GoJuttaGo.com

VIIKONLOPPU JA HOUKUTUKSET

Nyt sitä sitten vietetään ensimmäistä dieetin aikaista viikonloppua ja vieläpä äitienpäivää, joten houkutuksia on tarjolla ehkä normaalia enemmän. Perheellisille muistutus, että ettehän anna muun perheen kärsiä dieetistänne. Lasten karkkipäivästä on selvittävä ja itse usein nuuhkaisen Maxin namipussia ja miehelleni tulee välillä tyrkytettyä herkkuja “voisitko maistaa ja kertoa miltä maistui”. Selviätte kyllä, kunhan omaan suuhunne ei lipsahda mitään.

Kysymyksiä on tullut paljon, joista koostimme muutaman ja Bull vastailee teille seuraavasti: Ensinnäkin päänsärky tuntuu vaivaan joitakin teistä. Päänsärky, pahoinvointi ja kuvotus ovat yleisiä dieetin alkaessa. Tämä johtuu siitä, että kehossa tapahtuu suuria muutoksia ja suolisto alkaa puhdistumaan. Useimmat ovat juoneet vettä liian vähän ja nyt kun vedenmärää nostetaan riittäväle tasolle, myös tämä saattaa aiheuttaa päänsärkyä. Kaikki nämä oireet ovat kuitenkin ohimeneviä ja helpottavat muutamassa päivässä. Ja Bullin terveiset, että  apteekista saa Buranaa reseptivapaasti, mikäli oiken särkee : ) Ja se janon tunne johtuu nestekierron vilkastumisesta. Eli jatkakaa sitä!

Kysymyksiä satelee myös liittyen dieetin tarkuuteen. Bull on tehnyt ohjelman ja sitä tarkasti – siis tarkastasi, noudattamalla hän takaa, että tuloksia syntyy. Jos lähdette itse muuttamaan ruoka-aineita, teidän täytyy osata laskea korvaavat tuotteet. Jos syödään marjoja, hedelmiä, punajuuria jne. se täytyy vähentää jostain pois. Kun ohjelmassa lukee 100 g kanaa, se tarkoittaa 100 grammaa rasvatonta, nahatonta ja maustamatonta kanaa. Ei siis kaupan tiskiltä ostettua marinoitua broileria. Siitä kun haukkaa koipipalaa, niin jo menikin sen päivän kalorit reilusti yli. Eli punnitkaa, kokatkaa ja maustakaa ruokanne itse, niin tiedätte mitä saatte. Ja vinkiksi, että voitte tehdä valmiita annoksia päiviksi eteenpäin, kun pakastatte annoksenne. Jauhelihassa saa on max 10 % rasvaa ja lohta voi syödä 2-3 kertaa viikossa.

Itse olen supertarkka dieetissäni, koska on niin paljon helpompaa olla, kun noudattaa juuri niitä ohjeita mitä on annettu. Harvalla nimittäin pysyy homma lapasessa, jos pikkuisen alkaa soveltamaan. Jossain vaiheessa sitä sitten huomaakin taas istuvansa sohvalla voileipä kädessä. Tarkalla työllä saa tuloksia! Ai niin, se purukumi. Lukeeko sitä ohjeissanne? Aivan, ei lue. Yhdessä purkkapalassa on 2-3 kcal ja kalori on kalori, joten siksi en itse sitä dieetillä jauha. Te voitte ruokailuiden päätteeksi ottaa purkaa, pysyvätpä hampaat ainakin kunnossa. Mutta makeannälkää sillä ei saa alkaa tyydyttämään syömällä pussillista päivässä. Makeutusjauheessa on myös kaloreita. Teelusikassa on 1,5 kcal, mutta sillä saakin jo ruokaansa hyvin makeutta mikäli sitä kaipaa, joten sitä voitte käyttää. Vaihtoehtoisesti rahkan sekaan luraus fun lightia on ok.

Sitten on kysytty vaihtoehtoa maitotuotteille. Kananmunan valkuiainen on hyvä vaihtoehto. Yhden purkin rahkaa voi korvata 250 g munanvalkuaista. Ei siis keltuisia. Erityisruokavaliota noudattaville suosittelen henkilökohtaisen ruokavalion tilaamista. Samoin niille hyvin hoikille ihmisille, joiden tavoite on saada lisää lihasmassaa. Tällä ohjelmalla sitä ei tule. Tämä projekti on suunniteltu laihtumiseen ja kiinteytymiseen.

Lisäravinteita ei tietenkään ole välttämätöntä käyttää kahta tuotetta lukuunottamatta: Omega 3 ja palautusjuoma treenin jälkeen. Nämä ovat erittäin tarpeelliset. Protskupatukoita ei ole pakko mutustella, mutta onhan ne niin hyviä, että kyllä välillä on ihana dieetilläkin herkutella. Rasvanpoltto pillereitä voi käyttää, sillä se vauhdittaa hommaa, mutta ne voi ottaa mukaan myös myöhemmässä vaiheessa, jos haluaa.  Nämä perustuotteet löytyvät hyvin kauppojen hyllyistä ja myös netistä saa tilattua www.musclemarket.fi. Sieltä löytyy myös proteiinipatukoita. Kovaa treenaavat voivat käyttää lisäravinteita entiseen tapaan. Esim. kreatiini ja glutamiini ovat erinomaisia tuotteita.

Ennen kuin joku ehtii surkuttelemaan, että miksei paino putoa, niin kommentoidaan tähän. Osalla teistä lähtee heti muutama kilo painoa pois ja se on nestettä. Varsinkin niille, jotka vasta aloittavat kuntosaliharjoittelun paino ei luultavimmin putoa alussa. Älkää olko siitä huolissanne, sillä jos noudatatte ohjeita, niin eteenpäin mennään juuri oikealla tavalla. Sentit ja peilikuva antavat parhaan palautteen. Nyt kun olette käyneet uudet treeniohjelmanne läpi, niin ensi viikolla lisäätte tehoja. Salille on turha mennä kuluttamaan aikaa, joten tehkää treeni tehokkaasti, riittävän suurilla painoilla ja ette lopeta sarjoja kesken. Sitkeästi ja loppuun saakka! Kotibodaajat voivat koittaa nostaa kierrosten määrää.

Oman treenini tein tänään legendaarisella Bullfarmilla Bullin johdolla. Etureidet saivat sellaisen jumpan, että morjens! Olen treenannut viime aikoina pääasiallisesti yksin ja taas kerran huomasin, miten mahtavaa on saada valmentaja treeniin mukaan. Hieman muunneltu treeni “orjapiiskurin” läsnäollessa takaa sen, että treeni on maximaalinen. EM-kisoihin on aikaa kolme viikkoa, joten kaasua ei saa nyt löysätä yhtään.

Ja kertokaa tuohon edellisen blogimerkinnän alle hieman itsestänne. Saamme kaikki sitten nähdä, millaisia ihmisiä te olette ja samalla oma tarinanne varmasti inspiroi muitakin. Nyt ei muuta kun tahdonvoimaa kaikille!

-Jutta

juttasalaatti

241 comments

241 Comments so far

 1. Santsa May 8th, 2010 10:59 am

  Kiitos Jutta taas kovasta tsempistä! Mulla tuli sellainen kysymys tossa mieleen, kun ohjeissa on että aamulenkki olisi hyvä tehdä tyhjällä vatsalla ja olen tietämättäni niin tehnytkin aina, mutta koska en ole koskaan harrastanut salilla käymistä ja nytkin teen lihaskuntoa kotoa käsin, niin olisi kiva tietää, että kannattaako se kotitreeni tehdä tyhjällä vatsalla vai syötyään aamupalan?? Minä teen sen aina aamulla/aamupäivällä ennen iltavuoroon menoa. Tähän voi toki ottaa kantaa nekin jotka ovat urheilleet ennenkin tälläin? Kiitos :)

 2. nessu May 8th, 2010 11:11 am

  Kiitos kurinpalautuksesta Jutta ja Bull!
  Olenkin jo odotellut sitä. Täällä porukka soveltaa, säätää ja korvaa urakalla kaikkea mikä ei maistu. En ole lisännyt edes makeutusaineita annoksiin, koska menevät hyvin alas näinkin. Olen noudattanut ruokavaliota pilkun tarkasti ja se näkyy jo vyötärössä, vaikka alotin vasta ke-iltana dieetin. :)

 3. Hoo May 8th, 2010 11:16 am

  Hei Jutta
  - ja onnittelut koko kansan liikkeelle saamisesta!

  Kysyisin noista Fast Burn- rasvanpolttopillereistä, että onko niissä tosiaan tehoa? Itsellä on nyt paino jumahtanut ja pienennän hiukan energiamäärää, että saisin taas kilot liikkeelle. Olisiko Fast Burnista apua?

 4. Tuulia May 8th, 2010 11:30 am

  Hei Jutta,

  Minä nyt aivan pelästyin että olenko pilannut dieettini kun ehdin yhden rasiallisen syömään ns tavallista naudan jauhelihaa,ja sen jälkeen jauheliha on ollut max 10% rasvaa,en ole varma kuinka paljon rasvaa ensimmäinen rasia sisälsi.Entäpä pitääkö maitorahkan olla rasvatonta myös?Siitä ei ole mainintaa,mutta ei senpuoleen ollut kanasta eikä naudanlihastakaan..

  Kiitos kaikista vastauksistanne :D

 5. Tuulia May 8th, 2010 11:42 am

  Ja vielä sellainenkin tuli mieleeni mehukeitoista että Valion light mehukeitossa on sokeria,ja ohjeessa sanotaan sokeroimaton,eli onko kaupoista saatavilla sellaista missä ei siis ole lainkaan sokeria,vai sopiiko tämä Valion mehukeitto ruokavalioon?
  Haluan vain olla täysin varma kaikesta mitä suuhuni pistän ettei tule huomaamattaan mokattua :)

  Kiitos

 6. TP May 8th, 2010 11:48 am

  Auts! Sattuko jotakuta Jutan sanomiset? Minua ei. Oliskohan dieetti selvä nyt kaikille?
  Joku kirjotteli tuolla esittelyosiossa, että tuntee olevansa musta lammas.No, täällä ei sellasia ole! Eikö vaan? Olin aamupäivän ulkona lasten kanssa, ja ehdin pohtia vähän asioita. Mitä varten suomalaiset on niin negatiivisella energialla ja ajatuksilla varustettuja? Kun joku on dieetillä, se sabotoidaan heti. Minäkin kuulin itsestäni seuraavaa: mulla on pää nyt niin syvällä omassa perseessä kun tälläseen aloin.No selvä! Tungen sen vieläkin syvemmälle!! Että terkkuja vaan…Siellä on ja pysyy.
  Mulla alkaa kohta ruokailu, joten keittiöön ja palataan.
  Tsemppiä viikonloppuun! :)

 7. epe May 8th, 2010 12:57 pm

  Kyselisin vielä noista Omega3-kapseleista. Eli voitteko Bullin kanssa suositella jotain esimerkkiä hyvästä vaihtoehdosta, koska noissa on niin kovasti eroja. Joissakin on tupalasti enemmän tavaraa kuin toisissa jne…

  Tuulia: Ainakin Valiolla on tarjolla ns. tavallisia mehukeittoja joissa on noin 10g sokeria/100g ja sitten sokeroimattomia mehukeittoja joissa on niissäkin gramman verran sokeria/100g. Eli siis noita jälkimmäisiä ois tarkoitus syödä, tuo gramma taitaa tulla ihan marjojen omasta sokerista, mutta niissä ei ole lisättyä sokeria…

 8. Sikke May 8th, 2010 1:03 pm

  En ole huomannutkaan tuollaista “light” -mehukeittoa, eivätkös Valion mehukeitot ole vaan joko sokeroituja tai sokeroimattomia (vihreä raita purkin kyljessä). Näin ainakin meidän kaupassa. Eli sitä sokeroimatonta tietysti sitten otetaan…

 9. Ile May 8th, 2010 1:23 pm

  No hyvä on – jätetään sitten se (meikäläiselle) perinteinen hiilaripäivä pois ja noudatetaan tätä ohjelmaa pilkulleen.

  Kyllähän tässä meikäläinenkin on kaikenlaisia kommentteja kuullut kevään aikana kun olen ollut dieetillä. Esimerkiksi: mitä sinäkin nyt laihdutat – ethän sinä ole edes lihava. No, en olekaan suomalaisen perusläskin mittapuulla. Mutta löysää pläskiä on kuitenkin kropassa ollut ihan riittävästi. 7kg on vuodenvaihteesta lähtenyt ja vielä kolme pitää lähteä. Sitten meikäläinen on jo siinä kunnossa, että alkaa lihakset ja suonet olla näkyvissä.

  Eipä noista kommenteista kannata paljon välittää. Ittehän jokainen tätä elämää elää. Ja ainakin meikäläiselle hyvä kroppa tuo aika paljon elämän laatua lisää.

  Ai niin – ja pelkkään vaakaan ei tosiaankaan kannata tuijotella. Ottakaa lisäksi peili ja mittanauha käyttöön. Minusta edistyksen parasmittari on kun summataan vaaka + peilikuva + mittanauha (vaikkapa vyötärön ympärys).

  Eteenpäin sano mummo lumessa!

 10. Auroora May 8th, 2010 1:27 pm

  Menee vähän OT, mutta tuo kateellisuus on tosi inhottavaa. Vaikka minullakin on tuota työsarkaa itsessäni ja onhan se jo ihan terveydellinenkin asia saada itsensä kuntoon, niin olen järkyttynyt siitä miten ihmiset suhtautuvat! Todelliset ystävät todella erottuvat ja ovat avoimesti kannustavia ja positiivisella tavalla ihmeissään. Osan kanssa en käytännössä voi edes puhua asiasta, ikään kuin sitä ei olisikaan. Tai ei sanota oikeen mitään puheisiini ja aihe vaihtuu. Ei tee mieli sitten mitään puhuakkaan. Se on kateellisille suomalaisille kova paikka, kun joku saa jotain aikaiseksi.

 11. maikku May 8th, 2010 1:28 pm

  Kiitos tsemppauksesta ja vastauksista :)

  Moni oli kysynyt siitä (kuin myös minä) mihin bodypump tunti sijoittuu eli vastaako se kotitreeniä?

 12. Titte. May 8th, 2010 1:28 pm

  Tuulia, kun se keitto on sokeroimaton, niin siinä on vain hedelmien/marjojen oma sokeri. Minun mielestäni se kyllä käy. Toki voit vertailla löytyisikö jotain jossa olis vielä vähemmän hiilareita, niin sheän olis aina parempi, mutta niissä on sitten usein harmillisen paljon lisäaineita…

 13. Camillajanette May 8th, 2010 2:11 pm

  kellään kokemusta siitä että perhe / suku on sitä mieltä että tuollaiset dietit on ihan huuhaata ja hullua, ja että pitää syödä kunnolla, vähän vaikee mennä mummil ja pappal kun ei jaksa sotia niin tyhmästä asiasta, niin jättää menemäti kokonaan…

 14. Tuulia May 8th, 2010 2:29 pm

  Ei se varmasti sen niminen mehukeitto olekaan,eli Valion light :)
  En vain muistanut sen nimikettä joten käytin siitä sanaa light eli kevyt,jotta kukaan ei käsitä minun käyttäneen ns normaalia mehukeittoa.
  Tottakai se kevyt mehukeitto,ei tavallinen,ihan niin hömppä en kuitenkaan ole =) Mutta kiitos kuitenkin.

 15. herkuttelija May 8th, 2010 2:35 pm

  Kiitos taas tästä tsemppauksesta. :) ehkä huomisestakin jotenkin selvitään, mutta voin kertoa, että ainakin itselläni tulee tekemään todella tiukkaa seurata toisten herkuttelua, kun tälläinen herkuttelija olen. Mutta kyllä se sit palkitsee. :)
  Ja kiva kuulla että maitorahkan tilalla käy myös 250 g munanvalkuaista, mainiota! en mielelläni mitään vaihtaisi, mutta maitorahka kun ei minulle käy, niin välipalalla noi munanvalkuaiset voi olla kivaa vaihtelua!
  Mulla on ollut kevyt – jauhelihaa, mutta siinä onkin näköjään 20 % rasvaa, oivoi. :( tänään metsästämään 10 % sitten, luulenpa ettei välttämättä tuu enää löytymään, mutta katsotaan!
  Tsemppiä tsemppiä tsemppiä!

 16. Santsa May 8th, 2010 2:41 pm

  Minulla on kyllä toistaseksi ystävät ja perhe suhtautunut kovin kannustavasti tähän hommaan ja olen kyllä heille kertonut että millanen on nyt kyseessä. Minusta tuntuu että ihmiset enemmän kaihtavat niitä dieettejä, missä syödään tosi vähän ja yksipuolisesti. Mutta tässä ei ole sitä pelkoa.
  Itse ostin ne Fastin omat omega 3 kapselit mitä myydään joka paikassa missä on kyseisiä tuotteita.
  Mutta olisi edelleen kiva tietää, että tekeekö porukka sitä sali/kotitreenia tyhjällä vatsalla vai syönnin päälle? :) kävelyhän on tehokkainta tyhjällä vatsalla mutta onko näin lihaksia treenatessa?

 17. linnea May 8th, 2010 2:57 pm

  Minulla on myöskin pari tuttavaa vähän naureskelleet tällä dieetille ja pari taas on ollut tosi kannustavia. Jotenkin se taitaa johtua tästä meidän kulturista, että itsestään huolehtivia naisia ja miehiä solvataan ja haukutaan monin sanakääntein. Onhan se toki todella pahasta hävittää kropasta ylimääräinen laardi pois ja syödä monipuolista ravintoa, josta keho saa kaiken tarvitsemansa. Tämmöisiä ohjeita kun noudattaa, niin saattaa tulla vaikka terveeksi, timmiksi ja itsetunto kohoaa. Jopas se olisi kamalaa… ;D

  Mutta itse asiasta; olen yllätyksekseni pysynyt täysin annetuissa ohjeissa, ja tänään iltapäivällä iskeneen järkyttävän namihimon tainnutin 2dl PepsiMaxia. Lenkin suuntasin tänään kauppaan, josta ostin huomiselle kakkujen ja pullien korvikkeeksi protskupatukan. Nyt välipalaa massuun ja sitten salille!

 18. Mimuli May 8th, 2010 3:07 pm

  Mutta hei! Mihin on kadonnut se positiivinen vire ja into? Muistakaa, että vaikka meillä on itsellämme tavoitteita, niin jotkut haluavat elää omaa elämäänsä muuttamatta mitään (ainakaan vielä). Se että me emme halua jatkaa läskeinemme, ei silti tee meistä jotenkin muita parempia. Suvaitsevaisuutta. Sitähän me muiltakin toivomme.

  Mummuille, papoille ja muille puuttujille ei paljon tarvi selitellä. Ja meillä on ainakin ollut erittäin helppo selittää lapsille, ettei tämä ole mitään ihmeruokaa vaan samaa mitä teilläkin on lautasilla: paljon kasviksia, lihaa, riisiä/pastaa/perunaa, maitotuotteita ja marjoja. Kaikkea terveellistä, perusruokaa jollaista aina olemme ylistäneet. Kukaan ei TARVITSE herkkuja.

  Terveyttä tässä tavoitellaan? Laihuus ei kai kenellekään ole se ainoa asia? Toivottavasti.

 19. Sport75 May 8th, 2010 3:20 pm

  Ostatte aina vain naudan paistijauhelihaa, ei taatusti ole liikaa rasvaa ja parhaan makuista, rasvaa 5% nurkilla. En ole enää muuta vuosiin ostanutkaan.

  Olin juuri salilla tekemässä ohjelma 1 ja kylläpä tuntuu käsissä. Kiinnitin erityisesti huomiota ryhdikkääseen asentoon ja se tuo todella tehoa liikkeisiin. Tein kaikkia liikkeitä 3 sarjaa, kun näin olen jo tottunut tekemään.

  Neljän päivän jälkeen -900g, yht. lähes 13kg:)

 20. Jeanne'D May 8th, 2010 3:44 pm

  Tänään herkuteltiin – miehen aloitteesta – sushilla. Eikä tarvinnut lipsua dieettiohjeesta mihinkään suuntaan. Naudanlihaa ja kalaa kypsentämättömänä, merilevää, riisiä ja vihanneksia -> taatusti “kosher” ja luvallista. Ja aivan sairaan hyvää!

  Tähän aikaan päivästä ja juuri syönnin jälkeen tuntuu mahdottomalta ajatus, että päivällinen ja iltapala ovat vielä edessä..! ;)

  Vertailtiin tuossa olotiloja: mies valitteli että 2 ekaa päivää olivat raskaita, mutta olo normalisoituu koko ajan. Hänelle ehtii kuulemma tulla myös nälkä ruokailujen välillä.

  Itse en ole huomannut olossa muutosta suuntaan tai toiseen. Ei nälätä, mutta mitään “virtapiikkiäkään” en ole kokenut. Olo on oikein hyvä.

  Kummallakaan meistä ei ole mitään mielitekoja, mikä on sinällään kumma, koska olemme varsinaisia herkkuporsaita molemmat! Myös Alkon ohi käveltiin täysin tyynesti, vaikka viikonloppuisin viini on normaalisti kuulunut ruokailuihin.

  Hyvin menee, puntaria ja mittanauhaa on tarkoitus käyttää seuraavan kerran viikon päästä aloituksesta, eli tiistaina.

 21. Emilia May 8th, 2010 3:49 pm

  Moi Jutta!

  Olen lueskellut blogiasi ja nyt tämän kimppa-laihdutustempauksen alettua on pakko kysyä sinulta yhtä asiaa: Oletko tullut ajatelleeksi, että ylipaino voi johtua myös syömishäiriöstä? Tai että painon kertyminen ei aina johdu itsekurin puutteesta tai selkärangattomuudesta, vaan että on myös olemassa sairausryhmä nimeltä syömishäiriöt jotka aiheuttavat mm. ylipainoa? Ettei patenttiratkaisu aina ole “itsensä ottaminen niskasta kiinni”. Miten suhtaudut tähän asiaan? Vähän huolestuneena olen lueskellut myös joidenkin laihdutustempaukseen lähteneiden mittoja ja painoja ja ihmetellyt, miksi alhaisella painoindeksillä pitäisi laihduttaa… Yhdyn myös kommentoijaan joka kyseenalaisti Kate Mossin sammakon liittämisen tähän asiaan. Olen samaa mieltä, ettei se ollut oikein asiallista. Ymmärrän, että blogi ja ko. kampanja on suunnattu pääkopastaan kaikin tavoin terveille ihmisille ja laihduttaminen koskee niitä, joilla siihen oikeasti tarvetta on, mutta tulee vain mieleen, että esille voisi nostaa myös asian toisen puolen, eli syömishäiriöt ja sen, ettei elämä muutu täydelliseksi vain sillä, että paino putoaa tai sentit kutistuvat. Ihmisen ja elämän arvo lienee kuitenkin ihan jossain muussa – ja lopulta myös se onnellisuus.

  Tsemppiä kuitenkin Jutta dieettiin! Saavutuksesi ovat hienoja, mutta toivottavasti ymmärrät myös kolikon kääntöpuolta. Toivoisin, ettei kukaan meistä suhtautuisi tuomitsevasti niihin, jotka eivät ulkoisesti näytä olevan huippukunnossa. Syitä siihen voi olla niin paljon muitakin kuin vain itsekurin puute…

  Hyvää kevättä kaikille ja kannustetaan ja arvostetaan toisiamme koosta ja mitoista riippumatta!!!

  T. Emilia

 22. maikku May 8th, 2010 4:46 pm

  Onkohan naudan sisäfile sallittu? Siin on 3,9 g rasvaa 100g. Ja mahtaakohan kypsennys onnistua paistinpannulla oliiviöljyllä?… Äitienpäivän kunniaksi :)

 23. wellu pasanen May 8th, 2010 4:47 pm

  Morjens. Niin kuin Jutta sanoi, että ei saa liikaa tuijottaa sinne vakaan vaan peilistä sen todellisen lopputuloksen näkee. Itse tein sillein, että otin itsestäni kuvan ja sitten 4 viikon päästä otan uuden kuvan ja vertaan, että minkälaisisa uudistuksia on tullut. Itseäni ei henkilökohtaiseti haittaa vaikka painaisin 150kg kunahn se olisi pelkkää lihasta :D nyt päivällisen kimppuun, että saa nautittua hiilarit ennen 18:00 ;)

 24. Sari May 8th, 2010 4:57 pm

  Diettiä noudattu kirjaimellisesti ja neljän päivän jälkeen -2kg ja virtaa kuin pienessä Gallialaisessa kylässä :D . PepsiMaxia ne juonut, vaikka sitä olisi saanutkin ottaa, aspartaami maistuu karmealta!

  Pari asiaa on jäänyt askarruttamaan:

  1. Saako kaupan kivennäisvesiä juoda vai suositteletteko ihan raakaa kraanavettä?

  2. Luomu Quinoa maistuisi itselleni paremmin kuin pasta, riisi tai peruna. Rasvaa Quinoassa on enemmän, mutta tyydyttymätöntä rasvaa siitä 0g, hiilareita on yhtä paljon, mutta proteiineja melkein tuplasti. Voisinko korvata siis yllämainitut aineet Quinoalla? En uskalla säätää ilman lupaa koska homma toimii :D .

  Tsemppiä koko tiimille niin Jutta-tiimille kuin kaikille mukana olevillekin… Saattaapi biksut loppua kaupoista jos tulee hellekesä. Ja itse aion ainakin mennä kohta Helsingissä avattavaan Sunny’s storeen, kun saan hauberit näkyviin ja vatsalöllöt sulatelua siihen kuntoon, että kehtaan vetää kuvastossa olevan
  hihattoman printti t-paidan ylpeänä päälleni <3!!!

  Hyvä ME!!!!

 25. Epätoivoinen... May 8th, 2010 4:58 pm

  Homma toimii juuri niin kuin Jutta lupaili: tähän saakka kaikki ateriat on tuntuneet ihan reilun kokoisilta, eikä nälkä ole vaivannut. Eritoten aamupala on tuottanut vähän vaikeuksia suurella koollaan… MUTTA nyt on 6. päivä meneillään ja ennen päivällistä iski aivan järkyttävä NÄLKÄ! Söin päivällisen (jolle olin onneksi säästänyt pasta- annokseni)ja edelleen olo on sen sorttinen, että vois syödä toisen mokoman annoksen… Mut näillä mennään! Eikä lipsuta pätkääkään!!! Sisulla vaikka saunan alle ;)

 26. jLo May 8th, 2010 5:16 pm

  Oli kyllä tuo Emilian kommentti ihan kuin mun kirjoittama juttu. Juuri samaa oon miettinyt: syömishäiriöitä ja tuota Kate Mossin lausahdusta. Munkaan mielestä elämän onnellisuutta ei missään nimessä voi mitata laihuudella! Mun mielestä toi kuulostaa täysin jonkun syömishäiriöisen surulliselta puheelta. Olen myös kummastellut joiden laihduttajien/kiinteyttäjien mittoja. Onko tavallisen, normaalipainoisen (tai jopa hoikan) ihmisen täysin terveellistä kiinteyttää tällaisella dietillä? Eikö vaarana ole painon putoaminen jopa sairaalloisen alas? Toivoisin, niinkuin Emiliakin, Jutalta enemmän toisenlaistakin näkökulmaa ja myös hieman varotuksen sanoja nuorille ja jo hoikille ihmisille.

 27. Rokka May 8th, 2010 5:22 pm

  @ Santsa

  Ainoastaan aamulenkki tyhjällä vatsalla, tarkoituksena maksimoida rasvanpoltto. Kun keho on yön aikana kuluttanut vähäiset hiilarivarat se polttaa tehokkaimmin rasvaa aamulla.

  Sali- tai kotitreeni sitten esim. tunti tai kaksi aterian jälkeen niin ruoka on hieman laskenut ja saa parhaan tehon treeniin kun on hiilihydraattia ropassa.

 28. herkuttelija May 8th, 2010 5:24 pm

  Hei! Itse olen tehnyt 60 min aamulenkin tyhjällä vatslaa, jonka jälkeen syönyt aamupuuron. :) en voisi mitenkään kuvitella pystyväni vetämään lihaskuntotreeniä tyhjällä vatsalla, enkä usko, että niin on tarkoituskaan tehdä. Eihän sitä jaksa millään vetää täysillä! n. 1 – 2 h päästä aamiaisen syönnistä vasta treeniä! niin kyllä jaksaa, eikä vatsakaan tunnu täydeltä! :)

  Ja sitten minulta tyhmä kysymys, auttakaa fiksummat! :)
  Miten valmistan 250 g kananmunanvalkuaista??
  Erotellaanko ja punnitaanko munat raakana? Ja paistetaan? VAIKO keitetään munat, ja punnitaan valkuiaset ???? HELP! :)
  Vai keitänkö ja syön

 29. Epätoivoinen... May 8th, 2010 5:26 pm

  Emilia: Olet lukenut blogia ja mukaan lähteneiden kommentteja. Olet varmasti siis lukenut samat viestit kuin minäkin -> Normaalipainossa olevat diettaajat ovat nimenomaan kirjoittaneet, että laihdutuken tarvetta ei ole, vaan halu kiinteytyä / kasvattaa lihaksia tmv…

  Olen kauan aikaa ajatellut samalla tavalla kuin sinä ts. ikään kuin “paheksunut” normaalipainoisia ihmisiä, jotka eivät ole tyytyväisiä kroppaansa. Nyt kun lähentelen normaalipainoa ensimmäistä kertaa vuosiin, on ajatusmaailmakin muuttunut: Minäkin tuskailen allieni ja sisäreisieni kanssa ja minulla on halu ja oikeus dietata, jotta saavutan sellaisen painon ja sellaisen kropan, jonka kanssa olen sinut ;) Ylipainoisena en ole ollut tyytyväinen itseeni, vaan itsekunnioitus ja itsetunto ovat romahtaneet totaalisesti (ja myös itsestä huolehtiminen…)

  Ymmärrän ajatuksesi täysin ja olen itsekin sitä mieltä, että ihmisen lihavuus tai laihuus on sivuseikka
  - Tärkeintä on terveys, se että olo on hyvä ja on tyytyväinen itseensä! Ellei, niin silloin täytyy asialle tehdä jotain. Minä ainakin teen sen minkä pystyn!!!

 30. Rokka May 8th, 2010 5:29 pm

  @ Sari:

  Kyllä kaupan kivennäisvedet ovat sallittuja, kunhat et sekaannu sitten sellaisiin “makuvesiin” missä on esim. puolet mehua, ainakin olvilla on tämmöinenkin tuote. Kannattaa katsoa tuotteen sisältämät tiedot esim. vissypullon takana kyllä lukee mitä se tuote sisältää. Ei vissyvedessä ole kaloreita mutta hyviä tarpeellisia suoloja siinä on kyllä. Kun hiilihydraatin kohdalla (juomissa) möllöttää 0/100g samoin kun rasvan niin oli tuote mikä tahansa se on aika “turvallista”. Nämä on helppo järkeillä itse.

  @ Maikku: Mistäs se naudan paistijauheliha tehdään? Naudan paistista, joten naudan sisäfile on vieläkin parempaa, ei muuta kun ääntä kohden.

 31. Paula May 8th, 2010 5:50 pm

  Tänään meni sitten lounas ja päivällinen sekaisin, eli päivällinen jo syöty, mutta lounas vielä odottaa itseään. Mittaukset ja kuvat on vielä ottamatta. Oikeasti en tiedä otanko vielä tässä vaiheessa, kun pudotettavaa ON paljon (+/-20kg).

  Flunssa vaivaa vieläkin (kuumetta ei ole), mutta tänään on jo ulkoiltu ja aion vielä tehdä kotiharjoituksen.

  Palautusjuomaa mulla ei vielä ole, mutta aion hommata sen maanantaina.

 32. Chef May 8th, 2010 6:27 pm

  Kiitos Jutta ja Bulli tsempeistä ja lisäohjeista :)

  Kävin tänään vaateostoksilla ja vaikka tietenkään tässä vaiheessa ei vaa-assa hurjat miinuslukemat vielä olekaan, niin silti jotenkin näin itseni eri valossa ja vaatteiden ostaminen oli kerrankin todella kivaa :)

  Mukaan tarttui mm. 1-2 kokoa liian pienet caprit…josko niihin mahtuisi vielä vaikka loppukesästä, niin kiva olisi :)

 33. silverskies May 8th, 2010 6:36 pm

  Emilialle ja muille:

  Hoikka/normaalipainoinen ihminen, joka haluaa syödä terveellisesti, kiinteytyä (= KASVATTAA LIHAKSIA, polttaa ylimääräistä, tarpeetonta rasvaa jos edes tarvetta), ei automaattisesti ole syömishäiriöinen.

  On hieno asia, että Suomessa kiinnitetään huomiota anoreksiaan, ja sen syntymistä yritetään ehkäistä. MUTTA. Jokaisella ihmisellä on oikeus pyrkiä unelmakroppaansa, ja se ei missään nimessä tarkoita, että se johtaisi saman tien anoreksiaan tai muuhun syömishäiriöön.

  Anoreksia on sairaus. Suurin osa laihduttajista on kuitenkin mieleltään terveitä ihmisiä, jotka haluavat näyttää paremmalta ja saavuttaa paremman itsetunnon.

  Sitäpaitsi – Jutta puhuu aina TERVEELLISESTÄ elämästä. Jutan ohjelma on TERVEELLINEN. Liikunta on TERVEELLISTÄ. Kiinteyttäminen on TERVEELLISTÄ. Vaikka olisit hoikka, on TERVEELLISTÄ syödä hyviä, puhtaita ruokia, ja liikkua runsaasti.

  Jos ihminen on mieleltään sairas, ei siihen auttaisi vaikka Jutta kuinka vouhottaisi anoreksian vaaroista. Anoreksiaan sairastunut ihminen tarvitsee apua paljon lähempää, ja aivan eri tavalla.

  Terveisin, anorektikon lähipiiriläinen.

 34. JOnna May 8th, 2010 7:03 pm

  HEI HERKUTTELIJA ja muutkin paista teflon pannulla munat tai vedä raakana siten että mixaat ne sauvasekoittimella tai blenderissä kohmeisten pakastemarjojen kera! On kuin sorbettia!

 35. Rokka May 8th, 2010 7:05 pm

  @ Herkuttelija

  Voit valmistaa kananmunanvalkuaiset esim. paistamalla niistä munakkaan, ilman keltuaisia luonnollisesti. Erottelu kulhoon, maustaminen yrteillä+suolalla tms. mikä nyt maistuu, ja sitten vaan vaikka se 5 grammaa oliiviöljyä tai menee ne ilmankin teflon pannulla.

  Tai sitten keitä munat koviksi, erottele valkuainen ja syö oikea määrä. Huom. kannattaa punnita yhden munan valkuainen ensin niin tietää montako keittää tai paistaa.

  Itse esim. tuon variaatiota aamiaiseen vuorottelemalla valkuaismunakasta johon lisään vähärasvaista kalkkunaleikettä saadakseni tarvittavat proteiinit. Ja kun hiilarit sitten jää puuttumaan mitä tulisi puurosta otan ne jälkiuuniruisleivästä, jossa on kuitua sama määrä /100g kuin kaurapuurossa, ja myös hiilarimäärä sama tai alhaisempi.

  Pitää vaan pitää mielessä että korvattaat ainekset vastaa sisällöltään toisiaan ja tietenkään liikaa ei kannata alkaa hifistellä, mutta tämä on vielä aika simppeliä.

 36. Epätoivoinen... May 8th, 2010 7:07 pm

  Herkuttelija: Mä keittäisin kananmunat, sitten erottelisin ja punnitsisin. Tietty toinen vaihtoehto on tehdä vaikka valkuaismunakas, rasvattomasti se onnistuu esim. mikrossa :) 250g valkuaista on aikast paljon… Yhden kananmunan valkuainen painaa vajaa 40 g, joten niitä saapi syödä aika monta! Oma kanala ois paikallaan ;) ?!

 37. muumuu May 8th, 2010 7:08 pm

  Mietin noita kalaöljykapseleita, voisikohan niitä korvata jotenkin? Olen aikaisemminkin huomannut, että mulle tulee todella helposti mustelmia jos syön niitä, siis ihan ilman mitään loukkaamista. Nyt oon tiistaista alkaen syönyt kaksi päivässä, ja johan on taas alkaneet jalat ja kädet kukkia. Hiukka mietityttää se, ettei se varmaan ole ihan terveellistä? Onko jollain tarkempaa tietoa?

 38. minde May 8th, 2010 7:14 pm

  Noille jotka kirjoitti syömishäiriöisistä niin ei toki sellaisten paikka täällä ole vaan kannattaa varata aika lääkäriin ja hoitaa häiriönsä ja pääkoppansa kuntoon!

  Sitäpaitsi tässähän “dietissä” tai paremmin ruokavaliossa syödään minun mielestä reippaasti (syön nyt tuplasti enemmän kun ennen) ja tosi terveellisti eli tuntuu kun olisi kateutta monella ilmassa! Onko väärin syödä terveellisesti? Pitäisikö ahmia leipää, sipsiä, pullaa, karkkia ja juoda limuja ja mehuja????? Sekö olisi hyvä… taitaa niille ollakin jotka valittaa ja paheksuu meitä muita jotka yrittää saavuttaa terveellisen elämäntavan ja näyttää hyvälle!

  Ne jotka teidän mielestä täällä kirjoittaa pienillä mitoilla ja ihmettelette sitäkin niin muistakaa että myös sillä joka näyttää vaatteet päällä laihalta voi ollakin paljon löysää eli tottakai sellainen ihminen saa kiinteytyä ja hankkia niitä lihaksiakin vai onko se jotenkin väärin ja onko sellaisenkin ihmisen jotenkin väärin syödä terveellisesti ja hyvin??

  Olen kuullut MONEN lihavan suusta joka on laihduttanut ja alkanut elää terveellisesti että kun olin lihava teeskentelin olevani onnellinen enkä jaksanut tehdä mitään eli kyllä laihuus voi sitä onnea tuodakin! jaksaa paljon paremmin ja itsetunto nousee.

 39. JonnaK May 8th, 2010 7:48 pm

  Minä kuulun myös noihin normaalipainoisiin kiinteyttäjiin. Painoa ei ole tarkoitus tiputtaa MUTTA kolme raskautta ja niiden tuomana lyhyessä ajassa paino jojoillut ja nahka venynyt. Reisissä, vyötäröllä, rinnan ympärillä ja käsivarsissa on nahka niin löysää että pahaa tekee keriä sitä :/ Sitä koitan siis kiinteyttää ja nyt ymmärrän sen mitä olen kuullut että vaikka läskistä pääsee niin venyneestä nahasta ei pääse niin helpolla. Kovasti teen sen eteen, sitä en tiedä lähteekö se koskaan.
  Vaatteet päällä näytän ihan hyvältä mutta alasti.. voi se olla normaalipainoisenakin se oma peilikuva itselle kova paikka. Etenkin kun jokaisella on oman pään sisässä se vartalo millaisen haluaisi.

 40. maikku May 8th, 2010 7:59 pm

  Hei Rokka !! Siis mä olen tässä ruokavaliossa ihan vihreä ja tartui sun kommentiin riemuissani (Itse esim. tuon variaatiota aamiaiseen vuorottelemalla valkuaismunakasta johon lisään vähärasvaista kalkkunaleikettä saadakseni tarvittavat proteiinit. Ja kun hiilarit sitten jää puuttumaan mitä tulisi puurosta otan ne jälkiuuniruisleivästä, jossa on kuitua sama määrä /100g kuin kaurapuurossa, ja myös hiilarimäärä sama tai alhaisempi. ) Siis saako ruisleipää syödä? Kuinka iso pala (grammoissa) jälkiuunileipää vastaa jutan ohjeen puuromäärää…. Mistä saisin tästä tietoa lisää, netistä, joku hyvä kirja??

 41. maikku May 8th, 2010 8:00 pm

  Eli aamiaisella voisin syödä ruisleipää ja valkuaisista tehdyn munakkaan….jihaa

 42. Raakel May 8th, 2010 8:00 pm

  Täällä on onneksi ihan positiivisesti suhtauduttu uuteen ruokavalioon. Ystävät ovat ennemminkin olleet pahoillaan, jos ja kun syövät herkkuja nenäni edessä :D Jo ovat myös ihmetelleet, miten mulla riittääkään itsekuria tällaiseen, kun heillä ei riittäisi.
  Omasta mielestäni tämä ei kyllä ole ollenkaan vaikeaa. Ruoat ovat olleet täyttäviä ja maistuvia ja annokset jopa suuria verraten mihin olen tottunut. Tänään kyllä oli ranskalaisten houkutus valtava, kun kaveri söi niitä autossa viereisellä penkillä, kun itse tyytyi porkkanoihin. :) Mutta sen jälkeen oli kyl loisto fiilis!

  Ja kiitos muuten teille, jotka olette kirjoittaneet tänne vinkkejä ruokien valmistamiseen. Ensimmäisenä päivänä sotkin vain iltapala-ainekset keskenään, eikä kyllä maistunut. Mutta kun teki niistä smoothieta, ja lisäsi hieman makeutusainetta niin jo maistui aivan toiselle!

  Toivottavasti en muuten minäkään ole tehnyt ihan valtavaa virhettä, kun olen nyt syönyt pintamaustettua kanaa ja rasvaa siinä oli 1,9 %. :S No täytyy etsiä jokin terveellisempi.

  Ja sellainen kysymys vielä, että voiko iltapalan pienentää/jättää pois, jos päivällinen menee hirmu myöhään ja illalla ei enää olisikaan nälkä? :)

 43. Timmiksi May 8th, 2010 8:08 pm

  Vinkiksi treenausta aloitteleville, että ottakaa hyvää nopeatempoista musiikkia mukaan treeneihin, sillä saa mielettömästi lisää buustia ja energiaa treeniin. Ei siis mitään hiljaista puiden havinaa ym vaan kunnon jytää.:) toimii, tai ainaki mulla toimii!
  Mie lataan soittimeni Disturbedilla ja Megadethillä..

 44. helga May 8th, 2010 8:12 pm

  Päivä 4.
  Viikonloppu ja tekis mieli herkutella, edes rusinoilla…mutta ei ei, lujana pysytään.
  Tuosta päänsärystä, sitä on ollut ja sitä kuvotusta ja heikkoa olo. Varmaan johtuu siitä veden juomisesta..
  Suurin muutos leivän jättäminen, ja se saakait aikaan sen, että olo tuntuu tyhjältä ja nälkäiseltä.
  Musta tuntuu, että kaikki sanoo ruokaa olevan PALJON, minusta tuntuu, että käyn säästöliekillä…muilla samanlaisia tuntemuksia?? =D

  Mulla on oma kolmen päivän saliohjelma, lisäksi harrastan kolme x aerobista viikossa. Treenit teen oman ohjelman mukaan.
  Lähdin prokkikseen uteliaisuuttani. Olen treenannut n. vuoden yllämainitulla rungolla (aiemmin kävin salilla, kun jaksoin, ryhmäliikuntatunneilla enemmän).
  Keväällä mulle räätälöitiin oma ravinto-ohjelma, jolla sain hyviä tuloksia. Tavoitteenani on rasvaprosentin pudottaminen, ei niinkään painon.
  Tuloksia alkoi tulla kunnolla vasta, kun sain ravinto-ohjelman. Olin siis ruoskinut itsenäni useita vuosia ja lisännyt ja lisännyt liikuntaa, mutta homma kiikastikin oikeista raaka-aineista.

  Edellinen ravinto-ohjelma oli rungoltaan kutakuinkin samallainen.. Jutan on vaan tiukempi (joten tuloksia tulee varmasti!).
  Olen käynyt mittauttamassa rasva% keväällä, ennen Jutan projektia ja seuraavan kerran käyn mittauttamassa n.3 vk päästä, ni hommaan tulee lisäpontta, kun huomaa tuloksia syntyneen. Paljon ei enää tavoitteeseen edes ole matkaa, ja sen jälkeen onkin erillainen prokkis edessä.
  Treeni-iloa kaikille! =)

 45. Linn May 8th, 2010 8:29 pm

  Kyllä normaalipainoisellakin voi olla laihdutettavaa. Minua ärsyttää kun ihmiset sanovat minulle, että mitä sinä diettaat kun olet niin hoikka ja ota pullaa kyllähän sinä voit. Kun keho kuitenkin koostuu löllyvästä ei ole mitään väliä mitä vaaka näyttää ja jokaisella on oikeus näyttää miltä haluaa. Tässä kuitenkin syödään koko ajan terveellisesti niin kyse ei ole mistään sairaudesta! Jos jokainen tekisi omat valintansa ja kunnioittaisi muiden valintoja??

  Tein tänään suklaakakkua ilman, että itse laitoin mitään suuhuni. Uusi kokemus, mutta siitä selvittiin :)

  Itselleni on ihan uutta tämä usein ja vähän syöminen, se on kivaa kun koko ajan saa syödä :)

 46. H May 8th, 2010 8:31 pm

  Voiko iltapalan korvata jollakin muulla? Ei vaan millään mene alas…Kiitos jo etukäteen

 47. Sonja May 8th, 2010 8:36 pm

  Moi Jutta,

  Kiitos tsempistä ja vastauksista. Minä juoksin tänään HCR:n kahteen tuntiin. Voittaja fiilis! Pakko oli lipsua sen verran dietistä että otin banaanin ennen juoksua ja juoksun jälkeen mutta enköhän tossa kaloreita poltellut=). Nyt palataan takaisin. Olen tällä jonkun aikaa ja tilaan sitten oman ohjelman. Lihasta olisi saatava lisää ja jos se ei tällä tule niin eihän se sitten ole hyvä. Toki vyötärössä on löysää minkä haluan saada pois.

  @ Emilia. Haluan sanoa että minä olen “mittarin” mukaan yksi noista kellä ehkä paino indexi on “kohdillaan” – 174/62. Kyse ei ole siitä että minun pitäisi painaa 55kg vaan siitä että haluan rasvaa vähemmäski ja tuon muffinsin mikä turpoaa farkun kaulan ulkopuolelle – pois. Ei sitä paljon ole mutta sen verran että se ärsyttää. Tässä dietissähän syödään hirveesti, nälässä ei olla. Mutta syödään oikein. Ei ole oikein että skipataan brekkari, sitten vedetään lounaalla salaattia ja pitkin iltapäivää mussutetaan karkkia, keksiä ja suklaata ja illalla vähän lisää. Sehän on monella totuus vaikka sitä ei haluta myöntää.

  Hyvää äitienpäivää kaikille!

 48. EmmiLaihtuu May 8th, 2010 8:40 pm

  Hei kaikille!

  Sellainen kysymys minulla on että kun kalaa/kanaa/nauhanlihaa pitää syödä se 100g niin käykö ihan mikä tahansa kala? ja vihanneksista sellainen kysymys, että voiko tankoparsaa syödä? Rakastan parsaa ylikaiken enkä haluaisi luopua siitä :)

  Jos joku viittis vastata näihin! Kiitos jo etukäteen=)

 49. Wii May 8th, 2010 8:41 pm

  Hei kanssasisaret ja veikat!

  Ruokavinkkejä on aina mukava saada sallituista aineista. Muistakaahan jakaa niitä kaikille.
  Tässä minun tämän päivän päivällinen:
  -100g uunilohta (kypsänä noin 80g)
  -tilli
  -suola
  -sitruunapippuri
  -200g höyrytettyjä vihanneksia (parsakaali, kukkakaali ja porkkana
  -170g perunaa siivutettuna
  -5g oliiviöljyä
  -perunat öljy ja mausteita pakastepussissa sekaisin ja lohen viereen uuniin noin 25 min 175 astetta
  OLI HYVÄÄ JA MASSU TÄYNNÄ

 50. herkuttelija May 8th, 2010 8:46 pm

  Kiitos vinkeistä, ei muuta kuin kokeilemaan. : ) ja vaihteluhan virkistää! tänään ajattelin tehdä ton munakkaan mikrossa iltapalaksi! (ps. en tiennyt, että se onnistuu myös mikrossa ) kokeiltava on. ;) ja namnam, että munakas kuullostaakin hyvältä!

  Miten ajattelitte selvitä huomisesta ? Tuntuu, että monilla teistä on todellakin sitä selkärankaa, eikä mielitekoja ole paljoo ollut, hienoa =) Itsellä taas päinvastoin. Mieliteot senkun yltyvät, eikä asiaa auta se, että ympärilläni vedetään tälläkin hetkellä irtokarkkeja ja sipsejä. Joudun tosissani taistelemaan itseni kanssa, etten mene sinne karkkipussille. : )

  Mutta, en olettanutkaan, että tämä helppoa tulisi olemaankaan!

  Pidetäänhän pintamme! : )

 51. evelin May 8th, 2010 8:49 pm

  Te syömishäiriöstä ja vääristä roolimalleista vaahtoajat: Tämä blogi on todellakin tarkoitettu päästään normaaleille ihmisille, jotka voivat noudattaa “kurinalaista” ruokavaliota, ilman että se aiheuttaa mitään suurempaa kierrettä tai konfliktia. Oikeesti syömishäiriöiset eivät ole edes kiinnostuneet tällaisesta blogista jossa syödään säännöllisesti ja suht paljon ja halutaan muokata kehoa, eikä vain kuihduttaa olemattomiin. Henkilökohtaisesti ärsyttää että tänne tullaan vinkumaan vääristä “roolimalleista ja asenteista”. Jutan tarkoitus tuskin on tänne kerätä mitään syömishäiriöisiä vaan oikeesti tuloksia kaipaavia aikuisia ihmisiä, joilla on ollut tarve saada kipinä aloitukseen ja pieni potku persuksille. Internet on täynnä blogeja syömishäiriöisille ja Jutan tekstit ja kannustukset ovat kaukana siitä maailmasta! Jos tämä asenne ei sovi jollekin marisijalle = laihdutus, säilyttäen lihasmassa ja muistaen että muutakin elämää on kuin tämä dieetti, niin voi varmaan siirtyä johonkin muuhun sivustolle! BTW elämä on huomattavasti mukavampaa kun ne farkut ja niiden sisältö näyttää sieltä takaa päin mukavilta, muistakin kuin vain omasta mielestä ;)

 52. Ile May 8th, 2010 8:55 pm

  Minde puhui asiaa!

  Syömishäiriö ja liikalihavuus ovat sairauksia, mutta ainakin minulle ne ovat sitä vasta sitten kun lekuri on sen todennut. Ja silloin todellakin on tarve ihan toisenlaiselle hoidolle kuin mitä täällä puuhataan. Ei nyt ruveta tekopyhyiksi – tämä on kaikille vapaaehtoinen juttu ja jos ei tykkää niin ei sitten.

  Itse olen tehnyt työtä kehitysvammaisten parissa, ja monilla heistä on myös lääkkeiden ja sairauden mukanaan tuomaa liikalihavuutta. Mutta arvatkaapa mitä – heidän ruokavaliossaan on paljon samaa kuin mitä täällä tarjotaan. Ei niin tiukasti mutta kuitenkin. Paljon vihanneksia ja proteiinia. Vähän rasvaa (ja sekin sitä hyvän laatuista) ja vähän hiilareita.

  Itsellä on muuten tänään ollut varsinainen nälkäpäivä, kun totuttu hiilapäivä jäi pitämättä. Pari lasia PepsiMaxia on kuitenkin auttanut mukavasti. Ja kun kroppa oikein valitti, niin minäpä läksin päivän toiselle lenkille. Kyllä meinaan valitus loppui – kai se body pelkäs että jos vielä valittaa niin entistä kovempi rääkki tulee :)

 53. merlin May 8th, 2010 9:01 pm

  Mulla olis kova tsemppi päällä aloittaa, mutta epäröin imetyksen vuoksi. Täysimetän vielä 3kk ikäistä poikaa. Mitä tuo ruokavalio tekee maidon tuotannolle tai maidon laadulle? Terveelliseltä kuulostaa, mutta mutta…

  Tsemppiä!

 54. Epätoivoinen... May 8th, 2010 9:01 pm

  Moikka Herkuttelija!
  Googlaa vaikka “munakas mikrossa”, sieltä löytyy vinkkejä jos jonkinmoisia :)
  Hyvää äitienpäivää kaikille minunkin puolestani ja pysytään tiukkana!!! (Ja koko ajan tiukemmaksi tullaan… ;) )

 55. Santsa May 8th, 2010 9:35 pm

  Hei miten te teette iltapala-aineksista smoothien?? Mulla tekee todella vaikeaa saada kurkusta alas tuo rahka-mehukeitto-vehnälese sekoitus :/ jotain muuta pitäs keksiä!

 56. voimanainen May 8th, 2010 9:49 pm

  Olen käyttänyt Arla-Ingmanin mehukeittoa, se on tällä hetkellä ainoa sokeriton mikä mistään on tullut vastaan. Pahus kun ei olla marjakaudessa. Saisi omat keitot myös ilman aspartaamia.

  Ja Valion Mafiallehan voisi muutenkin laittaa hiukan kampoihin..

  =)

 57. silverskies May 8th, 2010 9:53 pm

  EmmiLaihtuu:lle ja muille jotka kyselevät yksityiskohtia dieetistä:

  Lukekaa Jutan KOKO kirjoitukset tuosta ruokavaliosta ja tästä blogientrystä!

  Kalakysymykseen löytyy hyvin yksinkertainen vastaus: “Kala tonnikalaa vedessä” ja “lohta voi syödä 2-3 kertaa viikossa”.

  Maalaisjärkeä saa myös käyttää. Jos löydät kalaa joka on arvoiltaan suht samaa kuin tonnikala vedessä, niin mikäpä estäisi vaihtelemasta niitä keskenään? Kannattaa katsella niitä pakettien kylkiä itsekin, Jutalla on varmasti todella paljon tekemistä ilman että vastailee kysymyksiin joihin jo joko löytyy vastaukset Jutan blogista tai joiden vastaukset on helposti pääteltävissä maalaisjärjellä. :)

  Ymmärrän tosin toki, että kaikki eivät uskalla lähteä sooloilemaan kovin helposti… Eikä se kaikille sovikaan, kun sitten lähtee sooloilu lapasesta. Mutta lukekaa nyt ainakin näitä Jutan blogimerkintöjä niin johan selkenee moni asia.

 58. Santsa May 8th, 2010 9:57 pm

  Huomasin muuten että moni käyttää täysjyväpastaa ja riisiä. Itsellä ollut käytössä ihan normaalit versiot näistä, toivottavasti ei ole väärin!

 59. katiia May 8th, 2010 10:14 pm

  Muumuu: Kalaöljy kapseleille pitäisi olla kasvis versio! Kala-allergigot ym voivat syödä, kuulin että sellaisia on. ite en huomannut apteekin hyllyltä katsoa kun otin vaan tavallista. Oletko kokeillut myös niitä?

  helga: puhuit säästöliekistä, ite oon pitkään syönyt 1200-1500kcal(koko tämän vuoden muutamaa päivää lukuun ottmatta kun on homma karannut käsistä :) ) Ja siis paino on tippunut tämän vuoden puolella pari kiloa ja hitaasti. En ole kuitenkaan uskaltanut syödä enempää kun olen pelännyt että laihtuminen pyssää siihen :/ , mikä sinänsä on ihan turha pelko. Ite ajattelin juuri että vaihdan tavallaan erilaiseen ruuan ja herättelen sillä tavalla elimistöä..(sekä jätän turhat hiilari/sokerimössöt syömättä, niistä on saattanut koostua puolet päivän kaloreista :P ) jospa kilot alkais taas karista.. Pisteillä siis olen ollut.Mutta laskenut myös kaloreita samalla (kiloklubissa)
  Mun mielestä säästöliekki tulee jos pitkään elelee vähäkalorisesti..Esim. Eräs yli 100kg painava pysyi laihtumatta siinä painossaan vaikka oli vuosia syönyt n. 700kcal päivässä..Alkoi laihtua kun tuplasi kalori määrän.

  merlin: imettäjän pitäisi syödä enemmän kuin laihduttajan muuten, ettei maito lopu ja ettei “lapsi ime” luustosta ja muusta ravintoaineita.
  Painonvartijoissa on 5 pistettä enemmän imettäjälle. Jos esim mun pisteillä tulis 1200-1500kcal päivää kohti niin silloin se olisi imettäjällä lähemmäs sitä 1800kcal> ehkä(sekin riippuu painosta ja pituudesta).

  Joku oli tästä ojelmasta laskenut että tulee noin 1400kcal päivää kohti..

 60. katiia May 8th, 2010 10:19 pm

  Itsellä on vähän vielä toisen päivän jälkeen hakemistä tämän ruokavalion kanssa, osa ruuista menee ihan pilkulleen, mutta ongelma on kylässä ja jos ei ole kotona. Huomenna menen juhliin ja ajattelin kyllä vähän siellä jotain syödä(en ota omia eväitä mukaan :P kun ei ole proteiinipatukoita yms). Maanantaina alan pilkulleen noudattamisen ja huomennakin yhtä ruokailua lukuun ottamatta. On mennyt vähän harjoitteluks nämä kaks päivää :D . Mutta jos sokerit laskee niin silloin joustan ruokavaliosta jotenkin terveellisesti.. Toistaiseks sokerit on ollut kyllä mallikkaasti.

 61. herkuttelija May 8th, 2010 10:19 pm

  Googletin ja namnam, että olikin hyvää!! : ) suosittelen! ja sen jälkeen vehnäleseet kera vadelmamehukeiton, alkuun en pitänyt tästä, mutta nyt siihenkin on jo kivasti tottunut, ei tee ollenkaan pahaa. : )

  Että karkit maistusi kuitenkin niiin hyvälle! Oon niin perso kaikelle makealle, ja nyt suurimpana himona olisi makuunin irtokarkit! Pääseeköhän näistä makeanhimoista ollenkaan tässä dieetin aikana. ;) ei varmaan, ainakin kun kyse on minusta!

  Oikeen odotan, jos me vaikka joku kaunis päivä oltaiskin se mässypäivä ansaittu! ;) Mutta nyt dieetti jatkukooN!

 62. Jutta May 8th, 2010 10:22 pm

  Kalaa voi syödä, lohi on rsvaisempaa, joten sitä ,ax 2-3 kert/viikko.

  Täysjyvä pasta ja riisi eivät ole pakollisia, joskin ravintoarvot paremmat, mutta vaaleatkin siis käy,

  Sisäfilettä voi käyttää lihana, jos vaan kukkaro kestää :)

  Ja kivennäisvettä voi juoda.

  Imettävien äityköiden on maltettava mielensä. Laihduttamaan ei saa alkaa, mutta toki tätä ruokarytmiä ja aineksia voi käyttää. Määrät täytyy vaan olla reilusti suuremmat.

  -j-

  -j-

 63. emminkäinen May 8th, 2010 10:24 pm

  Tossa pikaisesti kun kattelin kaloreita, niin esim. lohessa on tuplamäärä kaloreita verrattuna tonnikalaan vedessä.. Joten ei se ole sama mitä kalaa syö :)

  Oma päivälliseni oli tänään maustamaton naudan sisäpaistipihvi (rasvaa varmasti alle 10%) jonka paistoin pakastevihanneksien kanssa (100g) ja paistoin loppuvaiheessa lurautin vähän vettä irroittamaan paistinpannusta kaikki maut “kastikkeeksi”, mausteet sekaan ja lautaselle salaatin ja tomaatin (yht. 100g) ja kahden pienen perunan (yht 170g) kanssa.. Hiukan vaihtelua siihen viime päivien pasta-wokkivihannekset-kana-yhdistelmään :D

  Ja pakko tännekin hehkuttaa, tänään on mies vieressä mättänyt karkkia, suklaata, sipsiä, tacoja, limsaa.. ja MÄ tyydyin vaan haistelemaan karkkeja :D Töissä oli täytekakkua tarjolla kahteen otteeseen päivän aikana (tapana on palkita työntekijöitä tiettyjen virstanpylväiden jälkeen), toisella kertaa kakku oli koko tauon nenän alla, mutta pysyin lujana, pelkkä kahvi riitti :D
  Kotimatkalla mietin, että voisi kyllä jotain pientä hyvää hakea itselle, palkinnoksia hyvin menneestä viikosta.. :D Mietin siinä, että miksi sen palkitsemisen täytyy aina liittyä ruokaan? Tein sit itselleni muta-suklaakasvonaamion, miehen mutustaessa suklaata vieressä :D
  Jään tänne taputtelemaan itseäni päähän, tap tap, hyvä tyttö :)

  Tsemppiä kaikille huomisen houkutuksiin! :)

 64. Jeanne'D May 8th, 2010 10:31 pm

  Tuo säästöliekki onkin mielnkiintoinen juttu! Olisi mielenkiintoista kuulla asiantuntijamielipide siitä, onko sellainen oikeasti olemassa?
  Onko ihmisen fysiologiassa muka joku koukku, joka kumoaa fysiikan ja energiatalouden lait, vai miten on mahdollista, että ei laihtusi, jos kuluttaa enemmän kuin mitä syö?

  Joku kysyi ylempänä iltapala-smoothiesta. Itse sekoitan koko komeuden sauvasekoittimella tasaiseksi, lisään jonkin verran vettä, ja halutessani lorauksen fun lightia. Menne alas ihan juomalla.

 65. iive May 8th, 2010 10:33 pm

  merlinille haluaisin kommentoida etten ainakaan itse imetyksen aikana kovin laihduttaisi tai pudottaisi kovin pienille kaloreille. (n. alle puoli kiloa kk:ssa on yleisin suositus)
  Imetysajan ruokavalio vaikuttaa rintamaidon laatuun, vitamiineihin, rasvakoostumukseen yms.
  Laihduttaminen voi vaikuttaa rintamaidon määrään vähentävästi. Samoin se voi vapauttaa äidin elimistöön (rasvakudokseen) elämän aikana kertyneitä ympäristömyrkkyjä / kuona-aineita ja niitä voi erittyä maitoon.

  Itse imetän edelleen 9kk tyttöäni, joka tietysti syö jo kiinteitäkin. Olen tiputtanut painoa juuri tuon puoli kiloa viikossa tahtia eikä maito ole vähentynyt. Kaloreita mulla tulee kyllä päivän mittaan reilusti enemmän kuin tämän Jutan ohjeen mukaan. Odottelenkin sitä, että neidin kanssa voi siirtyä lehmänmaitoon ja imetystä voipi hiljalleen lopetella. SITTEN ryhdyn tälle dietille :)

  Tsemppiä vaan kaikille kovasti!

 66. aave May 8th, 2010 10:43 pm

  moi, täällä yksi kans kolmatta päivää mukana. Kolmekymppinen neljän lapsen äiti, ylikiloja viitisentoista. En ole uskaltautunut puntariin aluksi, enkä vieläkään. Ehkä sit parin viikon päästä?

  Mitä ihmettä laitatte sen raejuuston sekaan? Se on niin hirveää puperoa, ettei edes aamuinen 25g tahdo sinällään mennä. Lounaalla oon laittanut sen sitten salaatin sekaan, siinä toimii tyydyttävästi.

  Sekoittaako joku ne aamiaisen puuron, keiton ja raejuuston siis kylmästi sekaisin kaikki? Kuulostaa aika combolta!

  Mulla ei ole ollut nälkä, mut maha on sellainen onhon tuntuinen.. Ja tänään oli vaikea jaksaa iltasella pyöräillä, tuntui ettei vaan JAKSA.

 67. silverskies May 8th, 2010 10:45 pm

  Säästöliekki saattaa hidastaa laihtumista jonkun verran, mutta EI pysäytä sitä. Pakkotoistosta ainakin löytyy asiaa säästöliekistä, en tosin juuri nyt ehdi etsiä juuri sitä keskustelua.

 68. silverskies May 8th, 2010 11:14 pm

  aave:

  2% raejuustossa on 100 grammassa vain 10 kaloria enemmän kuin siinä missälie 0,3% ihan rasvattomassa raejuustossa. Jos uskaltaa sen verran soveltaa niin suosittelen, makuero on nimittäin todella hurja :)

 69. Raura May 8th, 2010 11:32 pm

  Jos korvaa 250g maitorahkaa 250grammalla munanvalkuaisia, saa paivassa noin 38kcal vahemman energiaa, mutta saman verran proteiinia.

 70. minde May 8th, 2010 11:36 pm

  Mitä mieltä sitten hirven tai poron lihasta? Voisko niitä käyttää? Meilläkin pakastimessa hirveä ja poroa. En löytänyt mistään missä voisi vertailla ja tähän olisi mukava vastaus saada :)

 71. minde May 8th, 2010 11:40 pm

  Ainiin ja entäs kaloista niin millaisia olisi kuha, hauki ja ahven ja minkä verran? En löytänyt niidenkään mitään ravintoarvoja netistä. Täälläkun paljon kalastetaan niin voisiko noita käyttää sit ollenkaan. Tonnikalasta mulle tulee rakkoja suuhun.

 72. Raura May 9th, 2010 12:02 am

  Maikku!

  Vertailin kalorilaskurista, 60g oululaisen jalkiuunileipaa vastaa kaloreiltaan 45 grammaa (elovenan) kaurahiutaleita :) Kuitua siita maarasta saa yli 3 grammaa enemman, hiilareita tulee 5g enemman. Kaurahiutaleissa on se hyva puoli etta niista saa hyvaa rasvaa enemman kuin muista viljoista ja beta-glukaania! Jalkiuunileivasta saa samaan kalorimaaraan taas enemman kuitua. Omia vertailuja voi tehda ainakin nailta sivustoilta http://kalorilaskuri.fi/ravintosisalto ja http://www.fineli.fi/
  Soveltaminen on aina vahan riskialtista, multa se lahtee aina kasista!

 73. Tikru May 9th, 2010 4:45 am

  Jos tulee tarvetta sovellella noita ruokia niin netistä löytyvä kalorilaskuri on siihen hyvä apu. Minde voi vaikkapa syöttää sinne ensin: jauheliha, naudanpaisti ja toisena hirvenliha niin näet kuinka paljon ravintoarvot poikkeavat toisistaan.

 74. Tikru May 9th, 2010 4:47 am

  Tai oikeastaan tämä on parempi kun tuonne kalorilaskuriin täytyy rekisteröityä jotta saisi tarkat tiedot.
  http://www.fineli.fi/

 75. Rokka May 9th, 2010 6:44 am

  @Minde

  Poron tai hirvenlihasta ja kaikesta muustakin perustietoa: http://www.fineli.fi ja kohtaan elintarvike kirjoita elintarvikkeen nimi. Ylipäänsä riista on aika vähärasvaista mutta kannattaa tarkistaa. Kyllä se ainakin 10% paistijauhelihaa vastaa (hirven paisti tai file) ja todennäköisesti on parempaa ravintoarvoiltaan.

 76. Maritta May 9th, 2010 7:16 am

  Äitienpäivä, onnea kaikille äideille! Pidetään pintamme.
  Eilen oli mulla jo kova paikka kun käytiin äitienpäivän kunniaksi elokuvissa. Mutta ei tullut ostettua niitä tavallisia, laihempaa tavaraa kyllä ja onneksi on sokeritonta limua tarjolla. Elokuva oli huikean täynnä actionia!

  Tänään sitten omaa äitiä tervehtimään, toivottavasti onnistuu ilman herkuttelua. Onneksi juon kahvia, sillä täyttää mukavasti mahan kun monta kuppia juo.

 77. Rokka May 9th, 2010 7:26 am

  @Maikku

  Vastaus kysymykseen löytyy Jutan tekstistä, vaihtaa voit ruoka-aineita, kunhan sisältö pysyy samana. Linkki Elovena kaurahiutaleiden sisältöön: http://www.elovena.fi/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Adwordsby2#/Tuotteemme/85505/
  ja suoraan:
  Ravintosisältö 100g
  Energiaa 1450kj/350kcal
  proteiiniä 14g
  Hiilihydraatteja 55g
  Rasvaa 8g
  Ravintokuitua 11g
  + natriumit, raudat magnesiumit ymsyms. Tuossa tärkeimmät

  Eli annoksessa 45g: Energiaa 157kcal, proteiinia 6,3g, hiilaria 24,75g, rasvaa 3,6grammaa, kuitua 4,95g
  Sitten leipä vertailuun. Itse suosin Oululaisen jälkiuunipaloja

  Ravintosisältö 100g
  Energiaa 1000kj/239kcal
  proteiinia 7,9g
  hiilihydraattia 48g
  rasvaa 1,9g
  ravintokuitua 15g

  En nyt tarkkaan muista mitä yksi siivu oululaista painaa, olisiko noin 30 grammaa eli siihen jää silloin 72kcal, 14,5g hiilihydraattia, 0.5g rasvaa, 2,4g proteiinia, kuitua 4,5g.
  Mutta puntaroikaa ja laskekaa itse jos haluatte muuta kun puuroa, OMALLA VASTUULLA:) Jos haluaa säätää niin pitää porautua sitten numeroihin mikäli haluaa pysyä annetuissa rajoissa.

 78. Chef May 9th, 2010 7:31 am

  Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! :)

  Mies toi aamiaiseni äitienpäivän kunniaksi sänkyyn ja se piti sisällään 0,5 dl vettä juomaksi, 45g kaurahiutaleita, 100g raejuustoa, 1,5dl mehukeittoa ja omega kolmosta…eli näillä mennään niin arkena, kuin pyhänä :D

 79. Ai mää vai? May 9th, 2010 8:38 am

  Hyvää äitienpäivää kaikille.Mulla tänään viidespäivä ja aamulenkillä aika vetämätön olo.Jaksoin kuiteski kotiin takas koirien vetämänä.Odotan innolla sitä päivää kun ei enää hirveä nälkä paina päälle.Se on muuten hassua miten me ollaan erillaisia.Joillekkin tuntuu isoilta määrät ja toisilla tuntuu liian pieniltä.Mennään tänään syömään siskolle, äitylikin tulee sinne. Informoin mun siskon miestä etukäteen mitä voin syödä ettei loukkaannu.Se tekee ihan pirun hyvää ruokaa !!!
  Ei hätää kuulema kalaa ja kasviksia kera couscousin.Jätän vaan valkoviinikastikken väliin ja mittaan oikein muut.Jälkkäriksi kahvia.
  Mietin tossa että mun paino on jo nyt pudonnut n.2-3kg että apua toivottavasti ei jatku samaan tahtiin sillä en halua ihan heinänkorreksi muuttua ?!?
  Ei ku ihanaa päivän jatkoa kaikille.Kiva kun ootte olemassa !!!!

 80. Jeanne'D May 9th, 2010 9:05 am

  Huomenta, ja hyvää äitienpäivää kaikille!

  Mies lähti juuri käymään kotonaan äitienpäivävisiitillä, ja kertoi myös äidin valmistautuneen diettailijan vierailuun: tarjolla on kuulemma hirvenpaistia ja vihanneksia kakkujen ja herkkujen sijasta!

  Kävimme mielenkiintoisen keskustelun aamupuuron äärellä: “Mitä aiot tehdä tämän dieetin jälkeen?”

  Perinteisten “vedän perseet, heh heh” -tyyppisten vuolaisujen jälkeen tulimme yksissä tuumin siihen tulokseen, että minkä ihmeen dieetin? Olemme syöneet hyvin, tehneet pitkästä aikaa ruokaa yhdessä, funtsineet pitkästä aikaa yhdessä tällaista yhteistä “projektia” ja noh, olleet muutenkin energisiä ja hyvinvoivia yhdessä. Lisäksi mies on innostunut koiran kanssa liikkumisesta, mitä en olisi uskonut ikinä tapahtuvan! Miksi ihmeessä tällainen pitäisi jotenkin lopettaa?

  Eli periaattellisella päätöksellä “lopetimme” dieetin saman tien ja totesimme, että tämä on hyvä tehostartti elämäntapaan, joka taatusti lisää elämänlaatua kaikilla mahdollisilla tavoilla!

 81. katiia May 9th, 2010 9:32 am

  Vertailin tuossa maidon ja piimän kaloreita maitorahkaan ja raejuustoon, niissä protskut on vähäiset mut muuten vähemmän kaloreita.. Ajattelin et jos osan maitorahka annoksesta esim korvaa piimällä, jos tekee smoothien niin saa vähän löysemmän kun marjojen kanssa sekoittaa..se ei kait haittaa..
  Täytyy saada nuo jääkaapista syötyä pois.

  Itselle on iso juttu että olen pystynyt rae juustoa syömään :) . Mehukeiton kanssa menee ammupalalla ainakin hyvin.

  Muille nuoruustyypin diabetesta sairastaville tsemppiä koetukseen, huomasin että ainakin jokunen täällä on! Itsellä on insuliinipumppu mikä todella helpottaa, että sokerit ei laske kovin helposti. Inska annokset päivässä vähentynyt kovasti nyt menee noin 35 yksikköä vrk (normisti laihdutuksen aikana 43-50 yksikkä vrk)ja luulen että se vähenee edelleen muutamalla yksiköllä, kunhan pystyn ihan täysin noudattamaan ohjelmaa. (monipistos hoidossa meni noin 3 kertaa enemmän, ja laihduttaminen oli pelkkää hypoa)

  Chef: toi oli hyvä äitien päivä aamiainen ;) . Itse jouduin omani tekemään ja mies heräsi vasta pari tuntia myöhemmin >:/ , mutta lähti sentään lapsen kanssa ulos niin otan päivän jumpan sillä välin ja karjalan paisti pitäis laittaa illaksi tulemaan..(en ole koskaan tehnyt aiemmin, joten vähän pelottaa)

  HYVÄÄ ÄITIEN PÄIVÄÄ!

 82. Sina1800 May 9th, 2010 9:52 am

  Noniin. Ensimmäinen “takapakki” ja motivaation horjutus on koettu kun aamulla vaaka näytti ENEMMÄN kuin eilen aamulla. Eilisessä ei ollut mitään poikkeavaa, söin 100% niinkuin ohjeissa sanotaan, ihan niinkuin kaikkina muinakin päivinä.

  No, ei saa masentua vaan jatkaa vaan samoilla linjoilla, kyllä se taas siitä.

 83. TP May 9th, 2010 9:55 am

  “Menestys alkaa aina ihmisen tahdosta”

  Hyvää äitienpäivää! Ei tullut kakkukahvia sänkyyn, vaan puurot ja muut pöperöt on syöty.

  Te, joilla on vaikeaa, niin itse ihmettelen, että kuuluuko asiaan, ettei mulla ole ollenkaan vaikeeta.Ehkä olen onnekas, ehkä kaikki lähtee tahdosta? Perjantaina valmistin muulle perheelle perinteistä makaronilaatikkoa, ja lapset sai suklaata.Ei haitannut mua ollenkaan! Palan puolikastakaan en maistanut. Muutenkin olen jaksanut kaikkea tehdä normaalisti, siivonnut, ulkoiluttanut lapset.
  Odotan innolla ensi viikkoa, ja mitä se tuo tullessaan. ;)

 84. Emma May 9th, 2010 9:57 am

  Hei Jutta,

  olisitko niin kiltti, että laittaisit omat senttisi tänne tiedoksi? Vyötärö/reisi/lantio/pohje/käsivarsi.

  Uskon, että motivaatiota tulisi entistä enemmän !
  Kaunis Kiitos ja Onnellista Äitienpäivää kaikille Äideille:)

 85. JD May 9th, 2010 10:02 am

  Ai mää vai?, nesteitä on helposti ensimmäi
  set pari kiloa mitä lähtee. Vauhti hidastuu siis, älä huoli :)

  Itse kauhistelin nousevaa(!!) painoa, mutta kyllähän se vastaus sieltä sitten tuli seuraavana päivänä. Naiseuden ihanuus.. Noh, tänään oltiin taas menossa oikeaan suuntaan, joten eiköhän tästä joka kuukautinen turvotus vie mennessään sen kilon, kunhan loppuu :)

  Salilla kyllä huomasin, että energiat on viety alas. Ei meinannut millään rauta totella entiseen malliin.

 86. H May 9th, 2010 10:05 am

  Jutta kiltti auta! Olen yrittänyt kaikkea mahdollista, mutta aina retkahtanut. Nyt kuitenkin olen tähän pystynyt ja haluan jatkaa tätä ohjelmaa. Kuitenkin aamupalan raejuusto ja iltapala tulevat melkein ylös, mitä voisin syödä niiden sijaan? Oletko itse tosiaan syönyt tätä monta kuukautta putkeen, hatunnoston paikka!!

 87. di-- May 9th, 2010 10:29 am

  Neljäs päivä käynnissä ja hyvin menee. Ruoka on maistunut ja välillä käy nälkäkin vähän kurnimassa. Makeanhimo ei ole mulle ainakaan vielä ollut ongelma, karkit ja pullat ei ole aiemminkaan kuuluneet jokapäiväiseen ruokavalioon. Kilo lähtenyt painosta nyt.

  Ruokavinkkinä jauhelihakastike: paketti jauhista, tomaattimurskaa ja -pyrettä, sipuli, palsternakkaa ja selleriä. Mausteeksi chiliä, valkosipulia ja yrttejä. Eilen päivällisellä söin pastan ja parsakaalin kera ja nyt lounaalla juustohöylällä siivutetun kesäkurpitsan kanssa. Niin hyvää ettei uskoisi dieetillä olevansa ;)

  Hyvää äitienpäivää mutseille!

 88. Laurette May 9th, 2010 10:54 am

  Kuten TP:llä, mullakin ihmeen helppoa: ei mielitekoja eikä vaikeuksia vaikka vieressä herkutellaan. Täytyy kuitenkin varautua siihen, että vaikeitakin hetkiä tuleviin viikkoihin mahtuu.

  Tsemppiä kaikille äitienpäivään! Omalle äidille kerroin etukäteen, että kahvilinjalla vierailen. Saatan rahkaherkun ottaa mukaan, niin voin nautiskella samassa tahdissa muiden kanssa. Anoppilassa voikin olla pahempi paikka. Itsekuria varmaan riittää, mutta saapi nähdä kehtaako sitä kaikesta kieltäytyä.

 89. Mile May 9th, 2010 11:05 am

  Hyvää äitienpäivää!
  Aamulenkillä hykertelin, kun ajattelin että hiljaista on “kylätiellä”, taisi muut mammat olla vielä sängyssä täytekakkuaamupalojensa kanssa.

 90. Tuulia May 9th, 2010 11:14 am

  Hyvää äitienpäivää kaunokaiset :)

  Saako tosiaan kauppojen tomaattimurskia ja pyreitä syödä..?Se vasta olisikin herkkua :D

  Kuudes päivä menossa ja hyvä olo,aamulla oli aivan järkyttävä nälkä.Ensimmäinen viikonloppu ilman herkkuja oli helpompaa kuin odotin.Uskomaton tunne :)

 91. muumi May 9th, 2010 11:16 am

  Aamupalahan on paras hetki päivässä, hiutaleet puuroksi ja raejuusto sekaan, mehukeitto erikseen omegojen kanssa :) Voihan puuroon laittaa vaikka ripauksen kanelia mausteeksi.

 92. Jonn@ May 9th, 2010 11:23 am

  ENNEN KUIN MINUSTA TULI ÄITI

  Ennen kuin minusta tuli äiti.
  Tein ja söin lämpimiä aterioita.
  Minulla oli tahriintumattomat vaatteet.
  Minulla oli hiljaisia puhelinkeskusteluja.

  Ennen kuin minusta tuli äiti.
  Nukuin niin myöhään kuin halusin,
  enkä kantanut huolta siitä,
  kuinka myöhään menin nukkumaan.
  Harjasin hampaani ja hiukseni joka päivä.

  Ennen kuin minusta tuli äiti.
  Siivosin kotini joka päivä.
  En koskaan kompastunut leluihin tai unohtanut tuutulaulun sanoja.
  Ennen kuin minusta tuli äiti,
  en tullut ajatelleeksi,
  olivatko minun huonekasvini myrkyllisiä vai eivät.
  En miettinyt koskaan rokotuksia.

  Ennen kuin minusta tuli äiti.
  Minun päälleni ei oltu koskaan
  oksennettu,
  kakattu,
  syljetty,
  pureskeltu,
  pissitty
  eikä nipistelty pienillä sormilla.

  Ennen kuin minusta tuli äiti.
  Minulla oli täydellinen mielenhallinta,
  -ajatuksieni ja vartaloni hallinta.
  Nukuin koko yön.
  En ollut koskaan pidellyt kirkuvaa lasta,
  jotta lääkärit voisivat tehdä
  kokeita tai antaa rokotuksia.
  En ollut koskaan katsonut itkuisiin
  silmiin ja itkenyt.
  En ollut koskaan ollut äärettömän
  onnellinen yksinkertaisesta hymystä.
  En ollut koskaan istunut myöhään yöllä
  katsellen nukkuvaa lasta.

  Ennen kuin minusta tuli äiti.
  En ollut koskaan pidellyt nukkuvaa vauvaa,
  vain sen vuoksi,
  etten halunnut laittaa häntä sänkyynsä.
  En koskaan ollut tuntenut sydämeni
  murskaantuvan miljooniksi pieniksi palasiksi,
  kun en voinut lopettaa kipua.
  En koskaan ollut tiennyt,
  että jokin niin pieni voi vaikuttaa elämääni niin paljon.
  En koskaan ollut tiennyt,
  että voisin jotakuta rakastaa niin paljon.
  En koskaan tiennyt, että rakastaisin olla äiti.

  Ennen kuin minusta tuli äiti.
  En tiennyt miltä tuntuu
  kun sydämeni on ruumiini ulkopuolella.
  En tiennyt kuinka ihanalta voi tuntua,
  kun syöttää nälkäistä vauvaa.
  En tiennyt siteestä äidin ja lapsen välillä.
  En tiennyt, että jokin niin pieni
  voisi saada minut tuntemaan itseni niin tarpeelliseksi.

  Ennen kuin minusta tuli äiti.
  En ollut koskaan noussut ylös
  yöllä kymmenen minuutin välein
  tarkistaakseni, että kaikki on kunnossa.
  En ollut koskaan tuntenut sitä
  lämpöä
  iloa
  rakkautta
  sydänsärkyä
  ihmetystä
  tai tyytyväisyyttä, joka äitiydestä tulee.
  En tiennyt, että voisin tuntea niin paljon…

  Ennen kuin minusta tuli äiti.

  Tekijä tuntematon

  Lämpöiset Äitienpäivä Onnittelut sinulle Jutta ja myös kaikille Äideille <3

  Ps. Pysytään kaikki lujana.. vielä tulee se aika kun voimme palkita itsemme herkuilla yms.

  Täällä aamu aloitettu 60min pyöräilyllä :) ihanaa!!

 93. sypä May 9th, 2010 11:43 am

  Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille! Perhe toi pelkän kahvin sänkyyn ja itse sain puuroni valmistaa ;) Kakkua ei varattu ollenkaan (ei lapset siitä edes tykkää) ja iltapäiväkahvin kanssa muut syövät jäätelöä ja äippä rahkaa mansikoilla, nam! Mä tykkään tosta rahkasta niin paljon että voisin syödä sitä vaika joka aterialla ;)
  Loistavasti tämä viikko sujunut, ens viikossa onkin haastetta kun lähden opiskelupaikkakunnalle 3 päiväksi, mutta eikun ruuat valmiiksi pakasterasioihin niin sillähän sitä selvitään.
  Mä en oo kauheesti edes tutuille tästä puhunut, muuta kuin että meinaan tsempata tämän toukokuun ihan tosissani tuon syömisen kanssa ja se on riittänyt vastaukseksi.
  Oon vaihdellu niin noiden salitreenien kuin kotitreenin kanssa ja erergiaa kyllä riittää. Tästä on hyvä jatkaa!

 94. maikku May 9th, 2010 12:00 pm

  Hyvää äitienpäivää ja tsemppiä kaikille. Kiitos rokka vastauksesta. Aion kyllä pysyä pääasiassa ohjeessa mutta esim huomenna matkapäivänä otan ruisleivät evääksi, ettei tartte kylmää puuroa syödä.
  Tänään lapset oli isin kanssa paistaneet aamupalaksi 4 valkuaista, iso satsi. JA ruisleipää mehukeiton kera :)
  NAm nam.
  Ostin vahingossa vääriä protsukupatukoita mutta sisällöt ovat lähes samat joten nautin sellaisen kahvin kanssa :)
  Kiitos kaikille tsempistä… painoa täällä pudonut 1,1 kg :)

 95. di-- May 9th, 2010 12:11 pm

  Tuulia: eikös tomaattimurska ole kasvista siinä missä muutkin rehut? Näin ainakin mun logiikalla, joku korjatkoon jos olen väärässä.

 96. Sonja May 9th, 2010 12:16 pm

  Hejssan,

  Tänään on lepopäivä eilisen puolimaratonin jälkeen. Dietti annokset syöty ja valkosuklaa-mustikka muffinit uunissa. Itse en aio syödä vaan syön rahkaherkun kun muut vetää noita.

  Tahdon voimaa kaikille! Mikään ei ole parempaa kuin saada ihailevia ja kunnioittavia katseita kun PYSTYY olla kurinalainen. Tämä ei ehkä niin tärkeätä kotona kuin sen ulkopuolella.

 97. P. May 9th, 2010 12:21 pm

  Passaako possun liha kuinka?

 98. Rokka May 9th, 2010 12:44 pm

  Helpoimmin näät kun vertaat possunlihan tuotetietoja, on sitäkin nii monenlaista, grillikylki ei kyllä kelpaa siinä kun on rasvaa oikein reilusti, mutta possun sisä- ja ulkofile ovat kyllä hyviä vaihtoehtoja, hyvin lähellä esim. paistijauhelihan ravintoarvoja. Edelleen http://www.fineli.fi

 99. Jane May 9th, 2010 2:34 pm

  Tuo purkka on kyllä salakavala. Onneksi itsellä on ollut käytössä kalorilaskuri koko 17-viikkoisen dieetin ajan niin ei ole sortunut vetämään huomaamatta useita grammoja/kaloreita ylimääräistä.

 100. Sanna (kokoa XL) May 9th, 2010 2:56 pm

  Tomaattimurskan ravintoarvot ei paljon heitä tomaatin arvoista. Finelistä katsoin, että tomaattimurskan ravintoarvot/100 g ovat seuraavanlaiset (suluissa tomaatin vastaavat): hiilarit 5,3 g (3,5 g), rasvaa 0,2 g (0,3 g), protskut 0,6 g (0,6 g) ja kcal 27 (20).

  Leppoisaa äitienpäivää kaikille äideille!

 101. JOnna May 9th, 2010 3:25 pm

  Ja vieläkin joku jaksaa kysellä voiko sen ja sen korvata jollakin..plaah. Take it or leave it:)

  Musta tää on ihan mahtava juttu kun olen saanut kilpirauhasen vajaatoiminta oireet hallintaan( veriarvot on ollu normaalin luokkaa). Eli lääkkeet lentää ens viikolla roskiin. Suhtautukaa ruokaan kuin lääkkeeseen. Vaikka normaalipainoinenkin haluaa kiinteytyä ja voida hyvin se ei tarkoita että sillä olis joku syömishäiriö.
  Kaikki ruoat on hyviä, mitä nyt näläkä joskus vaivaa, mutta on se nälkä sillonkin kun söi vanhan mallin mukaan. Nyt tää lähtee salille.

 102. helga May 9th, 2010 3:38 pm

  säästöliekistä, josta puhuin aiemmin… siis okei väärä sana oli. Tarkoitin lähinnä sitä, että kun koko ajan nälkä, niin heikottaa. Ja sit pelko, että lihakset surkastuu joita olen saanut esiin tässä viimeisen vuoden aikana xD Mutta kai se heikotus johtuu siitä, kun päivittäiseen ruokavalioon ei kuulu enää sokerit… ja tota suolaa näemmä tarvii lisätä sapuskoihin, seki ilmeisesti tekee pahoinvointia.

 103. Annu May 9th, 2010 3:58 pm

  Hyvää äitienpäiväää täältäki!!

  Lapsi oli tehny äidille ihanan pikarillisin rahkaa mansikoilla, oikeen mansikka viipaleet koristi lasin reunaa ♥
  Mutta kertokaapa viisaammat, tuli ongelma…
  Meinasin huomenna mennä pumppiin, alkaa kasilta. Ja päivällistä en kerkee syödä ku vasta kuuden jälkeen, ku pääsen töistä…puol seiskaa lähempänä, pitäskö mun vaihtaa ton päivällisen ja lounaan paikkaa ku sehän on aika paljon raskaampi ku lounas, HJÄLP!

 104. Maya May 9th, 2010 4:19 pm

  Hyvää äitienpäivää kaikille äideille !

  Tuli juuri istuttua mummolla kahvipöydässä herkut nenän edessä ja hyvin piti itsekuri ! Ihmettelin ihan kuinka vähän niitä edes teki mieli :o Mutta parempi niin.
  Ja sain siis pidettyä sormet erossa kakuista sun muista. Join vain 2 kuppia kahvia.

  Hui kuinka paljon monella on lähtenyt painoa.. /: Minulla sitä lähtenyt vasta puoli kiloa, vaikka täsmälleen ohjeiden mukaan olen syönyt. Vaikka liikkuminen jäi tällä viikolla vähän vähäiseksi töiden takia. Mutta 3 kertaa salilla kävin ja 1 kerran lenkillä. Ensi viikolla taas ehdin normaalisti kun työmäärä helpottaa. Yleensä liikuttua tulee se 6 päivää viikossa.

 105. Jutta May 9th, 2010 5:12 pm

  SUPERIA!

  Olen niin tyytyväinen teihin, että olette olleet tiukkana. Eikö ole mahtava fiilis! Se hetkellinen nautino, kun kakkua mutustaa muuttuu pian harmitukseksi. Joten me pysytään suunnitelmissa!

  Joillakin on painoa lähtenyt jo huimasti! Mutta niille keillä paino ei putoa muistutan, että sillä ei ole mitään merkitystä mitä vaaka näyttää. Te laihdutte väkisinkin, kun noudatatte ohjeita. Moni fitnesskisailijakin tuskailee puntarin kanssa missä ei ole mitään järkeä. Yhtä hyvin voitte tunkea sen kiusankappaleen kaapin perälle, sillä ei se laihduta teitä yhtään, että siellä ramppaatte. Toki tiedän sen fantastisen tunteen, kun paino tippuu. Mutta jokainen teistä tiivistyy tällä hetkellä, luottakaa minuun ja Bulliin!

  Nimimerkille H: Kyllä, olen noudattanut 30.11 lähtien ruokavaliota – pilkulleen :) Kisadieetti on toki koostettu erilailla ja alussa ruokaa on enemmän ja loppusuoralla teidän annoksenne olisivat olleet luxusta! Olen siis kokenut mielitekoja, nälkää, väsymystä jne. mutta kaikki se on ollut vaivan väärti. Päiväkään en vaihtaisi pois!

  Sitten kun dieettiä mennään eteenpäin, mukaan tulevat tankkauspäivät ja Hupidieettajilla herkkupäivät, mutta niitä ei tule kyllä 4 viikon aikana, sori. Sitten jos jatkamme hommia 4 viikon jälkeen, niin niitäkin on luvassa.

  Himot on vaan opittittava kestämään ja pidettävä päämäärä kirkkaana mielessä.
  Niille, joilla puuro tökkii, niin siinä vaiheessa kun on riittävän nälkä, niin kyllä se alkaa maistumaan.

  May:lle lohdutuksen sanat, että makeanhimokin tulee helpottumaan :)

  Oletteko muuten kokeilleet tehdä valkuaisista makeanversion? Nämä valkuaiset (250g) kun laskettiin teille vaihtoehdoksi, niin kokeilkaa. Itse en omalla dieetilläni syö valkuaisia, mutta 10 vuotta sitten kisadieetillä tuli niitä paisteltua. Liraus vettä sekaan ja pannulle ja päälle makeutusjauhetta. Ei mikään gourmet elämys, mutta makean himoon auttaa. Samoin kuin se Pepsi Max.

  Hyvä, että vastailette toistenne kysymyksiin. Vielä kerran, kalaa voi siis syödä. Tuna vedessä. Sei toimii hyvin ja samoin muut kalat. Lohi on niin rasvainen kala, että sitä max 2-3 kertaa viikossa.

  Vihannekset ovat vapaavalintaisia (ei maissia) kunhan eivät lillu missään mausteliemissä tai nesteissä.

  Linn: olet aika sissi! Suklaakakkua, muttei itselle :) Moni dieettaaja saa siitä jopa tyydytystä, että voi kokata muulle perheelle.

  Hoo: älä tuijota vaakaa!!!! Mutta voit toki ottaa Burnerit apuun. Otit tai et, niin laihdut :)

  Chef: kultainen mies sinulla :) Ja eikös puuro maistunut melkein yhtä hyvälle kuin se kylkiin jäävä kakkukin!

  Ei kun eteenpäin vaan! Tästä tulee hyvää jälkeä!

  -jutta-

 106. Pauliina May 9th, 2010 5:16 pm

  JONNA mua kiinnostaa: Miten sun kilpirauhasen arvot on normalisoituneet? Missä ajassa? Ite kärsinyt myös vajaatoiminnasta pitkään. Miten tiedät ettei se johdu vaan lääkityksestä? Kuinka uskallat heittää vesilintua lääkepurkilla? Ne arvothan näkyy vasta pidemmän päälle verikokeissa eli jos meinaat että tän viikon aikana niin aika epätodennäköistä että näkyis verikokeissa. mä en usko että ravinnolla pystyy korvaamaan kilpirauhasen vajaatoimintaa. Se kun ei pitäis olla ravintoon liittyvä sairaus.
  Mielenkiinnosta vaan, koska ite en ees uskalaa kuvitellakkaan eläväni ilman lääkitystä. Oli ne oireet niin kamalat sillon ennen pillereitä. Jos oma kilppari ei tuota sitä hormoonia niin kyl se vaan on otettava purnukasta. Eri asia sit jos sulla on ollu vaan joku tulehdus minkä takia oot väliaikaisesti syönyt thyroa =)

 107. Penni May 9th, 2010 5:19 pm

  Piti tulla oikein tännekkin hehkuttamaan!! Painoa on tippunut jo reipas 3kg ja mikä parasta paino alkaa seiskalla!!! Olo on ihan uskomaton!!! Ei haittaa yhtään vaikka äitienpäiväkakku jäi väliin tältä vuodelta, ensvuonna sitä mutustaakin huipputimmi mami =)

 108. silverskies May 9th, 2010 5:57 pm

  Tein äitienpäiväjuhlille panna cottaa, ja tuli kyllä itse maistettua ihan sen takia että koskaan en ole panna cottaa syönyt saatika tehnyt :D !

  Mutta kyseessä oli vaan tosiaan parin ruokalusikallisen verran mitä maistoin, loput iisosta panna cotasta meni sukulaisten suihin, ja kyllä tuntui hyvältä kun muut kehui niin paljon!
  Tulin todella iloiseksi, enkä totisesti kadehtinut sitä että muut lappasivat panna cottaa lautaselleen moninkertaisia määriä omiin määriini verrattuna – ei mun edes tehnyt mieli syödä sitä enempää!

  On se jännä kyllä kun jättää makean pois niin loppujen lopuks sitä ei edes tee mieli enää. Ehkäpä sen selittää osittain tämän(kin) artikkelin käsittelemä seikka:

  http://kuntoplus.fi/ravinto/uutisia-ravinnosta/sokeri-altistaa-kiusauksille

  Eli niin kuin Jutta sanoi, makeanhimo todellakin tulee helpottumaan :)

 109. Hanna May 9th, 2010 6:02 pm

  Voiko raejuuston ja koko iltapalan vaihtaa jonki muuhun? Oksennan ne ulos…Auttakaa

 110. Nancy May 9th, 2010 6:06 pm

  Noista kasviksista olisin halunnut tietää, että voiko tuoreita vihanneksia syödä niiden tilalla eli esim. kurkkua, paprikaa, tomaattia tms.?

 111. May May 9th, 2010 6:07 pm

  Jutta wau, olet ihan uskomaton!! Joitain blogeja lukee ihan ajankulukseen, mutta tänne poikkeaa aina kauhean kiireenkin keskellä ;)

 112. maria May 9th, 2010 6:13 pm

  Moi, mielenkiintoisia kokemuksia ihmisillä :) . Minä olen myös niitä suklaa-hulluja joka ajatteli ettei tästä tule mitään juuri sen vuoksi, mutta kuinkas onkaan eka viikko mennyt? Ei ole edes tehnyt mieli suklaata! Tänäänkin oltiin anopilla äitienpäivälounaalla ja siellähän on yleensä kaikkea mahdollista, mutta avonainen Fazerin sininen ei kummemmin edes saanut kuolaa valumaan. Luulisin, että proteiinia tulee nyt tarpeeksi, joten sokeri-hullutus pysyy hallinnassa. Ruokana oli perunoita ja karjalanpaistia, josta valikoin parhaat lihat päältä, enkä käynyt selittelemään mitään dieetistä. Se siellä tiedetäänkin etten aina syö makeita joten se ei aiheuttanut hämminkiä. Olen noudattanut joulusta lähtien vähän samantapaista dieettiä, ja saanut viime viikolla jo kahdelta harvoin näkemältäni ihmiseltä kiittävää palautetta:)). paino ei kauheasti ole pudonnut just vaa´an mukaan, mutta niinkuin Jutta sanoi, kyllä se lähtee!! Minä ainakin sain tilata numeroa pienemmät työvaatteet.Huomenna ensimmäinen punnituspäivä, saa nähdä kuinka muijan käy!

 113. JOnna May 9th, 2010 6:20 pm

  Pauliina; arvot on ollu jo pitkään normaalit. Ruokavalio uudistus on vain haihduttanut viimeisetkin oireet pois.(väsymys) Ihan yhteisymmärryksessä lääkärin kanssa lääkkeet jää pois.

 114. Elsi May 9th, 2010 6:34 pm

  Äitienpäivän iltaa! Päivän houkutukset hyvin kestetty, aamukahvit oli ohjeistettu niin, että sain puuron &kahvin valmiiksi keitettynä. Lapset söi isännän kanssa kakkua, pysyin tiukkana. Samoin kyläilyreissu mummon luona meni kahvilinjalla. :D

  Tänään on ollut tiukka liikuntapäivä, reilun tunnin kävely
  lenkki koiran kanssa, kotijumppa neljällä toistolla ja vielä pihatöitä kaupan päälle. Huomenna otan aamupainon ja mitat, jännityksellä odotan.

  Minulla olo on hyvä, ei mitään heikotuksia tai muuta. Ehkä asiaan auttaa, että sokerit & jauhot olen jättänyt jo helmikuussa pois ruokavaliosta.

  Tsemppiä ja mukavaa uutta viikkoa!

 115. Wii May 9th, 2010 6:53 pm

  Hei!

  Mieli on hyvä ja kroppakin voi vallan mainiosti! Jes! Minulla karkkihimo on hellittänyt (sanoo entinen irtokarkkiaddikti).

  Jutta: olisi ihanaa, jos tätä projektia jatketaan yhdessä vielä tämän jälkeenkin. Mutta kiitos ja tästäkin! Hyvää äitienpäivää kaikki äitit <3

 116. Merja May 9th, 2010 6:58 pm

  Suuret kiitokset näistä ruokaohjeista. Vaikka olen mielestäni syönyt oikein (tarpeeksi protskua ja vähemmän hiilareita), olo on jo nyt paljon parempi. Hiilariturvotus vatsan seudulta on selkeästi hävinnyt ja aivan kuin läskikin olisi paljon “löllömpää”. Eli selkeästi jotain on tapahtumassa…Tämän päiväinen juoksulenkkikin tuntui hyvältä. Huomenna taas “irvistelemään” salille. Tsemppiä kaikille ensi viikkoon.

 117. Laurette May 9th, 2010 6:59 pm

  Mahtava fiilis! Äidin herkkupöydän ääressä pitäydyin kahvissa ja eväsrahkassani. Vähän harmitti ja nolotti kieltäytyä äidin vaivalla tekemistä herkuista, mutta nyt on voittajafiilis kun dieetti pitää edelleen :) Ehkäpä auttoi myös blogin lukeminen matkalla äitienpäiväjuhlintaan :)

  Ilmeisesti dieettiruuissamme on ravintoaineet kohdallaan koska itse asiassa äitienpäivä ja koko viikonloppu meni ilman pahempia mielitekoja.

 118. meitsi May 9th, 2010 7:01 pm

  Haluan sanoa, että pitäkää ihmiset järki kädessä. Joku kyseli tuolla, että onko dieetti pilalla jos ehti syödä rasiallisen rasvaista jauhelihaa tai onko väliä onko rahka 1 % rasvaista tai rasvatonta.

  Tämä on kiva kunto/laihdutusprojekti, pidetään se sellaisena!

 119. Mirkku May 9th, 2010 7:02 pm

  Hyvin on mennyt täälläkin, syntymäpäivän kunniaks söin jokusen ylimääräisen mansikan ja join zero colan :D siinä mielessä köyhimmät synttärit ikinä mutta ei haittaa, varsinkin kun sain appiukolta kovasti kehuja :) Paino tosiaan pudonnut kaiken kaikkiaan melkein 10 kiloa, tän projektin aikana 1,5 kiloo.

  Näin eilen Jutan Tampereella mutta enpä kehdannut mennä esittäytyyn että tässä yks projektilainen :D

  Terkkuja kaikille: jaksaa jaksaa! :)

 120. Sepsy May 9th, 2010 7:06 pm

  Moi!!

  Lidlin rasvaton raejuusto parasta…näyttää vähä mössöltä, mut maistuu paremmalle ku muut rasvattomat :)

 121. maikku May 9th, 2010 7:08 pm

  Jes kunnialla selvittiin tästä päivästä. Nyt mietin jo huomista opiskelupäivää, otanko eväät vai luotanko että saan lounaspaikasta tarvittavat…. pähkäilyä :)

 122. Ai mää vai? May 9th, 2010 7:12 pm

  Jippii !!!
  Mä selvisin äityleidenpäivästä vaikka muut söivät herkkuja samassa pöydässä.Olivat hirmu kohteliaita,mulle tehty omat versiot ilman sooseja.
  Kiitos teille kaikille kun laitatte omat kokemukset tänne.Ja ihanaa Jutta kun jaksat kommentoida tänne niin usein.Tukea tarvii aina välillä.Mulla 5.6 miehen siskon häät ja aion todellakin saada itseni sellaiseksi että itse olen tyytyväinen ja olo ihanan kevyt.Mulla on iho tosi huono ja arvatkaapa mitä ? mä huomaan jo nyt parannusta nassussani !!! Hampaatkin tuntuvat paljon puhtaammilta ja mieleni jotenkin ihan kuin tasapainoisemmalta ?!? Ja mun mielestä kaikki mitä saadaan syödä on älyttömän hyvää. En tiedä johtuuko siitä että olen edelleen aika nälkäinen.Mutta tuntuu tosi hyvälle.JD : kiitos tuesta. Tsemppiä kaikille !!!

 123. Sina1800 May 9th, 2010 7:15 pm

  Hei kaikille!

  Tein tänään ensimmäistä kertaa tuon kotitreenin, olen siis muina päivinä tehnyt salitreenejä, ja huomasin että sehän onkin tehokas. En sitä heti alkuun uskonut että kotona ilman välineitä saisi kunnolla tehoja irti. Mutta tämä tyttö kyllä makasi viimeisen hooverin jälkeen ihan rättinä maassa eikä meinannut jaksaa kammeta itseään ylös kun kädet ei olis enää millään jaksaneet nostaa kroppaa ylös.

  Huomenna alkaa kouluviikko ja kuljen toiselle paikkakunnalle joka päivä muutaman tunnin ees taas. Yritin tossa mietiskelläkin jo vähän kellonaikoja syömiseen. Toivottavasti saadaan pitää koulussa taukoja niin pääsen syömään.

  Huomenna aamulla ennen junalle lähtöä pitäisi vielä tarkastaa paino ja mitat. Kyllä vähän jänskättää. :D

  Tsemppiä kaikille alkavalle viikolle.

 124. Jutta May 9th, 2010 7:16 pm

  Hei, jos te näette minut jossain, niin ihan taatusti tulette esittäytymään! Mirkku, annan sulle kyllä sati kutia :)

  Ja nimimerkki Meitsi, olet oikeassa. Järjenkäyttö on toki sallittua ja ei dieetti mene pilalle, jos syö erilaista raejuustoa. Haluan siksi olla teille niin ankara, että tiedän itse kokemuksesta, että jos löysää antaa, sitä kelataan lisää ja lisää ja lopputulos on kaikkea muuta kuin hyvä.

  Eli menkää niin tarkasti kuin suinkin voitte. Halit!

  -j-

 125. katri May 9th, 2010 7:18 pm

  Täällä oli ensimmäinen hankala päivä, mutta kunnialla selvisin. Mitään sen suurempia mielitekoja ei ole ollut (makeanhimo tosiaan hellittää), mutta väsymys, huippaus, voimattomuus ja sitä myötä kiukkuisuus on vaivannut. Uskon kuitenkin, että menee ohi. Ehkä kroppa vaan tajusi, että ruokaa ei tosiaan tule entiseen malliin ja masentui. :) Ja myös minä olisin enemmän kuin onnellinen, jos projektin jälkeen saisi ohjeet “loppuelämäksi”, vaikka näin intensiivistä yhteydenpitoa ei olisi jatkossa. Tämä ruokavalio on kuitenkin terveellinen, joten eihän tästä ole mitään järkeä palata entiseen epäterveelliseen mässäilyyn. :) Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

 126. Pikkumyy May 9th, 2010 7:25 pm

  Äitienpäivan vietto sujunut loistavasti tällä ruokavaliolla! Aluksi mietin, että mitenkähän se luonnistuu ilman kakkuja yms.
  Aloitin dietin tiistaina ja tähän mennessä on paino tippunut 3,5 kg :D Tiputettavaa olis vielä vajaa kymmenkunta kiloa.
  Niin, esittäytyminen meinasi kokonaan jäädä. Olen neljän lapsen kotiäiti länsi-Suomesta ja tässä projektissa ihan innoisssani ja tosissani mukana!

  Tsemppiä meille kaikille tulevaan viikkoon!

 127. sun May 9th, 2010 7:27 pm

  Täällä yksi myöhäinen aloittaa dietin huomenna.. vähän jälkijunassa,mutta alkoi loma niin tarkoituksella jätin tähän..pystyy tsmppaamaan paremmin! :D Eli tulossa melko ikimuistoinen loma :)

 128. Mirkku May 9th, 2010 7:36 pm

  Heh :) Itse asiassa harmittelin kotimatkalla itsekkin :) Tilanne vaan tuli niin äkkiä Sokoksella että hoksottimet ei pelannu :) Ja muutenkin on ihminen joka ei halua tehdä ittestään numeroo, mutta pidetään mielessä sit seuraavalla kerralla :D

 129. TP May 9th, 2010 7:37 pm

  Pitihän munkin tulla tänne vielä pätemään :)

  Joku oli huolissaan, että lihakset lähtee.Tarkasteleppa laadittua ohjelmaa, ja huomaat että joka aterialla nautitaan tietty määrä proteiinia.Proteiini on kehon rakennusainetta, ja treenaat tai et,solut uudistuu koko ajan.Siihen ja moneen muuhun tarvitaan tätä ihmeellistä ruoka-ainetta. eli siis, jos et syö tarvittavaa määrää protskua, lähtee paino yleensä lihaksista ja se rasva…no se jää sinne.(Ns lihavat laihat ilmiö…) Ja jos haluat että paino tippuu rasvasta, on proteiinin riittävä saanti siis välttämätöntä. :) Proteiinia ei myöskään imeydy kerralla kovinkaan paljon, joten on pakko syödä joka aterialla sitä.Ei auta, että yhdellä tai kahdella aterialla täräytät kroppaan päivän proteiinit, vaan niitä on oltava joka aterialla. Sellainen tietopläjäys tähän iltaan, ja Jutta korjatkoon jos ihan metikköön ajelin :) .

  No mulla tulee suklaata näköjään ovista ja ikkunoista, tuliaisia vanhemmilta ja niin edelleen. Arvatkaa aionko syödä? No EN.Miksi tätä pilaamaan? Monella alkaa huomennna toinen viikko ja mulla itselläni tiistaina. Jee! Tsemppiä kaikille!

 130. Miia May 9th, 2010 8:15 pm

  Selvisin ekasta koetuksesta :D Eikä tehny ees tiukkaa kun olin päätöksen tehny että mitään kiellettyä en syö.. Ja eilen leivoin vielä kakun toisille, mut ite en edes maistanu :) Hyvä fiilis.. Huomaan että itsellä häipynyt sellainen ihmeellinen ärtyneisyys yms kun jättänyt turhat herkut pois, vai kuvittelenko…

 131. helga May 9th, 2010 8:26 pm

  Tp kiitos tietopläjäyksestä, auttoi.

 132. herkuttelija May 9th, 2010 8:55 pm

  JEE! Tästä päivästä selvitty kunnialla! Kakut ja leivonnaiset näytti ja tuoksui ihanalta! Mutta tyydyin päättäväisenä vain kahviin! Kohta viikko jo takana, empä olis todeksi uskonu! Joten eiköhän tässä nämä kolme viikkoakin sinnittele. :) aamulla taas puuroa ja raejuustoa (nam) ja sitä ennen tietenkin 60 min aamulenkki!

 133. linnea May 9th, 2010 8:55 pm

  JesJesJes! Äitienpäivästä selvitty ihan leikiten, vikassa vierailupaikassa katselin täytekakkua koko kahvittelun ajan nenäni edessä, mutta ei herahtanut edes vesi kielelle. :D Reilut kymmenen kertaa sanoin muutaman tunnin sisällä kahdessa paikassa “Kiitos ei. — Kiitos vaan, mutta ihan oikeasti juon tällä kertaa vain teetä. — Ei kiitos, en syö edes keksiä/ kiisseliä/ pullaa/ pienen pientä kakkupalaa.” Jos sanoo kerran ei, niin miksi sitä kakkua pitää tuputtaa silti vielä moneen kertaan..?

  Iltapäivän välipalalla söin protskupatukan (ei fastin, mutta ravintoarvoiltaan sama), ja se tökki kyllä pahasti, kun patukasta maistui säilöntäaineet todella voimakkaasti. Kyllä rahka+marjat on herkkua! :)

  Tuntuu että nesteet on ainakin lähteneet hyvin liikkeelle, ei ole enää ilmapallo-olo, joka on valinnut viimeiset pari kuukautta. Toivottavasti tämä rasvakin alkaisi sulamaan, taidan käydä ostamssa huomenna niitä rasvanpolttotabletteja, niin saan hommaan vähän tehoja lisää (ai miten niin olen malttamaton?:D )

  TSEMPPIÄ KAIKILLE! <3

 134. herkuttelija May 9th, 2010 8:58 pm

  Ja niin iltapalan vaihtoehtona voi siis olla tuo 250 g munan valkuaista! omasta mielstäni se on ihan superhyvää! enkä voi uskoa todeksi sitä, että voiko tätä tosiaankin syödä ? ja kyllä voi! : ) tosiaan pitää ostaa vissiin jääkaappi täyteen kananmunia, kun yhteen valkuaisannokseen menee melkein paketillinen. ;) ja jos niitä välipalaksi ja iltapalaksi syö niiiin… oma kanala vois olla paikallaan, niin kuin joku jo minulle ehdottikin. ;) JA unohtamatta vehnäleseitä mehukeiton kanssa ( niistäkin oppii tykkäämään )

 135. Niisku May 9th, 2010 9:08 pm

  Kyllä tää normaalivartaloisen yötyöläisen selkärankaa koettelee, mut joka päivä helpottaa. -3kg/3 päivää! :)

 136. Chica May 9th, 2010 9:14 pm

  Nyt voi jo sanoa etttä olen äärimmäisen ylpeä itsestäni!! Koko viikonloppuna en ole mitään muuta nassuuni laittanut kuin ne aineet mitä ruoka ohjeissa sanotaan!!! NIIIIN mahtava fiilis!!! Perheessäni muut syövät eri ruokaa kuin minä, joten kielipitkällä olen muiden ruokia HUOM. haistellut. Välillä on melkein itku päässyt, mutta sitten menen peilin eteen niin johan kyyneleet kuivaa ;)
  Tuntuuko muista että ruoka-annokset ovat isoja?? Tänään päivälliseksi tein kanarisottoa, ja huh hyvä kun jaksoin syödä! Iltapalasta oli pakko verottaa muutama kymmene grammaa rahkaa ettei haljennut.. :D
  Jeee ei muutakun kohti uutta viikkoa ja uusia elämyksiä!
  Tsemppii :)

 137. mta May 9th, 2010 9:26 pm

  Heippa kamut!

  Lujaa menee täälläkin. Mammalla käytiin kyläilemässä omat eväät mukana ja viikonlopun leffareissukin onnistu vallan mainiosti ilman sitä popparisankoa!

  Aivan pelottavan hyvä fiilis! Ei muuta kuin eteenpäin toverit.

  ps: Arvakkaas mikä on mun salainen haave? Päästä Jutan ja Bullin kans joskus yhteiseen fanikuvaan=))))!!

 138. Mile May 9th, 2010 9:32 pm

  Hei tähän väliin olisi kiva kuulla Jutta myös sinun omasta treenaamisesta ja dietistä. Miten on mennyt?

 139. kepa May 9th, 2010 9:52 pm

  Heippa!

  Saisiko jotain vinkkiä reisien kiinteytykseen? Ne on mulla ne suurin ongelma… Tuntuu ettei katoa mihinkään.

  Kiitos Jutalle tästä mahtavasta ohjelmasta! Tänään teki todella tiukkaa, äidin luona kyläillessä pöytä täynnä herkkuja ja kaikki muut söivät ja itse katsoin kelloa, eikä se vielä rahkan aika ollut :D Mutta olen TODELLA tyytyväinen itseeni etten sortunut mihinkään herkutteluun! :)

  Ja hyvää äitienpäivää kaikille!!

 140. kepa May 9th, 2010 9:56 pm

  Unohtui edellisestä tekstistä, että kaipaisin reisi treeniä kotioloihin. Salille ei ole mahkuja mennä :/

  Kiitos!

 141. Anniliini May 9th, 2010 9:58 pm

  Voi jukra mikä mahtava fiilis!!! Tiistaista lähtien olen ollut tällä dietillä ja pilkun tarkasti noudattanut ohjeita. Ihan voittaja olo! Ihanaa myös lukea täältä kanssadiettaajien tunnelmia ja onnistumisia. Viikonloppu mennyt tosi hyvin ja pienetkään lipsumiset ei ole käynyt edes mielessä. Herkkuja on ollut tarjolla, mutta olen tyytyväisenä ja nätisti kieltäytynyt kaikesta. Yllättävän helppoa on ollut.

  Tsemppiä kaikille ja itsellä tulee viikko täyteen tiistaina ja rinta rottingilla lähdetään uuteen “kierrokseen”. Suunnittelen juuri ensi viikon treenejä, huomenna vuorossa taas salia.

  Kiitos Jutta ja Bull + muut tsemppaajat:)!!

 142. Mimuli May 9th, 2010 10:02 pm

  Loisto fiilis. Äitienpv alkoi sänkyyn kannetulla puuroaamiaisella ja jatkui remontoiden. Syötiin ihana pihvi-illallinen ja tuntuu, että projekti vaan helpottuu. Ei mielitekoja (ainakaan vakavasti otettavia), energiaa ihanan paljon. Motivaatio korkealla, enkä todellakaan odota tämän 4vkon prokkiksen loppua vaan aion jatkaa samaan malliïn vielä pitkään. :)

 143. Epätoivoinen... May 9th, 2010 10:17 pm

  Heippa täältäkin! Viikonloppu on mennyt pihatöissä, lenkkeillessä ja tänään iltasella kävin vielä äitienpäivän kunniaksi vetäsemässä kunnon salitreenin. Kahvin sain aamulla tarjoiltuna ja ihanan herätyksen lauluineen päivineen. Olo on hyvä ja energinen, dietti pitää.
  Viikonlopun aikana tein myös päätöksen: Olen pitkään miettinyt, että millä palkitsen itseni, kun saavutan tavoitepainoni (johon on tultu jo 31 kg:n matka ja jäljellä vajaa 8…)? Nyt asia on aivan päivänselvä-> Palkintona hommaan PersonalTrainerin laatiman ohjelman: ruokavalio ja kunnon ohjelma, että mä saan sen unelmieni kropan!!! Kohta (toivottavati tosi pian) on siis hakusessa Turun suunnalta hyvä PT ;)

 144. Anu May 9th, 2010 10:41 pm

  Jee! Hyvä fiilis jatkuu :) Tosi monet ovat tsempanneet itsensä hienosti äitienpäivähoukutuksista!! Kuin myös itse. Kotikotona käydessäni äiti heti kysäisi mitäs saan syödä,kun oli kuullut projektista. Helpottui kun kuuli, että mulla on omat eväät. Eipä tosin malttanut olla tyrkyttämättä keksejä kahvilla, mutta nassutin rahkaa ja luetutin ruokalistan. Ymmärsi hyvin ja pyysi itselleenkin ohjeet :) .

  Anoppilassa ei mennyt sitten ihan yhtä putkeen. Siis anopin asenne oli jotain niin kummaa. Kun ei tarjotut herkut mulle kelvanneet, kuulin olevani anorektikko (ja tämä sanottiin useaan otteeseen) ja “sama se on mitä syö, kun kumminkin kuolee”. Jepajee. Sanoin, että voin antaa kyllä ohjeita, mikäli haluavat kevyempään kuntoon. EI ole kuulemma tarvetta päästä kuntoon, paitsi appiukolla hieman tässä kohtaa ilmeni kiinnostusta.. Olen jo valmiiksi niin laiha, ettei tarvitse laihduttaa, ja taas sitä anoreksiahöpötystä. Näytin ruokaohjeita, eivät edes vilkaisseet. Sanoin, että mitä vikaa siinä on, jos haluaa elää terveellisesti ja tässä “kuurissa” kuitenkin syödään, eikä ole nälkäkuuri. Noukänduu jos ei tajunneet. Mitat on kuitenkin sitä luokkaa, että pikku kiinteytys ei heillekään tekisi pahaa.

  Tässä tätä avautumista, onneksi on paikka jonne purkautua. Oma asenne on niin rautaa, ettei mua horjuteta.

  Ihana äitienpäivä kaiken kaikkiaan, aamulla sain kahvikupillisen sänkyyn tarjoiltuna, kortteja, lahjoja ja onnitteluja rakkailtani.

 145. Sina1800 May 10th, 2010 5:38 am

  Huomenta vaan!

  Täällä ollaan hieman sekavin tuntein kun paino jatkaa nousemistaan. Alussa pudonneet 2 kiloa ovat melkein tulleet jo takaisin. Ohjeita olen noudattanut sataprosenttisesti sekä määrissä että aineissa. Mitään en ole soveltanut.

  Iloista kuitenkin se että vyötäröltä ja lantiolta on hävinnyt 2cm molemmista. Muualla ei mitään muutosta.

  Vielä en ole lähelläkään luovuttamista vaikka kamalaa onkin katsella kun vaaka näyttää päivä päivältä enemmän, kiukun voimalla eteenpäin. Nyt täytyykin kohta jo juosta junaan.

  Tsemppiä!!!

 146. maria May 10th, 2010 6:24 am

  huomenia,
  ja otan osaa, Sina1800! Sama täällä, paino nousi ekan viikon aikana 600g. Ei paljon mutta ihmetellä sopii. No, osasyyksi ajattelin laittaa vatsan joka ei toimi. Kaikki mitä menee sisään, myös aika hyvin pysyy siellä. Ja tänä aamuna täällä töissä vatsa on välillä melko ipeäkin, johtunee ummetuksesta. Vettä juon kyllä kiitettävästi, on pakko kun suuta kuivaa koko ajan, ja leseitä oli pakko vähän vähentää. Luulenettä ne tekee tukosta jos nestettä ei tule riittävästi.No, katsotaan itä toinen viikko tuo tullessaan, olo on kuitenkin “keventyneen” tuntuinen, ei ole turvonnutta tunnetta yms. Jatkoja kaikille :)

 147. Jutta May 10th, 2010 6:39 am

  Huomenta, en kommentoi henk.koht. juttuja, mutta nyt on pakko. Te mokailtte, kun alatte itse soveltamaan dieettiänne.

  Jos vatsa ei toimi, niin niitä leseitä ei tietenkään saa jättää pois! Juuri ne ovat kuidun lähde ja vatsalle tärkeitä ja niitä on ehdottomasti syötävä!

  Ja olen aika monta kertaa kirjoittanut, että älkää tuojottako vaakaa! Jos se stressaa, niin heittäkää se vaikka roskiin. Te laihdutte aivan varmasti! Katsotaan sitten ne todelliset kilojen menetykset 4 viikon kuluttua. Ja lihaskuntoharjoittelun aloittaminen voi nostaa alussa painoa parikin kiloa. Mutta hei, se ei ole läskiä :)

  Nyt häntä pystyyn ja kohti uutta viikkoa!

  -jutta-

 148. Rokka May 10th, 2010 6:58 am

  Pakko väliin huomauttaa että on mennyt kohta yksi viikko, niin YKSI viikko, ei se vielä ihmeitä tee, korkeintaan nesteitä häviää rasvaa voi maksimissaan palaa se 0,5-1kg. Eikä neljässäkään viikossa vielä sellaisia ihmeitä tehdä, mitkä säilyisivät jos palaa vanhoihin ruokailutottumuksiin heti kesäkuun alussa.

  Hyvän startin tästä saa, mutta kannattaa asennoitua loppuelämän ruokaremonttiin jos haluaa pysyviä tuloksia. Alussa paino helposti sahaa eikä siitä kannata huolestua kuten Jutta on monasti sanonutkin, ei se vaaka vaan peili ja mitat kertoo että tuloksia tapahtuu. Välillä paino voi junnata pitkäänkin, ja sitten taas yllättäen pamahtaa alemmas. Joka päivä ei vaakaa kannata vinguttaa.

 149. maria May 10th, 2010 7:18 am

  no pakko kommentoida takaisin;),leseitä olen syönyt ennenkin (tehty ruokavalio), mutta ne on aamulla keitetty puuron sekaan.samoin iltapalalla mulla oli ruisleipää, nyt rahkaa. siis hiilarit/kuitu vaihtunut proteiiniin.ja salilla olen “rokka” käynyt n. 10v, säännöllisesti. iltaleseet saan kyllä rahkasörsselin kanssa hyvin alas, mutta aamun olo on kyllä kaikkea muuta kuin mahtava :( (

 150. Pippuri May 10th, 2010 7:39 am

  Huomenta kanssasisaret!
  Viikko meikäläisellä takana ja fiilis mitä mainioin. Ruokia olen noudattanut täsmällisesti ja äitienpäiväherkkuja ei edes tehnyt mieli, olen siis ylpeä itsestäni =) Nesteitä lähtenyt ja nyt odotellaan että vähän muutakin lähtisi ;) Tsemppiä meille uuteen viikkoon, ja virtaa ainakin riittää tällä ruokavaliolla.

 151. Piia May 10th, 2010 7:47 am

  Heippa!

  Täällä eräs dieettiläinen on nyt viikon noudattanut ruokavaliota ja treeniohjelmaa. Mitään ruoka-ainetta en ole vaihtanut tai jättänyt pois. Olen siis gramman tarkasti ohjeita noudattanut!

  Ekan viikon jälkeen paino pudonnut 1,1kg (63,6kg ->62,5kg) ja pituus oli 176, joten kiinteityshommissa olen. Mutta painosta viis, sentti on lähtenyt lantiosta ja molemmista reisistä. Vatsan päältä on kadonnut löllöä ja vatsalihakset alkaneet hieman erottumaan. Olen siis erittäin tyytyväinen!! :)

  Tämän lisäksi myös aineenvaihdunta on parantunut selvästi. Ennen saatoin käydä kakkoshädällä vain joka kolmas päivä, mutta nyt loppuviikosta on hätä kutsunut joka päivä ja vatsan turvotus on kadonnut. Tähän mielestäni vaikuttaa juurikin nuo leseet, koska yön jälkeen sinne vessaan pitää heti mennä!!! Myös mieli tuntuu virkeältä !

  Täytyy kyllä vielä kerran kiittää Juttaa ja Bullia! Dieetti selvästi toimii ainakin kun sitä tarkasti noudattaa!

  Tsemppiä myös muille ja tahdonvoimaa!

 152. Kirsi May 10th, 2010 8:47 am

  Ensimmäisen viikon tulos: -3 kg :)

  Syön ja juon ohjeiden mukaan ja treenaan 4x salilla + 3x aamuaerobinen, myös ohjeiden mukaan. Fat burnereita en ole vielä ottanut mukaan, katsotaan tämän viikon jälkeen otanko ollenkaan. Ruoanlaitto saa uusia ulottuvuuksia, kun siihen suhtautuu luovalla mielellä vähän niin kuin tv-kokkikisa -tyyliin: nämä ainekset, nämä määrät, nämä mausteet. Mitähän näistä saisi tänään aikaiseksi? :D

  Jatkossa tuloksia tulee varmasti hitaammin, mutta kaiken kaikkiaan hyvä startti ja olo on loistava! Reissupäivien evästys hieman jännittää, mutta eiköhän niistäkin selvitä suunnitelmallisuudella.

  Aamulenkki on loistava tapa aloittaa päivä, vaikka aamu-unisena luulinkin, etten jaksa kammeta itseäni ulos heti herättyäni. Tässä on jo monta henkilökohtaista harhaluuloa selätetty 1 viikon aikana, mielenkiinnolla odotan mitä tuleman vielä pitää :D

  Reipasta treeniviikkoa koko porukalle!

 153. LostFat May 10th, 2010 8:52 am

  Viikko takana ja aamupunnitus kertoi -2,3kg tuloksen! Muita mittoja otan vasta koko neljän viikon setin jälkeen. Tunne kuitenkin oli se, että olo on kevyempi, vatsa vetäytynyt kasaan ja ehkä vähän reidet ja takamus. Vaaka ei tosiaan kaikkea kerro, mutta mukavaa oli, että se vahvisti omia tuntemuksia. Peiliin katsominen myös paljasti hivenen kiinteämmän vatsan seudun.

  Aamupala on syöty ja eväiden teko edessä tälle päivälle. Tuntemuksista sen verran, että 3. ja 4. päivä olivat pahoja (päänsärkyä, heikotusta ja nälkää). Nälän tunne syntyy edelleen ruokailujen alla ja niin pitääkin, mutta ei niin heikottavana olotilana.

  Aurinkoista viikkoa!

 154. nessu May 10th, 2010 8:59 am

  Hei,

  Hienosti mennyt lähes viikko täälläkin. Välillä tunnen nälkää, mutta juon vain lisää vettä, jos ei ole vielä ruuan aika. 5 cm vyötärö kaventunut ja 2,5kg tippunut painoa vajaassa viikossa. Housut tuntuvat jo löysiltä ja vyötä piti kiristää. :)

  Ihmiset ovat kuitenkin yksilöitä ja eri ihmisillä kännistyminen voi viedä kauemmin. Uskon, että kaikki pääsevät painonpudotusvauhtiin viimeistään tällä viikolla.

  Tsemppiä vaan kovasti koko porukalle!!! Meitä on tosi paljon.

 155. Markus May 10th, 2010 9:13 am

  Kiitokset hyvästä hengestä Jutta ja Bull! Olo on kevyt ja nälkäisenä elämä maistuu paremmalta.

  Yksi asia mistä olisi syytä käydä keskustelua on keinotekoiset makeutusaineet. DietMix tuntuu loistavalta tuotteelta muuten, mutta sukraloosi ei
  todellakaan ole mikään ihan viaton aine, kuten aspartaamikaan. Jos nyt on tahdon voimaa, niin samalla luopuu myrkyistä, vaikkakin ovat sallittujen rajojen alapuolella (paraskin puhuja, täällä istun nuuska huulessa ;-) .

  Markus

 156. Hanna May 10th, 2010 9:25 am

  I love this! Kyllä nyt on löytynyt ruokavalio joka on kuin tehty mulle! Tykkään muutenkin syödä tämän tyylistä ruokaa ja nälkä ei ole ollut yhtään dieetin aikana. Mies toi mökiltä tuoreita ahvenia ja haukea ja niitä olen viikonloppuna nauttinut vihannesten ja kanssa. Kyllä on hyvää. Ei ala tunakaan tökkiä kun syö tällaisia herkkuja välillä. Viikonloppu oli tosin täynnä houkutuksia. Lauantain namipäivä lapsella: jätskiä, karkkia… en sortunut.

  Äitienpäivänä kielsin tuomasta shampanjaa ja suklaakakkua aamulla sänkyyn (mitä aina olen aamuisin saanut).Päikkärien jälkeen (harvinaista herkkua!) mies oli sitten kuitenkin päättänyt keittää kahvit ja toi sänkyyn tarjottimen, jossa oli myös suklaakakkua ja shampanjaa ja vaaleanpunainen ruusu. Pakkohan sitä kakkua oli yksi lusikallinen maistaa ;) Tänään on dieetin 7 päivä ja huomenna katson paljonko on painoa lähtenyt, jännää! Peilistä ainakin näkyy niin paljon timmimpi kroppa, ihanaa!

  Perhe on ollut onneksi kannustava. Ulkopuolisille en ole asiasta edes maininnut sen jälkeen kun kahdelta ihmiseltä sain kommentit: ”mistä säkin laihdutat, et sä mitään dieettejä tarvitse!” Sunnuntaina olen lähdössä viikon lomalle. Siellä sitä selkärankaa sitten koetellaan. Kuljenko protskupatukat ja Pepsi Max pullo käsilaukussa? Kuntosali on onneksi hotellissa hyvä!

  Hienoa, jos vielä neljän viikon jälkeen saamme tälle jatkoa. Mukana ehdottomasti siinäkin. Täältä saa niin valtavaa tsemppiä teiltä kanssadiettaajilta ja Jutalta. Kiitos kaikille ja ihanaa viikkoa!

 157. Tikru May 10th, 2010 9:35 am

  Hei kaikille!

  Mun dieettini kaatui kovaan sairastamiseen. Tai no ei se varsinaisesti ole vielä kaatunut vaan olen edelleen sen mukaan syönyt, mutta 2 viikkoa saikua flunssan jälkitaudin vuoksi laittaa miettimään, kannattaako näin tiukalla dieetillä olla? Onko jollain kokemusta tai mielipidttä? Jos olen kipeänä kotona ja ruokahalua kuitenkin on syödä, voiko dieetin noudattaminen onnistua?
  Pitää hoitaa itsensä kuitenkin kuntoon että voi olla taas kunnolla messissä!

  Ihana lukea ihmisten mahtavia suorituksia täällä, te olette kaikki ihan RAUTAA kun ette ole horjuneet herkkujen edessä ja olette urheasti jaksaneet sanoa EI KIITOS sitkeimmällekin tuputtajalle. Mahtavaa, oma tsemppi sen kuin nousee vaikka olo onkin nyt pahempi kuin koskaan.

 158. Marika May 10th, 2010 9:59 am

  Hejssan!!

  Iloinen oli yllätys kun aamulla vaakaan pompsahdin =) 111,1kg eli miinusta viikossa 4,7kg. Aika hieno fiilis, kiitos!

  JATKETAAN kaikki, intoa puhkuen =) Aurinkoista viikkoa kaikille!!

 159. Christa May 10th, 2010 10:02 am

  Ekan viikon tulos on -4kg!!!! :) ))) Olen tähän todella tyytyväinen ja nyt jatkuu kyllä tällä :)

 160. linnea May 10th, 2010 10:08 am

  Viikko takana, ja pakkohan se oli aamulla hieman mittailla onko jotakin tapahtunut..

  Uskokaa Juttaa ja älkää katsoko vaakaa! Minulta oli painoa lähenyt “vain” 0,9kg MUTTA ne sentin… Vyötärö -2.5cm, lantio -2cm, reidet -3cm. Ja tuttava jo kysyi että mitä sinulle on tapahtunut kun olet niin hyvällä tuulella ja pirteänä. Olo on tosiaan huippuhyvä, energinen ja iloinen.

  Olen aamusta asti painellut jättimäinen hymy naamalla, ihanaa kun läskit alkaa lähteä! :) Nyt tuntuu ensimmäistä kertaa ihan oikesti nälkää, mutta juon tässä työn ohessa vettä ja tunnin päästä sitten syömään.

  Jos tulokset on jo näin lyhyen pyrähdyksen jälkeen näin hyviä, niin mitähän ne on loppukuusta? :D

 161. EmmiLaihtuu May 10th, 2010 10:47 am

  Hei!

  Sellainen kysymys tuli mieleen jos joku osaisi vastata mulle:) Eli voiko noi pakastemarjat korvata jollain? Kun ei ole pakastinta eikä niitä viitsi jääkaapissa säilöä.

  Kiitos jo etukäteen jos joku osaisi vastata!:)

 162. Mauskis May 10th, 2010 11:09 am

  Palautusjuomasta taas täällä kitistäis. Nyt jopa olen sen hankkinut, kun niin sanottiin! Hyvä mie! :D

  Onko joku koittanut/maistanut molempia palareita, siis Dietmixiä ja Soija90? Mie otin maito-ongelmaisena sen Soija90 käyttöön ja pakko tunnustaa, että jos tää johonkin kaatuu niin siihen! Se soijan mauku puskee sieltä väkisinkin läpi..

  Ajattelin siis vaihtaa Dietmixiin, vaikka laktoosipilkkojan kera, jos se vaan maistuu yhtään paremmalta (siis vähemmän soijalta)! Mutta jos ne maistuu samalta (eikä se maku olekkaan soijasta), niin sitten se sama palari on vaan juotava kahdesti ;D

  Muuten sutkii oikein hyvin. Edelleen taistellaan liikunnnan sovittamisesta aikatauluun. Liikuntaa olen harrastanut aina, mutta osissa, en ehdi liikumaan tuntia putkeen, muuten kuin pari kertaa viikossa, joten soveltamista on. Olen keksinyt, että 4 v Down-poikani lyödään rattaisiin ja 5 vee pyörän kyytiin ja sitten mennään.. Ja kun äiti jaksaa kipittää tuhatta ja sataa, niin Down-poikakin viihtyy rattaissa jopa 50 min. Jei! Se on siis hätä, joka keinot keksii! :)

  Kiitos vielä Jutta ja Bull, että viitsitte tehdä tälläistä kansaterveystyötä -ja maksutta! Todella hatunnoston arvoinen asia.

  -M-

 163. peikkis May 10th, 2010 11:54 am

  Tyhmä kysymys, mutta..jos ottaa Fast burnereita ja Fast green tea kapseleita, niin voiko syödä silti ihan tavallisia vitamiineja ( esim. Multitabs, D-vitamiini ym ) ? Vai onko jotain vaikutuksia ?

 164. Auli May 10th, 2010 12:12 pm

  :)
  Olo on mahtavan upea, energinen, raikas, keväisen aurinkoinen siis kertakaikkisen hieno fiilis!!!
  Mitäpä tuota ruokavaliota itse säätelemään, on niiiiiiiiiiiiin helppo noudattaa annettuja ohjeita!!!
  KIITOS J & B !! Tästä on hyvä jatkaa..

 165. JonnaK May 10th, 2010 12:13 pm

  Jutalle; mulle tuli mieleen että tämän blogin lukeminen on vähän hankalaa kun viestejä tulee muilta niin paljon. Voisit perustaa oman forumin ja siellä voisi olla eri aihealueet :) Varmasti herättäisi sekin paljon kiinnostusta kuten tämä blogikin :)

 166. Milja May 10th, 2010 12:40 pm

  En ole edelleenkään keksinyt mitään vehnäleseiden tilalle, mutta vatsa tuntuu toimivan tuolla aamun kaurapuuron kuiduillakin ihan hyvin. Mulla itse asiassa on joskus mennyt maha sekaisin kun olen lisännyt kuituja edes siihen minimisuositukseen. Kai mun vatsani sitten vain toimii vähemmällä kuitumäärällä paremmin! Ja vehnäleseet on pois koska olen keliaakikko (ettei tarvitse kenenkään sanoa että kyllä ne alas menee kun vaan yrittää…).

  Liikunnan suhteen olen edelleen liian laiska. Tosin olen kahdesti tehnyt kotiharjoittelun ja eilen tein tunnin lenkin reipasta kävelyvauhtia joten parantumista on tuossa asiassa tapahtunut! Kävelen kuitenkin minimissään reilut puoli tuntia joka päivä työmatkoja, ja kävelen rappusia enkä käytä hissiä. Painoa putosi kilo ekalla viikolla, joka oli vajaa viikko ja josta oikeastaan 3-4 päivää noudatin kokonaan tätä ruokavaliota.

  Voisiko nuo pakastemarjat korvata lasten marjasoseella? Niissä ei käsittääkseni ole niin paljoa sokeria.

 167. Viltsu May 10th, 2010 12:42 pm

  Täälä mietitään, mitenkä tollasella ruualla ja erityisesti sen määrällä jaksaa käydä salilla reenaamassa?

 168. Viltsu May 10th, 2010 12:53 pm

  Ja yleensä tulee ite vedettyä vielä aerobinen reeni (lenki) ennen tai jälkeen salin. Viikossa parina-neljänä päivänä käyn myös tanssimassa ja sielä täytyy jaksaa. Mitä ruokavalmistetta saisi käyttää lisäenergian hankkimiseen esim. tanssi-iltojen aikana? Protskua vai mitä?

 169. Pippuri May 10th, 2010 12:54 pm

  JUTTAAAAA!!!!!!!
  Mulla olis parin viikon päästä kolmen tunnin spinning-maratoni edessä joten tällä ruokavaliolla en varmaan jaksa sitä, mutta oliskos sulla hyvää tankkausvinkkiä etten pilaisi tätä diettiä enkä myöskään olisi ihan voimaton spinning-tapahtumassa.
  Iso kiitos jos tähän vastauksen saan =)
  Enkä haluasi sitä väliinkään jättää kun se on ollut sellainen joka kesän juttu…

 170. Heidi May 10th, 2010 1:00 pm

  Huh luin hiukan peloissani Jutan kommentin jossa hän tuumi, että JOS projektia jatketaan.Jatketaan siis ehdottomasti tämähän on vasta alkurykäisy, joten Jutta ja Bull älkää ryytykö soveltajiin vaan tehkää meille myös jatkoa tälle projektille. Iso kiitos – 5kg viikossa on ollut loistava ja jaksaa vielä pumpata, jumpata ja saleillakin – loistavaa!

 171. herkuttelija May 10th, 2010 1:04 pm

  Mullakin tuottaa toi palautusjuoman litkiminen tuskaa, vaikka aluksi luulinkin tykkääväni siitä ? mulla on dietmix mansikan makusena ja ajattelinkin vaihtaa suklaaseen, jos se maistuis vaikka paremmalta, kokemuksia ?
  Onneks tota ei tarvi litkiä, kun lihaskuntotreenin päätteeks. ;) mikä on tänään edessä!

  Muuten kyllä kaikki sujuu mainiosti, lukuunottamatta iltaisia ” vieroitusoireita ” makeasta. Että voikin olla näin koukussa siihen, hullua!
  HEI, keksin muuten hyvän keinon myös tuohon makeanhimon taltuttamiseen, nimittäin tein Pepsimax sta jääjäätelöä ja illalla nautin sen makeanhimon iskiessä päälle ja auttoi muuten kivasti. : ) kokeilkaa!

 172. TP May 10th, 2010 1:27 pm

  Herra mun jeesus sentään!!! Nyt jysähti, selvästi rasva-aineenvaihdunta(tai jotain) lähti käyntiin.On niiin mahtava fiilis, parempi kuin nousukänni ;) ! Voi melkein kuulla, kuinka kroppa työskentelee..Ihanaa suomen kansa! Anteeks sekavuus, mut mä olen nyt niin iloinen, ettei sanatkaan riitä! :)

 173. Paula May 10th, 2010 2:35 pm

  Täällä on hyvä fiilis ja painoa on va’an mukaan lähtenyt 3 kg, jos siihen on luottamista. Tänään kohtapuolin palautusjuoman ostoon. Alussa oli leseistä äklö olo, mutta nyt elimistö on tottunut niihin. Aineenvaihdunnasta sen verta, että vatsa ei toimi, mutta ei se ole kipeäkään tai muuten vaivaa. Vessassa saa silti juosta vähän väliä, kun juo niin paljon. Oletan, että keho kuluttaa kaiken saamansa, joten mitään ulostettavaa ei ole. Olenko ihan väärässä?

  Tässä on vieraita piakkoin tulossa kauempaa ja pitäisi pitää silloin myös kutsut ja niihin olen päättänyt tehdä herkkuja. Aion itse pitäytyä niistä – saa nähdä miten muijan käy;)

 174. Ansku May 10th, 2010 2:50 pm

  Ootteko te sekottanu ton dietmixin veteen vai maitoon? kun sitä ei sanota mihin se pitäisi sekoittaa niin varmaan veteen..vai? :)

 175. Sonja May 10th, 2010 2:56 pm

  @ Pippuri,
  Olin itse tällä dietillä viikon ja juoksin HCR:n lauantaina.Söin edellisenä iltana isomman pasta annoksen sekä aamulla vähän isomman puuro annoksen. Otin myös banaania ennen ja jälkeen juoksun. Mulla oli eri tilanne koska oli vain 5 päivää takana joten vielä oli jäljellä kamaa lihaksistossa.

  suositteleen että 3 päivää ennemmin tankkaat vähän enempi pasta annoksessa sekä puuro annoksessa ja edellisenä päivänä vaikka kylmästi par palaa leipää. Sekä myös ennen H hetkeä banaania ja sen jälkeen. palaat sitten. Et jaksa kyllä jos et ota enempi hiilaria. Älä sorru siihen että otat isomman annoksen päivän aamuna. Ei ehdi imeytymään ja saat juosta vessassa. Sen verran voi soveltaa minusta.

  Tsemppiä. Mulla toinen puolimaratooni tän kuun lopussa ja joudun hiukan myös soveltamaan.

 176. Helga May 10th, 2010 2:57 pm

  huh…Kotona ei ongelmii herkuista, koska niitä en kotiini osta ja ukko tosi harvoin itekkää. Toimistotyötä tekevänä kahvipöydässä olikin tänään semmoset kakkutarjoilut iltapäivällä et vesi kielellä sai kattoo ku toiset veteli herkkui.. minä kuuliaisesti omaa rahkamarjaseostani ja vihreää teetä =D aika hieno olo, kun en koskenut tarjoiluihin. Vaikka täytyy tunnustaa, että sen pienen hetken ajattelinkin, että “mitä se haittaa jos vähäsen ottaa” =D selkäranka piti!! =)

 177. minde May 10th, 2010 3:00 pm

  VOI EI! Pitikin tulla kipeeksi :( Voihan PA**A. Eilen illalla meni kurkku niin kipeeksi että iltapalan syönti ja veden juonti oli tuskaa enkä saanutkaan eilen juotua sitä 3litraa :( ! Yöllä sitten kurkku kipeytyi entisestään ja en meinannut henkeä saada ja kuume nousi pilviin! Sain nukutta yöllä n.2h ja päähän koskee ja kuumetta vieläkin. Kurkku tosi kipeä kun siellä olisi kaktus. ohjeiden mukaan syön väkisinkin enkä lipsu mutta veden juonnin kanssa tuli ihan oikeasti jo äsken itku se sattuu kauheesti :( Lääkkeetkään ei tunnu auttavan mitään :( On kyllä niin pettynyt olo kun tää olis mulle niin tärkeetä :( Ei lenkillekään päässyt eikä voi muutakaan tehdä :(

 178. Pippuri May 10th, 2010 3:12 pm

  Kiitos Sonja viestistä.
  Me saadaan tankkausohje lähempänä tapahtumaa ja muina vuosina se on ollut tosi hyvä, mutta nyt jotenkin ajattelin että pilaanko dietin jos sitä noudatan ;) Et olisko Jutalla ollut parempi ohje =)

 179. Timmiksi May 10th, 2010 3:37 pm

  Ansku: Dietmix sekoitus veteen.

 180. Emppu May 10th, 2010 3:50 pm

  Aivan ihanaa saada joltain asiantuntijalta neuvoja:) Itse olen tarkka syömisistä ja liikuntaintoakin löytyy, mutta osaaminen oikeanlaiseen ruokavalioon ja treenaukseen uupuu…
  Nyt kun hyvät ohjeet löytyivät, aion alkaa noudattaa näitä pilkun tarkasti ja saavuttaa tavoitteeni, joka on sopivasti lihasta samalla kun vyötärön ylimääräiset kahvat ja reisien ylimääräiset muhkurat sulavat pois!

  Kiitos Jutta:=)))

 181. Ai mää vai? May 10th, 2010 4:47 pm

  JEES !!!
  Mulla oli tänään töissä virtaa ku pienessä kylässä.Mulla 6.päivä tänään.Meillä töissä on herkkua aina pöydillä suklaakakkua yms.Mutta enpä ole sortunu enää.Ihanaa.Mä en omista mittanauhaa enkä muistanu hankkia joten en ole mitannut itseäni mutta valokuvia otin ja kyllä sen näkee ku ei sellua enää näe…
  Mulla oli muuten myös 3. ja 4. päivä pahat ja päänsärkyä.Nälkä tulee mullekin vielä mutta ehkä sen kanssa jo pärjää.Ihan oikeesti mulla on onnellinen olo.Kiitos kaikille !!!!
  Ja niille joilla tekee tiukkaa niin mulla toimi seuraava:Kun herkkuja on edessä ÄLÄ missään tapauksessa ajattele siitä mitään muuta ku että :noi tekee päänsäryn,niistä kertyy ylimääräistä,MAISTUU pahalle,YÖK,YÖK…
  Ja sitten jos joku dieetin aineksista ei maistu niin NÄIN:IHANAA,HYVÄÄ,NAM,NAM,TULEN TIMMIX;TULEN HYVÄX,KASVAN IHMISENÄ VAHVEMMAKSI…..Mulla ainaski tehoaa.

  Lopetin näin myös tupakoinnin.Siitä kiitos muuten Jari Sarasvuolle.Nyt on Jutan ja Bullin vuoro olla mulle sankareita!!! tässä projektissa

 182. Nina May 10th, 2010 4:48 pm

  En tänne aikaisemmin ole vielä sanaalaan laittanut, mutta nyt laitan. Viikko sitten tosiaan aloitin tuon dieetin ja ihan kiinteytys mielessä. Vaakaa en omista, koska vaa´an lukemilla ei mielestäni merkitystä ole. Mielummin mittanauhalla mittailen. Viikko on tehnyt jo tehtäviään, elikkä lantiosta on lähtenyt -4cm, vyötäröstä -3cm ja reisistä -3,5cm. Nesteet siis lähteneet hyvin. Salilla olen viimeiset 2vuotta käynyt ja pituutta on sellaiset 170cm (paino viimeksi tammikuussa 61kg).

 183. Pauliina May 10th, 2010 5:02 pm

  JONNA
  Aika hienoa. Pidetään peukkuja että olo pysyykin hyvänä lääkkeen lopetuksen myötä. noin Kuukauden kuluttua lopetuksesta alkaa näkyä verikokeissa. Kerro sitten miten käy =)
  Mulla paino nous vaan hurjasti kilpirauhasen temppuillessa. Vaikka miten kalorit laski ja söi alle kulutuksen niin silti vaan paino nous. Väsymys on helpottanut lääkityksen myötä, ruokavalio ollut samanlainen jo vuosia. Mul on ollu vaan sellanen käsitys tästä sairaudesta et sitä ei saa muualta ku purkista tota hormoonia siis. Jos oma tuotanto on loppunut niin mikään muu ei toimi kuin purkkiruokailu ;)
  Kerro sit ihmeessä miten sulla menee noiden arvojen kans..

 184. Paula May 10th, 2010 5:26 pm

  Lyhkäsesti asiaa, kun en jaksa kaikkea uudestaan kirjoittaa (painoin väärää nappia);)

  Valion marjakeitoissa on hiilihydraattia 2.0-2.3g/100g
  http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Tuotteet_ja_Uutuudet/Tuoteryhma?t_ryhma=MARJAKEITOT+SOKEROIMATTOMAT&tuory=1979

  ja
  Arla Ingmanin marjakeitot nimellä kulkevat hiilihydraattia: 2.7-3.7g/100g
  http://www.arlaingman.fi/fi/tuotteet/?pid=324&pcsid=28&p=7

  Ihan vaan, kun joku sanoi, että hiilihydraattia on gramma. Tässä taisi mennä hiilihydraatti ja sokeri pitoisuudet sekaisin.

 185. Paula May 10th, 2010 5:31 pm

  Nii ite sekoilin noiden proteiinipatukoiden kanssa (taidan jättää ne kaappiin lepäämään). Piti ostaa niitä Pro-Fx lo-carp bar -patukoita ja menin kauppaan ja ostin melko samannimisiä proteiinipatukoita, mutta eihän ne sitten samoja olleetkaan! Ja on ravintosisältökin “hiukka” erilainen. Olisi ehkä pitänyt katsoa proteiinipatukan kuva netistä, ennen kauppa reissua:s
  Laitetaan nyt sekin linkki, kun sen ehdin nyt hakemaan
  http://www.fast.fi/Tuotteet/pro-fx-lo-carb.html

  Että näin, mutta muuten aika hyvin!;)

 186. Sonja May 10th, 2010 5:33 pm

  pippuri, saattaa jutalla olla mut mä tein noin koska halusin juosta ja tiedän oman kehoni. Se hyvä tällä dietillä ollessa on että ei oo liikaa hiilaria koko ajan joten juoksu on ns. Kevyttä. Kestävyys urheilijana tiedän että viime hetken tankkaus ei imeydy.

 187. Raunge May 10th, 2010 6:00 pm

  Täällä välillä itsellä aikamoisia mielitekoja. Haistelin tänään kaupassa ruisleipäpakettia melkein kuola valuen, blääh. Mutta pilkun tarkasti olen ohjeen mukaan kohta viikon syönyt, lukuunottamatta eilistä äitienpäivää. Aamulla nimittäin pienin lapsista (4v.) antoi lahjaksi päiväkodissa tehtyjä pikkuleipiä. Meinasin kieltäytyä, mutta sitten ajattelin ettei mikään dietti ole niin tärkeä että haluan tämän takia lapseni mielen pahoittaa. Lapselle kun se lahjan antaminen on niin iso juttu! Maistoin sitten yhden pikkuleivän ja yhdessä laitettiin loput pakastimeen odottamaan aikaa jolloin äiti voi niitä syödä. Sen verran piti itseään eilen “testata” että paistoin lapsille ja miehelle munkkeja. Ihme kyllä, ei edes itse tehnyt kauheasti mieli syödä niitä.

  Noista ruokaohjeista vielä, kun niitä mielellään ottaa toisilta vastaan. Tänään meillä oli ruokana itse tehtyjä hampurilaisia ja ranskalaisia. Koko perheelle tein pihvit paistijauhelihasta, seassa vain mausteet. Ranskalaiset oli ohueksi viipaloituja perunasuikaleita uunissa oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa paistettuna. Kun toiset kokosi hampurilaisen, kasasin itselle lautaselle kakki ne hampparin raaka-aineet joita sain syödä (salaatti, tomaatti, sipuli, pihvi). Ja oli aivan mielettömän hyvää!!! Nuo perunat erityisesti oli mielettömän hyviä, kokeilkaa ihmeessä!

  Aurinkoista alkanutta viikkoa!

 188. Epätoivoinen... May 10th, 2010 6:11 pm

  Painoa on kadonnut 1,5 kg viikossa ja housut pyörii jalassa eli senttejä on kadonnut vyötäröltä!!! Ehkä en olekaan enää epätoivoinen…

  Hyvin tällä jaksaa treenata: Teen 1,5 tunnin salitreenin päälle vielä tunnin aerobisen (zumba / xbike / step tmv) Ja salitreeniin on oikeasti tullut potkua lisää melkoisesti (taisin syödä liian vähän) lisäsin mm.just jalkaprässiin 11 kg ja hyvin jaksoi :)
  Tänään siis takana sali + zumba ja vielä tuntuu virtaa riittävän, joten lähden tästä koiran kanssa lenkille!!!

  Tuhannet kiitokset vielä näistä ohjeista Jutta & Bull! Mä tuun teitä moikkaamaan kun tää proggis on ohi ;)

 189. noona May 10th, 2010 6:41 pm

  Mauskis

  Sillä soijaprotskulla ja Dietmixillä on eroa ku yöllä ja päivällä mun mielestä! Oon kerran ostanu yhen pussin sitä soijajuttua, kerran maistoin ja tuolla se odottelee kaapissa et joku sen jois, en tod pysty! Dietmix taas on parasta palautusjuomaa, jota oon maistanu! Mulla on tällä hetkellä se mansikanmakuinen ja treenit jaksaa sen voimalla, et tietää, et kohta saa sen palkkarin naamaan, nam!

 190. maikku May 10th, 2010 6:41 pm

  Heippa, ihanaa lukea teidän kaikkien kommenteja, hyvin pyyhkii kaikilla. Ensimmäinen opiskelupäivä takana ja selvisin hienosti. Aamupalan jouduin säätämään (muuta luulen että meni melkein oikein) mutta lounas meni hyvin ja vaikka vaakaa ei ollut luulen että sai kerättyä lautaselle juuri oikean määrän perunoita, lohta ja salaattia.
  Painoa tippunut 1,4 kg, reisistä 2cm :) lantiosta 1 cm ja vatsasta 3 cm :) huimia lukemia 6 päivän jälkeen. Ja olo hyvä ja vatsa ei ole enää iltaisin turvonnut ja kipeä ja vatsa toimii.
  Moni on kirjoittanut että leseitä on vaikea syödä. Mulla ollut kanssa vaikeaa mutta eilen tein niin että maitorahkan sekaan sekoitin kevyesti noin 30 g mustikoita ja pikkusen makeutusainetta ja sitten pienissä erissä sekoitin leseitä siihen päälle. Noin niitä ei edes huomannut kun yhteen lusikalliseen tuli aina niitä tosi vähän. Ja se oli jopa hyvää :)
  Tsemppiä kaikille toiseen viikkoon ja KIITOS Jutalle :)

 191. Milja May 10th, 2010 7:06 pm

  Mä olen ostanut tavallisia proteiinipatukoita, koska noi ohjeessa olevat eivät ole gluteenittomia. Ja syön patukan vain jos tulee liian pitkä tauko ruokailussa enkä voi pitää rahkaa mukana. Ostin Fat burner-juomaa, pitää tilata tuolta netistä lisää, luontaistuotekaupassa oli vain 3 pulloa eivätkä tienneet onko tulossa koska lisää. Ja selvästi halvempia ovat netistä tilattuna, kun tilaa isomman paketin kerralla.

 192. herkuttelija May 10th, 2010 7:18 pm

  Hei, mulla on tosiaa kauheita ongelmia ton palautusjuoman kanssa. :( ei meinaa mennä alas, ei sitten millään!

 193. herkuttelija May 10th, 2010 7:18 pm

  sekoitan sen siis 3 dl vettä. ( dietmix mansikka )

 194. herkuttelija May 10th, 2010 7:20 pm

  Ja se siis vissiin on pakollinen kotitreenin jälkeen ? jos haluu tukoksia (ko) ?? Pakko käydä sit varmaan ostamassa huomenna suklaa, tai sit pitää kokeilla vaan sekoittaa tohon maitoon, jospa menis paremmin alas ?

 195. Maria May 10th, 2010 7:40 pm

  Ekaa kertaa avaan sanaisen arkkuni… viikon olen noudattanut ruokavaliota ja liikuntaohjelmaa. Nyt ekaa kertaa oli päivä jolloin mielitekoja oli vaikka minkälaisia; suklaata, lakua, hampurilaista jne. mutta kaikki on pysyneet poissa käsien ulottuvilta. Tästä ämmästä lähtee läskit NYT! Tällä kertaa ihan tosissaan ja minua ei latista kukaan!

  Olen käynyt lenkillä ja tehnyt kotiohjelmaa, salikortin käyn hakemassa heti huomenna :) Kiloja on tiputettavana hirmuinen määrä ja viiden alle kouluikäisen lapsen kanssa välissä saa hakemalla hakea aikaa kuntoiluun, mutta kylläpä tuota on aina löytynyt aikaa myös miehen punttisalihommille (4-5krt/vko) joten täytyy aikaa löytyä myös minun jutulle! Onneksi mies tukee ja kannustaa ja kun syödään samanlaisia ruokia niin ei tule niin helposti sorruttuakaan. Mies alkaa olla tiukassa kunnossa, rasva% alle 10 ja lihasta on tullut melkoisesti viime kesän jälkeen.

  Suivaannuin yhdelle läheiselle kun kuuli että on tällainen menossa… heti oli “ootko sinä tullu hulluksi? Onko sulla TAAS joku villitys?”. Eli oletus on että kun ei ole aiemmin onnistunut niin ei voi onnistua nytkään :/ Itse suhtaudun ystävien laihdutus/kuntohommiin kyllä vähän eri tavalla; “hei tuohan on hieno homma! Tosi paljon tsemppiä ja jos tulee joskus vaikea hetki niin voit vaikka soittaa niin jutellaan!” -tyyliin.
  Harmittaa tuollainen mutta nyt iski semmonen sisupuuska että näytetään mistä sika pissii;)

  Täällä on tosi mahtava tsemppiporukka päällä ja toivon tosiaan että jotain jatkoakin saadaan tälle hommalle! Itellä tahtoo aina olla peikkona se vaaka… ravaan joka ikinen aamu katsomassa lukemat ja tyytyväinen kun menee alaspäin ja sit kun ei olekaan tai on 100g enempi kuin eilen niin masis iskee. Nyt olen kokonaan pistänyt puntarin kaapin perälle ja otan sen esille 2 viikon välein. Lisäksi apuna mittanauha, vaatteet, peili, oma fiilis siitä miltä musta juuri nyt tuntuu. Jos tietää tehneensä kaiken kuten ohjeessa sanotaan, antaneensa ihan kaikki joka kerta liikkuessaan niin pakkohan edistystä on tapahtua! Oli se sitten laihtuminen, kiinteytyminen tai molemmat niin sen kyllä huomaa ennenpitkää. Joillakin menee kauemmin, joillain näkyy nopeammin. Mulla on niin paljon pudotettavaa että hitaasti näkyy, mutta itse huomaan tän viikon aikana tapahtuneen sen että kasvot on kaventuneet (nesteet lähteny kivasti liikkeelle) ja ylämaha ei ole sellainen valtava pallo, ilmavaivat loppuneet tyystin ja sellainen alituinen paha ja täysinäinen olo. Lisäksi asia johon mieskin on kiinnittänyt huomionsa; virkeys, energisyys ja sellainen hyvä olo joka näkyy koko olemuksessa!

  Kiitos siis Jutta ja Bull ja kiitos kaikki kanssasisaret ja -veljet tuesta ja tsempistä!

  Maria

 196. Piba May 10th, 2010 7:42 pm

  Ei mee mullakaan oikein alas toi mansikan makuinen. Itekkin oon miettiny oisko se suklaa paremman makuista, että pystyis sen juomaan.

 197. Piba May 10th, 2010 7:45 pm

  Ja vielä kysymys milloin tuota fat burner juomaa pitäisi juoda? Jutan ohjeista en sitä löytänyt, tai sitten en vaan ole huomannut. Dietmix tuotteen käyttö on ihan selkeetä.

 198. Jutta May 10th, 2010 7:51 pm

  Hei “neidit” jos Diet Mix on teistä pahaa, niin voin kertoa, että se on yksi parhaimman makuisista protskujuomista. Yhdyn siis nimim. Mauskikseen, että parhaan makuista palaria mitä on! Eli te ette ole pahaa maistaneetkaan! Jos ei mene ala, niin laittakaa vähemmän vettä ja vaikka nenästä kiinni kun juotte. Ei se ole kuin muutama kulaus.

  Ja maitoon ette todellaan sitä sekoita. Vai mistä meinasitte nuo kalorit vähentää?

  Ja rohkeasti vaan eväspurkit mukaan joka paikkaan. Olen niin monesti syönyt kylmät pöperöt niin junassa, autossa, narikassa ja mitä hullummissa paikoissa.

  Hei, aikas monella on jo kokonainen viikko takana! Mahtavaa!

  -j-

 199. nessu May 10th, 2010 8:01 pm

  Ei se suklaanmakuinen Diexmix mitään herkkua ole, mutta kovan treenin jälkeen kun vetäsee sen reippaasti kitusiin, ei ehdi miettiä oliko se pahaa vai kamalaa. Sit vaan vettä päälle. ;)

 200. Ninni^^ May 10th, 2010 8:07 pm

  Mulla myös nyt viikko takana! En oo perjantain jälkeen itteeni punninnut ja mitat otan sitte vasta neljän viikon jälkeen. Meinaan vasta perjantaina punnita seuraavan kerran taas. Ei musta oo kauheen paljo järkeä punnita itteä koko ajan!! Siitä kun tulee vaan ahdistus ja vaara “retkahtaa” jos huomaa että paino onkin esim. vähän noussut vuorokauden aikana. Kuitenkin meillä naisilla hormooni-toiminta ym. tekee sen että paino voi pikkasen heitellä.

  Mutta olo on mahtava ja treeni kulkee! Vaatteet tuntuu väljiltä. :)

 201. Niinuska May 10th, 2010 8:16 pm

  No niin, seitsemäs päivä alkaa olla pulkassa. Ohjeita olen noudattanut pilkuntarkasti, ei puhettakaan sortumisesta äitienpäivänä vaikka herkkujen äärellä oltiin :)

  Nyt on jo näköjään tottunut noihin ruokamääriinkin, päivällinen varsinkin on kokonsa puolesta jo ruhtinaallinen! Ja kaikki sapuskat on mun mielestä hyviä, vehnäleseet mukaan lukien. Rahka ja muussatut kohmeiset pakastemansikat on mun uus herkku!

  Nakkasin vaa’an pois silmistä, joka aamu on tullut tuijotettua sitä. Moni on saanut hurjia tuloksia jo näin lyhyessä ajassa, minulta on lähtenyt noin kilo. Olo on kyllä paljon kevyempi, ja yritänkin nyt olla tuijottamatta vaakaa kovin usein, pah mikä turha kapistus…

  On tässä vaan niin “kuningas”olo, mahtavaa uutta viikkoa kaikille!

 202. P. May 10th, 2010 8:21 pm

  Mitä mieltä olette kun olen korvannut aamuin illoin toisen kapselin ruokalusikallisella Udos omega öljyä? Tuleekohan siitä liikaa lisä kaloreita? 18v jannu

 203. linnea May 10th, 2010 8:46 pm

  Te keillä on DietMixin juomisen kanssa ongelmia: itselläni meinasi myös tulla ylös saman tien se minkä join, mutta keksin itselleni “huijauskeinon”. Laitan salille lähtiessä palautujuomapullon pohjalle puolet eli 20g tuota jauhetta ja otan rasiaan mukaan toiset 20g. Treenin jälkeen lisään tuohon ensimmäiseen jauhoerään vettä siten, että n. 2/3 pullosta täyttyy, juon sen ja sitten sama toisen 20g kanssa. Näin ei maistu niin jauhoiselle, vaan on melko laimea sekoitus ja helppo kulauttaa kurkusta alas. Nyt vaan pikkuhiljaa lisään 5g kerrallaan enemmän jauhoja tuohon pulloon, ja loppuviikosta meneekin sitten se 40g jauhoja veteen sotkettuna kerralla! :)

  Minulla on suklaan makuinen dietmix, ja jos sitä hulauttelee vauhdilla kurkusta alas, niin tuntuu että joisi kaakaota. :P Mutta suussa sitä ei kannata pyöritellä, silloin alkaa ainakin minulla tökkimään. Palautusjuoman jälkeen juon ihan jäisen kylmää vettä, niin jää hyvä maku suuhun.

  Tsemppiä kaikille, ei nyt kaaduta lillukanvarsiin! ;)

 204. Camillajanette May 10th, 2010 8:50 pm

  Haa, täytyy myöntää että kaupan hylyljä täyttäessä, mm karkkihyllyllä tää tyttö alkaa haaveileen mitä kaikkee sitä sitten syökään kun dietti ohi. Mut kyl vaan tuo kun pumpissa oli ja huomas et lihakset alkaa jo erottuu vähän enemmän niin palkitsee ja potkii eteenpäin. :) )

  Mietin tässä vain, että annatteko jotain jatko-ohjeita et miten tämän dietin jälkeen, jotta pystyy ylläpitämään saavutetun kunnon?

 205. Kirsi May 10th, 2010 8:51 pm

  Viikko takana ja mahtava olo =) Lihakset ovat ihanan kipeitä kuntosalitreeneistä joita olen tehnyt nyt 3 kertaa, eli ykköstreeniä 2krt ja kakkostreeniä 1krt. Kolme aamuaerobista takana. Huomenna taas aamutreeni. Sellainen vajaa 1kg lähtenyt viikossa ja huomaan ettei turvota ja on energinen olo. Tein äsken taas 5 annosta paistijauhelihaa, joihin sekoittelen sitten muut ainekset sitä mukaan kun niitä tarvii. Parhaillaan mulla on 3-4 purnukkaa töissä mukana. Työkaverit ihmettelevät, mutta kohta näkevät tulokset, I promised :) Jotain on varmasti mun kropalle tapahtunut, sillä siskoni poikaystävä kysyi multa lauantaina et olenko laihtunut kun näki minut =)
  Tsemppiä kaverit, tää on kivaa!!!

 206. katiia May 10th, 2010 9:10 pm

  Milja: ootko keliaakikkona ajatellut että laittais kauraleseitä? kun kauraa pystyt syömään? vaikka sen kaurapuuron joukkoon? Vähän enemmän siinä taitaa olla kaloreita kylläkin.

 207. Hanna May 10th, 2010 9:22 pm

  Minä sen kun pysyn pilkulleen ruokien kanssa,mutta se liikkuminen!!!Sitten alkaa hiipimään mieleen ajatukset että onko tästä mitään hyötyä kun en pääse kunnolla liikkumaan,vaikka työn puolesta liikun koko päivän.Harmittaa tämä asia.

 208. Anu May 10th, 2010 9:23 pm

  Tähän asti on mennyt kaikki kuin vettä vaan, mutta nyt tsemppaajaksi mukaan lähtenyt mies pitää rokuli-illan syöden pitsaa, sipsejä ja karkkia. Ja mä toistelen päässäni:” Olen mieluummin hoikka kuin syön hyvyyksiä…” Piti tulla eri huoneeseen, kun ärsytti niin paljon. Periaatteessa mieli ei tee, nyt vaan on ollut pari päivää hiukan nälkä ja napostelu on ollut mun sudenkuoppa aina. Oli kiva lukea, että jollakulla toisellakin oli samankaltainen tilanne. Kyllä mäkin tän selvitän, huomenna uusin voimin…

 209. herkuttelija May 10th, 2010 9:32 pm

  Mä olen kyllä päättänyt, että kun tämä neljä viikkoa on ohi, niin palkitsen itseni herkkupäivällä ja valmistan ainakin mokkapaloja! :P ja sitten seuraavana päivänä taas jatketaan, jos tarve vaatii!
  Sillä mä ainakin jaksan eteenpäin. :)

 210. Kätkät May 10th, 2010 9:34 pm

  Täältä liittyi tänään mukaan pariskunta, miehellä ei muuta kuin kiinteytystä :) ja mulla ois noin 8 kg pudotettavaa… olen kokeillut vaikkka ja mitä, parhaiten minulle toimi kaloreiden laksu mutta kun sitä teki aina keväällä ja syksyllä, ei se enää toiminutkaan samalla lailla tänä keväänä( vai oliko motivaation puute..) kokeillaan tätä ja kiva kun miehen sai mukaan tähän !
  TSEMPPIÄ!
  JA KITOS JUTTA

 211. muumi May 10th, 2010 9:43 pm

  Mulla ei ole ollut mielitekoja, VIELÄ…. Kyllä ne sieltä vielä päätään nostaa ja se on satavarma. Pysyn lujana kun ratakisko :) Tsemppiä kaikille! Nyt lienee vasta nesteet kaikonneet reilu 2kg, tästä alkakoon läskin sulaminen :)

 212. Jutta May 10th, 2010 9:45 pm

  Joku kyseli, että mitä jos työ on ruumiillisesti erittäin raskas. Näillä eväillä voi tosiaan tulla heikko olo, sillä tämä ohjelma on suuniteltu normaalikulutukseen. Nainen voi kertoa annokset 1,2:lla edellyttäen, että tekee myös aerobiset treenit ja lihaskunto osuudet.

  Niille lohdutuksen sana jotka eivät pysty liikkumaan, että laihdutte silti! Tämä setti on niin tiukka, että joka tapauksessa tulee tuloksia. Ja jos olette muutaman päivän sairaana, niin homma ei siihen kaadu.

  Ja ihan vaaasti saatte fantasoida mitä syötte, kun se syöntivapaapäivä tulee. Siihen kannattaa kuitenkin asennoitua, että homma ei lopu tähän 4 viikkoon. Sitten kun ihanne kroppa on saavutettu, se täytyy myös ylläpitää. Ite aion ottaa muutaman lisäkilon ihan tarkoituksella kisojen jälkeen, jotta päsen taas naisen mittoihin.

  Sen jälkeen pyrin pitämään arkena saman rytmin ja lauantaisin herkuttelen. Tällä paino ei nouse. Mutta monella on vielä matkaa siihen unelma vartaloon, mutta jokainen teistä sen saavuttaa! Tässä pohdimme parhaillaan miten tästä jatketaan 4 viikon jälkeen. Siinä vaiheessa useimmille täytyy alkaa tekemään muutoksia ruokavalioon ja treeniin, mutta eiköhän me jotain keksitä. Emme siis jätä teitä heitteille!

  Kaikki Suomen plösähtäneet, laiskat, mukavuusaueella oleilijat saisivat ottaa teistä mallia! Olette niin parhaita!

  -Jutta-

 213. outoo May 10th, 2010 9:46 pm

  Mua ihmetyttää vähän että moni täällä kirjoittanut että kun tämä 4vk ohi niin palkitsee itsensä herkuin??? Onko ne herkut oikeasti niin välttämättömiä ja onko se tosiaan itsesi palkitseminen että työntää kehoonsa moskaa joka ei ole terveellistä? Miksi ei voi palkita itseään menemällä vaikka johonkin matkalle tai vaikka korkeasaareen miksi aina on syötävä! Itse en ymmärrä kun en herkkuja muutenkaan syö niin ei niitä edes kaipaa.

  Tässä kysymys monelle: Syötkö elääksesi vai elätkö syödäksesi? Mä tiedän monta joka tosiaan elää syödäkseen ja sitten juuri he paheksuu mun terveellistä elämää ja jopa haukkuvat kevytkenkäiseksi! Naiset varsinkin jopa huorittelevat hyväkroppaisia naisia. törkeää :/

 214. minde May 10th, 2010 9:50 pm

  Mun olo vaan pahenee ja kuumetta nyt reilu 38 ja kurkku ihan verestävä! Haittaakohan kun en sitä vettä pysty juomaan sitä 3litraa ei vaan kärsi kun itku siinä tulee. Iltapalaa söin illalla reilun tunnin kun nieleminen on yhtä tuskaa 8/

 215. Wii May 10th, 2010 9:50 pm

  Niin Jutta ollaanki!

  Ihanaa siis jatkoa seuraa :)

 216. SlimHeidi May 10th, 2010 9:56 pm

  Ensimmäinen viikko takana, ja olo mitä mainioin! Ei mielitekoja, ei lipsumista. Töistä on kiva tulla kotiin ja alkaa laittaa muulle perheelle ruokaa kun ei tarvi toisella kädellä tunkea suuhun kaikkea mitä käteen sattuu osumaan. Vielä kun saisi aamulenkille kammettua itsensä!!! Oon niin aamu-uninen että.
  Huomenna mukaan kuvioihin tulee myös green tea ja fast burner tabut. Myös yksi fat burner juoma varattuna. Taidan tirpaista sen huomenna työpaikan “tarjoaman” kuntotestin jälkeen.
  ME SELVITÄÄN TÄSTÄ LEIKITEN!!!

 217. Jutta May 10th, 2010 9:56 pm

  Minde, nyt keskityt itsesi parantamiseen! Juot sen mitä pystyt ja finnrexin ja muut kuumat kipulääkkeet varmasti helpottaa. Myös Fun Light mehua voi juoda kuumana ja teetä. Täältä lähetetään voimia ja pikaista paranemista! Ja ota kunnolla särkylääkettä, ettet suotta kärsi. Olet sissi! Halit!

  -jutta-

 218. Laurette May 10th, 2010 9:59 pm

  Kokonainen viikko takana! Mahtifiilis! Muutamassa päivässä putosi 1,7 kg, sitten tulikin takapakkia. Olen kirjannut syödyt kalorit ylös (Kiloklubin sivulla) ja niitä seuraamalla tiedän, että kyllä se paino laskee näillä kaloreilla.

  Kaupan houkutuksista selviää kun tekee ostoslistan ja sitten vaan vauhdilla ja laput silmillä kassan kautta ulos :) Tsemppiä kaikille toiseenkin viikkoon – kohta ollaan puolessa välissä :)

 219. Hello Kitty May 10th, 2010 10:02 pm

  Hei Jutta!

  Olen nuori opiskelija ja seuraelämästäni en halua luopua. Tämä tarkoittaa siis usein baareissa notkumista viikonloppuisin ja välillä jopa viikollakin. Alkoholia en tarvitse. Pystyn olemaan baarissa juomatta ja pidän tanssimisesta. Ongelma onkin siinä kun valvon myöhään ja tanssin kovasti, niin jossain vaiheessa nälkä iskee. Voisinko ottaa baarireissulle mukaan proteiinipatukan?

 220. Emma May 10th, 2010 10:22 pm

  Hellou Jutta,

  laittaisitko niitä sun mittoja tänne, kiitos.

 221. takku May 10th, 2010 10:22 pm

  ..vai herkuista sitä jo haaveillaan..?!
  höh. ei kuulkaa vielä! :)
  pepsi maxia lasillinen kun oikein tiukille meinaa vetää.
  ..itsehän ostin tänään uuden käsiveskan – ikäänku palkkiona..vähän kaikesta :D
  kyllä ottas enempi pattiin jos olisin vajaalla 30€:lla napusia ja rasvamunkkeja vetässy, tahi jokusen olusen baarissa tms. kun tuon ihanaisen laukun löysin alekorista <3

  en suostu ees itelleni myöntämään että herkut kävis mielessä, oma eka äiskäpäiväkin meni tuossa sivussa, mummolat ja isomummolat..pelkin kahvikupposten ja kuunnellen nurinaa että kun "kyllä laihiksella voi olla mut vaan kotona – kylässä pitää syödä" ..öh..?? :D
  en selitelly edes sen enempiä, kun sanoin vain että tämä on nyt sen verran tärkee juttu mulle että aivan oikeesti, en syö.

  mutta veskan ostin! hah! :)

  näin meillä.

  -takku-

 222. Sari May 10th, 2010 10:26 pm

  Minun kulmillani taitaa olla aika paljon “Juttailijoita”! Isommat lähikaupat ammottavat hyllyt tyhjyyttään juuri lo-carb patukoita ja DietMixiä! Hitto, että oli metsästystä muutaman hätäpatukan hankkiminen :p

 223. koiruus May 11th, 2010 5:15 am

  aamu alkoi hyvillä eväillä. ;) olikin nälkä. Eilen kävin juoksemassa 10km kaloreita sykemittarin mukaan 715kcal.aikaa kului 1h10min. olenkin vasta-alkaja tuon juoksemisen kanssa.ja tuntu ettei olis iltapala riittäny?? siis vähän jäi tunne että jotain vielä pitäs saaha napaan. mutta olin tiukkis enkä kaivellu mitään.
  Minä en ole vielä salille asti päässyt, tehnyt kotireenejä. :)

  tämä on 6 päivä ja painoa tippunut nyt 1,2kg. senttejä en ole vielä mittaillut. aattelin puolessa välissä mittailla ja sitten 4 viikon lopussa.

  TSEMPPIÄ KAIKILLE!

 224. Hanna May 11th, 2010 5:36 am

  Minä varasin kampaajan itselleni palkinnoksi,eli 2.6 on aika varattuna :)

  Innolla odotan uutta jatkoa tähän!!Itse lähden 9.6.jenkkeihin viikoksi,dieetin eka osio kerkiää juuri loppumaan ennen sitä.Siellä syön kevyesti vaikka loma onkin.

 225. Hanna May 11th, 2010 5:40 am

  Ai niin ja painoa on lähtenyt viikossa – 2,4kg :D

 226. Laurette May 11th, 2010 6:27 am

  @takku: Itse olen onnistunut vaientamaan ruuan tuputtajat ja muut ihmettelijät sanomalla olevani kuntokuurilla, johon kuuluu myös ruokavalio. Joskus joutuu myös sanomaan, että kuurini ohjattu ja joku muu laatinut ruokalistan. Siksi en voi vaihtaa marjarahkaani viineriin.

 227. nessu May 11th, 2010 7:15 am

  @ Laurette: Kiitos vinkistä. Tuo on hyvä vastaus. :)
  Jännitän jo etukäteen miten vanhemmat ja muu lähisuku suhtautuu, kun tapaamme torstaina ja kesän mittaan mökillä.

 228. Mauskis May 11th, 2010 7:43 am

  Okkipoks. Mie menen hankkimaan sen Dietmixin, testaan mansikkaa :) Ja jos ei maistu, niin sit ei maistu, mutta se juodaan. Kun on kerran käsketty :D

  Muakin naurattaa kun heti tuijotan, kun näen paljon maitorahkaa kärrissä, ja että onkohan tuokin samalla missiolla!? Ja kaikkia proteiinipatukoita tutkailevia kyttään samalla silmällä :D

  Oltiin eilen mummilassa äitienpäivä-visiitillä ja kohtalotoveri löytyikin siinä kahvipöydässä. Siskoni mies on dietillä (ei tällä samalla). Juttelimme dieteistä ja miten on ihan helppo kieltäytyä, vaikka ne herkut on siinä nenän edessä.. Siskoni tyttö (10 v) totesi josaain välissä kuivasti: “ompa kivaa syödä näitä herkkuja tässä, kun kaksi jauhaa dieteistä!” :D Ja sisko naputti vieressä: ” kaksi ihan samanlaista piti sitten istuttaa vastakkain, no hienoahan toi on, mutta eikö sitä nyt kylässä voi..?” EI VOI!! “no, okei okei, hyvä te!”

  Reipasta viikkoa vaan kaikille juu :D

 229. takku May 11th, 2010 7:56 am

  henkkoht suosittelen dietmixin suklaata, ehdottomasti.
  vissiin olen yhden kuullu tykkäävän siitä enempi ko suklaasta…

 230. Sinik May 11th, 2010 8:21 am

  Hei!
  Olen lueskellut tätä blogia alusta saakka. Itsekin haluasin liittyä tähän laihdutusporukkaan, mutta nyt ei ole vielä sen aika :( Olen samassa tilanteessa kuten iive. Imetän tällä hetkellä. Poikani on nyt 8kk:den ikäinen. Täällä nyt sitten vain odotellaan imetyksen loppumista.
  Olen nyt kevään aikana “kevyesti” laihduttanut ja on lähtenyt 5kg. Olen käynyt lenkillä melkein joka päivä ja pari kertaa viikossa zumbaamassa. Vielä pitäisi tiputtaa painoa noin 10- 15 kg.
  Kiitoksia Jutalle ja Bullille näistä ohjeista!!! Kesällä minäkin pääsen niitä kokeilemaan :)
  Tsemppiä teille laihduttajille!!! Hyvin on alkanut teillä kuuri. Ei kannata sitä puntarin näyttöä niin seurata. Mittanauha on parempi. :)

 231. Helga May 11th, 2010 8:40 am

  Hassua mite ihmiset erillaisia, musta dietmix mansikka ja suklaa on TAIVAALLISIA, onko vähä kannustavaa mennä salille, ku palkinnoks saa sitä herkkua juua ;D Iltapalan rahka-mehukeitto-lese äärettömän hyvää, puhumattakaan aamiaisesta =P Tonnikala tökkii, johtuisko siitä, että söin ensimmäiset kolme päivää tonnikalaa lounaalla ja päivällisellä, koska oon niin kiireinen, etten suurempia kokkailuja jaksanut harrastaa =D Nyt oon siirtyny jauhelihaan, katotaan josko palkitsis ittensä viikonloppuna ja ostais ihan kanasuikaleita =D Hirmu kokkailuja en näistä ees tee, sipulia ja mausteita (+ne muut pöperöt) joukkoon ni kelpaa.
  Protskupatukoita en oo ostanu/maistanu, ehkä sekin vielä koitaa jossain vaiheessa, toisaalta välipalana tuo rahka menee niinku ei mitään.
  Pepsi maxiakaan en oo ostanu, ku en normaalistikkaa virvoitusjuomia juo lainkaan, ku hampaat menee pilalle xD Okei, joku vois kuvitella olevani hullu, mut näin täällä. Töissä porukka on kummissaan, “sinä kun oot niin laiha”, mutta annan mennä paheksuvat puheet toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tiedän, että missä ja minkäverran mulla on rasvaa, ja haluan niistä eroon, sen todistaa rasva% mittauksen tulokset. Niih! =))

 232. Mirja May 11th, 2010 11:17 am

  No huh huh :) Viikko takana ja 1,5kg vähemmän näytti vaaka tänään kuin viikko sitten :) Senttejä on lähtenyt 5cm vyötäröltä ja 2cm lantiolta. Jotain on siis tapahtunut vaikka mullakin on nuo treenailut jääny kyllä täysin. Oon tehny pitkää päivää töissä 8-20 lähes joka päivä, enkä ole jaksanut lähteä enää töiden jälkeen lenkkeileen taikka treenaamaan. Pari kotitreeniä ja yhden 5km juoksulenkin sain viime viikolla vedettyä.

  No nyt tää pitäis alkaa ens viikolla helpottaan tää työtilanne ja torstaista loppu viikko vapaata, joten sitten kyllä liikun ja treenaan :D

  Mites muuten oonkohan mokaillu tuon ruoan kanssa, kun on tosiaan nuo päivät venähtäny siten että olen syönyt päivällisen siinä kahdeksan aikoihin ja mennyt nukkumaan jo kympiltä, ni mul on jääny kolme viimeistä iltapalaa kokonaan syömättä?!?! Enkä muuten saa niitä leseitä alas vaikka kuinka yritän, joten niitä en ole ottanut lainakaan, vatsa kyllä toimii silti päivittäin…

  Ja tuohon kevyeen oloon tuumaan kyllä että mun oloni ei ole sellainen laihduttajan kevyt olo, niinkuin aiemmilla laihdutuskuureilla, vaan enemmänkin sellainen täysi ja ähky olo kokoajan?!?! olenkohan ainoa tuntemusteni kanssa? Luulen että tää johtuu paljosta vedestä ja kohtuu isoista annoksista…

  No mutta tsempit kaikille :) Itse ajattelin jatkaa tätä vielä kuukauden jälkeenkin, mutta pidän kyllä myös yhden herkkupäivän välissä :)

  Mirja

 233. katri May 11th, 2010 11:46 am

  Vaikean sunnuntain jälkeen koitti helppo maanantai ja jatkui helppona tiistaina. :) Eli ainakin mulla meni hetkellinen huono olo ja heikotus ohi, enkä sortunut syömään lisää. Ja olen asennoitunut (kuten Juttakin sanoi), että tämä periaatteessa on loppuelämän “kuuri”, koska on aivan selvää, että saavutetut tulokset häviävät, jos jatkaa aiempia ruokailutottumuksia. Terveellinen ruoka tekee todella ihmeitä sekä mielelle että ulkonäölle. :) Paljon tsemppiä kaikille!

 234. Birger May 11th, 2010 11:52 am

  Täällä dietin/kuntokuurin toinen päivä menossa, kun löysin palstan vasta äskettäin.. Ruokavalio ei tunnu kovin vaikealta, koska samansuuntaista ollaan noudatettu miehen kanssa aina arkisin. Mutta viikonloppuisin ollaan herkuteltukin sit vähän liikaa. :/ Samoin nyt huomaa ne kaikki piilokalorit, joita omissa ruoka-annoksissa on ollut. Kastikkeet, juustot, levitteet, piimä jne.
  Nyt aion pysyä melko prikulleen tällä dietillä ja neljän viikon päästä ajattelin jatkaa samalla mallilla ruokien ja urheilun suhteen, mutta lisätä lauantaille jonkun herkkuhetken. Ehkä.

  Mitat ennen diettiä 162/55,5, josta saisi pudota 2-3 kiloa pois. Enemmän haen kuitenkin sitä, että kotona tehdyt salitreenit ja vaunulenkkeilyt alkaisivat näky jossain. Tällä ruokavaliolla se varmaan onnistuukin. Aiemmin kaikki vaivalla hankitut vähäisetkin lihakset ovat verhoutuneet jonnekin pienen hiilaripöhön alle. ;)

  Perästä siis tullaan.. :) Tsemppiä kaikille! Ja suurkiitokset Jutalle ja Bullille tästä projektista ja ohjeista!

  Niin ja DietMix suklaa on IHANAA verrattuna aikaisemmin maistamiini palkkareihin! Pitääkin etsiä kaupasta sitä mansikkaakin. :P

 235. Riikka May 13th, 2010 8:40 pm

  En oo löytäny tuota DietMixiä mistään. Jotain Fastin pirtelöpalaria oli, mut en tiiä käykö se sit. Tietääkö kukaan? Mulle nää ruokajutskat maistuu oikein hyvin. Rahka on nannaa :)

 236. Annika May 13th, 2010 11:20 pm

  Riikka, itse ostin DietMixin Prismasta (Raisiosta). Siellä oli ainakin suklaata ja mansikkaa – taitavatkin olla ainoat makuvaihtoehdot.

  Toivottavasti löytyy, ainakin netistä saa tilattua jollei muualta löydy. Tsemppiä etsintöihin!

 237. Nina May 14th, 2010 8:20 am

  Nyt 3. päivä menossa tätä loistavaa ruokavaliota ja vaaka näyttää -3kg!! Mulla tosin on kyllä, mistä lähteäkin, sillä olen saattanut itseni todella muhkeaan kuntoon: 170/89. Ikää 36v. ja pienen vauvan äiti, mutta raskaus ei minua lihottanut, päinvastoin laihduin raskaana ollessani, mutta 20 vuoden aikana olen saanut tällä hiilaripuputtamisella itselleni salakavalasti pikkuhiljaa reilut 30 kiloa liikaa.
  Nyt tosin en tahdokaan olla enää 57 kiloinen, vaan n. 65 kiloa olisi ihanteellinen tämän ikäiselle. Kunhan saan ensin pudotettua 80 kiloon:)

  Tämä ruokavalio on järkevä ja ilmeisen toimiva, koska saa syödä normi ruokaa, tosin lounas- ja päivällisannokset ovat ainakin mulle liian pieniä, aamiainen ja iltapala reilut.

  Eka päivänä keittelin normisti puuron pikakaurahiutaleista, mutta nyt olen vaan sekoittanut kaikki ainekset sekaisin, samoin iltapalan kanssa ja mun mielestä tämä rahka-mehukeitto-vehnälese-ripaus makeutusainetta-mix maistuu tosi hyvälle!:) Mitä te aikuiset akat oikein valitatte;)?

  Kaksi eka päivää kärsin nälkää pitkin päivää, mutta tänä aamuna en enää yhtään, liekö ketoosia pukkaa päälle tms.? Muutenkin on todella hyvä olo ja tänään lähden taas salille, kun tämä kevätnuha on talttumassa. Mulla on vuosikortti salille, jossa saan käydä mielin määrin zumbassa ym. tunneilla salin lisäksi. Saliharjoittelu on siis tuttua hommaa:)

  Nyt jatkan aamukahvittelua. Tsemppiä tytöt ja pojat, uudet biksut ja kesäkadut odottavat:)

 238. Nina May 14th, 2010 8:22 am

  Ai niin, unohdin kertoa, että olen eka päivästä lähtien käyttänyt rasvanpolttajia ja cla:ta, jotka laittaneet nesteitä selkeästi liikkeelle, kun olin eilen pissalla vähän väliä:)

  Dietmixiä tai vastaavaa mieheni tuo minulle tänään, mut kalaöljykapselit on pakko jättää hyllylle, koska en kestä niitä hirveitä röyhtäyksiä:D Pitää se joku inhotus mullakin tässä dieetissä olla;)

 239. Nina May 14th, 2010 8:28 am

  Se mua on ihmetyttänyt, että annokset ovat monen mielestä niin suuria, ettei meinaa jaksaa syödä?? Kyllä 100g kanapihvi on mun mielestä aika pieni ja yllättävän vähän on 200g vihanneksia, esim. yksi tomaatti ja pieni pätkä kurkkua. No kai mä olen sitten aikoinani ruokaillut kuin norsu konsanaan!

 240. Riikka May 14th, 2010 10:04 am

  Kiitos Annika! Pitääpä lähteä metsästämään! :)

 241. Bruce May 21st, 2010 5:58 am

  Vaikean sunnuntain jälkeen koitti helppo maanantai ja jatkui helppona tiistaina. :) Eli ainakin mulla meni hetkellinen huono olo ja heikotus ohi, enkä sortunut syömään lisää. Ja olen asennoitunut (kuten Juttakin sanoi), että tämä periaatteessa on loppuelämän “kuuri”, koska on aivan selvää, että saavutetut tulokset häviävät, jos jatkaa aiempia ruokailutottumuksia. Terveellinen ruoka tekee todella ihmeitä sekä mielelle että ulkonäölle. :) Paljon tsemppiä kaikille!

Leave a reply