, 2010 10:51 am

  Heippa!
  No niin, pari päivää diettailua takana ja hyvältä tuntuu! Kylläinen olo! Huomaan kuuluvani niihin naisiin jotka kuilottavat liian vähällä ruoalla päivät ja sortuvat sitten illalla herkkuihin.. Jutan kotitreeni tuntui hyvältä ja tänään oli jo reidet kipeänä kun niin tosissaan treeniä tein :) Tsemppiä kaikille!

  En löytänyt tuota ryhmää facebookista minkä joku oli perustanut! En osannut kai etsiä oikein?

 59. maria May 5th, 2010 10:54 am

  Toinen päivä puolessa välissä, ja kohtuullinen olo. Mulla kun on ruumiillinen työ, niin tätä liikettä tulee koko päivän töissäkin. Eilen tei ykkösohjelman salilla, mutta taidan siirtyä vanhaan “omaan” ohjelmaani, tai sitten on vaan lisättävä painoja. Kun tuo ei oikein tuntunut missään:(. Takana on tosin vuosien salikäynnit. Aamuaerobinen ei onnistu, kun menen jo 6.00 töihin, ja joskus kun olen sitä lomalla kokeillut niin kroppa vaan ei ole vielä aamulla hereillä. Olo on niin kankea että aamulenkin teko on enemmänkin tuskallista kuin mukavaa. Lenkit siis illalla ;)

 60. tuutikkinen May 5th, 2010 11:18 am

  Edelleen mukana ja toinen päivä puolessa välissä :) .
  Ihan hyvin menee, ruoat on tuttuja entuudestaan… Huomasin kyllä eilen, että ajattelen ruokaa tavallista enemmän, mutta ehkä tämäkin pää jossain vaiheessa taipuu. Mulla on oikeastaan ollut sellainen ongelma, (mitä täällä ei paljon ole valiteltu), että tuntuu, että ruokaa olisi liian vähän. Oikeasti olo on ollut aivan mainio, mutta olen tottunut syömään aiemmin liian isoja määriä, joten nyt koko ajan odotan, että milloin tulee nälkä – ei kaiketi kaikkein naisellisin piirre ihmisellä ;) ?! Tämä onkin hyvä tapa palauttaa mieleen myös kropalle, että kuinka paljon sitä ruokaa oikeasti ihminen tarvitseekaan…
  Tänään jälleen salia edessä (olen aktiivisesti käynyt tähänkin asti), saapi nähdä, nouseeko puntti :) .
  Tsemppiä kuluvaan kuuhun!

 61. Sanna (kokoa XL) May 5th, 2010 11:28 am

  Toinen päivä menossa ja hyvin sujuu. Eilen oli pikkunälkä koko ajan, mutta siihenkin auttoi lasillinen vettä. :)

  Tänään palattiin salitreenin pariin 2 kk:n tauon jälkeen ja kyllä tuntui hyvältä treenata. Ristikkäistaljan tekniikkaa täytyy harjoitella, kun en ole sitä ennen tehnyt.

  Kiitos Jutta ja Bull!

 62. Karkki May 5th, 2010 11:37 am

  Minunkin täytyy nyt “tulla julki”. Blogia olen lukenut jo pitempään, mutta en siihen ole aikaisemmin kommentoinut. Nyt on menossa toinen päivä. Aamiainen tuntuu isolta anokselta vaikka en koskaan ole syönyt liian vähän. Juominen aiheuttaa minullekin “tuskaa”. Joudun oikein miettimään, että paljonko nyt olen juonut ja riskinä on, että loppujuominen jää myöhään iltaan, ja siitähän seuraa huonot yöunet.
  Muuten vaikuttaa tosi hyvältä jutulta. Olen käynyt salilla vuoden verran “kasvattamassa lihasta” j aruokavalio on ollut hakusessa. Lihakset ovat löytyneet ja hiukan kasvaneet. Kiinteytystä on tapahtunut jonkin verran, mutta läskiä on edelleen liikaa lihasten päällä. Eli tavoitteena saada kiloja pois kunnolla ja lihaksia lisää. Käytän siis omaa ohjelmaani ja noudatan tätä ruokavaliota. Videot toki katsoin läpi ja sain lisämotivaatiota salille. Lisäksi kototreeni on hyvä juttu ensi viikon työmatkalle.
  Ihme on kuinka tällainen yhteisö on minuakin motivoinut. En ole aikaisemmin kirjoittanut, mutta ajatus on ollut, että pitäähän minunkin onnistua kun muutkin ovat onnistumassa. Kiitos vain teille kaikille ja tietysti erityisesti Jutta ja Bull.

 63. mta May 5th, 2010 11:42 am

  Hyvin menee, paitsi tää iltapäivän pääkipu ei o kyl kiva. Mutta se kestää yleensä sen 2-3 pvää, ja sit pitäis helpottaa. Mulla se tulee aina tästä lisääntyneestä veden kittaamisesta..

  Aah, saan kuin saankin ottaa Pepsi Maxi-hörppyjä, mii laik=)!!!

  Joo, ja edelleen mietin minäkin sitä pumppia, juoksulenkkiä ja esim.tän pvän raskasta steppitanssi-hässäkkää, joiden jälkeen olen yleensä hurjasti enemmän poikki, kuin esim. eilisestä salikäynnistä…eli eikö todellakaan palautella? Ymmärrän kyllä Bullin kannan, et aerobisen jälkeen ei ole tarvis, mut noita kovempitehosia jumppia ei aamukävelyyn juuri voi verrata.

  Mutta jos vääpeli sanoo, et EI juua sitä jauhoo, niin EI juua sit=). Tää jauhomaailma on mullekin meinaan aivan uutta ja ihmeellistä.

  TÄÄ ON IHAN HUIPPUA!!! Hyvä me!!!

 64. Into May 5th, 2010 11:44 am

  Pakko kysyä apua!
  Missä vika? Liikun aika paljon, äkkiä laskettuna n 50km lenkkeilyä/vko (kävely/hölkkä), talvella hiihdin n 50km lenkkeilyn lisäksi vkossa, ratsastan 2-4 tuntia päivä noin kuutena päivänä viikossa, ja fillaroin n 40km/vko sekä teen ruumiillista työtä.

  Kuntoni ei kumminkaan kehity juuri mihinkään, vaan jalat ja muu kroppa on maitohapoilla ja olo “voimaton” mm juoksulenkeillä. Kävellä tosin jaksaisin vaikka maailman tappiin.
  Mitä tärkeää puuttuu ruuasta vai mistä saisi avun kunnon kohoamiseen?

 65. Tanja May 5th, 2010 11:47 am

  Tässä suora linkki facebook-ryhmään, toivottavasti toimii!
  http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/group.php?gid=114631618577410&ref=ts

 66. Suvi.V May 5th, 2010 11:58 am

  Kai se on munkin tänne “julkisesti” ilmottauduttava olevansa mukana. Tuonne facebookin ryhmäänkin kun menin liittymään ni tulee lisäpaineita pysyä mukana koko 4viikkoa :D Ei varsinaisia ongelmia 1,5 päivän aikana ole ollut.
  Mulla on myös täysin laktoositon ruokavalio niin rahka ja raejuusto valitaan sen mukaan.
  Tuo ehdotettu palautusjuoma ei juuri laktoosin takia sovi, ja ainut vastaavanlainen meidän prismassa oli Leaderin Soy Protein Isolate, tänään kokeiluun kestääkä maha miten… Juuri laktoosi ongelman takia en ole palautusjuomia ennen käyttänyt.
  Tsemppiä kaikille mukana oleville!

 67. Tanja May 5th, 2010 12:04 pm

  Ilmeisesti tuo suora linkki ei toimi, ryhmäläinen oli löytänyt tämän laittamalla hakuun “jutta gustafsbergin”, toivottavasti nyt löytyy :)

 68. Riikka May 5th, 2010 12:04 pm

  Heippa!
  Mulla lähtee myös toinen päivä, hiukan ristiriitaisin fiiliksin. Olen vasta parantumassa kunnon flunssasta ja siksi motivaatio on vähän hukassa. Kaikkea liikkumista ei pääse aloittamaan heti, mutta ruokailussa olen kyllä kiinni.

  Keittelin eilen sekä riisiä että makaronia. Punnitsinkohan ihan väärin, mutta riisiä tuli paljon enemmän kuin sama määrä makaronia.

  Ja mitä te teette tän öljyn kanssa? Onko sen avulla tarkoitus esim. ruskistaa liha, vai käytättekö sen salaattiin tms.? Me ollaan paistettu kanaa sillä, mutta oliko tarkoitus että se tulee ruokaan vielä lisäksi?

 69. Nanna May 5th, 2010 12:05 pm

  Hip Hei! Toista päivää mennään ja kohtalaisen hyvin sujuu :) Kuulun niihin ihmisiin jotka napostelevat pitkin päivää kaikkea pientä (ja rasvaista) ja se kunnon ateria jää usein syömättä. :P Liikuntaa ja salilla käyntiä olen jo harrastanut hyvän aikaa, mutta ruokapuoli on aina minulla ollut se joka tökkii, joten mahtavaa, että tälläinen tilaisuus tarjoutuu ja aioin kyllä siitä kaiken hyödyn ottaa irti :) Jei ja kohti kevyempää kesää :)

 70. Maya May 5th, 2010 12:06 pm

  Toinen päivä nyt menossa ja hyvin sujuu :) Olo on ollut mitä mainioin ! nälkäkään ei ole ollut missään välissä.

  Tämä yhteinen projekti on kyllä todella mahtava !

  Suuri kiitos Jutta ja Bull !!

  Tänään aamulla ostin painon ja mitat ylös itsestäni.
  Eilen aamulla kaikessa kiireessä unohdin ja en ehtinyt noita ottaa mutta kuitenkin eilen jo tämän aloitin myös :) Kuvia myös yritin itse ottaa joka on hieman hankalaa :D Poikaystävä töissä niin piti itse ottaa, pitää varmaan illalla ottaa uudet kuvat että saa paremmat..

 71. Mauskis May 5th, 2010 12:09 pm

  Kysymys:
  Onko siis vähän kovemman treenin jälkeen pakko ottaa palautusjuomaa? Meneekö koko dieetti & treeni pepulleen, jos vain skippaan sen? Laktoosivaiva aika pahana noista. Tai voisko sen jollain muulla tavalla hoitaa, ruualla?

 72. Satu May 5th, 2010 12:16 pm

  Hei,

  sen Dietmixin pitäisi sopia myös laktoosiongelmaisille! Tässä on hyvä linkki: http://www.fast.fi/FAQ/faq.html#1

  T: toinen laktoosivammainen :)

 73. katja May 5th, 2010 12:17 pm

  Heippa kaikille!

  Kolmatta päivää viedään ja edelleen intoa puhkuen. Isäntäkin lähti mukaan, mutta on jo lipsunut muutaman kerran. Lupasi kuitenkin minua tsempata loppuun asti!

  Vessassa saa kyllä ravata, mutta sehän on vaan hyvä merkki. Nälkä meinaa tulla kyllä noissa välein mutta vedellä senkin saa pidettyä aisoissa ;)

  Palautusjuoma on vielä hankkimatta, kun en mihinkään isompaan kauppaan ole ehtinyt. Aamulenkki tyhjällä mahalla sujuu helposti säässä kuin säässä, siitä pitää 2 koiraa huolen!

  Mulla painoa tiputettavana n.6-7kg ja kiinteytystä kroppa tarvii kans. Aamulla huomasin että nesteitä on jo poistunut 1,5kg edestä!

  Tapaaminen kuulostaa kivalta, Helsinki olisi ehdottomasti lähempänä.

  Tsemppiä kaikille, tään on just se juttu joka kruunaa tän kevään :)

 74. eveliina May 5th, 2010 12:20 pm

  Hyvin kulkee dietin 3päivä starttasi just lounaan eli kanasalaatin merkeissä. Punnitsin itseni ma aamuna (vaakanäytti vajaat 60kg) tänään uudelleen aamulla…mukavasti lähtenyt nesteitä vaakanäytti 58kg…) ei millään malta mittailla kerran viikossa mittailla…. Ruokaa on diettiohjelmassa riittävästi, vaikka laskeskelin että Kalorilaskurin mukaan ruoka-aineista tulee vain n. 1400kcal. Kivointa täs on se että ei tarvi hulluna rehkiä salilla ja juosta verenmakusuussa, vaan riittää että syö puhtaasti, noudattaa annettuja ohjeita ja treenaa sopivasti. I like! Tsemppiä kaikille! Mukavaa olis että kuukauden päästä osallistujat laittais tuloksia kehiin ja kertos miten dietti on vaikuttanu muuhun elämään. Mulle ainakin tää kolmas pv on tuonu lisää energiaa ja positiivisuutta. Nälkä ei vaivaa vielä!

 75. eveliina May 5th, 2010 12:23 pm

  pakko lisätä että ekat “vaikeudet ja houkutukset” voitettu! eilen kävin ison kasan kermajäätelöä perheelle ja itse tyydyin lipittämään 0,5 l pepsi maxia muiden mutustellessa jätskiä (jätski on mun kompastuskivi…pystyn syömään jädeä jopa 2litraa kerralla ja ennen diettiä meni 3-4 tuuttia/tikku lähes joka päivä!) Jee!

 76. Mimuli May 5th, 2010 12:25 pm

  Suvi: Mä löysin sen FB ryhmän kun copy pastesin vain osan siitä ryhmän nimestä.

 77. katri May 5th, 2010 12:31 pm

  Kolmatta päivää mukana ja olo on oikein hyvä. :) Mielihalutkin alkaa jo helpottaa. Äitienpäiväkakusta tuli mieleeni huomio, jonka olen tehnyt tässä viime päivien aikana. Ainakin omassa lähipiirissäni huomioiminen ja nauttiminen liittyy hyvin paljon ruokaan! Tunsin jopa huonoa omaatuntoa sanoessani, että _en_ halua mitään äitienpäiväherkkuja vaan aion mennä tällä dieetillä. Jos äitiä haluaa hemmotella, hieronta, elokuva tai oma aika ovat loistavia vaihtoehtoja. :) Ja seuraavan kerran mennessämme lasten kanssa Lintsille otan omat eväät mukaan, enkä aio syödä makkaraperunoita edes yhtä kertaa.

  Onneksi puoliso tukee tässä, eikä perheriitaa syntynyt, mutta oli mielestääni jännä havainto, että terveellisen ruuan syöntiä ja siinä pitäytymistä pitää jotenkin perustella muille. Hassua. :)

 78. Divis May 5th, 2010 12:32 pm

  Löysin blogin treenikaverin vinkillä vasta nyt! Päätinkin aloittaa uuden ruokavalion maanantaista lähtien niin. Äitienpäiväherkuillahan ei ole mitään merkitystä tämän asian kanssa… ;) Vähän jännittää ruokavalion noudattaminen, kun satun olemaan selkärangaton näissä asioissa. Mutta jos tällä kertaa onnistuisi, kun on kohtalotovereita niin paljon! :D Olen treenannut aikaisemmin spinniä, combatia ja lenkkeilyä n. neljä kertaa viikossa ja nyt lisäksi tulee vielä punttitreeni Jutan ja Bullin ohjeilla. Nyt mitat on 164/61 ja sunnuntaina otan mitat sekä kuvat. Tavoitteena olisi heinäkuussa olla bikineissä katseen kestävässä kunnossa. ;)

  Kiitos huippublogista ja tsemppiä kaikille!

 79. Nellan May 5th, 2010 12:32 pm

  Hyvä me!! Mukana ollaan! Nälkä ei ole vielä ollut, ruuan määrä tuntuu suurelta, mutta hyvin on maistunu. Kasvikset kun on aina ollu kaikkein parasta! =) Kiitos Jutta ja Bull! Ja tapaaminen Tampereelle, tai jopa pohjosemmaks.. =)

 80. maikku May 5th, 2010 12:33 pm

  Paistoin äsken oliiviöljssä + tilkassa vettä, sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa (150g) ja siihen joukkoon 100g kanaa. Sit 25 g raejuusto ja 50g erilaisia salaatteja. Mausteeksi suolaa, currya, chiliä… Oli hyvää pepsimaksin kera.
  Onkohan ananasmurskan käyttö marjojen tilalla ihan kauhea moka? Se vaan sopii niin hyvin rahkan ja raejuuston kanssa ;)
  Mietin myös soijan, sambal oelek chilitahan käyttöä, ne on mun mielestä mausteita, kai niitä voi käyttää….
  Teetttekö palautus juoman veteen vai maitoon, veteen oli aika mauton…

 81. Satu Salosta May 5th, 2010 1:03 pm

  Mukana olen myös minä, ja toka päivä meneillään. Minulla ei ole ongelmia noiden ruokamäärien syömisessä kuten monilla tänne kirjoittavilla, enemmänkin voisin syödä iltaisin erityisesti :D Tämä eka viikko varmasti vaikein näläntunteen takia, mutta eiköhä se siitä helpota sitten vähitellen….

  Erityiskiitos Jutalle ja Bullille treenivideoista. Todella selkeät ja hyvät ohjeistukset!

 82. mallu May 5th, 2010 1:25 pm

  Kolmas päivä dieettiä menossa ja eilen jo iski kova nälkä. Olen aina liikkunut paljon(salia, jumppia, spinningia, juoksua) ja syönyt tosi miehekkäitä annoksia ruokaa joten nämä annokset tuntuvat kyllä pieniltä. Etenkin lounaan jälkeen on aika tyhjä olo ja joudun suorastaan odottamaan milloin saan alkaa välipalalle. No, kaipa tämä tästä helpottaa. Eilen koski myös päätä ja huimasi. Tänään jo huomattavasti parempi päivä. :)
  Tsemppi on edelleen päällä. Ja ensi maanantain punnituksesta odotan saavani lisää motivaatiota.
  Kesäkuussa aion kyllä ehdottomasti palkita itseni shoppailemalla Baby Phatia(toivottavasti nykyistä kokoa pienempää… :) )

 83. timmiks? May 5th, 2010 1:35 pm

  Heippa kaikille! Mullakin ruokavalio alotettu, mut liikkuminen vielä tauolla sairastelun vuoksi. Itsellä työn vuoksi ihan älyttömän vaikee syödä lounaalla muuta kun tonnikalaa purkista ja pilkottuja kasviksia ja pelkäänkin et jossain kohtaa nasahtaa väärille teille..:/ Ois ihan hyvä idea et laitettas hyväksi havaittuja ruokaohjeita tänne kaikkien luettaviksi, kun normaalistikin sitä on niin kaavoihinsa kangistunut ja tekee aina samoja pöperöitä. Mietin et keitotkin on varmaan sallittuja ilman liemikuutioita? Eihän niissä ole kuin vettä muiden aineiden lisäksi? Ja varmaan muutkin kalorittomat limsat käy, jos colat ei sovi?
  Mielettömästi tsemppii kaikille, varmasti tulee vielä vaikeita päiviä, mut koitetaan selviytyä niistäkin vaikka auringon avulla, mikä tänään jopa Tampesterissa paisto :D
  Tuhannet kiitokset multakin Jutalle ja Bullille, teillä riittäis varmasti puuhaa ilman tätäkin projektia!

 84. i.p May 5th, 2010 1:46 pm

  Täällä kanssa toinen päivä menossa..jostain syystä ajattelen koko ajan syömistä ja tuijotan kelloa, vaikka ei vielä ole mitään hirmunälkää ollutkaan. =)

 85. Terhi May 5th, 2010 1:56 pm

  Apua!
  Hei oisko kukaan keksiny kasvisperäistä tuotetta, jolla vois korvata sen 100 grammaa lihaa/kanaa/kalaa? Vilkuilin äsken poikaystävän jääkaapissa olevaa kanapakettia, jossa oli sadassa grammassa vain 95 kaloria, eikä ne fileet sisältäny yhtään hiilareita! Ite vetäsin soijasuikaleita, ja niissähän on ihan hervoton määrä sekä proteiinia että hiilareita, ja kaloreitakin sadassa grammassa 330 :( Söin siis noin 50 gramman suikaleita, mut tää menee kyllä nyt vaaralliseks soveltamiseksi. :(

 86. anneli May 5th, 2010 2:05 pm

  Mukana ollaan täälläkin! Pääasiassa ajattelin kiinteytyä ja opetella syömään oikein, pari kiloa ois kiva tiputtaakin!
  Eilen tein kotitreenin ja hyvältä tuntui :) Tänään sit jumpalle (rasvanpoltto) ja huomenna taas kotitreenin kimppuun. Saapa nähdä milloin saan pidettyä vapaapäivän treeneistä…;)

  Päänsärky vaivaa, täytyy toivoa ettei oo flunssa iskemässä.

  Tsemppiä kaikille :)

 87. Niinuska May 5th, 2010 2:10 pm

  Toinen päivä jo iltapäivän puolella. Hyvin on projekti alkanut, pieni “terveellinen” näläntunne on välillä vaivannut, mutta ei mitään kammottavaa nälkää tosiaan, vaan hyvä olo on ollut mahassa, ja olo on ollut muutenkin kevyt. Olen tosi tyytyväinen etten joutunut luopumaan päivittäisestä kahvikupillisestani, ja tieto siitä, että Pepsi Maxia saa kohtuudella nauttia, on tosi hyvä henkinen hätävara tuolla takaraivossa. Olen tässä parannellut flunssan rippeitä, ja huomenna menossa innolla salille ekaa kertaa tällä viikolla. Tsemppiä!!!

 88. Eve May 5th, 2010 2:24 pm

  Täällä on päällä toinen päivä dieetistä. Monilla on sama “vaiva”, että ruokaa tuntuu olevan lautasella liikaa :)

  Ruoka on mielestäni ihan maukasta, vaikka onkin tiukasti ohjeiden mukaan valmistettua. Tänään iskee pientä flunssaa päälle, joten tänään skippaan treenauksen. Muuten mukana ollaan 100-prosenttisesti.

  Suurin ongelma taitaa olla Lontoon-matka, joka alkaa perjantaina. Siellä on kuitenkin ystävä, joka on luvannut kokata ohjeen mukaista ruokaa. Päivällä pitää kuitenkin duunin ohella vähän kikkailla, ettei vaan jää ruoat väliin.

  Ihania kuntoiluhetkiä!

 89. Pauliina May 5th, 2010 2:33 pm

  Hei Jutta,

  tsemppaat hienosti ihmisiä parempaan kuntoon, kiitos siitä. Olet puhunut myös jossain haastattelussa, kuinka jotkut syömishäiriöiset tytöt ovat löytäneet sivusi ja ehkä huomanneet, että on parempi treenata kuin näännyttää itseään. Sekin on kaunis ajatus.

  Olen itse innokas treenaaja ja kannatan terveitä elämäntapoja. Olen myös entinen anorektikko ja selviytymiseni oli hyvin pienestä kiinni. Siksi tuntui kurjalta lukea, että päivän tsemppilauseena oli Kate Mossin sammakko, jota hän pyytelikin myöhemmin anteeksi. “mikään ruoka ei maistu yhtä hyvältä kuin laihuus tuntuu” on pro-ana ja thinspiration-sivujen tunnettu motto.

  Ystävyydellä, P

 90. Suvi.V May 5th, 2010 2:38 pm

  Laktoosista vielä.. On totta että veteen laimennettuna ei tuota laktoosia paljon jää palautusjuomaan (Dietmix-jauheessa ymmärtääkseni 4,5g/100g), mutta sekin on liikaa minun mahalleni.. Toivottavasti muut eivät ole yhtä herkkiä =)

 91. Paula May 5th, 2010 2:48 pm

  Ajattelin aloittaa ohjelman heti, kun flunssasta selviydyn =) Pepsi Maxia en aio juoda, kun en muutenkaan tykkää limuista ja ajattelin korvata sen teellä?

 92. manna May 5th, 2010 2:52 pm

  Moikka!
  Olen kaikessa hiljaisuudessa seurannut tätä blogia Jutan Maria-ohjelmassa esiintymisestä saakka; naisen positiivinen asenne ja upea ulkomuoto iskivät niin kovasti (…kunpa minäkin joskus!). Kun Jutta kirjoitti tästä neljän viikon haasteesta olin ihan että WAU: jos jollakin on oman kuntoilun ym. lisäksi halua ja viitseliäisyyttä auttaa meitä tavan pullukoita, niin en voi jättää osallistumatta! Ja tässä sitä ollaan kolmatta päivää “dieetillä”.

  Maanantaina vielä söin vähän omin neuvoin, hyvästelin rasvattoman jugurtin ja ruisleivän jotka ovat tähän asti olleet aamiaiseni peruspilarit. Lounaan, päivällisen ja iltapalan söinkin sitten jo ohjeiden mukaan, joskin meni siinä sivussa vielä rasvatonta maitoa ja ruisleipääkin.

  Eilen aloitin aamuni lenkillä ja etenin siitä sitten ohjeiden mukaan. Työttömänä kun olen, ei energiaa paljon päivän aikana kulu joten nälkäkään ei vaivannut. Paitsi sitten illalla salitreenin jälkeen, mutta sitten olikin jo päivällisen aika. Itselleni ruokavalio ei onneksi tuo suurta muutosta elämään, olen kaikkiruokainen ja syönyt aina monipuolisesti. Nyt vaan maitorahkaa ja kasviksia kuluu huomattavasti enemmän.. En ole koskaan ollut laihiksella, vaikka en mikään hoikka olekaan, vaan olen pitänyt tärkeämpänä hyvää peruskuntoa ja terveellistä ruokavaliota. Olen 160cm/64kg, ja tavoitteenani on nyt saada ihon alla hyllyvä ihra lähtemään. Porkkanana toimii heinäkuussa edessä oleva etelän matka:)

  Pari päivää on nyt mennyt vähän enemmän kelloa kytätessä kun aiemmin ruokarytmini on sanellut nälän tunne. Ruokavalio on mielestäni tosi hyvä: aterioita voi koostaa monella eri tavalla ja hyvin maustamalla ruoka ei todellakaan ole tylsää! Itse olen aina päivällä syönyt salaattiannoksen tonnikalalla ja raejuustolla ja sitten päivällisellä lämpimiä kasviksia +perunaa/pastaa + jauhelihaa/tonnikalaa. Tänään onkin sitten kanapäivä ;)

  Mielitekoja alkaa varmaan tulla loppuviikosta, kun olen tottunut pitämään viikonloppuna herkuttelupäivän. Täytyy sitten varmaan sitä Pepsi Maxia ottaa jos tarve vaatii. Ja koska lopulta olen dieetin onnistumisesta vastuussa vain itselleni, olen ajatellut että mieliteon yllättäessä on parempi syödä sitten vaikka omena tai porkkana kuin vetää karkkipussi.

  Toivottavasti elintarviketyöntekijöiden lakko ei nyt sotke ruokahankintoja; ainakin täällä “meilläpäin” on ollut hankala löytää lihaa..

  Joka tapauksessa: iloa ja aurinkoa elämään!

 93. Suvi May 5th, 2010 3:08 pm

  Minä ja ukko mukana :)
  Hyvin on alkanut. Työkaverit ei vaan oikee ota tosissaa! :D

 94. maikku May 5th, 2010 3:27 pm

  Moni on valitellut täällä päänsärkyä, mullakin pikku särky koko ajan eli luulen sen johtuvan tästä ruokavalion muutoksesta. Mulla se ei ainakaan johdu vähäisestä veden juomisesta koska olen lipittänyt sitä ohjeen mukaan ja ehkä enemmänkin.

 95. Kirppana May 5th, 2010 3:28 pm

  Moikka! Olisi ehdottomasti mukavaa jos tapaaminen järjestyy!

  Minulla dietti hyvällä mallilla ja nälkä ei ole vielä ollut paha. Vessassa olen joutunut juomisen vuoksi ravamaan ihan koko ajan, toivottavasti se tasaantuu ajan kanssa :)

  Liikunta on aloitettu ja toivottavasti saan pian ajan PT kuntosalille, jotta saan liikkeetkin hyvään kuntoon!

  Tsemppii kaikille!!

 96. Sanna (kokoa XL) May 5th, 2010 3:28 pm

  Päänsärkyä esiintyy täälläkin. Miulla se on vieroitusoire siitä, kun hiilarit (sokerit) on vähentyneet ruokavaliossa (tää on tuttua aikaisemmilta dieeteiltä). Ohi se menee itsestään. :)

 97. Liz May 5th, 2010 3:29 pm

  Tämä setti tuli kuin tilauksesta :) Olen ollut kesäkuntoon -kampanjalla itsekseni, mutta en saanut painoa tippumaan treenistä ja hiilareitten tarkkailusta huolimatta. Jospa nyt lähtis löysät pois paremmin.

  Noista ruokaohjeista: mielestäni aineksista saa todella maukasta ruokaa aikaan!

  Paistan itse kanat/jauhelihat pannulla öljytilkassa ja jos tarttuu kiinni niin heitän vähän vettä pannuun. Kunnolla mausteita (chiliä, paprikaa, pippuria, herbamarea… you name it!) ja sitten noita vihanneksia pilkottuna mukaan, erit. sipuli on ihan MUST. Pisimpään kypsyvät ekana ja pieninä paloina, ja kun pannu on kuuma niin vettä tilkka perään, kypsyvät siinä höyryssä mukavasti. Sitten vaan salaattiosastoa kylkeen + riisit/raejuusto. Ei minusta voi väittää, että olisi mautonta tai puisevaa tämän dieetin ruokavalio! Kasvisten määrän mittailu ilman vaakaa on kyllä aika arpapeliä. Taidan käydä sellaisen ostamassa heti kun tili näyttää vähän parempia lukemia ;)

  Jos Helsinkiin järjestyisi tapaaminen, tulisin varmasti mukaan. Kiitos kaunis myös minun puolestani, Jutta&Bull!

 98. Minde May 5th, 2010 3:31 pm

  Terhi: osta tofua. Itse löysin s-marketin pakkasesta myös uusia marinoituja soijasuikaleita, energiaa 78kcal ja hiilareita hyvin vähän. Itse syön kalaa joskus, mutta pääasiassa tofu ja soija ovat proteiinin lähteeni, ja maitotuotteet.
  Timmiksi: Kalorittomat limsat käy muutkin, mutta katso etiketistä, että varmasti ovat kalorittomia! Noissa on se ongelma, että makeutusaineet keräävät nestettä eli älkää sitten ihmetelkö jos paino ei putoakaan, kun on nestettä kertynyt. Itse juon vettä sitruunamehulla.
  Maikku: palautusjuoma tehdään veteen, maidosta tulee aika lailla kaloreita. Sambal olekissa ei taida olla öljypohjaa, voit siis käyttää, mutta olkaa varovaisia noiden tahnojen kanssa. Monet kun siis ovat öljypohjaisia tai sisältävät sokeria. Niitä siis ei saisi olla. Ananasta marjojen tilalle en suosittele, enemmän kaloreita ja hiilaria.
  Mauskis: palautusjuomaa ei voi korvata ruoalla ja se olisi syytä ottaa aina painoharjoittelun jälkeen. Palautusjuoman nauttimisen jälkeen tunnin kahden kuluttua nautitaan päivällinen eli se ruoka-annos missä riisit tai pastat mukana. Treenin jälkeen siis ateria, jossa hiilareita paljon. Palautusjuomia löytyy vähälaktoosisia ja kokonaan laktoosittomiakin.
  Riikka: riisiä tulee enemmän kuin pastaa, tai siis näyttää siltä, eli punnitsit todennäköisesti ihan oikein. Öljyn voit käyttää miten haluat. Joskus kun itse teen keittoa ja en siihen laita öljyä heitän sen salaatin joukkoon, ei sillä ole väliä, kunhan tulee käytettyä muttei enempää kuin mitä ohjeessa.
  mta: minusta pumpin jälkeen voit palautusjuoman ottaa koska se on painoharjoittelua, mutta pelkästään aerobisen jälkeen ei.
  Joku varmasti ihmettelee, että miksi minä täällä vastailen kysymyksiin. Olen harrastanut ja harrastan edelleen fitnesstä ja parhaillaan itsekin dieetillä, joka hyvin samanlainen kuin teidän. Tehty vaan vartavasten minun tarpeisiini minulle sopivilla kaloreilla. Eli ajattelin hiukan auttaa teitä ;)

  Tsemppiä kaikille myös puolestani ja muistakaa, että hyvä olo ja hoikistunut ja kiinteytynyt ulkomuoto on tavoittelemisen arvoinen asia!

 99. TP May 5th, 2010 3:36 pm

  Mulla on teille pari vinkkiä, jos jollekulle kelpaa.Aamupalalla voi kokeilla heittää raejuustot mehukeiton kanssa tehosekottimeen ja juoda sen.Jos uppois paremmin?
  Paistijauhelihasta ja riisistä saa maittavaa pöperöä: paista jauheliha, keitä riisi, höyrytä kasvissekoitus.Sotke keskenään, mausta maun mukaan. Sama homma kana+pasta.
  Rahka kannattaa vähän vispata vispilällä(se millä läskit vatkas ennen kermavaahtoa :) .Sitten sekaan marjat ja makeutusaine.Hyvää on.
  Joku tais miettiä, pitikö kala olla vain tonnikalaa, eiköhän lohi käy yhtä hyvin.Pala uuniin, sitruunapippurilla maustettuna, peruna kaveriksi ja muuten Bullin ohjeen mukaan ateria koostettu…Ja hanavettä kyllä oppii juomaan! :)

  Voiko elämästä nauttia, kun on dieetillä? Voi! itse nautin saunomisesta, hyvästä kirjasta, yöunista, musiikista….lista on loputon! Mulla on niiiin hyvä fiilis, että jos Jutta istuisi nyt viereen, niin hän sais kunnon rutistuksen :) ! Bullia unohtamatta, mutta Jutta on antanut kasvot tälle touhulle.Hän on se, joka sohaisi ampiaspesää(tai oikeammin laardiläjää) ja potkas ainakin minuun vauhtia! Taidan olla vähän hullu, kun nautin täysillä tästä dieetistä.

  Mutta toivottavasti mun hyväksi koetuista vinkeistä oli apua jollekulle. Nyt tarvitsee rientää taas.

  -this is my attitude, take it or leave it-

 100. Sanna May 5th, 2010 3:51 pm

  Mukana ollaan 1,5 kg nstettä on lähtenyt. Annoskoot on minun mielestä tosi pieniä, ja nälkä on kurninut pari päivää kokoajan, mutta nyt alkaa onneksi hellittää (ja siihen tottuu). Olen 168/67 ja paljon en painonpudotusta hae, kunhan vaan kiinteytyis. Salille vaihdoin ton ohjelman nyt 4ksi viikoksi ja käyn 4 kerta viikossa, lisään myös sinne aerobista. Hyvin tämä menee jatkossakin, tsemppiä kaikille!
  PS. Kiloklubin foorumissa on ketju, joohon kirjoittelee moni mukana oleva.

 101. Jesmiína May 5th, 2010 3:54 pm

  Moikka!
  Täälläkin ollaan tiukasti ruokavaliossa pysytty eikä lipsumisia tule kun unissa vain :D
  Tsemppiä kaikille, melkeen viikko jo takana ! Viikonloput menee yleensä niin nopeesti et ei niitä tarvii laskee, vai? ;)

 102. Taru May 5th, 2010 4:03 pm

  Mukana ollaan! Ei nälkää podeta ollenkaan! On niin hyvät eväät. Ja kuten Jutta meinasikin, niin energiaa riittää. Tää oli mahtava juttu! Kiitos Jutta ja Bull! :-D

 103. Jonna May 5th, 2010 4:08 pm

  Moikka! Eikannata sekoittaa Dietmixiä maitoon, silloihan lisäätte ruokavalioon ylimääräiset 90-120 kaloria!

  Mä en oikein ymmärrä tätä limuhössötystä. Miks sellasia pitää edes juoda. Nyt olis hyvä aika opetella eroon niistä, hampaiden yms takia. Hassua et ihmiset miettii mitä ruoista pitäis tehdä. Niin kauas ollaan näköjään menty perusmauista kun on kaikkea tarjolla että kaikki maistuu puulta. Mun mielestä rahka ja mehukeitto on joskus jopa supermakeen makuista. Nauttikaa!

 104. SlimHeidi May 5th, 2010 4:10 pm

  Toinen päivä iltapalaa vaille valmis. Hieman on pinna kireellä ja nälkä näpäsee! Jospa se tästä! Nyt zumbaamaan!

 105. Paula May 5th, 2010 4:32 pm

  Lueskelin noita muiden kommentteja ja eteen tuli tuo laktoosi palautusjuomassa. Itsellänikin on aikasta paha laktoosi ongelma ja tuo 4.5g/100g taitaa olla liikaa. Millä korvata palautusjuoma?

  Kiitos mahtavasta mahdollisuudessa Jutalle ja Bullille!
  ja
  Tsemppiä kaikille jo aloittaneille!

 106. Elsi May 5th, 2010 4:37 pm

  Täälläkin mukana, takana monta kuukautta vähähiilarista ruokavaliota ja -8kg/-8cm vyötäröltä. Odotan tältä dieetiltä jumiin helpotusta ja 5kg lisäpudotusta + kiinteytymistä, sitten alkais olla ns. normaalipainossa, mikä minulle alkuunsa riittää.

  Ekat päivät on olleet syömisen kannalta helppoja, aamupuuro raejuustolla&keitolla hyvää ja rahkastakin tykkään. Ruuaksi olen kokannut
  * wokkia (kana-kasvis), pikkasen öljyä, paljon mausteita
  * kanasalaattia, tonnikalasalaattia
  * ja suunnittelin jo keittoa: naudanjauhelihasta voi tehdä kasvisten kera jauhelihakeiton. Iltaruualla vielä perunaakin mukaan, ihan ‘normiruokaa’ koko perheelle. :)

  Yksi kysymys ystävät: onko 10g vehnäleseitä todellakin ½dl? Mun keittiövaaka ei noin kevyeen pysty ja paketti sanoo, että 1dl = 20g. Siitähän tulee rahkan kanssa melkein puuroo. :0

  Liikuntaosuuteen pääsen tänään kunnolla kiinni, testaan kotijumpan. Aerobiset hoituu muutenkin, kävelyä & juoksua & huonolla kelillä crossailua.

  Tsemppiä kaikille!

 107. Jeanne'D May 5th, 2010 4:40 pm

  Kaksi havaintoa on tullut tehtyä näin parissa päivässä: olen tähän asti SYÖNYT LIIAN ISOJA annoksia ja NAPOSTELLUT -> eipä tarvi ihmetellä, miksi housunkauluksesta tursottaa.

  Kaikki diettiohjeen mukaiset sallitut ruuat ovat hyviä ja maistuvat. Kun malttaa syödä rauhassa, kylläisyyden tunne tulee kyllä, vaikka annos voisi mielestäni olla vaikka kolminekertainen ;) . Oma kompastuskiveni on näköjään keittiö ylipäätään: käsi on koko ajan hamuamassa jotain palaa suuhunpantavaksi.

  Vinkki: jos rahka & lese & mehukeitto -kombo ei tahdo upota iltapalalla, koko satsi kannattaa jatkaa vedellä ja maustaa vaikka makeutusainnella ja surauttaa sauvasekoittimella pirtelöksi.

 108. Elsi May 5th, 2010 4:40 pm

  PÄÄNSÄRYSTÄ piti vielä kommentoida: juottehan varmasti tarpeeksi vettä? Jos lähtee kuona-aineet kropassa liikkeelle ja vesi ei niitä huuhdo poies, niin varmasti päässä puristaa. Tämä on ainakin oma kokemukseni. Lisää vettä ja helpottaa… :)

 109. Tiia May 5th, 2010 4:45 pm

  Hei! Hyvin on alkanut täälläkin! Kyselisin noista mausteista ja ruoan laittamiseen erilaisia ohjeita,jotta ei olisi pelkkää samaa koko 4 vk. Laittakaa immeiset vinkkejä :)

 110. Laura May 5th, 2010 4:54 pm

  Tänään on läskipäivä :( Olen kyllä syönyt ohjeen mukaan, nyt 3. päivää, mutta tänään pamahti tajuntaan, että taas olen antanut itseni levitä. Koko kevät on ollut pientä jojoilua (plus/minus 3-5kg), ja kaikki turvotus kertyy vatsan ja alaselän alueelle. Puolitoista viikkoa mässäsin miten sattuu (tunnesyöppö), ja siinä ehtikin jo kivasti jenkkakahvaa muodostua. Mun kroppa on kyllä jännä, kaikki muutokset tuntuu tapahtuvan niin vauhdilla..

  Bodyruoka on sinänsä ihan tuttua, ja tämäntyyppistä ruokavaliota olen yrittänyt soveltaa 10 vuotta. Nyt on hyvä olla mukana tiukemmin, niin saa sen oman henkilökohtaisen parhaansa sieltä taas esiin. Liikkuminen ei oo ikinä ollut ongelma, vaan tuo syömispolitiikka, tai sen vaihtelu.

  Toivottavasti mä nyt tän myötä pääsen noista 2-4 kilosta eroon, tai siis ei ole epäilystäkään, etteikö dieetti toimisi, kunhan kontrolli pitää :)

 111. tipi May 5th, 2010 4:58 pm

  Täälläkin yksi joka mukana. Ruokavalio ei tuottanut ongelmia koska tuohon tapaan tullut syötyä ennenkin ja olen myös ennen liikkunut tosi paljon. 1,5v olin sairaana (lähes sängynpohjalla) ja polvikin murtui pahasti ja kunto pääsi tossa ajassa huonoksi ja tuli syötyäkin mitä sattuu kun vitutti eli nyt kun taas pystyy niin hyvä aloittaa treenit ja terveellisempi elämä uudelleen =)
  Ikää 25v ja mittani ennen sairastumista ja polvimurtumaa oli 160/45 ja olin ylpeä kropastani se oli oikeasti timmi & kaunis ja itsetunto oli hyvä. Tuo sairastumiseni toi kiloja lisää ja painoa nyt 56kg. Tuon painonnousun huomaa varsinkin reisistä ja vatsasta sekä kasvoista. Reiteni ovat nyt aivan kamalat ja tuntuu ettei mitkään farkut mene päälle (jää reisiin kiinni) ja tuollainen tietty masentaa, itsetuntokin lähes nollassa. Nyt haluan laihtua ja kiinteytyä taas. Polvi välillä temppuilee mutta siihenkin hankin jo tukisiteen. Mieheni on todella hyvässä kunnossa ja kannustaa nyt minua :) Kävimme tänään aamusta koirien kanssa reilun tunnin lenkin ja äsken nousemassa portaat puijontornille ja takasin alas. Meillä myös pikkuinen kotikuntosali jota aijon taas käytää hyödykseni :)

  Zemppiä kaikille :)

 112. Annu May 5th, 2010 5:04 pm

  Mukana ollaan, toista päivää hyvällä vauhdilla kohti loppua…ruuat sun muut ok, mulla kans särkee iltapäivästä päätä ja väsymys on kauhea, väsyttääkö muilla? Kotitreeniä tänään tiedossa ja huomenna aamulenkki+pumppi…

 113. i.p May 5th, 2010 5:04 pm

  Saako purkkaa syödä?!!! =0

 114. Sari May 5th, 2010 5:06 pm

  Laktoosista kyseleville: Fast Soija90 on tehty soijasta, eli on laktoositon. Hiilarien määrä jää veteen tehtynä pienemmäksi kuin Dietmixissä, mutta jos nesteenä käyttää 1dl täysmehua (ei siis tiivistettä!), ja loput vettä, niin ravinto-arvo on hyvin lähellä Dietmixiä! Proteiinin määrä on jotakuinkin sama, Soija90:ssä 25-26g/annos, Dietmixissä 22g/annos. Hiilareita näin tehtynä Soija90:ssä 9-10g ja Dietmixissä 7,2g.

  Laktoosittomat tuotteet, rahkat ja raejuustot on kalliimpia kuin tavalliset, mutta Soija90-pussi on puolet halvempi kuin Dietmix… Eli osan välipalarahkoistakin voisi korvata tuolla soija-palkkarilla?

  Tsemppiä itse kullekin ja positiivista asennetta kehiin!!

  P.S. Pitääkin etsiä se FB-ryhmä… :)

 115. Haave May 5th, 2010 5:14 pm

  Eka kotitreeni takana ja kuinka ihminen voi olla rapakunnossa! Voin sanoa että jalat tutisee ja kädet on löysää makaroonia… Löysin kuin löysinkin meidän tuppukylästä dietmixiä mutta vaan mansikan makuisena… YÖK! No, pussin kun ostin niin on se juotava vaikka väkisin.
  Ruokaa on riittävästi ja mausteilla siitä saa tosi hyvää! Mulla oli lounaalla kanaa jonka maustoin broilerimausteella, paprikajauheella ja aromisuolalla, sen kaveriks paistoin pannulla 100g tuoreita herkkusieniä ja keitin 100g pikkuporkkanoita. (+tietenki se 25g raejuustoa) Sen öljyannoksen heitin vasta lautasella ruokien päälle.
  Päivälliseksi ajattelin syödä “tonnikalarisottoa, eli riisiä ja tonnaria sekasi + keitettyjä kasviksia ja sinne sitte mausteita ja öljyt päälle. Jos kerta mausteet on sallittuja niin varmaan tuoretta inkivääriä voi käyttää? Sillä saa aivan loistavan makusta risottoa kun lämmittää kaiken pannulla ja maustaa inkiväärillä ja paprikajauheella.

  Tosiaan eilen aamulla kävin ottamassa alkupainon, tulos oli masentava 86,4 kg joka on aivan sairaan paljon 164 cm varressa. Synnytyksestä nyt tasan 7 viikkoa ja vielä on raskauskilojakin mukana. Tämän kuun tavoite on päästä lopuista raskauskiloista eroon jotta pääsen sulattelemaan tätä vähän pitempiaikaista vararavintokerrosta… Kiitokset Jutta ja Jari!

 116. Riina May 5th, 2010 5:16 pm

  Tunnustan olevani mukana! Tulin ystävän suosittelemana (kyllästyi varmaan kuuntelemaan mun jatkuvaa rutkutusta omasta ulkomuodostani :D )ja nyt täysillä mukana. Mulla on runsaasti ylipainoa joten ensisijanen tavote on tiputtaa niitä. Mulla alko tänään vasta kunnolla, eiliseltä jo jäi kaikki herkut pois mutta päivä oli kovin sekava joten tuli liian pitkät ateriavälit, ei normaalia enempää juomista ja sit lopulta jäi ruokaakin tuosta määrästä syömättä.

  Mun ongelmat on veden juonti ja aamulla syöminen. Nyt oon tän päivän osalta jo kohta saanu 3 litraa täyteen ja vähä tyytyväinen :) ! Aamulla mulla kyllä tänäänkin oli jo vähän nälkä mutta mulle tulee aamusyömisestä vaan paha olo. Kai se sit helpottaa kun siihen tottuu.

  Päänsärky vaivaa täälläkin mutta oletan tän kyllä myös johtuvan sokerien poisjäämisestä :)

  Äitienpäivä jännittää hiukan täälläkin kera sukulaisvierailuiden. Varsinkin sekä mun että miehen mummut taitavat pitää elämäntehtävänään muiden ihmisten ruokkimista herkuilla :) ja epäilen kovasti että loukkaantuvat kun en ota mitään. Tiedän joutuvani tämän kuukauden aikana perustelemaan vielä monesti miksi en syö ja saavani paljon silmienpyörittelyä osakseni mutta oon päättänyt pysyä kurissa. Tulkoot muut olemaan tähän kroppaan sitten jos ei kelpaa :)

 117. Annu May 5th, 2010 5:17 pm

  lisis…

  En muuten löydä minäkään sitä sivusta naamakirjasta…

  Ja tulipa tuossa mieleen, että tosiaan kokkikolmoset vois laitella tänne tai sitte sinne faceen ruokaohjeita, kiitos :) minä ku olen normikokkaaja (paljon voita ja silleen) en oikeen osaa loihtia mitään “maukasta” noista ruuista, vaikkakin ne tosiaan uppoaa ihan hyvin (paitsi noi vehnäleseet :P )

  Tuhannesti kiitosta täältäkin Jutalle ja Bullille, aivan yltiömahtava juttu!!!

 118. JL May 5th, 2010 5:18 pm

  Moikka!
  Ensinnäkin, iso kiitos tällaisesta “haasteesta”! Mukana olen ollut nyt tiistaista alkaen ja nyt heräsi pari kysymystä. Lähdin mukaan lähinnä “kiinteytyshaaveissa” ja voihan sitä pari kiloakin napista pois, jos on ylimääräistä :)

  Liikun aika paljon ja monipuolisesti; pumppia, spinningiä, JUOKSUlenkkejä, muita ohjattuja tunteja (core, bodybalance…) ja mulla on noilla “naisten annoksilla” ihan kaamea NÄLKÄ! Kuuluuko asiaan? En normaalistikaan syö mitään hirveitä määriä, mutta tällä liikuntamäärällä ja ruokamäärällä (hiilarit) alkaa jo melkein heikottamaan. Onko siis naisenkin mahdollista kertoa määriä 1,5 llä, JOS liikkuu paljon ja lähes joka päivä (yksi lepopäivä viikossa)ja jos urheilu on selkeästi lihaksia rasittavia.
  Kärsin nimittäin pahasta migreenistä, joka tulee juuri esimerkiksi syömättömyydestä.
  Vettä kuitenkin juon helposti päivässä sen 3l ja urheillessa menee vielä enemmänkin.

  Kiitos jo etukäteen ja tsemppiä myös muillekin!

 119. Apsi May 5th, 2010 5:33 pm

  Minulla on nyt menossa xtravaganza-kärsimys (=nestepaasto) ja kovaa on ollut. Nälkä tekee kiukkuiseksi. Odotan että pääsen Bullin ruokavaliolle. Sen tyylistä olen noudattanut kevään aikana, mutta tämä on tiukempi. Jutta, blogisi on antanut minulle uskomatonta tsemppiä laihduttamiseen ja kunnon kohottamiseen! Todella upeaa, että joku auttaa ihmisiä nykypäivänä ilmaiseksi! Iso kiitos siitä!!! Ja onhan tämä vaikuttanut siihenkin että olen vieraillut Sunny´s-liikkeessäsi ;) ja kunhan laihdun, mahtuvat ne upeat kuteet paremmin päälleni! (Kokoni on 170/79)
  Olisi upeaa tavata teidät, ja paikkatoivomuksena vastapainoksi Tampere. ;)

 120. Ansku May 5th, 2010 5:40 pm

  hyvin on viikko alkanut, aamut käyntiin tunnin lenkeillä ja aamupuuro raejuuston ja mehukeiton kanssa maistuu ihan parhaudelle. tarkotus olis saada viitisen kiloa pois näinä neljänä viikkona, kuun lopussa olen nimittäin menossa naistenkympille ja mikäs sen mukavampaa kun liikkua siellä kiloja kevyempänä. tsemppiä kanssa diettaajille ja tietysti iso kiitos Jutalle!

 121. Santsu May 5th, 2010 5:48 pm

  Oletteko kaikki käyttämässä noita Jutan ehdottamia pillereitä kuten Fast burnereita ja green tea? Itse kävin ostamassa niitä molempia. Vielä en ostanut sitä juotavaa valmistetta mutta sekin voisi olla jossakin välissä.. :)

 122. linnea May 5th, 2010 5:58 pm

  Meilläkin dieettiin osallistuu sekä minä että mies, ja sen vuoksi on ollut helppo pitää kiinni ruokavaliosta, kun toinen ei mussuta leipää ja herkkuja vieressä. Vajaa tunti sitten lopeteltiin päivällinen, ja oli aivan mielettömän hyvää ruokaa!

  Paistoin jauhelihaa ja keitin ruispastaa, ja kasvispuoli toimi kastikkeena: tomaattia, keltaista paprikaa ja sipulia + mausteita. Paistoin ensin lihat, kuullotin sen jälkeen sipulit ja paprikat, lopuksi pannulle tomaatti pienenä silppuna. Annoin muhia noin viitisen minuttia, ja tuli todella raikasta ja maukasta. Ja kun käyttää erivärisiä kasviksia, ruoka myös näyttää hyvältä. Suosittelen! :)

  Salitreenin tein eilen ja tänään aamulla tunnin kävelylenkin. Koska olen iltaisin työpäivän jälkeen melkoisen väsynyt, päätin tehdä treenit aamuisin, jolloin niitä ei tarvitse myöhemmin enää murehtia. Herätyskello soi aamulla 05.30, siitä treenaamaan, sen jälkeen aamupalaa ja kahdeksaksi töihin. Kellon soidessa väsyttää aivan järkyttävän paljon, mutta kun väkisin repii itsensä sängystä ylös, niin puolen tunnin päästä on jo virkeä olo. Ja töissä jaksan paljon paremmin kun on herätellyt itsensä treenillä ja tietysti kunnon aamiaisella.

  Ruoan määrä tuntuu aamiaisella ja iltapalalla vielä isolta, mutta eiköhän se ensi viikolla tasaannu. Yksi kysymys: miten syötte iltapalan vehnäleseet? Liotatteko niitä esim. vedessä tms? Minä mussutin niitä eilen puolisen tuntia, enkä millään saanut kaikkea alas. On niin kuivaa tavaraa, että tarttuu vaan tiukasti suuhun kiinni.. :/

  Suurkiitokset Jutalle ja Bullille, kun uhraavat omaa aikaansa muiden auttamiseen! Ja tosi kiva kun täällä on niin paljon kommentteja ja kokemuksia, saa todella hyvin motivaatiota ja vinkkejä mm. ruokapuoleen. Mukava olisi tavata esim. kesäkuussa, itse toivoisin tapaamispaikaksi Tamperetta, kun on pari tuntia Helsinkiä lähempänä.

 123. Kaisa May 5th, 2010 6:03 pm

  Heips!
  Onneks kaveri vinkkas pari päivää sitten, niin ehdin lennosta aloittaa eilen mukaan haasteeseen! Ja mukanahan pysytään, toivottavasti en tässä kokoonpanossa enää kuukauden päästä.. ;)

  Itse huomasin tänään tuon ateriarytmin tärkeyden. Töihin en ottanut kuin lounas kamat mukaan, ja lounaan ja välipalan väliin tuli melkein seitsemän tunnin tauko. Välipalan jälkeen olikin jo tunnin päästä syötävä päivällinen, jotta nälkä lähtisi pois ja tällä ruoka määrällä se pysyy varmasti muutaman tunnin poissa.

  Vähälaktoosista ruokavaliota noudattaville suosittelen Ehrmannin rahkaa, joka ainakin omalle herkälle vatsalle on sopinut ja hinnaltaankin on paljon halvempaa kuin muut rahkavalmisteet.

  Vielä kun sais treeniohjelman käynnistettyä, niin olis kuningasfiilis!

 124. Mirkku May 5th, 2010 6:06 pm

  Täälläkin yksi toista päivää mukana olija, ajattelin ensin, että en tänne kirjoittele mutta ilmoittaudutaan nyt sitten :)
  Ruokien kanssa ei muuta ongelmia, mutta raejuusto tökki aamulla. Täytyy kokeilla sekoittaa sekin puuroon tai sit vaihtaa rahkaan. Pepsi Max-juttu oli hyvä, varmaan kaikki light-limsat käy?

  Täällä alkaa olla jo niin paljon kommentteja että kaikkia ei jaksa lukea, joten en tiedä onko jo kysytty, mutta saahan jauhelihasta ja kasviksista tehdä keittoa?

  Ai niin, sen verran taustaa että kuulun siihen kategoriaan jonka oikeesti pitää laihduttaa :) Painoa olen pudottanut alkuvuoden aikana melkein yhdeksän kiloa, tänään vaaka näytti 77,5 ja pituutta on 168. Tavoitteeksi jossain vaiheessa asetin 75, mutta siihen en luultavasti tule tyytymään :) Suurta pudotusta en kuitenkaan tavoittele, tyytyväinen olisin jos painoindeksi olisi normaalin puolella.

  Jaksamista kaikille!

 125. Viivi May 5th, 2010 6:13 pm

  Laktoosiongelmaisille: osalla suomalaisista ei ole “oikea” laktoosi-intoleranssi, vaan vatsavaivat aiheutuvat suomalaisten meijerien maidonkäsittelymenetelmästä.

  Ulkomaisesta maidosta tehty maitorahka ja raejuusto ja kotimaiset luomumaitotuotteet voisivat olla kokeilemisen arvoisia, jos vain uskallatte ;)

  Itse olen todennut voivani paremmin luomumaidolla kuin laktoosittomalla maitojuomalla ja muuten pitäytymällä ulkomaisissa maitotuotteissa.

  Tämä siis vinkkinä kokeilunhaluisille – en väitä, että toimii kaikilla maidon aiheuttamista vatsavaivoista kärsivillä!

 126. Ari May 5th, 2010 6:32 pm

  Tämä on niiiin loistava juttu Jutta ja Bull! Älyttömän iso TÄNKS!! Nii ja onskit voitoista!

 127. Mallu May 5th, 2010 6:40 pm

  Tsemppiä tiukkaan jatkamiseen kaikille !!
  Oli tosi mukava lukea erilaisia kokemuksia ja vinkkejä. Itselläni iski juuri äsken kova mieliteko, niinpä tulin täältä tsempit sen ohittamiseen hakemaan ja sen sain!!Yes! ( en siis lähde kaupasta vartavasten herkkujäätelöä hakemaan ;) ) Huh, huh!! kyllähän se aina joskus niin lähellä on lipsuminen….”herkkää” touhua tämä on ;)

 128. Sepsy May 5th, 2010 6:42 pm

  Moikka!!

  Pitkään myös minä blogia lukeneena, pakkohan tänne on kirjoittaa ;)
  Iso kiitos Jutalle, olet hieno nainen, erittäin aikaansaava ja innostava persoona..pääset vielä pitkälle elämässäsi..kuten tämäkin osoittaa, sait suomen naiset (osan miehiäkin) dietille ja liikkumaan, olet itse niin hyvänä esimerkkinä…positiivisella elämänasenteella ja päättäväisyydellä..saa aikaan vaikka mitä..Onnea ja menestystä kisoihin ja siihen valmistautumiseen..

  Olen täysillä mukana tässä projektissa..hyvin alkanut ja treeniin tuli uutta intoa, kun tietää, että tällä ruokavaliolla kroppa kiinteytyy väkisinkin, ei tee mieli lipsua siitä, 4 viikkoa lyhyt aika elämästä, kyllä sen ilman herkkuja selviää..joo tiedän, että houkutuksia ja heikkoja hetkiä tulee, mutta niistä täytyy vain päästä yli..
  Alettiin tälle dietille yhdessä työkaverin kanssa, joten saamme intoa ja tukea myös toisiltamme :)

  Tsemppiä kaikille kanssa sisarille, joita tuntuu riittävän, tapaaminenhan olis kiva, Tampereella mieluummin..

  Joku kysyi treenaamisesta sairaana: Ei kannata treenata, parannat itsesi ensin ja sitten vasta salille ja aerobisen liikunnan pariin !!!

  -Sepsy

 129. Sarpukka May 5th, 2010 7:19 pm

  Tuo muutamassa postissa mainittu päänsärky voi mahdollisesti johtua ruokavalion vähähiilihydraattisuudesta. Jos aiempi ruokavalio on koostunut leivästä, jogurtista, pastasta, makeisista yms. aiheuttaa äkillinen hyppäys vähähiilariseen ruokavalioon erinäisiä juttuja kropassa. Ja päänsärky on yleisin näistä.

  Tsemppiä kovasti kaikille kiristelijöille!

 130. Tuuli May 5th, 2010 7:24 pm

  Ruokavaliota takana 2 päivää, tekis mieli suklaata… Plääh! Mutta sinnittelen :) Tänään salilla treeni 1. Kiitokset loistavasta videosta, liikkeet tulee tehtyä oikein niiden avulla. Olen enemmän kuin innoissani, minua ei meinannut saada salilta pois ;)

 131. Tuulia May 5th, 2010 7:26 pm

  Toinen päivä minulla alkaa olemaan pulkassa :D Mikä hyvänolon tunne kun huomaa päivä kerrallaan onnistuvansa ja edistyy.

  Noh,tänäänhän se hirveä nälkä sitten iski.. päänsärkyä oli ja mieli oli kiukkuinen,sitten tulin taas tänne blogiin lukemaan Jutan ja Bullin kannustuspuheita ja kaikkea sitä todella motivoivaa tekstiä,ja jaksan taas jatkaa,päivä kerrallaan,mutta tässä aion onnistua Teidän ihanien avulla :)
  Ja se Pepsi Max..voi että miten ihanaa saada nautiskella lasillinen saunan jälkeen :D

  Tsemppiä hurjasti kaikille mukana olijoille!!

  Ja Jutalle suuri kiitos tästä kaikesta vaivan näöstä!
  Sinun avullasi luotan onnistumiseeni enemmän kuin koskaan.

 132. Kirsi May 5th, 2010 7:36 pm

  Kuntosalitreeni 1. takana. Otti koville ja joutu oikein tosissaan tekemään töitä et jaksoin sen tehdä…tais olla vähän nälkä:) Päänsärkyä täälläkin havaittavissa mutta eiköhän se pian mene ohi. Huomenna joudun lähtemään koulutukseen metsän keskelle, joten joudun 1½ päivää vähän soveltamaan näitä ruokia…tokí otan Dietmix:n mukaan ja sitä otan jos mitään muuta hyväksyttävää ei ole tarjolla…
  Aamutreeniä odotellessa; toivottavasti ei sada!

 133. takku May 5th, 2010 7:50 pm

  päivällisellä tänään; sipulia+valkosipulia+jauhelihaa ruskistettuna oliiviöljytilkassa, sekaan 1 tomaatti kuutioina, paistoa+kiehautusta+haudutusta veden kanssa, tummaa pastaa oikia määrä, lautaselle (loput 200g:sta kasviksia) jääsalaattia aimo kasa, muutama kirsikkatomaatti ja kurkkukuutioita.. kaveriks iso tuopillinen vettä. ja eiku syömään!
  aivan täysi lautasellinen evästä. avot! :)

  lounaalla erittäin hyvin maustettuja (chiliä, paprikaa, pippurisekoitetta, yrttejä jne) paistettuja kanasuikaleita, wokkivihanneksia (joista maissit pois) näitä öljyssään paisteltuna ja kaveriks sitä jääsalaattia, kurkkua ja tomaattia.

  eilen savukalaa, pastaa ja salaattia…

  huomiselle vähän kaavailen kasvissosekeittoa lounaalle.. porkkanaa, purjoa, tomaattia tms..sekaan raejuustoa. HYVVÄÄ :)

  variaatioita saa aikaseks vaikka miten ko käyttää mielikuvitusta kaikista normi arkiruoista vääntelemällä.

  raejuusto ja mehukeitto toimii yhdessä loistavasti, tähän sekaan iltapalalla leseet niin hmm..no joo, vähän ‘karvasta’ syötävää mut aivan hyvää.

  aamupuurolla sekaan raejuusto ja mehukeitto, tulleepi tosi hyvää – näyttää koiran okselle mut maistuu :)

  sellasia meillä.. eikä oo näläkä oikeestaan vaivannu.

 134. henna May 5th, 2010 7:54 pm

  Kaksi päivää dieettiä takana ja olo tuntuu.. No, nälkäiseltä ;) Paitsi aamupalaan jälkeen olen ollut aivan ähky, kun normaalisti olen syonyt vain desin puuron ja hieman mehukeittoa aamuisin. Ja en ole ikinä ollut rahkan ystävä, mutta kyllä sitäkin näemmä nälkäänsä syö :)
  Ja ilmeisen tehokas dieetti muuten, kun ekan vrk:n jälkeen vaaka näytti heti 0,6 kiloa vähemmän.. No, ehkä se ei ollut vielä ihan sitä todellista painonpudotusta ;)
  Olen käynyt salilla iät ja ajat ja treenannut samoja lihasryhmiä kuin tässäkin treenataan, mutta kummasti nyt tuntuukin erilailla yläkropassa, että on treenannut. Näemmä se auttaa kun tekee samat lihakset välillä eri tyylillä kuin mihin on tottunut!

 135. Kirsi May 5th, 2010 7:56 pm

  Otin viikonloppuna pienen varaslähdön tähän hommaan liikunnan osalta mutta 3. pv on dieetin suhteen menossa.

  Vaaka näyttää ekaa kertaa kolmeen vuoteen lukemaa, joka alkaa vitosella – ihan pikkasen alle 60kg mennään mutta anyways… Wohoo, jotain on tapahtunut!! Olo ei oo ollu näin “epäturpee” pitkiin aikoihin :D

  Pikku Nälkä istuu olkapäällä iltapäivisin ja iltaisin, mutta eihän siitä tarvi välittää ;)

  Luulin myös etten pystyisi juomaan yli 3 litraa vettä per päivä – wrong. Helposti hulahtaa kurkusta alas, kunhan sitä lipittää tasaiseen tahtiin pitkin päivää ja juomalasi on aina näkösällä.

  Ja en enää ikinä väitä kävelyä tehottomaksi tahi tylsäksi liikuntamuodoksi…tunnen jokaisessa lihaksessani (myös niissä, mitä en muistanu/tienny olevan) että on tullu käveltyä maastossa ja pumpattua salilla, paras fiilis ikinä!

  Tsemiä siskot ja veljet, tästä ei voi ku jatkaa etiäpäin! \o/

 136. Sandra May 5th, 2010 8:14 pm

  Voi apua, olihan tähän pakko lähteä mukaan!
  Hyvä kun ruokavaliossa mukana nuo palautusjuomat ja carp-patukat, nehän on melkein kuin karkkia :) Ne oli entuudestaan melko vieraita, ja on mun mielestä aina ollut semmoista vaan miesten treenihöösämistä, ja jotenkin epäurheilullista ja melkein kuin dopinkia, mutta ehkä ihan normiurheilijakin uskaltaa kokeilla.
  Ja, jess nyt sais Pepsi Maxiakin juoda, täähän on melkein fuskausta!

  Luulin että kuolisin suklaahimoon, mutta ainakaan ei vielä ole tehnyt mieli mitään kiellettyä. Työpaikan palaverissa tänään työnsin kiltisti keksikorin eteenpäin ja mässäillin maitorahkaa.

  Ruokaahan tosiaan saa syödä, ja näistä raaka-aineistahan muutenkin jokainen ateria perjaatteessa koostuu, niin noista saa kivasti tehtyä melkein ihan mitä vaan :) Tehkäämme vaikka wokkia johon kasvikset ja protskut sekaan ja paljon ihania aasialaisia mausteita. :)
  Mutta kyllä erityisesti tuo iltapala ottaa pahasti vastaan, blääh.

  Kokeilin maanantaina tuota kotitreeniä, ja varsinkin kun kerrankin teki vatsat keskittyneesti ja kunnolla niin huh huh että tuntui seuraavana päivänä! Eilinen ja tämä ilta meni omissa lajitreeneissä, eli jumppaa, ja huomenna voisi mennä lenkille. Naisten Kymppi häämöttää, eikä tälle keväälle vielä ainuttakaan kymppiä alla. Onko täällä muuten bloginlukijoiden joukossa Kympille lähtiöitä?

  Mitä Omega 3 otatte muuten? Haluan jotain ns hyvänlaatuisia, eikä mitään Rainbow-nappeja ruokakaupasta. Saisivat myös olla käteviä nieltäviä.

  Jepp jepp, venaillaan iltapalaa ja ihaillaan eilisiä lähtötilanne-kuvia. Jos vaikka nyt saisi ne parisuhdekilot sulatettua. Kerran kun on sinkku ja kaikkee ;) 2-3 kiloa sais lähteä pysyvästi, se olisi kiva. Ja mieluiten vatsasta ja reisistä. Tsemppiä meille!

 137. Jenny May 5th, 2010 8:16 pm

  Täällä yksi osallistuja, jolla menossa toinen päivä. Aamulla kävin tunnin juoksulenkillä, yllättävän hyvin onnistui tyhjällä vatsalla. Itsellä ei ole tarvetta laihduttaa, mukana olen projektissa kiinteytymisen toivossa.

  Ajoittain kyllä tekee mieli syödä jotain herkkuja, esim. kun muu perhe nauttii pannukakkua… Toivottavasti helpottaa.

  Hieman kehno aika aloittaa tämä projekti, kun lopputyö painaa tiukasti päälle, mutta yritän nyt näyttää itselleni että tähänkin pystyn.

  Aurinkoisia lenkkeilypäiviä kaikille!

 138. Epätoivoinen... May 5th, 2010 8:16 pm

  Hellou! Kolmas päivä alkaa olla takana. Ruokamäärän lisäys on tuntunut: Lähinnä aamupuuro tuntuu isolta satsilta. Kaiken oon kiltisti saanut popsittua, eikä eväiden ottaminen kouluunkaan ole mikään ongelma; se on asenteesta kiinni! Nälkää ei oo tarvinnut kärsiä ja vatsa ainakin toimii!!! (Otin myös ne burnerit + green tean heti alusta saakka käyttöön)
  Ja vitsit: jo tänä aamuna vaaka näytti laskusuuntaa (paino on jumittanut samassa lukemassa jo 2 kk tiukasta ruokavaliosta huolimatta) MA 60 min lenkki, TI 60 min lenkki aamupäivällä + iltasella 60 min salitreeni ja heti perään vielä zumba. KE 60 min salitreeni ja heti perään 60 min aerobinen. Palkkari on mulle ihan uusi juttu ja tuntuu hyvältä lisältä noiden sali+aerobinen yhdistelmien jälkeen. Hyvältä tuntuu!!!

 139. Krista May 5th, 2010 8:51 pm

  Toisen dieettipäivän ilta ja työpäivä takana. Vielä olis iltapala jäljellä ja kamala nälkä onkin! tunsin töissä itseni välillä tosi huonovointiseks, et melkein teki mieli napata se sokeripala, tai suklaa suuhun. onneks sinnittelin. :) Kai tääki on ohimenevää ? Oon siis todella herkuista riippuvainen, joka päivä jotain pientä herkkua pakko saada, tääkin varmaan osasyyllinen tähän. :( muuten mennyt päivä hyvin, ruoat on ollut hyviä, paitsi maitorahkan syöminen tekee todella tiukkaa. Mulla on ehrmannin maitorahkaa, mitä te muut käytätte ? eilinen iltapala jäi kesken, kun ei vaan pystyny syömään loppuun. Laitoin siis maitorahkan, vadelmakeiton, vehnäleseet ja 2 teelusikkaa makeutusainetta, ja eipä ollut syötävää. No, tänään kokeilen jotain uutta ja jätän suosiolla sen makeutusaineen pois. :) marjojen kanssa paljon parempaa! mutta näillä mennään ja opitaan ne omat terveelliset herkut kokeilemalla! Tsemppii kaikille!

 140. Sonja May 5th, 2010 8:58 pm

  @ maikku,

  on paha moka ottaa ananasmurska käyttöön.=) Hedelmiä ei syödä, ei varsinkaan säilykkeitä. Marjat on aina paraas vaihtoehto.

  Just söin iltapalan 100% ohjeiden mukaan. Nam!

 141. Lilli May 5th, 2010 9:07 pm

  Heissan, nyt olisinkin kysellyt että mikäs rahka olis paras vaihtoehto? Onko merkeillä eroja?
  Kiitti ihanat <3

 142. Terhi May 5th, 2010 9:11 pm

  Kiitos tuhannesti Minde! Täytyykin tsekata se pakaste-allas. Tofua on myös kotijääkaapissa. Kyllähän tämä tästä. Fiilis on hyvä, ja mitä kummaa, mun mielestä toi vehnälese+rahka+mehukeitto-iltapala oli TOSI hyvää! :)

 143. suvi May 5th, 2010 9:22 pm

  Uskon itseeni tässä prosessissa MUTTA 15.5 on siskon häät joissa olen kaasona. Se vähän arveluttaa, koska miten siellä vieraiden edessä vetää näitä omia eväitä.. vessassa toki sitten.

 144. Adel May 5th, 2010 9:49 pm

  Hyvin on sujunut täälläkin. Ruokailut ohjeen mukaan eilen ja tänään sekä tänään 1h uimista uimahallissa. Isommat lapset oli mukana kun pärjäävät jo itsekin siellä, joten saa rauhassa uida kuntouinti altaassa. Tulee kuitenkin vietettyä samalla aikaa lastenkin kanssa!

 145. emminkäinen May 5th, 2010 10:01 pm

  Mun mielestä paras rahka on Ehrmannin rahka, ei oo ollenkaan niin hapanta kuin valiot ja pirkat..

  Itsellä mehukeitto maistuu liikaa aspartaamille ja keinotekoiselle, joten sen verran sovelsin, että vaihdoin sen nyt iltapalalla pakastevadelmiin, joissa kaloreita 34/100g.. Ja mun mielestä leseet menee ihan itsestään rahkan seassa, hyvä kun huomaa :D

 146. minde May 5th, 2010 10:08 pm

  Itse olen aina ajatellut että herkkujen syönti on kun kaivaisi itselleen hautaa! Miksi syödä ja tunkea suuhunsa sellaista joka on pahaksi kun voi syödä maittavasti ja terveellisesti :) Olen ollut 5v etten ole mitään herkkuja suuhun laittanut ja ennen sitä olin oikea herkkuperse. Enää ei edes mieli tee, se sokeri riippuvuus on kavalaa!

  Kaikille niille noiden sukulaiset tuputtaa herkkuja tai kyläillessä tuntuu että ne ottavat nokkiinsa kun ei mitään ota tai tulee juhlia niin pitää muistaa että kyse on susta itsestäsi ja on oikeus kieltäytyä. Eli jokainen päättää elämästään ja mitä suuhunsa laittaa… olet mitä syöt!
  Mullekin KAIKKI aina sanoo et ota yks ei se yks haittaa sanon että eihän se sulle haittaiskaan jos mä syön mutta mulle haittaa ja en halua syödä kiitos vaan :) Siinä vaiheessa jos joku ottaa nokkiinsa niin se ottaa nokkiinsa siksi että sillä itsellään ei ole vaan pokkaa kieltäytyä herkuista ja on tavallaan kateellinen kun toiset elää terveellisesti. Näin mä olen saanut kokea ja olen kuullutkin monelta että on ihan kateellinen. Musta on kyllä mukava kannustaa muitakin.

 147. Tanja May 5th, 2010 10:19 pm

  Kolme päivää takana ja MULLA ON HÄVINNY -2kg…nesteitä toki suurimmaksi osaksi, mutta onpahan menny. Nälkä ei ole vaivannut mutta siitä napostelusta saan muistuttaa itseäni jatkuvasti…se kun on ollu tapana täällä kotona lasten kanssa pyöriessä. Lenkkiä on tehty ja hyötliikuntaa kivireunuksen teosta kukkapenkin reunaan. Huomenna onkin sitten lihaskunnon aika…ja ensi viikolla zumbaa ja pumppia, jes! KIITOS vielä ohjeista Jutalle ja Bullille!! <3

 148. Epätoivoinen... May 5th, 2010 10:32 pm

  Ehrmannin rahkaa mäkin pistelen. Eikä tarvii makeutusaineita… ;)

 149. Maiju May 5th, 2010 11:02 pm

  Kolmas päivä pulkassa ja kauhea jano koko ajan. Aamulla olin body pumpissa ja illalla spinning maratonissa 90 min. Molempien jälkeen join dietmixin. Mietityttää että tuleeko liikaa liikuntaa päivän energian saantiin nähden. Normaalisti tottunut syömään paljon ja liikkumaan paljon! Vaakakin näytti että nesteitä oli lähtenyt 1,5 kg suunnilleen! Sen kyllä huomaa ylimääräinen turvotus kadonnut :)

 150. Tuulia May 6th, 2010 4:56 am

  Huomenta kaikille :)

  Minä olen syönyt rahkana x-tran maitorahkaa..olenko tehnyt virheen :/ rasvaa siinä 0,2%.Paitsi ruokavalio-ohjeessa ei kyllä mainita että rahkan pitäisi olla rasvatonta?

 151. mallu May 6th, 2010 5:35 am

  Hei!
  Hieman samaa olen pohtinut kuin Maiju. Elikkäs onko dieetin aikana järkevää käydä spinningissä tai juoksemassa(lajit joissa mennään korkeilla sykkeillä)? Vai olisiko hyvä pitäytyä ennen aamupalaa tehtävissä kävelylenkeissä ja punttitreeneissä? Laskeskelin että aika kovilla miinuskaloreilla tässä mennään ja en haluaisi että kovalla työllä hankitut lihakset palaa dieetin aikana läskin sijasta.

 152. minttu May 6th, 2010 6:57 am

  Jees! Ilmoittaudun mukaan projektiin!
  Tällä hetkellä yritän flunssan ja kuumeen saada pois (onko hyviä vinkkejä?) Sipulia, lämmintä maitoa, hunajaa ja paljon vitamiineja olen yrittänyt syödä,toivottavasti auttaa.

  Viikonloppuna olis tarkotus mennä ostaa tarvittavat elintarvikkeet ja keittiövaaka, sekä uudet, hieman entisiä raskaammat käsipainot.
  Kuntosalille yritän päästä kerran viikossa tekemään treenin, jonka kehittelin itse (yhdistin treeni 1 ja treeni 2 liikkeitä, ja joitain liikkeitä siirsin kotitreeneihin), 3 kertaa viikossa teen aamuaerobisen ja treenaan kotona 5 kertaa viikossa (vuorottelen 2 eri treeniä, esim. maanantai treeni xx, tiistaina treeni xo) Perjantaina keskityn pelkästään aerobiseen treenaamiseen. Sunnuntaisin pidän sitten ihan kokonaan lepopäivän.

  Ensi maanantaina aloitan siis projektin, jota noudatan AINAKIN kesäkuun 1 viikkoon asti. Haaveissa olisi, että saisin tämän projektin avulla paranettua ruokailutottumuksiani ja muodostettua itselleni tiettyjä “ruokarutiineja” (ruokailuajat, aterian koostumus yms.)

  Itselläni ei ole laihdutettavaa, vaan tarkoitus olisi kiinteytyä ja saada hieman enemmän lihaksia näkyville. En usko, että minulle tulee ongelmia dieetin noudattamisen suhteen, koska ruokavalioni on ollut melko dieetin kaltainen joulukuusta lähtien. Ongelmana on ollut ruokailuajat ja liian vähäinen ravinto… mutta nyt siihen tulee positiivinen muutos :>!!

  Hieman hirvittää lähipiirin suhtautuminen tähän projektiin, mutta aion suoriutua projektista muiden mielipiteistä huolimatta! Kateellisia on ne, jotka valittaa. Tottakai läheisiltä tuleva arvostelu ja minun “elämäntyylin” kyseenalaistaminen pistää hieman mielen matalaksi, mutta onneksi tänne voi aina tulla juttelemaan ja tiedän, etten ole ainut dieettaava ihminen.

  Tsemppiä kaikille ja aurinkoista kesän odotusta! Kyllä me pystytään tähän :)

 153. maikku May 6th, 2010 7:30 am

  Kiva että kaikki kirjoittelevat tänne näin aktiivisesti. Täältä saa tsemppiä. Mun mielestä ne iltapalalla olevat leseet on kauheita, mietin saisko niistä puuroa, mutta ei taida saada… Mutta syön ne koska ohjeessa sanotaan.
  Eilen mietin monta kertaa onko tässä järkee ja tiukaa tekee tehdä muulle perhelle toista ruokaa. Lasten iltapala karjalanpiiraka maistui hyvälle. Mies kyllä onneksi tsemppaa vaikka syökin sipsejä sohvalla vieressä :(
  Tässä tuli paljon hyvää tietoa ja vinkkejä. En ota käyttöön sitä ananasmurskaa ja enkä myöskään light mehua koska joku kirjoitti että ne makeutusaineet kerää nestettä.
  Millaisia tuloksia luulette että tällä saa, tai onko jollakin omakohtaista kokemusta aikaisemmasta samanlaisesta dietistä??? Mulla nyt mitat 164cm/70,4 kg ja tarkoitus 4 kiloa saada pois. Raskaudesta jäi kurjast 10 kiloa ja puolet olen jo saanut pois, nyt paino on jymähtänyt ja vielä vanhat farkut ei mene kunnolla kiinni ja takit kinnaa käsivarsista.
  Tsemppiä kaikille, nautitaan aurinkoisista päivistä :) vaikka tänään on lehden älä laihduta päivä.

 154. Laura May 6th, 2010 7:31 am

  Noniin toverit, neljättä päivää viedään ja ensimmäistä kertaa tuntui toi aamupala liian suurelta. Mutta oikein hyvin menee alas ja tuntuu sulavan todella nopeesti, kokoaika kevyt olo! Onneksi raskauden aikana ei kiloja kertynyt joten toivoa on että ehkä ne vatsalihaksetkin sieltä löytyy! Mielitekoja ei oo ollut ja ruoka on oikein maukasta, ihanaa kun SAA syödä ohjeiden mukaisesti eikä tarvi miettiä että mitähän sitä uskaltaisi laittaa suuhunsa. Mielestäni me ei kyllä jäädä mistään paitsi kun tätä noudatetaan. Päinvastoin! Keskustelua on ollut siitä, kuinka lähipiiri ottaa asian vastaan. Minä voin kyllä kotona tehdä aivan mitä ruokaa tahansa, en vain itse sitä syö, eri asia miltä se maistuu kun ei itse maistele. :D Ja tuo äitienpäivän kakku/pullahössötys; miksi herkkuja notkuva kahvipöytä liitetään aina juhlapäiviin? Eikö se tosiaan olisi hienompaa, että tehtäisiin porukalla jotain muuta kuin istuttais porisemassa kahvipöydässä. Lähtettäis vaikka ulkoilemaan! Tiedän, että moni “loukkaantuu” siitä jos kieltäytyy leivoksista, joka on todella typerää koska eiköhän se ole jokaisen oma asia mitä suuhunsa pistää. Silloin ei kannata kysyä meiltä “miksi et voi syödä näitä?” vaan kysyä itseltään “miksi minä syön?” Voidaan mekin syödä jos vain tahdotaan, mutta kun ei haluta! :D
  Paljonko olette saaneet kulumaan aikaa kuntosalilla? Tuntuu että itse tein treeni ykkösen todella nopeasti, tosin johtunee varmasti siitä että ennen olen tehnyt kerralla lähes kaikki lihasryhmät. Mutta; ensimmäisen kerran kuitenkin tuntui OIKEASTI mukavalta nostella painoja! Ryhmäliikuntatunnit on ollut siitä kivoja, kun joku sanoo mitä tehdä ja silloin teen kyllä täysillä. Nyt kun joku sanoi mitä tehdä salilla niin miksi en ohjeita noudattaisi, jos sillä kerta pääsee tuloksiin. ;)

 155. emminkäinen May 6th, 2010 7:35 am

  Mun mielestä x-tra ja ehrmann on melkeempä samaa tavaraa, mutta eri purkissa.. Ainakin ravintosisällöt tais olla aika pitkälti samat..
  Itsellä kolmas päivä lähti käyntiin, 1,5 kiloa lähtenyt nesteitä, olo on hyvä (paitsi aamupalasta tuun iha ähkyyn..) :)

 156. Annu May 6th, 2010 8:14 am

  woohaa, huomenta kanssaimmeiset! Aamulenkki takana, ja meinas melko pahalta tuntua yhessä vaiheessa :( En oo nimittäin tottunu ollenkaan loikkimaan ulkona noin kovin pitkää aikaa heti aamusta, koiruuski on ihan ihmeissään, et mitä tuo nyt vouhaa heti aamusta, aamu-uninen ku on :D vaan nyt ku sain ton aamupuuron vedettyä naamariin ja vähän hengityksen tasattua, olo on loistava!! kolmas päivä lähtee käyntiin, ja vielä ei ole ollu mielihaluja sen kummemmin…eilisilta oli koetusta täynnä, saunapäivä ja isäntä muutaman oluen nautti sen päälle…vaan kestin kuin mies!!! hapotettu vesi rules!

  Mukavaa päivää kaikille!

 157. Anis May 6th, 2010 8:16 am

  Rahkan kanssa on lähes kaikilla alkuun ongelmia,
  mutta siitä oppii jopa pitämään!
  Itse teen iltapalan niin, että pistän jo aamulla jääkaappiin mehukeiton kanssa leseet liukenemaan,
  eivät maistu niin pahvilta ja ovat ruokaisempiakin.
  Illalla sit sekoittelen tuon mössön sinne rahkan sekaan tasaiseksi. Suosittelen!

 158. Tiitu May 6th, 2010 8:27 am

  Moikka!
  Alkuun heti, Kiitos Jutta ja Bull!
  3 lasta 5 vuoden sisällä ja jokaisesta tullut n. 20kiloa… No onneksi olen suunnilleen saanut kaikki kilot karistettua ennen seuraavaa odotusta mutta nyt on 5kg vielä tiukasti jäljellä…
  Omin päin ei ole saanut aikaan mitään määrätietoista mutta nyt on ihan mieletön motivaatio ja fiilis! Treenaus ei tuota ongelmaa (paitsi joskus ajan puolesta) ja ruokavalio on ihan jees! Ainoa ongelma tuntuu olevan se ettei iltapalan rahkaa jaksa millään syödä loppuun… Aina tulee ähky ja öllö fiilis.

  Mutta näillä mennään kohti sitä vartaloa jossa itsekin viihtyy! Kiitos tuhannesti tästä!!!

 159. Miia May 6th, 2010 8:28 am

  Tapaaminen olisi aivan mahtava juttu mikäli työvuorot natsaa =) Hyvinhän tässä porskutellaan. Muutettiin pt:n kanssa treeniohjelmaa nelijakoiseksi ja eilen käytiin ykköspäivä läpi ja ai että se tuntui hyvältä =) Tänään tunnin lenkki ja iltavuoroon töihin polkupyörällä =) Huomenna sitten taasen salille treenaamaan ja illaksi töihin, että näillä eväillä mennään kohti kesää. Motivaatio on kohillaan ja mieli on iloinen. Aurinkoista päivää kaikille!

 160. Maana May 6th, 2010 8:38 am

  Kolmas päivä menossa, vähän päänsärkyä on, mutta muuten olo on ihan ok. Iltapalan vehnäleseet saa hyvin menemään, kun laittaa ne vähäksi aikaan mehukeittoon “muhimaan” :) pehmenevät sen verran, että menevät ihan hyvin alas.
  Sitä tässä ihmettelen/mietin, kun ohjeissa sanotaan, että “kala on tonnikalaa vedessä”. Ja monet on syönyt mitä kalaa vain? Onko tosiaan näin, että kaikkea kalaa saa syödä???????

 161. Tantuliini May 6th, 2010 8:39 am

  Täällä yksi ilmoittautuu mukaan… lähinnä tonne kiinteytyspuolelle, koska raskauden jälkeinen maha valahti persuksiin ja reisiin.. käsivoimia tulee kivasti 8kk tytön kans jumppaamisesta ja vaunuttelusta tulee lenkkejä,,nyt oon innostunu hölkään vaunujen kanssa. 163kg/ 58kg on täälläkin mittarissa.. nyt on 3. päivä menossa ja olo on hyvä. Haastetta dietissä on, koska inhoan raejuustoa ja rahkaa.. mutta ei niiden syömisestä sen kummempaa ongelmaa tule, menee veden ja vissyn kans kivasti alas=) Kotitreeniä en ole vielä saanut aloitettua, mutta tarkoitus olisi tänään alkaa jumpaan..
  tsemppiä kaikille, ollaan yhdessä sutjakoita kuun lopussa!!

 162. Tantuliini May 6th, 2010 8:41 am

  Ai joo, mä ilmoitin miehelle tosta äitienpäivästä, että se voi tehdä suunnittelemansa ruan mulle sitten ku kuuri on ohi=)

 163. Hanna May 6th, 2010 9:08 am

  Täytyy sanoa että ihan mahtavaa kun löysin tämän haasteen. Tiistain Iltistä lukiessani löysin tieni tänne sivuille ja päätin lähteä mukaan projektiin. Kolmas päivä lähtee siis tänään käyntiin ja tyytyväisenä ollaan! Olo on mitä erinomaisin!

  Paino on jumittanut samoissa lukemissa joulusta lähtien. Ylipainoa minulla ei ole, mutta haluan päästä timmiin kuntoon. Lapsen kanssa kotona ollessani tuli ulkoiltua paljon ja syöminenkin oli terveellisempää. Silloin olin mielestäni hyvässä kunnossa. Töihin paluun jälkeen kiloja on vähitellen tullut, ja niistä eroon pääseminen on ollut hankalaa. Urheilen paljon, olen aina urheillut, mutta lähinnä ruokapuoli on nyt ollut ”ongelma”.

  Tanssia tulee viikossa 4-6 tuntia, sen päälle käyn kerran Body Pumpissa ja parina aamuna tekemässä aamuaerobisen. Nyt otan ohjelmaan myös kotitreenin ja lisään ehkä toisen Pump tunnin viikko-ohjelmaan silloin kun se ajan puitteissa onnistuu. Pääpaino liikunnalla on siis tanssissa, osallistun kesäkuussa Oulussa järjestettäviin Show tanssin SM-kisoihin aikuisten muodostelmaryhmässä.

  Tällä viikolla mieheni on ollut työreissussa ja urheiluun ei ole jäänyt niin paljon aikaa. Tänään aamulla heräsin aikaisin ja tein kotitreenin lapsen vielä nukkuessa. Ihan mahtavaa! Olisihan tämän jo aiemminkin voinut itse tajuta, mutta kotitreenamisen aloittaminen jonkun siihen kannustaessa on huomattavasti helpompaa. Tästä tulee kyllä pysyvä tapa viikko-ohjelmaani!

  Ruokavalio on mielestäni myös ihan huippu! Kertaakaan ei ole ollut nälkä. Näin paljon en ilman ohjeita ehkä uskaltaisi syödäkään. Vaikka todellisuudessa kokonaisenergian määrään perehdyttyäni huomasin että energiaa tästä ei tule todellakaan paljon vaikka syödä saa paljon. Hienoa kun päivän syömiset on selkeästi listattu ja voi hyvällä omalla tunnolla syödä maukasta ruokaa! Ja turhat napostelut (karkit ja jätskit) ovat jääneet pois, eikä niitä kylläisenä tee edes mieli.

  Parin päivän jälkeen paino on lähtenyt putoamaan, tai nestettähän se suurimmaksi osaksi on. Ja olo on todella energinen ja hyvä!

  Kiitos mahtavasta haasteesta & hyvistä ohjeista ja tsemppiä kaikille! Innolla mukana :)

 164. Raura May 6th, 2010 9:40 am

  Terveiset Italiasta! Vietan taalla 2 kuukautta ja pakkohan mun silti on tata blogia ja muiden edistyimista paasta seuraamaan! Jaan suosiolla pois talta dieetilta, koska taalta ei loydy a. puurohiutaleita, b.rahkaa, c. raejuustoa :D Eilen kavin perheen isan kanssa kaupassa ja han ei voinut kasittaa kun halusin taysjyvapastaa ja rasvatonta jogurttia. No onneksi niita edes sentaan loytyi! Taalla ei syoda aamiaista ollenkaan, ainoastaan paljon espressoa ja muutama KEKSI. Eka ruoka on noin kello 13 ja sita seuraava vasta noin klo 20 o__O aika hurjaa. Itse olin taalla pari ekaa paivaa ihan nalassa kun en loytanyt mitaan muuta syotavaa kuin parmesaania ja kekseja. Onneksi eilen sain haalittua kaupasta edes jotain kelpaavaa! Salaattia tulee ainakin syotya paljon, mutta sekin on uitettu oliivioljyssa ja balsamiviinietikassa. Paikallisen kuntosalin paasen varmaan tanaan testaamaan, jei!! Onkin tullut melkein viikon tauko salitreenaamiseen ja tuntuu jo silta etta lihakset alkaa kadota. Tsemppia sinne Suomeen! Pysykaa lujana!

 165. dragonfly May 6th, 2010 9:52 am

  Ajattelinpa minäkin laittaa puumerkkini tänne! :) Tiistaista saakka olen ohjelmaa noudattanut ja hyvältä tuntuu! Tämä vuosi on ollut aika karmaiseva kaiken stressin kanssa ja se on näkynyt myös puntarilla. Näillä ohjeilla tulee aivan varmasti tuloksia ja se puolestaan lisää motivaatiota. Kiitos kunto-ohjelman julkaisemisesta! :)

  Tsemppiä kaikille ohjelman noudattamiseen ja aurinkoista kevättä!

 166. Kepa May 6th, 2010 10:36 am

  Huh, tuntuu että tässä syödään kokoajan ja vielä isoja annoksia! Varsinkin lounas ja iltapala menee vähän vaikeasti alas. No kai sitä kaikkeen tottuu!

  Kysymyksenä, en pysty vetämään pelkkää rahkaa ja marjoja.. Rahkan mausta kun en kauheasti välitä. Onko siis jotain makeutusainetta mitä voi käyttää? mistä saa jne, jos joku viittis laittaa tarvittavat tiedot.. :)

  Kiitos ja tsemppiä kaikille!!

 167. Missu May 6th, 2010 10:40 am

  Minä ilmoittaudun myös mukaan!!

  Suurkiitos Jutalle ja Bullille tästä hienosta mahdollisuudesta. Voipa olla, että otan teihin yhteyttä henkilökohtaisemmakin projektin puitteissa, mutta katsotaan nyt ensin nämä 4 vkoa. Olen nimittäin todellinen aineenvaihduntavammainen kilpirauhasongelmien takia, joten odotan mielenkiinnolla mitä nämä 4 vkoa saavat sen suunnalla aikaan.

  Omasta taustasta muutenkin sen verran, että olen ollut tällainen ainainen painon kanssa taistelija. 5 vuotta sitten homma repesi ihan käsistä ja tuloksena on 30 ylimääräistä kiloa. Nyt siis kova tsemppi päällä! Itse olen ajatellut tätä enemmänkin tällaisena alkurysäyksenä loppuelämän projektille, joten odotukset näille 4 vkolle ovat kohtuulliset

  Aloitin dieetin tiistaina ja hyvin on mennyt. Olen ollut tooosiii tarkka ylipäätään dieetin suhteen ja varsinkin annoskokojen kanssa – kaikki on mennyt suuhun vaa’an kautta. Ruokavalio mulla on ollut tähän asti ihan ok muutenkin (paljon kasviksia ja lihaa/kanaa/kalaa), mutta juoda olen unohtanut tyystin, annoskoot on olleet hervottomia ja tunnustettavahan se on, että sellainen kaikenaikaa napostelu on saanut tämän aikaan…

  Salilla olen käynyt säännollisen epäsäännöllisesti 10 vuotta ja nyt taas säännöllisesti huhtikuun alusta 3krt/vko. Aerobiset tuottaa mulle ongelmia, mutta niiden eteen tulen taistelemaan!

  Liityn mukaan myös tuonne facebookin ryhmään. Tapaaminen olisi kiva – Tampere kävisi mulle parhaiten :)

 168. Sanna (kokoa XL) May 6th, 2010 11:04 am

  Ohi on Jutan ruokavalio, saliohjelmat pysyvät edelleen. Viimenen niitti oli, kun rupesi huimaan, kun olin asioilla. Piti marssia lähimpään ruokakauppaan hakeen Paussi-patukka, ett kykenee pyöräileen kotio.

  Olen varmaan Jutan ja teidän muiden mielestä selkärangaton, mutta mulle ei yksinkertaisesti sovi vähähiilarinen dieetti. Lähden nyt koostamaan ruokavaliota “Sinä onnistut! – Pysyvän painonpudotuksen salaisuudet” -kirjan oppijen mukaan. Voin välillä kommentoida, miten tämän neidin käy. :)

  Tsemppiä kaikille, jotka tätä jaksavat noudattaa koko 4 viikkoa! :)

 169. Milja May 6th, 2010 11:09 am

  Kolmas päivä menossa! Eilen jäi iltapala väliin, olin niiiiin täynnä etten olisi saanut syötyä mitään. Kotiharjoittelu tuli tehtyä. Tänä aamuna puputin väkisin tuon koko aamupalan menemään, mutta lounaaseen mulla tulee lähes viiden tunnin tauko, joten tuosta välistä puuttuu välipala! Yritän muokata päivärytmiäni (ei ole useimmiten minusta itsestäni kiinni) niin että söisin tuon patukan välipalaksi aamiaisen ja lounaan välissä, ja myöhäistäisin lounasta tunnilla. Ja olen vaihtanut lounaan ja päivällisen, koska se toimii mulla paremmin niin. Ehkä sitten vähän iltapalaakin saisi mahtumaan. Vehnäleseille en ole edelleenkään keksinyt korvaavaa tuotetta joten ne on kokonaan pois. Melkoista säätämistä… ;D

  Olen niin aamu-uninen että lenkki aamulla on täysi mahdottomuus arkiaamuisin, kuitenkin 8-9 pitää olla jo töissä. Tosin saatan kohta olla pidemmän pätkän sairaslomalla niin sitten voin itse muokata päiväni, ja käydä vaikka uimassa keskellä päivää kun uimahallissa on rauhallista! Kun mitat on 160/92 niin en viihdy ruuhkassa uikkarit päällä. ;) Kuntosalit eikä mitkään ryhmässä liikkumiset ole koskaan olleet mun juttuni, vaan aina yksilölajit ja yksin tekeminen. Nesteet lähti eilen liikkeelle, näin päättelen siitä vessassa ravaamisesta. Eikä ole ummetus vaivannut vaikken leseitä olekaan syönyt.

  Punnituspäiväni on sunnuntai, sitten näen tuloksen, en halua nyt käydä vaa’assa aikaisemmin. Ja voihan se olla että kestää kropalla hetken aikaa sulautua tähän uuteen systeemiin eikä ne kilot lähdekään heti putoamaan. Kevyempi ja virkeämpi olo on kuitenkin, huomattavasti!

  Tsemppiä kaikille!!

 170. maria May 6th, 2010 11:13 am

  Tänään olis vuorossa treeni 2, mietin vaan kummalle salille menisin sen tekemään… kauempana olis kunnon rauta-sali, tossa naapurissa ei ole ihan kaikkia vempaimia 2-treenin tekoon. Ai niin, alkumitat maanantaina oli 168/ 88,8. Katotaan paljonko lähtee kuukaudessa. Leipää en ennenkään syönyt kuuin 2 palaa päivässä, mutta nyt jo tuntuu ettei ole niin turvonnut olo kuin ennen. Itse sekoitan iltapalan leseet ensin Ehrmannin rahkaan, sitten sekaan mehukeitto. Hyvin ne sinne uppoaa eikä tunnut syödessä karhealta. 10g on kyllä aika iso määrä leseitä.
  Toivottavasti kaupoista löytyy tänään täydennystä..tuhkapilven aikana ainakin meidän kaupasta loppui Ehrmann, liekö tulee lentämällä Suomeen :) .

 171. Tuuli May 6th, 2010 11:16 am

  Xtran maitorahkaa olen syönyt, se kun on halvinta ja hyvin menee ilman makeutusaineita. Hetken jo suunnittelin tekeväni tutkimusmatkan Lidliin katsomaan, löytyisikö sieltä jotain vielä halvempaa / isommassa purkissa. Tsemppiä kaikille, kyllä me pystytään tähän :)

 172. Kirppana May 6th, 2010 11:30 am

  Eli siis jos ymmärsin oikein, niin ainoastaan salitreenin jälkeen otetaan dietmix annos??

 173. Maisa73 May 6th, 2010 11:31 am

  Moikka!
  Ilmoittaudun mukaan, 4pv menossa ruokavaliolla ja illalla sitten voisin tehdä kotiohjelman mukaan lihaskuntoharjoituksia. Olen talven aikana tiputtanut -10kg, mutta lisää saa tippua. Sain tästä blogista lisätsemppiä ja nyt innolla eteenpäin.

  Ruokavalio tuntuu sopivan mulle, samantyylisellä ruokavaliolla sain ensimmäisen 10kg pois. Mun haasteena on löytää takaisin innostus kuntoilemiseen. Haasteen tuo kuntoiluun myös perheen lapset. Ei tahdo löytyä aina aikaa äiskän omille menoille. Tosin tuossa on myös itse opettelemista, että otan sen pienen ajan itselle!

  Tsemppiä kaikille ja kuulumisiin!

 174. Jonna May 6th, 2010 11:36 am

  Täällä yksi kanssa eläjä! Minä koitan myös pitää ne sanat mielessä mitä Kate Moss on sanonut! Vaikka lähtökohtani on ollut hyvä, ei ylipainoa tai alipainoa ja lihaskunto kohtalainen niin jokaisella kuitenkin on mielessään se oma täydellinen vartalo ja sinne tähtään minäkin :)

  Ja olisi mulla kysymyskin Jutalle, miten nopeasti sinun mahasi palautui aikoinaan raskauden jälkeen? Tai oliko se edes iso vauvamaha jos/kun olit kuitenkin hyvässä kunnossa raskauden aikana? Roikkuiko sulla nahka ollenkaan? Niinkun tuntuu että kaikilla mun tutuilla (minä mukaanlukien) nahkareppu on ja pysyy..
  Itsehän olen päässyt tai ainakin tuntuu että olen päässyt siitä läskistä eroon mahassa mutta kolmen rakauden jälkeen se nahka on jo toinen juttu.. palautuuko se koskaan? Mulla näkyisi paremmin vatsalihaksetkin jos vaan se vedettävä nahka mahassa ei olisi siinä..
  Tuntuu turhalle haaveilla sinun vatsasta joka on aivan täydellinen!

  Mitä dieettiin tulee niin sain houkuteltua miehenikin mukaan :) Maistoin eilen sitä patukkaa välipalalla mikä oli vaihtoehtona ja vitja se oli hyvää! Olen pysyny herkuista erossa jotka mulla on feta varmasti suurin :D

  Tsemppiä meille kaikille!

 175. Nissu May 6th, 2010 11:41 am

  Tulin juuri kehonkoostumusmittauksesta ja arvot olivat ihan ok. Rasvaprosentti osui juuri tuohon haarukkaan, joka on suositeltava naisilla eli 20-25%. Painoindeksi on alarajalla eli painosta en yritä pudottaa vaan saada enemmän lihasta. Kyselinkin vinkkejä tuosta aerobisen ja lihasharjoittelun yhdistämisestä. Minulle suositteli, että voin kaksi kertaa viikossa käydä spinningissä tai vastaavassa ja yksi kerta kevyempää kuten kävelyä. Spinning ym. ovat kuitenkin kuluttavaa eivätkä lihakset kasva, jos tekee aerobista paljon. Tietysti varmaan eri asia teille, joiden tavoite on painon pudotus.

  Kaikille oikein paljon tsemppiä! Kiitokset Jutalle ja Bullille! :)

 176. body May 6th, 2010 11:47 am

  Täällä olen viikon ollut dietillä. Nyt tosin eilen tulin mukaan tähän Jutan vetämään. Mitään suuria muutoksia en tavoittele, haluan vain enemmän lihaserottuvuutta, kiinteytymistä. Pituus/paino 166/54
  eli normimitoissa ollaan! Lihaksia on tullut 1,5 vuoden tehokkaan salilla käymisen aikana ihan näkyväksi asti. Ahkera ulkonaliikkuja olen, päivittäin sellaiset 2-4 h reipasta kävelyä. Viikoitain salilla 4-5 krt. Salikertojen määrä riippuu kuinka usein käyn juoksemassa. Herkut eivät tuota ongelmaa, niistä olen luopunut nelisen vuotta sitten.. ;)
  Suuremmin en nälkää tunne, olen aika tottunut, sattuneesta syystä.
  Mutta tsemppaan kaikkia ja itseäni tähän diettiin!!!!

 177. Mauskis May 6th, 2010 11:49 am

  Täältä pärähtää taas yksi puupääkysymys:

  Mitäs nuo Goji-marjat? Ruokalusikkallinen/pvä ei ole paljoa, mutta kun ne pienetkin asiat ovat merkityksellisiä.. Marjojahan ne ovat, mutta kuivattuja, joten onkohan ne pannassa?

 178. saisse May 6th, 2010 12:12 pm

  Kolomas päivä meneillään ja hyvin on menny!:) miten se on ku imettää ja sitähä kuluttaa sitte enemmän? eka päivänä pää oli sairaa kipiä ja meinas välistä huippauttaa, mut siitä selvittii :) tänä aamuna heräsin sitte hirmuseen nälkään. olin iha hikine ja käet tärräs :D ei auttanu ku nousta ja mennä saman tien aamupalalle, että helpottaa! onko täällä ketää kuka imettäis, kommentoikaaha!ü

 179. Niinuska May 6th, 2010 12:26 pm

  Kolmatta päivää mennään ja tänään ei ihme kyllä ole nälkä vaivannut niinkuin kahtena ekana päivänä. Suurempien annosten syöminen ei todellakaan tuottaisi ongelmia, ja meikäläisellä onkin olleet ongelmana nuo liian suuret annoskoot sekä jatkuva napostelu, joten tää proggis tuli kuin tilauksesta. Ruuat on olleet hyviä, kaikki maistuu mulle, minkään kohdalla ei ole tullut fiilistä etteikö pystyisi syömään. Tänään olin salilla, ja kun vielä joi sen dietmixin treenin päälle, niin tuntui siltä että vau, taasko saa jotain ruokaa :) Ihan loistava olo, mitenköhän fiiliksissä sitä onkaan neljän viikon päästä!!!

 180. Maritta May 6th, 2010 12:28 pm

  Eilen tuli tehtyä oikein kunnolla rasittava kävelylenkki vähän extempore, liian rasittava.
  En ollut syönytkään moneen tuntiin, ja heikotti kovasti kun tulin kotiin.
  Otin palautusjuomaa ja onneksi helpotti tunnin sisällä. Yllättäviä menoja voi tulla, eikä ollut mitään mahdollisuutta saada suuhunsa mitään sallittua.
  Tänään sitten kakkosohjelma tuota voimaharjoittelua, onneksi voi syödä ihan ohjeitten mukaan, rahkaa voin käyttää jos haluan tyhjennyksen :D

 181. Hanna-Maria May 6th, 2010 12:31 pm

  Mahtava fiilis. Mulla on Bullin tekemä ruokavalio ja nyt alkaa näkymään tuloksia. Aurinko paistaa-tervetuloa kesä:)
  Lapsilla oli hauskaa kun äiti teki kotijumppaa.. juniori kiipesi selkään supermies liikkeen aikana ja luuli et leikitään…

  Tsemppiä Jutta viimeisiin viikkoihin!

 182. Maikki May 6th, 2010 12:37 pm

  Oon lukenut tätä blogia siitä lähtien, kun luin Jutan osallistumisesta kisoihin. Olet Jutta ihan älytön mimmi, siis positiivisessa mielessä! :) Ja tosi hienoa, että teette Bullin kanssa tän jutun meille taviksille. Kiitos siitä!

  Oon itse normaalipainoisena mukana projektissa jotta saisin lihaksia vähän paremmin esille ja jenkkakahvat pois. Oon kuntoillut koko ikäni ja syönyt periaatteessa terveellisesti, mutta kuulun niihin, joiden terveellinen syöminen ja liikkuminen kulkee käsi kädessä ja on joko on tai off. Syöminen lähtee käsistä siinä samassa, kun flunssa iskee tai liikkuminen jää jostain muusta syystä vähemmälle. Ja mulle kävi joulun jälkeen just niin, kun olin hirveessä flunssakierteessä, jolloin keräsin itselleni neljä kiloa ylimääräistä, puhdasta läskiä. Oon yrittänyt päästä niistä itse eroon, mutta aina tulee jotain tekosyitä syödä herkkuja… Tämä ruokavalio on mulle aivan täydellinen, kun joku sanoo, että syöt nää ja nää, ja muut unohdat! Tosin vihannesmäärä on mulle tosi pieni, kun olen tottunut syömään vihanneksia ja hedelmiä todella paljon. Eli mä en himoitse suklaata vaan kamppailen sen kanssa, että en siivua paria ylimääräistä viipaletta kurkkua tai tomaattia sen annoksen päälle… :D

  Mun täytyy Pauliinan tavoin kuitenkin vähän kritisoida sitä viimeistä tsempiksi tarkoitettua Kate Mossin kommenttia… En edes ymmärrä mistä, Jutta vedit sen Kate Mossin tähän, kun teillähän on eroa kuin yöllä ja päivällä! Itse en ihannoi laihuutta, vaan sopivaa lihaksikkuutta ja kiinteyttä. Ja mun mielestä tän projektin tarkoitus ei pitäisi olla tehdä kenestäkään laihaa, vaan hyväkuntoinen ja terveellisiä elämäntapoja noudattava mies/nainen. Siinä sivussa vaan ylimääräinen läski saa kyytiä, kunto kehittyy ja lihakset kasvavat. :)

  Mutta siis tätä viimeistä lukuunottamatta, Jutta sun tsempit on aivan mahtavia! Onnea vielä minunkin puolesta voitosta ja tsemppiä omaan, tiukkaan dieettiin ja treeniin!! :)

  Ja tsemppiä kaikille muillekin diettaajille!! :)

 183. BloomingCherry May 6th, 2010 12:39 pm

  Mukana, nyt ainakin hengessä! Nivelreuma rajoittaa säännöllistä liikkumista ja mieli niin halajaa aamuaerobiselle!!! Toivottavasti nilkka kuntoutunut tiistain lääkepistoksesta viikonlopulle tultaessa. Salitreeniä tosin joka toinen päivä oman ohjelmani mukaan.
  Mun ongelmani on se, että kun joku terveysongelma pakottaa olemaan aloillaan (nilkat ja polvet vaivanneet jo pari kuukautta) ja nyt kun vielä töissä kärhämää, niin sorrun makeaan. Joku ehkä meinaa että pari siideriä, mutta mulle se on suklaa.
  Muuten noudattelen tuota ruokavaliota, iltasyömisen järjestys vähän huono, kun ei ole tottunut illalla enää ‘oikeaa’ ruokaa syömään, eli iltaruoka tuntuu tosi tuhdilta. Mutta olen jo usean viikon karsinut hiilareita kovalla kädellä, lisännyt protskua ja jo nyt näkyy muutoksia lihasmassassa!
  Omaa projektini on ‘Operation HardCandy’, et kehtais laittaa Madonnan keikkatopin kesällä päälle! (Tavoitteena lihasmassan kasvatus ja kiinteytys, 3 kg jo lähtenyt, pari kiloa sais vielä tippua, nyt 168/57)Eli tsemppiä siskot – ja veljet :-D , tuloksia tulee näkymään!!!

 184. takku May 6th, 2010 12:39 pm

  treeni 1:n tekemiseen menneepi mulla reippa tunti, liki puoltoista.

 185. 1981 May 6th, 2010 12:59 pm

  Lähipiirin suhtautumisesta sen verran, että kun itse lähden viikoksi huomenna mökkeilemään/sukuloimaan, niin laitan kuhunkin paikkaan missä käydään viestin jossa kerron että älkää hössöttäkö tarjoilujen kanssa, olen tiukalla ruokavaliolla kuukauden. Ei sit tarvi kahvipöydässä selitellä että “voi voi kun olet laittanut minua varten herkkuja, en kyllä aio mitään syödä. :/ ” Reilua ilmoittaa etukäteen. Tiedän että osa alkaa “tuputtaa” kahvileipää silti (hyvää tarkoittaen).

 186. Woman on the mission :) May 6th, 2010 1:13 pm

  Neljättä päivää viedään ja olo on mitä mainioin! Ennen tän dieetin aloittamista olin jo päässyt raskauskiloista eroon, ja on niin motivoivaa, kun tietää, että pääsee kesäksi vielä timmiin rantakuntoon :) Oon aina treenannut paljon ja vauvankin kanssa pystyy kyllä treenaamaan ja liikkumaan, jos vain itse näkee vähän vaivaa ja järjestää sitä aikaa. Ja kun tässä päivät on kotona, niin on hyvin aikaa tehdä ruoka-annokset valmiiksi, syödä säännöllisesti ja tehdä reippaita kävelylenkkejä ihanassa kevätsäässä. Mies hommasikin minulle jo odotusaikana spinningpyörän sekä penkin ja painot kotiin niin pystyy treenaamaan vaikka kotona :) Tsemppiä kaikille!

 187. timmiks? May 6th, 2010 1:27 pm

  HEIPPA!
  Täälläkin mennään hyvällä ruualla, leseet katoaa rahkan ja marjojen joukkoon hyvin. Päänsärky on kaverina ajoittain täälläkin ja vessassa juokseminen häiritsee työntekoa mut eiköhän sekin helepotu ajan kanssa..

  Mielestäni jos kyseessä on isot juhlat kuten häät, itse ainakin katsoisin noutopöydän antimia ja soveltaisin siitä jotain diettiin sopivaa. Ainahan niissä on salaattia ja jonkinlaista lihaa ja kalaa. Syö vaan sen yhden lautasellisen ja jättää santsikierrokset muille. Ei tarvi vessassa omia eväitään syödä ;D

 188. Päivi May 6th, 2010 2:08 pm

  Saisse, kyselit imettämisestä. Itse olen juuri lopettanut imettämisen. Ja yleisestihän ollaan sitä mieltä, että kunnon diettaaminen ei ole suositeltavaa imettäessä. Toki ruokavalion voi ja pitääkin olla monipuolinen ja terveellinen, mutta itse en ainakaan imetysaikana vedelly reippailla miinus kaloreilla, koska itselläni ainakin imetys selkeästi piti kehoa “turbo” vaihteella ja paino putoilikin aikalailla itsestään. En tiedä mitä Jutta tai Bull tähän vastaisi, mutta voi olla, että jos edelleen haluaa imettää voi olla syytä syödä pikkasen reilummin. Imetyksen on arveltu kuluttavan noin 500 kcal extraa/vrk.

 189. Chica May 6th, 2010 3:34 pm

  3. päivä menossa ja jännät fiilikset! mitat 158/71, josta siis huomaa että kiva ois jotain tiputtaa :) tavote ois 65kg! Koko ajan miettii että onhan kaikki ainekset oikeat.. Ostin naudan jauhelihaa jossa 6% rasvaa.. hmm? Nälkä ei varsinaisesti tule missään vaiheessa, mutta se että ei saa suuhun pistää mitään väleillä ja napsia kaikkea on PAHA! Se on itellä ainakin se kiusaus. Ja se että kanssa asujani tilaavat pitsaa ja itte ei saa syödä.. miuhh alko melkein itkettämään, mutta EN SORRU!
  Ne jotka kyseli green tea valmisteesta, olen syönyt sitä nyt pari kk ja se auttaa todella kiinteytymään! pari kolme ekaa päivää saa vessassa juosta ihan hulluna (itse vartin välein :D ), mutta eron kehossa alkaa huomaamaan. Muutenkin valmiste tekee hyvää, sisältää paljon antioksidantteja, joten nuhan pitäisi pysyä kaukana ;)
  Itellä green tea valmisteesta huolimatta päällä nuha ja viikon sairasloma, joka estää liikkumisen (olen kuntosalilla töissä ryhmäliikunta-ohjaajana), mutta ensi viikolla sitten taas takaisin töihin ja liikuttamaan ihmisiä ja itseäni! :)
  Tsemppiä kaikille ja syömisen ja liikunnan iloa! :)

 190. Suvi May 6th, 2010 3:51 pm

  Olen kyllä ajatellut tätä vaihtoehtoa, mutta toinen puoli huutaa jutan sanat “missään nimessä ei saa soveltaa” voihan sitä toki sielläkin keveästi syödä, mutta se kakku on kyllä paha! Nyt kyllä tuntuu siltä, että en koske siihen, mutta mikäs onkaan tämän herkkuperseen mielipide kun kakku on edessä. Jännä nähä.

 191. Laurette May 6th, 2010 4:07 pm

  Kolmas päivä hyvällä mallilla :) Päänsärkyä ja nälkää on, mutta myös keveyttä ja hyvää mieltä! Vaan kylläpä ruokakin maistuu kun syö se nälkäänsä.

  Keittovinkki ihan “normaalielämästä”: kuullottele keskilämmöllä paloitellut porkkanat öljyn kanssassa (ja halutessasi sipulia) + lisää vettä + mausta ainakin suolalla ja pippurilla. Mausteiksi sopivat tosi hyvin kuivattu rakuuna tai tuore inkivääri. Soseuta samettiseksi ja lisää raejuustoannos koristeeksi. Kanan/kalan voisi ehkä syödä erikseen, kun keitto tällaisenaan on ihanaa :)

 192. Paula May 6th, 2010 4:19 pm

  Hei, vaan kaikille!

  Lukekaa ne ohjeet huolella! Huomasin meinaan itsekin, että siellä selvästi sanotaan, että kahvia ja teetä saa juoda ja sitten lähden kysymään teestä..

  Kiitos sinulle (Sari taisi olla), joka ohjeistit tuosta laktoosi asiasta. Korvaamaan Fast Dietmixin – Fast Soija90.

  Itse olen edelleenkin flunssassa ja silloin ei ole hyvä kuntoilla. Pahempien ja jopa kohtalokkaiden jälkitautien pelossa.

  Tänään käyn joka tapauksessa kaupassa ostamassa tarvikkeita, joita onnistun saamaan.

  Itselläni on selvästi ylipainoa ja tämä Jutan ja Bullin tsemppaaminen antoi itselleni hyvän mielen lähteä ohjelmaan mukaan. Itse menen oman kunnon ja omien rajoitusten mukaan, niin kuin on tarkoituskin. Ruokaa saa mielestäni ohjeiden mukaan syödä ihan kunnolla ja terveellisesti.

  Mukavaa neliviikkoista kaikille! Ja saahan niitä terveellisiä elämäntapa ohjeita senkin jälkeen toteuttaa.=)

 193. nessu May 6th, 2010 4:26 pm

  Kyllä nyt harmittaa. Aloitin ruokaohjelman varsinaisesti eilen. Ruuat maistuvat hyviltä, varsinkin välipalat. ;) Salitreenin olen aloittanut pari viikkoa sitten ja puhkuin intoa aivan täpöllä. Tämä aamuna pakkasin hyvässä uskossa lenkkivarusteet, että kävisin kävelemässä ennen pilates-tuntia. No, kurkku on kipeä ja pelkona, että alkaa pidempikin flunssa vaivata. :/

  Nälkää en ole nähnyt, mutta koko ajan on tunne, että nälkä alkaa ihan just, kun ei ole kunnolla täysi olo. Ruoka-annokset tuntuvat minulle kevyiltä ja katoavat hetkessä. Veskissä olen juossut ahkerasti ja tuntuu, että ainakin aineenvaihdunta on vilkasta. Kun vain voisin liikkua nyt kun siitä on tullut mieleistä.

  Puolitoista vuotta kesti innostua taas liikkumisesta. Ja uskaltauduin kilojeni kanssa jopa salille. Aiemmin en ole sitä harrastanut, mutta nyt nautin kovasti itseni rääkäämisestä. ;)

  Melkein 10 kg tuli “liikuntalakon” aikana elopainoa lisää. Työkaverit ihmettelivät, että en näytä yhtään ylipainoiselta, mutta ehkä osaan pukeutua ainakin joskus niin, etteivät makkarat näy. Vyötärö on suurin ongelmani ja harmittaa, etteivät vanhat vaatteet enää mahdu päälle. En haluaisi kaikkia pieneksi jääneitä antaa eteenpäin, vaan palata kevyeeseen vanhaan minuun.

  Tällaisia mietteitä tänään. Pitää mennä parvekkeelle torkkumaan aurinkoon, kun ei voi lenkillekään lähteä. Hengessä silti mukana. :)

 194. SlimHeidi May 6th, 2010 4:48 pm

  Kolmas päivä illassa. Vielä iltalenkkipyrähdys ja sitten iltapalan kimppuun. Paino ei ole vielä juurikaan tippunut (lähtö 158cm/64kg,3 lasta, ikää 33v), mutta en ole varmaan ehtinyt liikkua riittävästi.

  Eikö kellään muuten töki noi omegat? Mulla tulee aamun satsin jälkeen pitkälle iltaan kalaröyhtäyksiä! Todella ällöttävää. Olen kokeillut ottaa tabut tyhjään vatsaan ja syödä aamupala päälle, olen kokeillut syödä ensin aamupalan ja tabut päälle -> tulos sama!

 195. Niina May 6th, 2010 6:01 pm

  Itsellä menossa 10 viikko ruokavaliolla, ja 7 jäljellä :) tiukkaa on välillä tehnyt, isännän karkin syönti vieressä ei ole helppoo katseltavaa. Mutta uskon lopputuloksen palkitsevan, painosta jo -7kg ja peilissä muutos on vieläkin huikeampi :D Eli HIRMU TSEMPIT kaikille, pitäkää pintanne!! nolla toleranssi tuo hyvän mielen :)

 196. fatgirl May 6th, 2010 6:09 pm

  Kiitos ekalle joka mainitsi Ehrmannin maitorahkan..tänään koemaistoin sen välipalalla ja en valioon enää palaa. Ehrmannin purkki on edullisempikin :)

  Kolmas päivä on nyt meneillään ja tänään ensimmäiset mieliteot..pitsa ja suklaa kävi mielessä, mutta se meni nopeesti ohi ja nyt on päivällinen valmistuksessa. Hyvältä tuntuu!

  Tässä kehossa on ylimäärästä 30kg, mutta olisin älyttömän tyytyväinen jos aikanaan saisin 25kg pois. Nyt toivon että tästä lähtisi kunnon startti! Tsemppii kaikille mukana olijoille!! :D

 197. Milja May 6th, 2010 6:14 pm

  Mulla onneksi ei ole mitään isompia juhlia tiedossa, mutta yksi pieni reissu parin viikon päästä, joten iltapalaa on mahdoton toteuttaa. Paitsi että otan iltapalaksi lasin kuoharia! Olen jo ajat sitten luvannut viedä erään ihmisen synttäreidensä vuoksi kuoharilasilliselle, enkä sitä aio perua. Älkää kertoko Jutalle ja Bullille. ;D
  Ravintolassa saa sellaista ruokaa kuin haluaa ja hotellin aamupalalla tuo onnistuu varmasti aika lähelle.

 198. Tuulia May 6th, 2010 6:23 pm

  Heips,

  Saakohan punajuurta liemessä syödä.. ?
  Tietääkö kukaan :D

 199. marja May 6th, 2010 6:56 pm

  kannattaa survoa jäiset marjat teho/sauvasekoittimella ja sinne sitten rahka sekaan ja illalla rahka ja mehukeitto sekä leseet sekasin sekoittimella niin on tosi hyvää eikä tarvii mitään makeutusaineita :)

  Jos teillä jääny hedelmiä jääkaappiin ja niitähän ei nyt saa syödä niin monista hedelmistä voi tehdä ihania kasvonaamioita tai hiusnaamioita ja ohjeita löytyy netistä. Itsellä nyt avokadonaamio naamalla. Nyt hyvä pitää ihollekin tehokuukausi.niin ihanaa :)

  Tuo ruokavalio on kyllä todella hyvä, ekapäivinä tuntui että syömistä on kamalasti kun olin tottunut niin vähään mutta kyllä nyt jo maistuu ja aamullakin puuro menee hyvin.

 200. maikku May 6th, 2010 7:26 pm

  Tänään ollut jo tosi paljon helpompi päivä. Ei ole ollut nälkä vaan kevyt ja hyvä olo. Janontunne vaan vaivaa koko ajan vaikka juon tosi paljon vettä.. Täytyy vaan juoda enemmän ja juosta vessassa koko ajan.
  Vielä kun saa ne leseet jotenkin uppoamaan..
  Pumppikin sujui hyvin :)
  Saisse, mä luulen että tää dietti ei sovi jos imettää (maidon tulo voi loppua) ja imettäessä ei saisi laihduttaa näin rajulla dietillä. Voin kyllä olla ihan väärässäkin, tsemppiä :)
  Tsemppiä kaikille…. toivottavasti tuloksia alkaa pian näkymään. Olo on jo ainakin kevyempi..

 201. Laura May 6th, 2010 7:41 pm

  Sinä joka imetät, en suosittelisi näin tiukkaa ruokavaliota. En toki ole mikään ammattilainen tässä asiassa, mutta imettäessähän tosiaan tarvitsee enemmän energiaa mitä normaalisti, itsellä ainakin väheni maidon tulo kun vähensin ruoan määrää ja semmosen kuukauden yrittämisen jälkeen lopetin kokonaan. “Rasvavarastoista siirtyy kuona-aineita ja myrkkyjä lapseen, jos laihdutus aloitetaan samalla, kun imetetään”, tämmösillähän lauseilla sitä pelotellaan mutta enpä usko että maltillinen painonpudotus tekee mitään tuommosta ja varsinkin jos sulla on tavoitteena vain kiinteytys!

 202. -S- May 6th, 2010 7:46 pm

  Neljäs päivä alkaa olla pulkassa! :)

  Itse olen todella tarkka ruuan määrien kanssa ja en yritä löytää porsaanreikiä tai soveltaa Jutan ohjeita, sillä juuri niihin “jos nyt pikkasen maistan tätä, ei se haittaa” -sortumisiin olen yleensä kompastunut. Vuoden aikana on kertynyt 5 kg lisää, vaikka tuntuu että olen syönyt normaalisti ja käyn salilla ja jumpissa useamman kerran viikossa. Tämä Jutan ja Bullin ruokavalio ja treeniohjelma tuli siis niin tarpeeseen! Suuri kiitos!
  Ja nyt en sorru, vaan pysytään dietissä! Viikonloppuna saatan ottaa lasin tai kaksi pepsi maxia.

  Yksi asia vaivaa. Eli minua janottaa koko ajan! Onko muilla samaa ongelmaa vai laitanko kenties liikaa suolaa ruokaan? En mielestäni mausta ruokaa sen enempää kuin aiemminkaan. Mutta vettä tulee siis juotua päivän aikana paljon!

  Tsemppia kaikille kanssa diettaajille! Mahtavaa että meitä on näin suuri joukko mukana :)
  -S-

 203. Tea May 6th, 2010 8:06 pm

  Moro!
  Huomenna alkaa.. Vielä ehdin mukaan. Alkuviikon mahakipujen takia ei pystynyt syömään paljo mitään mut nyt taas kunnossa ja dieettaus sekä treeni alkakoon! Jee jee! :)

 204. P. May 6th, 2010 8:12 pm

  haittaako purkan syöminen mitään :o perus ksylitoli

 205. Terhi May 6th, 2010 8:18 pm

  Oli pakko tulla tänne taas lukee ihmisten fiiliksiä… Mulla on ollut tänään tosi outoja tuntemuksia. Kauhee nälkä on vaivannut koko päivän, tunne on alkanut kiusata aina noin 20 minuutin jälkeen edellisestä aterioinnista. Ruoka saa kyllä täyden olon vatsaan, mutta ei kestä tuon kauempaa :( Lisäksi mulle tuli tänään niin voimakas huimausaalto että melkein taju lähti. Syitä voi tietysti olla monia, esim. huono ilma, mutta mulla ei yleensä tollasia satu, pisti mietityttämään.

 206. Ansku May 6th, 2010 8:26 pm

  kolmatta päivää mennään aamulla tunnin kävely lenkki ja sama illalla, ihanaa kun aurinko paistaa niin lenkit menee helposti, tänään grillattiin miehen kanssa broiskua ja kasviksia nam! ajattelin tehdä pepsi maxista pakastimessa mehu jäitä jos makean himo iskee.
  lauantaina olisi työpaikan risteily tallinnaan ja mietin miten siitä selviän mutta sata lasissa mennään eikä nyt repsahdeta.

 207. linnea May 6th, 2010 8:28 pm

  Tänään tein salilla 2.treenin ja tuntui kyllä menevän treeni perille… Askelkyykkyjä tehdessä tuntui että peppu rjähtää, kun lihaksia poltteli oikein tosissaan.Kun aloin treenin jälkeen juomaan palautusjuomaa, niin en meinannut saada pullon suuaukkoa suulle käsien täristessä ihan hervottomasti. Hyvältä tuntuu! :)

  Tykkään näistä treeniohjelmista, koska niiden tekemiseen menee aikaa vain n.tunti. Ehtii sitten tehdä kaikkea muutakin päivän aikana, ja treenin aikana pysyy mielenkiinto yllä.

 208. Aino May 6th, 2010 8:41 pm

  Onnea vaan teille joita ei nälkä vaivaa :) Mulla on koko ajan kamala nälkä ja heikotus ja pääkipu, vaikka 4 päivä on jo pulkassa kohta. Toistaiseksi en ole saavuttanut hyvää ja kevyttä oloa vaan lähinnä kovan nälän.. Mikähän mua vaivaa? Hyvän ystävän ja ihanan siskon tsemppi onneksi auttaa jaksamaan. Lauantaina aion syödä kyllä varmaan pastaa tai ruisleipää sillä olen myös menossa HCR:aan eli puolimaratoniin, tosin kävelylinjalla mennään sillä kunto on huono ja ylipainoa jonniin verran. Ensi vuonna sitten juoksen sen.
  Tsemppiä teille kaikille ja myös mulle.

 209. katriina May 6th, 2010 8:47 pm

  Hellou ! mulla neljäs päivä menossa,aloitin jo maanantaina, ja niin hyvät fiilikset tästä,nälkä tuntuu kyl olevan koko ajan,mut kai se tarkoittaa sitä et somethink happend.. en oo koskaan päässyt näin pitkälle, kaikenlaisia houkutuksia tullu eteen,mut nyt uusi itsekuri ei anna periksi. Olin eilen leffas, no siel tuoksu popcornit ja karkit, mut sit tuli mieleen ne sanat ” mikään ruoka/herkku ei maistu niin hyvältä kuin miltä hoikkuus tuntuu” vai miten se meni.. mut tää on niin mahtavaa :D Tsemppiä kaikille lujasti!! Ja ISO kiitos Jutalle & Bullille!

 210. isa May 6th, 2010 8:52 pm

  APUA! EN saa tota MAITORAHKAA menemään alas, kun luiskallisen saa nielastua, niin meinaa tulla ylös. :( HELP! Välipalahan pitää sitten vain korvata tolla dietmixillä ja iltapala raejuustolla. Tekisi kyllä mieli vaihtaa toi maitorahka 1 % viiliin, mutta enpä tiedä, voiko niin tehdä, ei varmaan. :( mulla on vasta kolmas päivä takana, ja voin kertoa että tiukkaa on tehny. varsinkin kun on niin herkkujen ja hyvän ruoan perään. Mieliteot on ollut järkyttävät ja vaikka aika pienikokoinen olenkin ( muutaman kilon pudotusta olis tarkotus saavuttuu ja kiinteyyttää ) niin nälkä on ollut. Mutta haluaisin niin vetää tän projektin kunnialla loppuun, kun kerta on tähän mukaan lähtenytkin ja se kilojen pudotus olisi enemmän kuin tärkeää!! MAITORAHKA pakko jättää pois. :(

 211. saisse May 6th, 2010 9:01 pm

  JUTTA TAI BULL!
  Ottaisitteko jompi kumpi kantaa tähän imetys asiaan? Pitäisikö lisätä kaloreita? Kova halu olla mukana projektissa.
  Kiitos :)

 212. Christa May 6th, 2010 9:16 pm

  Onko kellään muulla vaikeuksia noiden vehnäleseiden kanssa?? :D D Itellä ei nimittäin millään meinaa upota!!>.<
  Hyvin muuten lähteny käyntiin :)

 213. Ansku May 6th, 2010 9:42 pm

  Heips kakki diettaajat!

  Tänään on ensimmäinen päivä menossa, kun vasta eilen tästä kuurista kuulin, mutta so far so good! Pientä nälän tunnetta, mutta siihenkin tottuu varmasti nopeasti. Ootteko tai aijotteko käyttää noita fast burnereita ym.? Onko kokemuksia?
  Ihan mieletöntä, että tähän juttuun on lähteny näin paljon porukkaa mukaan:) Voidaan tsempata toinen toisiamme ja tulla sitten lueskelemaan kannustavia kommentteja niinä heikkoina hetkinä;)

 214. Paula May 6th, 2010 10:06 pm

  Muistattehan te päänsärkyiset juoda tarpeeksi? Se oli minimissään 3 litraa päivässä. Lisätyn suolan määrä 2-3g/pv. Syömättä ei saanut olla yli 4 tuntia!

  Tässä vain toistan näitä mitä ohjeessakin lukee. Siellä lukee myös, että 2 Omega 3 kapselia aamuin illoin. Itse aion ottaa (kuten tähänkin saakka) 2 möller luustolle kapselia aamuisin. Tietääkseni näitä omega kapseleita on niin monen sorttisia ja eri pitoisuuksilla, että en ymmärrä tuota yleisohjetta?

  Itse vasta siis aloittelen tuolla ruokaohjeistuksella, kun en flunssan takia voi urheilla. Minulla aiheutti vähän hankaluuksia tuon vehnäleseen kanssa punnitessa, mutta nyt löysinkin paketin kyljestä, että 20g on 1dl. Eli puolet siitä sitten.

  Ei tee kyllä toistaiseksi määrät yhtään pahaa, kun oon tottunut syömään herkkuja vaan;) Näistä tuleekin täyteen!

 215. isa May 6th, 2010 10:13 pm

  Saako muuten purkkaa syödä ? onhan siinäkin 2 kcal palassa. ;) se auttais jonkun verran tohon makean nälkään.

 216. miisu May 6th, 2010 10:25 pm

  Mulla nyt jo neljäs päivä takana. Hyvin sujuu edelleen, mutta eilen jo illalla tuntui, että vetää suonta sekä jaloista että ihan sormistakin, tänään sama juttu, lähinnä iltaisin ja reenien jälkeen. Liian vähän suolaa….? Paljonko tuo lisätyn suolan määrä 2-3g on teelusikassa tms.? Mun vaaka, vaikka onkin ihan “grammalleen-vaaka”, ei näytä ihan tarkalleen tuollaisia hippusia.

 217. Sepsy May 6th, 2010 10:45 pm

  Moi!

  Luettuani muiden kokemuksia, kun joillakin ollut huimausta, päänsärkyä ja pahoinvointia..yms.
  Haluaisin sanoa, että tämä on todella tiukka rasvan- poltto dieetti, joka mielestäni soveltuu parhaiten normaalipainoiselle, joka haluaa kiinteytyä tai henkilöille, joilla on muutama ylimääräinen kilo..

  Olen ehkä hiukan huolissani teistä jotka kokevat pahoinvointia, se on mielestäni merkki elimistöltä, että aika rajua meininkiä..

  Asiantuntija en oo, ihan tavallinen treenaaja, joka haluaa kiinteytyä kesäksi ja ihan omaa päätä kokeillakseni ryhdyin tähän, olen normaalipainoinen, käynyt salilla yli 10.v ja harrastanut liikuntaa muutenkin ja pari kertaa ennemmin ollu rasvanpoltto dieetillä, joka ei ollut näin vaativa kuin tämä, mutta kesti kauemman aikaa..

  Haluan teille kaikille hyvää ja mahdollisuuden pysyvään painonpudotukseen ja sen jälkeen sen hallintaan, mutta jos mielipidettäni kysytään, niin kannattais varmaan ottaa Jutalta tai joltain muulta personal treineriltä ihan henkilökohtainen dieetti, voisitte varmasti paremmin koko laihdutusprosessin ajan ja saisitte itsellenne energisen hyvän olon, vaikka kuurilla olettekin..

  Ps. Päänsärky voi johtua myös veden juonnin lisäämisestä, ellei ole ennemmin tottunut juomaan niin elimistö saattaa reagoida. Mielestäni kerralla kannattaa juoda 2-3 dl, sopivin väliajoin..

  Oikein paljon tsemppiä jokaiselle :)

  -Sepsy

 218. Siiri May 6th, 2010 10:45 pm

  Nyt ois pulma ratkaistavana!
  Olen vuorotyöläinen ja yövuorojakin sattuu aika ajoin kohdalle. Miten siis kannattaa jakaa ruokailut niin, että ne riittä myös yön ajaksi? Itse kuitenkin heräilen enne ensimmäistä yövuoroa ihan normaalisti aamulla ja nukun sitten jossain välissä muutaman tunnin päikkärit ennen yötä. Joten aterioiden syömisen aloitan aamulla klo.9-10 maissa ja yöstä kotiudun klo. 7.30 seuraavana aamuna. Voinko siis jo aloittaa yön aikana seuraavan päivän satsia? Nyt vinkkejä kehiin hyvät kanssa treenaajat! :)

  Niin, sen verran voin sanoo, että mulla kolmas päivä alkaa olla pulkassa ja melko hyvä olo. Eka päivä oli pahin nälän suhteen, mutta nyt on jo ruennut maha tottumaan. Kotitreeniä olen tehnyt kaikkina iltoina 3-4 kierrosta ja aerobiset siihen päälle melkein joka päivä, kun koiran kanssa tulee lenkkeiltyä reippaasti. Vaakaa en omista joten hankala sanoa miten on mittari värähtänyt…mutta mututuntumalla voin sanoa että jotain on tapahtunut ;)

 219. voimanainen May 6th, 2010 10:52 pm

  Kiitos edelleen Jutta ja Bull.

  Suosittelen lämpimästi käyttämään luomutuotteita niin paljon kuin mahdollista. Mm. vehnänleseet ei ole niin purun makuista ja tulee vielä parempi olo kun tietää syövänsä puhdasta ruokaa.

  Myös patukoissa löytyy luomua, tosin vielä en ole ehtinyt suuremmin perehtymään miten vastaavat Fastin patskuja eli käyvätkö tähän saumaan.

  =)

 220. Pippuri May 7th, 2010 6:35 am

  Viides päivä alkoi ja olo on tällähetkellä hyvä, aikaajoin ollut huonoaoloa, väsymystä mutta eiköhän se kroppa ala pikkuhiljaa tottumaan. Ruoat menee hyvin alas, ei ongelmia ja olenkin syönyt täysin ohjeiden mukaan. Mulla olis tarkoituksena saada 5kg pois ja kiinteytyä, katsotaan miltä neljän viikon jälkeen näytetään =) Mukavaa viikonlopun alkua kaikille, ja koitetaan tsempata viikonlopun yli niin sitten onkin jo viikko takana ;)

 221. säpsytys May 7th, 2010 7:03 am

  ou nou!! miks ei tunnu yhtikäs miltään?? pilkuntarkasti olen noudattanut kaikkia ohjeita, mutta en huomaa mitään eroa fiiliksessä!! paitsi nälkä nyt vaivaa. vaikka vaa’assa tai peilissä nyt ei tiettykään vielä mitään ole tapahtunut, niin ajattelin että mieli silti ois nopeemmin virkistynyt. tahtoisin niin kovasti jo sen energisemmän ja pirtsakan olon!! kai tää kroppa sit vaan on niin pirun hidas. :C No, kohta aamupalalle.

 222. maikku May 7th, 2010 7:10 am

  Huomenta! Päivä neljä käynnistyy… Aamulla kävin vaaalla ja vain 300g pudonnut eli ei mitään. Olen malttamaton, siitä saisi lisätsemppiä kun taas olen miettinyt onko tässä järkeä… vaikka kova tsemppi onkin yllä ja yhtään en ole lipsunu.
  Ensi viikon opiskelupäivät myös mietityttää. Olen syönyt aina vasta matkalla junassa kun on niin aikainen lähtö ja nyt en tiedä miten puuron syöminen kylmänä junassa onnistuu. Jos syön kotona tulee aamupalan ja ruuan väliin 6 tuntia…Ideoita.
  Tsemppiä kaikille… mun on maha puurosta ihan täynnä ja tarttis vielä syödä se raejuusto… tuntuu että tällä lihoaa…

 223. Johanna May 7th, 2010 7:35 am

  Heips!
  Mukana on oltu alusta saakka ja ohjeita noudatettu.
  Alussa pää oli kipee, mutta se on helpottanut.

  Onko muilla ollut levottomuutta öisin? Tuntuu, että heräilen jatkuvasti enkä saa uudelleen heti unta. Mulla on kyllä töissäkin aika ressaava jakso, ja voihan olla että tää diettikin ressaa, mutta onko muilla ollut samaa. Vai nälkäkö se herättelee? Toisaalta, kun sitten aamulla herään, niin ei mulla mikään sudennälkä ole, teen eväät töihin ja pyöräilen tyhjällä vatsalla töihin ja syön aamupalan töissä.

  En malttanut olla punnitsematta itseäni vaikka alussa ajattelinkin punnitsevani viikon välein.
  No, mulla lähtötilanne 172/70, nyt painoa 68 eli nesteitä on lähtenyt ainakin liikkeelle.

  SUosittelen muuten juomaksi Lidlin saskian kivennäisvettä joka on kevyesti hiilihapotettu. Se on hyvää ja edullista!

 224. katja May 7th, 2010 7:49 am

  Viides päivä käynnistyy täälläkin ja 3kg on nesteitä lähtenyt :D Olo on parantunut alkupäivistä, kunhan huolehtii että ateriaväli pysyy siinä alle 4 tunnissa ja vettä saa todellakin juoda ihan koko ajan.
  Isäntä meillä jo luovutti, ei kykene syömään aamuisin noin paljoa, ei tykkää rahkasta ja rakastaa leipää, joten siinähän se sitten meni. Mua tosin lupasi tsempata loppuun asti!

  Tuota dietmix-palutusjuomaa ei löytynyt meidän cittaristakaan, pari pienempää kauppaa kävin jo aikaisemmin tsekkaamassa. Siellä oli vain sitä reco2,muscle ja joku kolmas jota nyt en muista, mutta tota diet sanaa ei lukenut yhdenkään kyljessä :/ Tarttee vielä prisma käydä tarkastaa.

  Ekat houkutuksetkin vältetty kun oli eilen töissä virkistäytymispäivä, lounaalla seisovasta pöydästä napsin salaattia, kalaa ja perunaa ilman mitään kastikkeita ja jälkkärit jätin väliin!
  Tsemppiä kaikille tähänkin päivään ja tulevaan viikonloppuun, meillä nuoremman tytön 2v synttärit joten taas tulee selkärankaa testattua ;)

 225. Tiitu May 7th, 2010 7:57 am

  Kyllä iski hankala tilanne kun aamupuuro paloi pohjaan… Lapsille iski tilanne päälle ja sitä selvittämään sännätessä alkoi tulla kärynneen puuron haju. No mahtavaa! viimeiset kaurahiutaleet… jes… menipäs hankalaksi :( se on joko syötävä joku muu päivän ateria tai oltava syömättä… kumpikohan on parempi??

 226. Palleroinen May 7th, 2010 8:01 am

  Aika puuduttava ruokavalio, mutta toimii takuulla. Itse olen samantyyppistä diettaamista harrastanut aiemminkin, mutta nyt oli kyllä paikallaan tällainen ryhmän johdatus ja motivointi. Siitä erittäin isot kiitokset kaikille mukana oleville ja homman liikkelle laittaneille. Tasan kilon verran on lähtenyt painoa 1.5 lähtien, jolloin kevensin ja järkeistin ruokavaliota rajusti. Tavoitteena on pitää n 1kg/viikko tahti koko toukokuun ajan. Maanantaista lähtien otetaan vielä aamulenkit kuvioon mukaan, että saa rasva entistä kovemmin kyytiä!!

  Tsemppiä! Älkää hermoilko kuitenkaan liikaa vaakan lukemien kanssa, vaan tunnustelkaa omaa olotilaa, peilikuvaa ja fiiliksiä. Pahaolon hetket kannattaa taistella, koska tämä homma kannattaa aina. Terveempiä vuosia ja parempaa itsetuntoa ei korvaa oikein mikään.

 227. Minya May 7th, 2010 8:01 am

  Malttia malttia malttia! Ne laardit on kerätty sinne vuosien kuluessa, eivät valitettavasti muutamassa päivässä katoa. Muutenhan elämä olisikin turhan helppoa.

  Täälläkin vakaa päätös noudattaa kirjaimellisesti ohjetta, luotan ammattilaisen sanaan.

  Maitorahkasta kitisevät: EHRMANN!

 228. anne78 May 7th, 2010 8:04 am

  Hei,

  ilmeisesti täälä on paljon myös sellaisia joilla tosiaan lähtöpaino on jo alhainen, koska ainakin minulta on lähtenyt 3 päivässä 2,2kg (nyt siis alkaa 4päivä ja aamupala syöty. Minulla on tosiaan jonkun verran enemmän painoa 172 cm ja lähtöpaino 83kg. Ruokavaliota olen noudattanut tiukasti ja juonut todella paljon vettä lisäksi. Olen myös joka päivä käynyt jumpassa tai spinningissä.

  Toisilla tosiaan voi olla myös, että elimistö reagoi hitaammin.. mutta tsemppiä vaan kaikille! Minä ainakin ihan innoissani ja hyvä on olokin.

 229. Sonja May 7th, 2010 8:31 am

  Moi!

  Samat sanat, pääsärkyiset muistakaa juoda paljon. 3 litran kanssa on oikein huolehdittava siitä että se menee.

  Itse joudin olla hotelli aamiaisella tänään ja eihän siellä ollut puuroa eikä raejuustoa. Joten jätin hiilarit väliin kokonaan ja otin munanvalkuaisia, kirsikkatomaatteja ja pari viipaletta kinkkua. Joudun matkustelemaan joten se on hiilarittomalla mentävä täysin ja protskujauheet ja patukat messissä.

  Kun joku puhuu “hyvästä” ruuasta, on hyvä muistaa että kaikki valkoinen jauho ja sokeri on myrkkyä, ei missään nimessä hyvää ruokaa. Jutta sanoi aiemmin hyvin että ajatelkaa tätä kehon kannalta: sille annetaan nyt sitä mitä se tarvitsee eikä mitään muuta.

  Mitä parempi fyysinen kunto, sen paremmin myös pääkoppa toimii ja on muutenkin vahvempi ihminen. Löysä lilluva keho on myös löysä lilluva pää. Näin se menee =)

 230. Tintti May 7th, 2010 8:36 am

  Neljäs päivä alkanut tunnin lenkillä ja pienellä punttitreenillä. Nyt puuro maistuu :) Tuo raejuusto puuron seassa on minun makuun vaikka aluksi sitä epäilin. Olo on ollut energinen ja kaikki ruuat maistunut. Nälkää en ole näkenyt vaikka ennen vetelin älyttömiä annoksia ja herkkuja tuli napostelua pitkin päivää. Tämä alku on ollut aika helpohko. Ehkä aurinkoinen ilma piristää, on kiva ulkoilla eikä koko ajan ajattele ruokaa. Ja mulla alkoi kesäloma joten ruokia on ollut helppo tehä ilman kiireitä.

  Sen verran ajattelin herkutella että lauantaina otan leffaan proteiinipatukan ja pari desiä pepsiä. Sehän oli sallittua. Hieman pelottaa viikonloppu koska yleensä ne ovat olleet yhtä herkuttelua.

  Tsemppiä kaikille viikonloppuun :)

 231. Maana May 7th, 2010 8:42 am

  4. päivä menossa. Eilen oli päänsärkyä, muttei enää tänään. Päänsärky tullenee siitä, että kuona-aineet lähtevät liikkeelle. Kiloja on karissut 2 kg. Eilen illalla oli ensimmäisen kerran nälkä, muuten ei ole tarttenut nälästä kärsiä. Rahkaa en pysty myöskään syömään (maha ei kestä), mutta sillehän oli korvaavat vaihtoehdot. Tosin nuo protskupatukat maistuu puulta ;) mutta mitäpä sitä ei nainen kestäisi kauneutensa vuoksi. Olen aamupalan kaurahiutaleet laittanut jo edellisenä iltana mehukeitoon likoamaan ja syönyt aamulla sitten sekoituksen raejuuston kanssa. Menee paremmin alas kuin eriksen puuro ja mehukeitto. Ihmeesti ei ole ollut makeannälkä :) vaikka oikea sokerihiiri olenkin… Mielestäni ruokavalio on monipuolinen, aineksista saa mitä vain variaatioita, jos jokin tuntuu tökkivän, tekee siitä jotain muuta. Lisäksi tosi ihana kun saa käyttää paljon mausteita!Mutta tsemppiä kaikille!

 232. maria May 7th, 2010 8:56 am

  Huomenia, onneksi on muitakin joilla on NÄLKÄ! Minullakin tulee kyllä kylläinen olo heti syötyä, mutta ei mene kuin tunti kun jo suolet mouruaa… Ja olen tullut siihen tulokseen että mun on pakko ottaa joku välipala vielä tuossa 14-15 välillä kun tulen töistä, muuten menee taju. aamupala 5.15, aamukahvi ja rahkavp 8.30, lounas 11.30 päivällinen 16.30 ja iltapala n. 20.00Siis lounaan ja päivällisen väliin joku rahka t. marjat, muuten pyörtyy tai syö kaiken mitä eteen tulee.
  Kuitenkin treenit ja liikkuva työ niin ei pysty olemaan ilman. Paino on kuitenkin pudonnut joten annan tämän itselleni anteeksi :) . Joku ihmetteli kovaa janoa, niin mullakin on, mutta ajattelin sen johtuvan tusta lesemäärästä illalla. Aamusta joudun juomaan melko paljon kun suuta kuivaa. Hyvää viikonloppua kaikille!

 233. Mauskis May 7th, 2010 9:13 am

  Mie en taidauskaltaa syödä niitä goji-marjoja enää.. Pitää odottaa tää 4 vkoa ja sitten palata niihin.

  Hieno fiilis! Helppoa syödä, kun on lista valmiina. Päänsärky helpotti eilen, paino ei ole tippunut mihinkään. Olo suht normi. Mikään ruoka ei töki, kaiken jaksan syödä, jotenkin. Parasta kaikessa: mieleenkään ei ole tullut syödä mitään muuta (ei mitään karkkihimoa tms.). Hienoa hienoa! No, leipää olen haikaillut, kun lapset sitä syö. No, oppivat ainakin voitelemaan itse (4 ja 5 v), kun äitee ei halua haistella tuoretta kauraleipää, yhyyy ;)

  Tuota palautusjuomaa en ole vieläkään käynyt ostamassa.. Mutta kai se on PAKKO? Onko se pakko? Luulen, että lihakset alkaa häviämään ilman sitä.. Onko näin?

  Tsemppiä edelleen siskot (ja pari veikkaakin):D

 234. Kata May 7th, 2010 9:32 am

  Sinulle, joka mietit voiko kylmää puuroa syödä junassa: Ei sinun tarvitse keittää hiutaleita puuroksi, laitat vaan kippoon hiutaleet, mehukeiton ja raejuuston. Sit lusikka käteen ja koko satsi kurkusta alas. Vai oisko kivempi käydä ostaan joku pullasämpylä täytteillä ja possutella se limun ja suklaapatukan kans? :)
  Asennetta ihmiset, älkääkä valittako ja itkekö ettei tää toimi. Varmasti toimii, mut vaatii teiltä sitoutumista ja sitä että teette myös ne treenit ja aamulenkit tunnollisesti!

 235. TP May 7th, 2010 9:36 am

  Moron taas!
  Imettäjä! Jos vauvasi on täysimetyksellä, tää dieetti ei ole sua varten.Liian rankka, koska imetys kuluttaa niin paljon!Lisäksi laihdutus vapauttaa myrkkyjä kehosta, jotka kulkeutuu myös rintamaitoon.Voithan kuitenkin syödä terveellisesti, mutta enemmän, ja lisää hiilareita.
  No, sitten…ei mun vyötärö olekkaan ihan niin iso kun aikasemmin kirjottelin. Iiihan vähän heitti mun mittaukset.Eli mitattiin väärästä kohtaa. :)
  Mulla ilmeisesti menkat tulossa, liekö se sitten vaikuttanu asiaan, mutta hirveä epäilys kalvaa mieltä.Onnistuukohan tää dieetti, tehoaako tämä mun läskeihin? Kaiken olen punninnut tarkasti, mutta siltikin.Tää dieetti tehoaa varmasti kaikkiin muihin mut ei minuun, ja mä sitten lyllerrän edelleen läskeineni, kun muut on kiinteytyneitä ja kauniita.. ;) Jo riittää vatvominen! Mun mies on toiselta ammatiltaan kokki, ja hän antoi etukäteen todellisen äitienpäivälahjan.Lupasi vapaapäivänään kokata kanaa ja jauhelihaa pikkupurkkeihin, jotta mulla ois helpompaa kun keittiössä joutuu jonkun verran olemaan.Yhtenä päivänä nimittäin valittelin sen verran, että välillä on vaikeeta kun pitäis laittaa ateria, ja juniori roikkuu puntissa kiinni..Aika ihana herra, vai mitä? Ja hänen laittamansa taatusti maistuu, vaikken ole ihan tumpula itsekkään kokkailemaan.Kaikki apu kuitenkin tuntuu mahtavalta!
  Nyt mä lueskelen hieman Jutan juttuja ja toivon,että mieli piristyy.Täytyyhän tää toimia, kaiken olen tehnyt niinkuin sanotaan!

 236. Krista May 7th, 2010 10:13 am

  Yövuorolainen! Itse ajatelin tehdä niin, että syön siis normaalisti aamulla aamupalan ja lounaan. Nukun. Kun herään syön päivällisen. Yövuoroon päästyäni juon välipalaksi dietmixin ja myöhemmin yöllä syön iltapalan, ja aamuyöllä tai kotiin päästyäni jo aamiasien. :) niin jaksaa taas nukkua!

 237. Emily May 7th, 2010 10:30 am

  Moikka,

  Innolla minäkin olen blogia seurannut ja melko orjallisesti ruokavaliota noudattanut ja täytyy sanoa että hyvä on fiilis! Ei ole nälkää ja ruokahan maistuu ihan loistavalle kun se oikein maustaa. Rahkan syöminen vaan meinää tökkiä, en ole siitä oikein ikinä pitänyt(vaikka mitä variaatioita kokeillut). Itselläni ei ole tavoitteena niinkään laihduttaa(mitat 170cm, 60kg) vaan kiinteytyä, saada vähän lihaksia näkyviin ja oppia syömään oikein ja terveellisesti, saada siis hyvä ja kevyt olo. Tuntui kyllä melko oudolta tuo Kate Mossin lause: “Mikään ruoka ei maistu niin hyvältä kuin laihuus tuntuu”.

  Ei kyllä pidä paikkaansa!

  -Emily

 238. Epätoivoinen... May 7th, 2010 10:48 am

  Heippa! Viides päivä aluillaan ja ehkä en olekaan enää epätoivoinen?! Paino on alkanut (2KK:n jumin jälkeen) laskea eka päivästä (maanantai) lähtien ja kokonaispudotus tältä viikolta jo 1,1 Kg! Aivan loistavaa!!!

 239. Anis May 7th, 2010 10:58 am

  Jos tuo ruokamäärä tuntuu paljolta, niin ette kyllä ole mitään syöneet! Sen vuoksi on varmasti jumi päällä ja hetken kestää, että paino liikahtaa alaspäin – ohjeissahan oli että viikolla kaksi alkaa oikeasti tapahtua, jos on syönyt alakanttiin.

  Dieetit kestää normaalisti monta kuukautta, pudotustahti on noin 1kg/vko eli kyllä se siitä alkaa tippumaan!:)

 240. Merry May 7th, 2010 11:03 am

  Dieetti on sujunut loistavasti, ei mitään ongelmia mielihalujen kanssa toistaiseksi :) Yksi erikoinen asia on kuitenkin tullut ilmi, maha on todella kovana! Mikäs tähän auttaisi vai onko tää ohimenevää??

 241. Ninde May 7th, 2010 11:07 am

  maikku: syö puuro aamulla ja tee lounas evääksi purkkiin. kasviksia öljyllä ja siihen tonnikalaa purkista. ja sen syöt sitten 3-4 tunnin päästä.

  Ihmiset hyvät! Tää on dieettiä ja jos haluaa tuloksia, pitää osata käyttää vähän mielikuvitusta ja nähdä pikkuisen vaivaa ruokailujen toteuttamisen suhteen. Pitää jaksaa kantaa eväspurkkia mukana ja syödä säännöllisesti.

 242. Anu May 7th, 2010 11:30 am

  Mukava olo :) Nestettä tai mitä lie, mutta vaaka näytti pari kiloa vähemmän kuin aloittaessa tätä dieettiä maanantaina. Nyt siis viides päivä menossa. Annokset ovat ihan sopivia, välillä jopa liian isoja. Vielä kun pääsisi kunnolla treenaamaan, (tämä flunssa ei ota toipuakseen) niin olispa mahtava tunne.

  Kävin ostamassa Fastin green tea-kapselit sekä pari proteiinipatukkaa välipalaksi. Iltapäivän kahvihetkiin (esim kaverin luona tai kerhossa lasten kanssa) sopivat paremmin kuin rahkapurnukka.

  Hyvin olen malttanut pysyä erossa herkuista, ainoa mikä persottaa ihan kunnolla, on juusto. Lapsille leipiä tehdessä on tullut melkein napattua siivu tai pari itellekin, mutta sitten on kontrolli toiminu (tai paremminki sanottuna muisti). Taitaa napsiminen olla ihan selkäytimeen ohjelmoituna?

 243. Ansku May 7th, 2010 11:55 am

  ??Mitäköhän voisi tehtä??
  Noi lihat ja muut pitää mitata niiden raakapainoina, mutta mitä tehdä esim. grillikanan kanssa joka on jo valmiiksi paistettu? Tuolla se kana odettelee jääkaapissa, mutta kun en tiedä miten sais mitattua oikean määrän kun raakapaino olis ollu 100 g..Ideoita?

 244. Ansku May 7th, 2010 12:09 pm

  Täälläkin ihan älyttömän hyvä ja energinen olo! :) Virtaa riittää vaikka muille jakaa ja mikä parasta treeni kulkee kanssa tosi hyvin!
  Paino tippunut vähän yli 2kiloa,nesteet lähtenyt liikkeelle. Mitat nyt 173/67,5
  Tsemppiä kaikille! :)

 245. JonnaK May 7th, 2010 12:09 pm

  Täälläkin neljäs päivä menossa, hyvin olen pysynyt ruodussa ainoa outo on että yleensä syön karkkia, sipsiä tms. ehkä kerran kuussa ja muulloin ei tee mieli, paitsi nyt! Aiempina päivinä ei ole ollut juuri kova nälkä, nyt syönnistä on tunti ja on ihan kamala nälkä! Tekee mieli kaikkea maailman herkkuja, eniten sukulakua ja riisisuklaata! En tiedä, pitäisikö ostaa vaikka illaksi yksi proteiinipatukka jos se vähän helpottaisi.
  Puuro-raejuusto-mehukeitto sekoitus on aivan pop, ajattelin alkaa syömään sitä ihan vakituiseen, niin hyvin se pitää nälän poissa ja on herkullista :) Samoin maitorahka menee mulla lasten hedelmäsoseiden kanssa. Se on mulle helpompi ja nopeampi vaihtoehto kuin marjat ja makujakin on enempi. En noudata dieettiä niin orjallisesti että tällaisissa pienissä asioissa teen näin koska minulla ei oikeastaan pudotettavia kiloja ole vaan tarkoitus kiinteytyä ja oppia syömään tasapainoisemmin :)

 246. maikku May 7th, 2010 12:23 pm

  Kiitoksia vinkeistä junamatkaa varten… Hankalinta siinä on sen max 4 tuntia syömisvälin noudattaminen. Jos syön puuron kotona ja otan eväspoksiin lounaan (niin kuin olin ajatellutkin). Meillä on niin intensiivinen opiskelu että syömisväli menee väkisin 6 tuntiin.. No ehkä ei se haittaa. Mutta ajattelin koittaa pikapuuroa (mihin kaadetaan kiehuva vesi) ja kiehuvaa vettä termariin, saisko niin tehtyä puuroa junassa. Jotenkin kuivat kaurahiutaleet ei napaa.. ennemmin vaikka kylmä puuro.
  Mä olen tainnut syödä alakanttiin enkä herkkujakaan paljon, ehkä sitten ensi viikolla alkaa tapahtua…

 247. Elsi May 7th, 2010 12:25 pm

  Saisse: IMETYKSEN aikana en kyllä suosittelis näin tiukkaa dieettiä (n.1200kcal). Maidon määrä ja laatu kärsii.
  Itse pudotin raskauskilot aikoinaan painonvartijoissa ja siellä vauvan olleessa täysimetyksellä laihdutusta ei suositeltu (painonhallintaa toki) ja osittaisimetyksen aikana pistemäärälisää sai n.8p/päivä, mikä vastaa kaloreissa n.480kcal.

  Omasta edistymisestä sen verran, että ruuat uppoaa hyvin, liikunnassa olen testannut tälle viikkoa kotijumppaa (1x) ja kävely/hölkkää(2x). Vaakassa ei vielä suurta heilahdusta ole näkynyt.

  AAMUPUURON keitän kiireessä mikrossa. Elovenat ja vesi + suolaa isoon kulhoon ja 600W teholla mikroon 3min. Hetken kun antaa tasaantua ja sekoittelee raejuustot/keiton mukaan, niin hyvää on.

  Minulla myös FASTin Burner käytössä. Omat omegat ohjeistaa ottamaan 2kpl/päivä, joten syön sen mukaan. Green tea on eri merkkistä ja sitä olen napannut vain aamusta.

 248. evelin May 7th, 2010 12:28 pm

  Tää ruokavalio toimii turhankin hyvin….nesteitä lähtenyt nyt 2,8kg, osa kai jo rasvaakin tuosta määrästä… lihaksen näyttää todella tyhjiltä kun hiilarit niin alhaiset.. mut eteenpäin sanoi mummo lumessa. IHanaa huomata et farkut sujahtaa jalkaan ilman taistelua ja kyllä noi jenkkakahvatkin on selkeesti hiukan pienentyny =) jeij! lähtöpaino siis meikäläisellä 59,8 ja vaaka huiteli tänään 57kg. Tavoitteena jenkkakahvat veks ja sixpäck esiin heinäkuuhun mennessä! ja pituutta löytyy 166cm. Tsemppiä kaikille. Pitäkää itsenne lujina, kun viikonloppu koittaa!!!

 249. Sari May 7th, 2010 12:30 pm

  Ylempänä oli kommenttia noista Omega-kapseleiden sivuvaikutuksista. Itselläni auttoi kun otan niitä vain yhden kerrallaan. Isompana satsina kerrallaan itselleni aiheuttivat kalanmakuisia röyhtäilyjä pitkin päivää ja myös niin monen täällä mainitsemaa päänsärkyä. En sitten tiedä onko merkkikohtaista, itse olen käyttänyt Mölleriä.

 250. Krista May 7th, 2010 12:36 pm

  Sunnuntaina muuten odottaa ravintolaillallinen. :( onko muitakin ? monta viikkoa sitten jo pöytä varattu, ja läheiset tulossa paikalle, että ei voi peruakkaan enää. oon tutkiskellu jo etukäteen tarkasti ruokalistoja. pakko ottaa vaan riisiä, kanaa ja salaattia, ei kastikkeita. niillä nyt mennään, jälkkäreitä enkä muutakaan kiellettyä syö. toi nyt tulee varmaa olemaa astetta suurempi annos ku normaalisti, mutta eihän sitä lautasta tarvi tyhjäks syödä, jos ei maistu. :) Ehkä tostakin selvitään kunnialla, ja se tulee olemaan ainut poikkeus tän dieetin aikana, enkä usko et se nyt siihen kaatuu ?? muuten aion noudattaa ruokavaliota 100 % ja ravintolassakin teen parhaani. :)

 251. -S- May 7th, 2010 12:38 pm

  On ihana olo kun ei ole ihan ähkyssä esimerkiksi lounaan jälkeen :) Mutta vähän vatsa vielä totuttelee tähän uuteen ruokavalioon.
  Painoa on pudonnut vähän yli kilo, mutta yritän olla tuijottamatta liikaa vaakaa. Kyllä se näkyy sitten peilistä ja vaatteissa varsinkin!
  Teille jotka eivät pidä rahkan mausta, niin olette kai laittaneet makeutusainetta joukkoon? Minulle ei ainakaan uppoa muuten. Välipalana rahka ja mustikat (+makeutusainetta pari tippaa) on nyt suurinta herkkuani :P

 252. Auli May 7th, 2010 1:01 pm

  :) Tänään olo mitä mahtavin; energiaa olisi vaikka muille jakaa.Toissapäivänä vaivasi päänsärky, mutta join vettä, vettä.. Ruokailuihin pitää ihan keskittyä ja suunnitella seuraavaankin päivään. Annokset ovat minulle passeleita nyt, parina päivänä vaivasi kovakin nälkä välillä. Ja salireenit kulkee hyvin :) Tänään menen combattiin, eiköhän tuo ole sopivan aerobista ;) Saunaoluen ystävänä olen sen korvannut fat-burner-juomalla.
  Meille kaikille mukavaa viikonloppua ja tsemppiä tähän turnaukseen :)

 253. Piia May 7th, 2010 1:02 pm

  Heippa! Täälläkin viides päivä menossa ja ruokavalio ainakin tuntuu ihan hyvältä ja sitä on tarkasti noudatettu! Alla myös kaksi aamulenkkiä ja kaksi salitreeniä. Punnituksen aion tehdä viikon välein eli maanantaina sitten.. :)

  Kysymys: Voikohan toi omega3 vaikuttaa jotenkin kuukautisiin? Luin jostain että saattaa vaikuttaa veren hyytymiseen… Tuntuu että on todella todella runsaat :/

  Kiitos jos jollain on tietoa.

 254. Rrrr... May 7th, 2010 1:03 pm

  Ihmiset älkää pliis jaksako valittaa ihan kaikesta!

  Meille on Jutta ja Bull hyvää hyvyyttään tehneet mahtavan dieetin ja treeniohjelman, vähän voisitte osoittaa nöyryyttä & kiitollisuutta! Kiitos Jutta ja Bull, kiitos kiitos kiitos!

  Kenellä on nälkä ja jollain pää kipeä, ja voi voi kun leseet takertuu kurkkuun. Siis äly hoi!

  Lyökää ne leseet ja Valion sokeriton mehukeitto sinne rahkan sekaan, ja makeutusjuhetta päälle, ja sekoittakaa, on ihan tosi hyvää! Samoin puuron sekaan raejuusto ja mehukeitto. Lounaassa ja päivällisesssä on niin paljon mahdollisuuksia herkutella! Ei totisesti ole puuduttava ruokavalio!!!

  Jos maha jumittaa, pellavansiemenet hyvä konsti.

 255. timmiks? May 7th, 2010 1:09 pm

  MOIPS!!
  Kummasti sitä on nyt enemmän selkärankaa kuin aikaisemmin yrityksissä laihduttaa. Ehkäpä Jutan tsemppaus ja muidenkin läsnäolo on auttanut.
  Joku valitteli huonosti nukkumista ja mulla on ihan sama tilanne. Ihan kuin yöllä kävis ylikierroksilla mut sit kyllä aamulla väsyttää ihan kauheesti..
  Viime yönä heräsin todella oksettavaan oloon ja tää koko päivä on ollut vähän samanlaista, tiedä sit mistä johtuu. Vatsa toimii kyllä vähän liiankin kanssa :D
  Toivottavasti ei johdu rahkasta tai leseistä, ne kun maistuu paremmin kuin raejuusto..
  Tsemppii kaikille tasapuolisesti ja koitetaanhan rykästä kunnialla ekasta viikendistä yli!

  Ps. Samoilla linjoilla imetyksen aikana laihduttamisesta, tarvii kyl syödä enemmän, näin syödessä kalorit jäänee alle 1800?

 256. Tanja May 7th, 2010 1:22 pm

  Täällä niin ikään 4 pvä menossa ja olo on käsittämättömän reipas ja virkeä!painoa on tippunut 800g että hyvin pyyhkii :D kuulin eräältä diettarilta että veteen voi lorauttaa tilkan fun light mehua jottei vesi ala maistuun puulle ja sen tänään tein, koko pvän on ollut maha..ei nyt kipeä mutta ikävän tuntoinen ja kovin reippaanlaisesti toiminut :/ en tiedä sit onko mehu syynä vai tää että elimistö alkaa puhistua kaikesta sonnasta, jätin mehun varulta pois :) muistuttelisin vielä että meille on facebookissa myös ryhmä ja meitähän on siellä jo yli sata! Ryhmän nimi on: Jutta Gustafsbergin ja Jari “Bull” Mentulan treeniohjelma ja ruokavalio, ryhmää ei kuulemma löydä jos kirjoittaa koko nimen vaan ryhmäläiset ovat kokeilleet hakusanana vain osaa tuosta lauseesta, mukaan vain!

 257. Tuulia May 7th, 2010 1:28 pm

  Hei kaikille :)

  Mistäköhän löytäisin tuon välipalan korvaavan patukan?
  Mistä te ostatte ne?

 258. body May 7th, 2010 1:57 pm

  Täällä mennään etiäpäin. Olen ollut määrien suhteen, (myönnettäköön)epätarkka. Olen katsonut verraten samaan määrään jotakin muuta samantapaista ruoka-ainesta ja ottanut siitä mittaa, kuinka paljon mitäkin laitan lautaselle. Hyvin vaikuttaa toimivan, määrät eivät voi ainakaan ihan järkysti ylöspäin heittää, koska painosta on nesteitä lähtenyt. Muuten olossa ei kummempaa, lounaan jälkeen jää aivan järkyttävä nälkä joka häipyy, eikä meinaa tulla edes välipalalle takaisin :O Välistä on huipannut, kuten eilisen salilla käynnin jälkeen. Iltaisin jää ihana näläntunne, josta ajattelen vain, että siinäpä tirisee rasvaa sitten tästä kropasta pois. Mutta kaikenkaikkiaan olo on energinen ja sopivalla itsehillinnällä selviää hyvin.!

 259. saisse May 7th, 2010 2:31 pm

  Kiitti, jotka ootte maininnu tuosta imettämisestä! :) Ennen ku alotin tämän dietin, niin mietin jo sillon että varmasti pitäs syyä enemmän mitä muut. Aattelin kuitenkin kokeilla..tännää oon lisänny vähän muutaki syömistä itelle, mutta pumpissa ja lenkillä käynnin annan jatkua + koti treeniä. Huippu ku huomaa, että kilot alakaa karista :P

  Tuulia, ite ainaki löysin Prismasta välipallaa korvaavan patukan :)

  Tsemppiä!:)

 260. Epätoivoinen... May 7th, 2010 2:32 pm

  Heip!
  Tuulia: Patukoita löytyy esim. Prismoista.

  Timmiks?: Kalorit TODELLAKIN jää ainakin mulla alle 1800… Kalorimäärä iippuu vähän siitä, syökö välipalaksi patukan/dietmixin/rahkan. Ja käyttääkö palautusjuomaa vai ei.

  Ansku: Netistä pitäis löytyä sivusto, jossa on ravintoaideniden raakapaino – paino kypsennettynä taulukko. Mä koitan ettiä sen ja laitan linkin jos löytyy. Siitä lienee apua meille kaikille :)

 261. katja May 7th, 2010 2:35 pm

  Palautusjuomaa ei ollut meidän kaupungin K-Supermarketissa eikä Citymarketissa mutta luontaistuotekaupassa oli.

  Patukat ostin K-Supermarketista, Cittarissa ei ollut.

  Luulen, että grillikana on kielletty koska kaupassa siinä usein on marinadi.

  Luulen myös, että tämä dieetti ei ole tarkoitettu raskaanaoleville eikä imettäville.

 262. Sofia May 7th, 2010 2:48 pm

  Voisko joku laittaa linkin tonne facebookin sivulle. Itse en sitä nimittäin sieltä löytänyt. Kiitän! :)

 263. Chica May 7th, 2010 2:48 pm

  JEEE paino tänä aamuna -2kg!! Nesteitähän se on, mutta ihana aloitus päivälle :)
  TSEMPPIÄ KAIKILLE VIIKONLOPPUUN!! Tunnetusti viikonloppuisin mässätään, mutta nyt KAIKKI, ei annetta periksi!!!
  Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja hirmuset tsempit päälle kaikille, ei lipsuta! ;)

 264. Epätoivoinen... May 7th, 2010 2:50 pm

  Löytyihän se: Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen sivuilta, joten lienee luotettavaa tietoa:) thl.fi -> kirjoita hakuun ruoka- aineiden hävikki ja painomuutokset. Siltä löytyy apua raaka- kypsäpainon kanssa tuskaileville!

 265. Camillajanette May 7th, 2010 3:55 pm

  TP= Ihana asenne! Sama täällä, kyllä ihminen pystyy nauttimaan paljosta, se on vaan se asenne kysymys, ihan turha tuhlata energiaa miettimällä mitä muka menettää, vaan nauttii niistä pienistä asioista mitä on. Itsellä kun kaupassa hyllyjä täyttää kattelee et millä sit palkitsee itsensä kesän alussa, niin tulos, patonkia, lohisoppaa ja ehkä joku jäätelö. Sitten taas jatketaan kesällä kevyellä ruokavaliolla! :) Kun miettii et mitä hyvää haluis, niin totee et en mitään, koska haluan vaalia tätä koko ajan paranevaa vartaloa, siitä en halua hetkellisen mieliteon takia luopua.

 266. Maritta May 7th, 2010 3:58 pm

  Tänään kova nälkä, mutta olen syönyt ja nyt helpotti. Ei ole enää mitään jäljellä illaksi mutta juon vaikka teetä, yleensä on auttanut.
  Joku oli huomannut vuotojen runsastuvan omega kolmosesta. Olen luullut että olen ainoa joka tuollaisesta kärsii.
  Minulla on paljon, paljon pudotettavaa painoa, mutta kaikkein onnellisin olen tällä hetkellä siitä, että heräsin kuntoilemaan. Hitaasti aloitan kun lähden ihan nollatasolta :D

 267. anttu May 7th, 2010 3:58 pm

  Mahtava joukko treenaajia! Tsemppiä kaikille!:))

  KYSYMYS: miten muuttuu ruokavalio kun on maitoproteiiniallergikko? Mikään maidon osa ei siis käy. Vinkkejä? Joutuu korvaamaan sekä rahkat että lisäravinteet. Soijahan ei ole ‘täysprotskua’ (vrt. eläinperäiset protskut) ja muutenkin kovin prosessoitua joten sen jokapäiväinen käyttö ei tule kysymykseen. Kiitos!

 268. maikku May 7th, 2010 4:02 pm

  Huh ihan maha täys kun tein keiton, 170g perunaa, 200g kasviksia ja jauhelihaa 100g (tässä tuli pieni moka kun jaoin 400 g vain kolmeen rasiaan mutta jätin sitten 25g lautaselle). Eli tulee tosi hyvä ja kaksi isoa lautasellista keittoa.
  Mä olen todellakin syönyt liian vähän.
  Ja mun mielestä tää blogi on tarkoitettu juuri myös siihen että täällä saa nurista ja vinkua:)

 269. di-- May 7th, 2010 4:05 pm

  Toinen päivä menossa ja helppoa on ollut. Tällaiselle napostelijalle selkeät ohjeet on ihan paikallaan, aiemmin laskin kaloreita ja söin terveellisesti mutta luulen ettei ihan jokainen suupala päätynyt kalorilaskuihin.. Yllättävän hyvin olen kuitenkin ohittanut pähkinäpurkin ja kinkkuleikepaketin nyt kahden päivän aikana ;)

  Odottelen, että saisin flunssan lopullisesti selätettyä ja voisi alkaa liikkumaan, huomenna ajattelin aloittaa varovaisesti kevyellä kävelylenkillä (mikäli illalla ruumiinlämpö on normaali).

 270. Ansku May 7th, 2010 4:29 pm

  http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=114631618577410&ref=ts tässä linkki facebook ryhmään, toivottavasti toimii.

 271. Ansku May 7th, 2010 4:31 pm

  eipä tainnut tuokaan toimia, mutta löytyy kyllä kun laittaa hauksi vaikka vaan osan ryhmän nimestä Jutta “Gustafsbergin ja Jari “Bull” Mentulan treeniohjelma ja ruokavalio”

 272. di-- May 7th, 2010 4:41 pm

  Toinen päivä menossa ja helppoa on ollut. Tällaiselle napostelijalle selkeät ohjeet on ihan paikallaan, aiemmin laskin kaloreita ja söin terveellisesti mutta luulen ettei ihan jokainen suupala päätynyt kalorilaskuihin.. Yllättävän hyvin olen kuitenkin ohittanut pähkinäpurkin ja kinkkuleikepaketin nyt kahden päivän aikana ;)

  Odottelen, että saisin flunssan lopullisesti selätettyä ja voisi alkaa liikkumaan, huomenna ajattelin aloittaa varovaisesti kevyellä kävelylenkillä (mikäli illalla ruumiinlämpö on normaali).

  ps. Ainakin Prismoista löytyy profx -patukoita :)

 273. Pippuri May 7th, 2010 4:46 pm

  Mun milstä myös täälä saa valittaa ja kertoa omia tuntemuksia ja ongelmakohtia tms. Kiva luskella ja huomata et muilla on kans vastaavia kuin itsellä. Tosin ei kyl kauheesti oo mielitekoja ollut eikä muitakaan mutta silti…
  Valittakaa vaan, kyllä täällä pitää kestää kaikki jos leikkiin on lähtenyt ;)

 274. linnea May 7th, 2010 5:10 pm

  Viidettä päivää viedään, tulin juuri töistä kotiin, istahdin sohvalle ja ajatuksissa alkoi pyöriä namipussit ja suklaalevyt.. Join tuopillisen vettä ja tulin tänne lukemaan muiden kuulumisia, ja nyt on taas hyvä olla eikä tee mieli namia. :)

  Sunnuntain äitienpäivä hieman jännittää, kierretään kolmessa eri paikassa äitejä ja mummoja moikkaamassa ja joka paikassa on tietysti kakkukahvit/päiväruoka tarjolla. Ahdistaa jo valmiiksi kun tietää millainen metakka siitä alkaa kun juon vaan teetä ja jätän herkut muille. Esimerkiksi toinen mummoista kehui pari viikkoa sitten miten käteviä aamupaloja mikropitsat on, joten hän ei todellakaan ymmärrä eikä haluakaan ymmärtää mitään terveellisestä ruokavaliosta… Toinen mummo taas heittää kunnon marttyyrivaiheen päälle jos jokaikistä hänen leipomaa pulla- ja keksisorttia ei maisteta. Kiusauksia pystyn kyllä vastustamaan, mutta tuon jäkätyksen suhteen saattaa alkaa vähän päätä puristamaan.. :D

  Tsemppiä kaikille viikonloppuun! Nämä on aina perinteisesti niitä mässäilypäiviä ja mieliteoille olisi niin kivaa antaa periksi..peilistähän sen näkee miten siinä käy.

 275. Sanna (kokoa XL) May 7th, 2010 5:38 pm

  En oo nyt pariin päivään noudattanu ruokavaliota aivan 100 %:sti ja olo on mitä mainioin. Herkkuja ei tee yhtään mieli. :)

  En epäile pätkääkään etteikö Jutan dieetti toimisi ja voihan olla, että jossain vaiheessa taas kokeilen sitä, mutta nyt mulla on ensi sijalla saada ruokarytmi hallintoon ja siinähän Jutan antama ruokarytmi on hyvä apu. :) Mä ainakin huomasin stressaavani liikaa syomisten kanssa ja tunnetusti stressi ei ole hyväksi painonpudotukselle.

  Mukavaa viikonloppua kaikille!

 276. Tintuliini May 7th, 2010 5:51 pm

  En kyllä suosittele ruokavaliota imettäväisille, kyllä sitä ehtii sitten dietata kun imetys on ohi.. vauva vie niin hirveesti ravintoa äidistä, ettei tämä dietti kyllä riitä kaloreiltaan niin hyvin, että äiti saisi tarpeeksi itselleen ravintoa.. nyrkkisääntöhän on, ettei saa laihduttaa kun imettää ( en tarkoita reilusti ylipainoista porukkaa) Tää on mun mielipide, voi olla että olen väärässä,, itselläni alkoi imetys viedä kiloja siinä 4-5kk paikkeilla ja nyt loput 3kg lähtee tällä. ( En siis imetä enää)..Toivottavasti=)

 277. Kirsi May 7th, 2010 6:08 pm

  Ihan supermegamahtavaa! tälläistä on odotettu, josko nyt vihdosta viimein ja monen vuoden taistelun jälkeen oikeastikkin pääsisi siihen kauan kaivattuun “kesäkuntoon” :) Nyt on facebookissakin perustettu ryhmä meille diettiläisille: http://www.facebook.com/help/?page=826#!/group.php?gid=121811114511482 kaikki vaan sinne liittymään! Fiksailen sivuja kunhan tässä ehdin reeneiltä ;) ja isot Tsemit kaikille!! :)

 278. Paula May 7th, 2010 6:36 pm

  Olen edelleen flussassa ja silloinhan tää oleminen vaan on lekoilua, joten en pysty syömään koko ravintomäärää. Tänään jää ainakin päivällinen kokonaan pois. Voi olla, että söin leseitä eilen liikaa, että johtuneeko siitä tai jostain muusta olo, mutta jos vielä syön niin varmasti oksennan.

  Jos jotain, niin ainakin tää opettaa syömään ja pitäytymään erossa herkuista.: )

 279. Tuulia May 7th, 2010 6:38 pm

  Heippa kaikille :)

  4pv alkaa olemaan pulkassa,ja olo on todella hyvä :D
  Minun mielestäni tänne blogiin saa ja pitää kertoilla kaikkien tuntemuksista ja mahdollisista ongelmista sekä säryistä yms,ei se ole ruikuttamista vaan kokemusten jakamista,hyvinä ja vähemmän hyvinä päivinä.Mielestäni se on tärkeää että voimme kaikki tukea ja kannustaa toisiamme.En usko että Jutta ja Bull ovat loukkaantuneet siitä että diettaajat jakavat täällä myös huonompiakin tuntemuksiaan kuten esimerkiksi päänsäryt :)

  Minun mielialani ainakin kohenee heti huomattavasti vaikeana hetkenä ja muutenkin kun tulen tänne lukemaan kanssasiskojen ja veljien kannustavia kommentteja sekä tuntemuksia yms :)

  Kaikille hurjasti tsemppiä ja kannustusta ensimmäisen viikonlopun yli,muistetaan kaikki se tärkein eli miksi olemme lähteneet tähän mukaan :D

  Mukavaa perjantai-iltaa kaikille,Jutalle ja Bullille myös!

 280. Tuulia May 7th, 2010 8:06 pm

  Heips :)

  Kiitos tiedoista patukoiden suhteen!
  Löysin kaksi samaa nimeä kantavaa patukkaa,joten kumpikohan olisi oikea..vai onko sillä merkitystä kumman ottaa..?Hieman typerä kysymys,mutta olen aivan pihalla näiden ks tuotteiden suhteen(en ole koskaan käyttänyt)
  ja haluan onnistumiseni vuoksi olla täysin varma kaikesta mikä vähänkin askarruttaa :)

  Kiitos jos joku viitsii avittaa vielä hieman :)

 281. Epätoivoinen... May 7th, 2010 8:41 pm

  Moi Tuulia!
  Mulla on molempia patukoita plakkarissa… (Caramel ja PeanutNougat) pikkasen on enegiasisällössä eroja ja tietty maussa. Pääasia lienee se, että ovat Lo Carb- versioita. Profx- nimellä kun on muitakin protskupatukoita olemassa.

 282. tuulia May 7th, 2010 10:01 pm

  Hellou :)

  Mitäs makeutusjauheita te muut käytätte?Pitäisikö olla kaloritonta..Jauheissa näyttää nimittäin olevan hurjasti kaloreita..
  Jutta otatko kantaa jos näet tämän :)

  Kiitos

 283. herkuttelija May 8th, 2010 12:09 am

  Olen aivan samaa mieltä siitä, että tänne saa jakaa omia tuntemuksiaan ja kirjoittaa myös niistä heikoista hetkistään. Eiks niin ? Itse ainakin heikolla hetkellä tulen myös tänne ja voin myös vuodattaa pari lausetta teille ;) kun lähipiirini varmasti kyllästyy tämän dieetin jauhamiseen, niin täällähän niitä kokemuksia, tuntemuksia, iloja ja suruja jaetaan. :) ja siten tsempataan ja annetaan vinkkejä toisille!
  Itse olen melkoinen herkkusuu ja se tuottaa hankaluuksia, samoin kun se, että en pysty syömään maitorahkaa. :( Ja ainiin, se sunnuntainen ravintolaillallinen jännittää, miten siitä selviän kunnialla, kun ei me varmaan vielä sitä herkkupäivää olla ansaittu. ;)
  Nyt vaan paljon tsemppiä kaikille ja sunnuntaina monia koetellaan varmasti!

 284. herkuttelija May 8th, 2010 12:20 am

  ps. Kyllä tämä yövuoro koettelee! Aina tottunut syömään lämpösiä voileipiä, hedelmiä ja namuja. :) MUTTA kyllä tämä raejuuston, vehnäleseiden ja mehukeiton sekotus maistuu hyvältä, kun on nälkä. :) ja aiai mitä muutoksia kropassa tulee tapahtumaan! 1/2 l pepsi maxia kyllä mukana :) purkkaa en ole edes uskaltanut syödä, kun en tiedä onko sallittua ?

 285. JonnaK May 8th, 2010 6:39 am

  Minä olen ainakin purkkaa syönyt normaalisti koska syön purkkaa aterioiden jälkeen happohyökkäysen estämiseksi :) En oikein ymmärrä miksi se olisi kiellettyä?

 286. Annu May 8th, 2010 8:14 am

  Viides aamu lähtee käyntiin ja nyt vasta alkaa ilmeisesti tasottua tää homma…Olipa mahtava aamulla huomata et silmät ei ole turvoksissa ja farkut jotka aikaisemmin sai voilla vaan jalkaan sujahti oikeenki hyvin :D Ja eka kerran piti lisätä suolaa tuohon puuroon, aikaisemmin se on maistunu niin suolaiselle että ja nyt ei sitte miltään…

  Rakas tyttäreniki tukee mua tässä projektissa, aiko tehdä kakun sijaa äidille välipalarahkan mansikoista ♥ samoin ukkokulta huolehtii, et rouvalla on tarpeeksi vihanneksia kaapissa…hassua :)

 287. maikku May 8th, 2010 9:18 am

  Voiko olla totta että molemmista reisistä olisi jo lähtenyt yli 1 cm…. vaikka vaaan mukaan vain 600 g…
  No lisätsemppiä sain tuosta vaikka olisikin mittavirhe… :) Pakko kokeilla tavoitefarkkuja jalkaan ;)

  Pää on tulvillaan kysymyksiä ja odotan kovasti tämän päiväistä tietopakettia….

 288. Raura May 8th, 2010 10:36 pm

  Makeutusjauheissa on suunnilleen yhta paljon kaloreita sataa grammaa kohden kuin sokerissa, mutta koska sellainen iso purkki painaa vain jotain 80g (kun sama maara sokeria painaisi jotain kilon), ei parissa teelusikallisessa ole kaytannossa yhtaan energiaa. Makeutusnesteissa ei muistaakseni ole kalorin kaloria! Niita saa ihan normaalin kaupan sokerihyllyn kupeesta ja lidlistakin loytyy. Terveiset Italiasta!

 289. Grania May 8th, 2010 10:51 pm

  Mukana ollaan, täysillä!Aloitin vähän myöhässä, kun löysin blogin vinkistä vähän myöhässä. Syömistä on paljon, mutta siksi kai se läski ei oo aiemmin palanut kun olen pitänyt ruuat minimissä (ja herkutellut liikaa). Itse olen treenannut salilla ja toisinaan jumpissa vasta noin vuoden, enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Lenkillä olen kuitenkin käynyt aina. Ja tänä keväänä olen jo kokeillut juoksemista -jeij! Salille meno maistui aiemmin töiden jälkeen puulta ja jo puolilta päivin aloin keksiä tekosyitä jättää treenin väliin. Noin kuukausi sitten keksin aamutreenin ihanuuden ja voilá salitreeni sujuu kuin vettä vain kolme kertaa viikossa. Herääminen vain puoli tuntia normaalia aiemmin, kuppi kahvia ja valmiiksi pakatut salikamat + eväät mukaan. Viimeset unihiekat ehdin nukkua pois matkalla :) Parasta on että illat on vapaat ja nyt viimeiset kaksi viikkoa olen 3 x viikossa iltaisin lenkillä.
  Mulle toi aamusyöminen on tosi vaikeaa ja puuro tökkii pahasti, joten en syö ennenkuin klo 9 töissä. Työpöydän ääressä se sotku menee kuin vahingossa alas. Treenin jaksan ihan hyvin syömättäkin ja palkkari estää tutinat ;) Lounaan syön n. klo 12 ja välipalan klo 15-16 välillä. Iltaruuan voi sitten venyttää vaikka kahdeksaan ja kun iltapalan syön vasta klo 22 maissa, jaksan sillä koko yön ja aamupalaan asti.
  Näin siis täällä. Kiitos Jutalle ja Bullille, ihanan helppoa ja yksinkertaista – tätä olen juuri kaivannut. Ja kiitos kaikille kommenteista, näistä saa potkua!!!

 290. Annuska May 10th, 2010 2:26 pm

  Mahtava homma, tämä dieetti, suuri motivaatio mullakin on, eilen en syönyt mitään kahvipöydässä, join vain teetä, eikä kukaan edes huomannut mitään!

  Viime torstaina aloitin ja kilo on lähtenyt ainakin jos ei enemmänkin. Oon roikkunut ainakin vuoden kiloklubissa, eikä mitään ole tapahtunut painonlaskun suhteen, paino tosin pysynyt samassa suunnilleen.

  Illat ovat mulle kaikkein vaikeimpia, on ollut vähän nälkä, pitäis syödä iltapala varmaankin vähän myöhemmin.

 291. Hattis May 10th, 2010 7:41 pm

  Hei, imettäjälle, olen pahoillani mutta lähdettä mulla nyt ei ole antaa, mutta siis olisiko ollut imetystukilistalta että nykysuositus on että rauhallinen tahti (500 g viikko) laihdutuksen suhteen ei ole nykytietämyksellä kielletty. Eli niitä myrkkyjä ei vapaudu siinä sen enempää kuin normaalistikaan. Täälläkin on juttua: http://www.mammadieetti.net/ohjeet/imetys.htm. Ihan tällaisenaan ei ehkä ole meidän juttu tää dieetti, mutta määriä lisäten ja soveltaen varmaan toiminee.

 292. Tintuliini May 11th, 2010 7:43 am

  JEE; tänään meni tavoitefarskut jalkaan!! Ja liukkaasti, diettiä takana tasan viikko ja meni on kova! Raejuusto tökkii, mutta se on tökkinyt aina..Olo on hyvä, päänsärkyä ajottain..mutta se lähtee kupillisella kahvia. Paino on tippunut noin 1.5kg, vielä 500g niin ollaan tavoitteessa..

 293. E May 11th, 2010 3:42 pm

  Tällä yks Maija Myöhänen alotti tän mahtavan kuurin kans :) Yritys ja motivaatio tällä hetkellä kova, mutta sen verran sokerikierteessä olen ollut, että haastetta varmasti riittää!!
  Motivaattoriks aloin kirjottaa myös omaa blogia, johon merkitsin alkupainon ja muut mitat, sekä otin omaks ilokseni (en blogiin) valokuvia itestäni alusvaatteilla. Lopussa voin sit verrata kuvista, että näkyykö niitä tuloksia :D Mahtava juttu, että meitä on tässä yhdessä näin paljo ni voidaan varmasti tsempata toisiamme tässä projektissa. Jos joku haluu käydä lukemassa niin mun blogi löytyy vuodatus.netistä nimellä goEgo. Siellä tosin vasta eka kirjotus takana, mut yritän laittaa sinnekin kuulumisia miten homma lähtee täällä käyntiin :) Siellä tietysti ohjeet myös tänne, jotta ihmiset löytäis tän mahtavan ohjepaketin!!
  Kiitos Jutta ja Bull! Mahtavaa, että joku tekee tämmöstä!!

 294. Sanna B. May 14th, 2010 4:34 am

  Terve kanssasisaret ja fitness-guruni!

  Itsellä alkaa nälkä pikku hiljaa helpottaa tai ainakaan se ei ole ihan kokoaikaista. Treenipäivä ja siitä seuraava ovat kaikkein vaikeimpia, kun kroppa huutaa energiaa ja nälkä alkaa puolen tunnin päästä syömisestä. Muista täällä mainituista oireista en ole kärsinyt vaan olo on ollut entisenlainen.

  Mittanauhaa en ole vielä käyttänyt, mutta selkeästi huomaa, että jenkkakahva on alkanut sulaa. Muuten olen ohjeita noudattanut pilkun tarkasti, soveltajaa minusta ei ikinä saa. Se on joko tai. Ruokien teko on ollut tällaiselle aivottomalle blöndille äärimmäisen helppoa, ei tarvitse paljoa miettiä, mitä sitä laittais. Monta kiusausta on tullut voitettua ja projekti on kohta jo puolessa välissä ja olo on kuin intiaanipäälliköllä, jolla on repussa 100 päänahkaa :)

  Yksi huolenaihe ja ongelma on kuitenkin se, että tänään dieetin 11.päivänä paino on pudonnut 58.8 -> 55.8, mikä on mielestäni paljon/vähän liikaa jo tässä vaiheessa dieettiä. Olen käynyt “vain” 2 kertaa salilla ja tehnyt 2 x 30 minuutin aerobista. Lihaksista on myös selvästi lähtenyt ja vähän pelottaa hypätä huomenna kyykkytelineen alle (jää varmaan arsen kuva lattiaan). Mitäs nyt tehhään, kun pudotus on omasta mielestäni vähän liian nopeaa ja saisi hiukan himmaantua?! JELP! Nimim. Ai wanna bii Kike Elomaa, not ö juicepilli!

 295. sähkötupakkakauppa June 25th, 2012 4:40 am

  Pidän blogistasi kirjoituksesi ovat mielenkiintoisia.
  Kuvat tuovat kivaa lisäväriä. Tulen seuraamaan tätä jatkossakin!

Leave a reply